![]() |
Baš me zanima kako će jedan (1) ventilatorčić hladiti tu mrcinu. Imam osjećaj da će mu rpm biti žešći.
|
|
kako brutalno :D , gledam sad ovaj hladnjak, dizajn je preuzet sa ove graficke, ali je poboljšan naravno
|
|
ja bi radije isao na 470 sli ili 5870 Cf i ostane mi jos 500 eura viska posto ares u sloveniji dodje 1300 eura a sli ili cf setup ne prelazi 700-800 eura.
|
Pa normalno da je to "isplativije", ali to nije to jer ipak glavno obilježje ARES-a je naravno "DFP". :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
BTW jel stigao i u PCE ruke taj primjerak, cekaju se testovi :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Eto odgovora na moju konstataciju iz #162.
|
Na takvu bolesnu karticu koja je očito namijenjena entuzijastima su mogli po defaultu stavit blok za vodeno.
|
Citiraj:
|
nadam se da ste vidjeli ovo :)
ASUS ARES CrossFire http://www.pohrani.com/f/3r/oM/LtNWeYZ/cards12.jpg Citiraj:
|
1200W PSU minimum???
|
Trebali su sa 3 ili 6 monitora testirat Ares CF.
|
Citiraj:
|
Ko god to bude vozio, nadam se da će imati flat-rate na kWh od Elektre :D Zbilja izgleda zastrašujuće. Jedva čekam da joj krešo i naša ekipa izvade mast. :)
|
Kad padne na 600 kn ovo je moje :D
hehehe Inace mi je smijeh kako se prse grafama koje samo naftaši mogu ubost... |
Ispravak kolega :)
Samo određeni "naftaši" pošto mi iz malog Kuvajta (Ivanića) ne možemo :) Ha čuj, za 3 godine je tvoja :) |
1200W PSU, recimo da cijeli sustav za 24/7 trosi minimum 700W u idle, znaci to je oko 60ak lipa po satu x 24h x 30 dana, to je oko 430kn struje mjesecno samo da to napaja ...
A kako je krenilo sa strujom ... kontam si da ce svi na celerone 600mhz i riva tnt2 32mb, da trosi struje ko upaljac :) Totalni overkill 2xARES ... mislim da cak to ni tatina dječica neće uzimati... |
Citiraj:
|
a ništa ,u buduće će 1000 + kn za PSU bit must.
|
koje su opće dimenzije i težina toga? pa ta cijela konfa onda nema ispod 40 kila!!!
|
Citiraj:
|
Pozdrav,
naime u procesu sam slaganja novog računala (nakon nekoliko godina pauze) i nabavio sam karticu iz naslova. Kako trenutno imam jako disbalansiranu konfiguraciju (što će se vrlo skoro promjeniti) imam pitanje vezano uz odnose snage gpu-a i cpu-a. Trenutno stroj čini g31 ploča sa e5200 @ 3.5 ghz i 4 gb ram....znam da, pomalo smješno uz ovakvu grafiku...no ono što me zanima je sljedeća stvar: igram na eyefinityju (5040 x 1050 rezolucija ) i 5970 daleko lošje odrađuje posao nego je to činila 5850 u istim uvjetima na istim postavkama, zašto ? |
Vjerojatno jer je taj procesor pre-pre slab za tu grafičku.
|
Taj proc ne da je preslab, nego je turbo preslab, za tu grafu naravno. I7 na 4.0 zna bottleneckat a kamoli tvoj. Djelomično bi promjenio stvar sa nekim q9550 i sl. ali opet g31 i oc quada baš ne znam kak bi to išlo jer bi taj proc trebal fino nasvirat da koliko toliko hrani grafu.
|
znam, znam ;) nisam niti planirao ostaviti ovakav setap više od par dana... tokom tjedna uzimam novu konfiguraciju najvjerojatniji je izbor i5 760...no ono što me zanima zašto se na 5850 dalo igrat dok 5970 ima znatno manji fps, BF BC2 je ne igriv na trenutnoj konfiguraciji ?
|
Citiraj:
Imal sam dvije 5870 sa i7 950 3.06+turbo i na stocku je proc bio preslab. Moglo se vidit u bf2 kak sa svakih 100mhz fps osjetno raste. Od nekih 70fps do preko 100 na 4.0. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Za slučaj da se nekom ne da čitati: u slučaju crossfirea dvije 5870, i5 750 i i7 965 (oba na istom clocku; test ide do 4 GHz) su rame uz rame (unutar otprilike 5%). |
Definitivno se iz ovoga vidi da bez i7 ili i5 nema poštenog CF ili SLi sa high end grafama. Po mogućnosti na oko 4.0. Q6600 na 3.6 nije ni blizu dovoljan, i5 i i7 ga šišaju cca 60-90% a i lijepo se vidi koliko je core2duo efikasniji kad se koriste samo jedna ili dvije jezgre.
|
Citiraj:
Vidis to nisam znao! |
Citiraj:
Govorim o 'normalnoj' rezoluciji od 1680x1050. |
cooler
|
Citiraj:
pogledao sam za isključivanje druge jezgre i nema te opcije, ljudi su pisali neke prijedloge što sam našao po forumima ali ništa konkretno što prolazi. jedini logičan prijedlog nekome kome je to navodno uspjelo je flashanje biosa oba gpu-a kao master ( ne master-slave kako bi trebalo) i navodno se tada otvara opcija u CCC-u za isključivanje CrossFirea no to nebudem radio. sutra ću otići po CPU-MBO-RAM pa kroz naredni tjedan izvjestim rezultat. |
evo, složio novi stroj, sve radi uredno, vrlo igriv fps u eyefinityu sa high postavkama, odigrao NFS Shift, BFBC2 ( on mi se zna srušiti povremeno no to bi bila tema drugog threada) i to na stock postavkama. dok se ne upoznam malo sa novim strojem neću ići u OC.
|
još jednom za vas sve kaj ganjate cf i x2. Maknite 10.7a i instalirajte 10.6a ili 10.5a.
10.7 driveri su totalno uništili performanse u cf. BF2 ima pad preko 50%. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:34. |