![]() |
Mislim s će ti trebat dualac ~4 gige da bi ju pošteno opsluživao.
|
Citiraj:
svasta :) 3.0 ce biti dovoljno za igre, a ako se zeli nesto izmusti vishe, 3.6ghz je sasvim dosta i previse. Ovo za 4.0 je vec za bencheve, 3dcmarkove i sl, a skorom nikakve veze s drugim stvarcicama. |
Citiraj:
Pa nije svašta, kada ja sa 8800GT osjetim boost kada s 3gige prebacim u četvrtu i 3.6GHz... Najsmješniji su mi ljudi koji imaju SLI sustave ili neke nabrijane grafe na dualcu i to neklokanom...Benchaj doma, pa vidi razliku. :) |
na kolko bi se trebao dic E7200 ako se zeli igrat na high na 22'' ?
|
Citiraj:
Ma gura to proc i na stocku, to je reza 1680x1050. Inače, što je veća rezolucija proc je sve manje "usko grlo". Testiraj frapsom i sam, meni je u 99,9% igara koje igram između 2,5Ghz i 3Ghz 1-2 fps-a razlika. Uglavnom zanemarivo. |
napravit cu test ja, ne brini, cim mi stigne komp... ;)
|
Citiraj:
A u najmanju ruku su podjednake. |
Citiraj:
sve je vec isbenchano, ne brini. Ja ne govorim ovdje o 3dcmarku kako sam vec rekao i o frapsu (di je onaj iz osjeka Mr. gordon :P ), vec o rl igrama i kako ces to tamo osjetiti. ako imash takvu zvjer od grafe (ovdje ne govorim o obicnoj 8800gt, vec o crossfire hd3870, samoj hd4870, crossfire iste ili ekvivalent kod nvidie), ta razlika od 3.6 do 4ghz je neprimjetna. Samih 3ghz s tim sli/crossfire sustavima je dosta da se sve igre igraju kako spada, a to da neko ima 120 umjesto 100 fps-ova je malo smjesno i samo pokusaj nagovaranja pocetnika da proba clockat komp, a sasvim nepotrebno ;) Drugo je sta to mi radimo i druga vecina ovdje, ali sad progangirat to i govorit da je nuzno da se nahrani bash i nije istina - jedni ako nezelimo dati razeru opet posla i novih pm-ova :D |
Citiraj:
Realni optimum se postiže na 3.6-4ghz na današnjim grafama,makar je uvijek ona više-je-bolje prisutna. Mislim da E8400 na 4ghz može izvući max iz svake grafe danas,a idu po 800kn na tržnici. Danas je bar i clockanje piece of cake posao bez potrebe za drljanjem po jumperima na ploči kao na starim socketima. Kako je i ping:D:beer: rekao,sa 3.6 na 4.0 možda i nećeš osjetiti toliko,jer je to krivulja opadajuće granične korisnosti,razliku sa 2.66 stocka i 3.2 ćeš ipak itekako osjetiti,3.2 na 3.6 15% tak posto..3.6 na 4.0 10% i tako dalje..a temperature rastu,sve se kuri,a mi sretni:D:dajpivu:. |
Danas mi stiže Powercolor 4870 512mb DDR5, pa ako nekoga zanima mogu benchmarke provrtiti.
Takodjer se nadam da ce Chief 450w biti dovoljan :D |
Citiraj:
I da ti cijela konfa povuće 300W imaš lufta. |
Citiraj:
Crash009 nebrini, napajanje bi trebalo biti dostatno (doduse imash naklokan proc, ali nema veze), a i 3.0ghz ce biti i debelo previse da sve ide kako spada, pogotovo na 17" monitoru |
Ma ide i drugi proc, slazem jos jedan komp
E7200 Gigabyte EP45-DS3 2x2gb kinga 500gb hdd edit: Dolazi zamzung 22" ^^ |
Citiraj:
Ja sam isto mišljenja da 3GHz nije dovoljno za nove grafe, tj ako bi se htjeli imati optimalni rezultati kakvi su na netu. |
Citiraj:
i normalno da 3ghz nije dovoljno..za 17 monitor je i 3850 overkill,al već na 22 je druga priča.. i da,risen from the Banned..:D:banned::smoke: |
Normalno da cu clockati E7200, za ovaj stari komp mi je 3850 dovoljna da sve igram na High na 1024x768.
|
Citiraj:
Sve je to 5, ali ja mogu koliko toliko iz prve ruke govoriti jer sam imao i jednu hd3870 i crossfire istih, i 8800gs (drugi komp sad), i sad hd4870 i isprobavao na lenovu (1920x1200) i na random lg tn-matrici (1280x1024). Recimo, po 3dcmarku i vantageu (pogledajte moje bencheve na lenovu par stranica prije), crossfire hd3870 ima bolji score od single hd4870 i to dosta. Jel se to osjeti u igri? NE, dapace cak se cini da hd4870 i bolje gura, jer ispeglanije sve ide kod aa, blooma i random skakanja fps-ova. Becnhevi su tako, za mazanje oci prije svega. O tome ja govorim ovdje ;) Dakako da ce razlike biti izmedju 3ghz i kloka preko 4ghz, ali dal je to nuzno za reze 1680x1050 i manje? Ne, grafe su toliko mocne da mogu gurati igre skorom same (ajde dobro, malo pretjerivanje). Drugo je to da netko ima 1 ili 2 fps-a vishe (recimo 120 umjesto 100) ili da hoce zadnji atom iz kompa izvuci, mada nakraju onda provede 90% vremena surfajuci i u windowsima (a racun na struju ide ko lud). ma mislim, uskoro ce Nvidia i napraviti gpu koji ce zamjeniti procesor i preuzeti primat na trzistu, pa cemu onda klokanje i mucenje zadnjih primjeraka intela i amd-a :) (copyright by McG). Ukratko - svatko tko je kupio novi komp i grafu uz to, klokanje nije nuzno - ici ce igre za 5 i na nekom prosjecnom dualcu, 100% |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Moj odgovor je da netreba i da ce jedan 7200 i na stock frekvenciji gurat igre kako spada na 22" monitoru, jedino ako valjda izuzmemo crysis i njegov sish-mash napisan kod (govorim samo iz procitanog jer nisam nikad igrao) |
Evo stigla meni konfa, idem to sve sloziti, staviti win pa javim reze.
|
Opa, pala je neka pinka dok se ide u komplet novu konfu :D
|
Jedno pitanje, grafa ima 2x6 pinska konektora za dodatno napajanje, a chieftec ima samo jedan, hoce li raditi ili trebam kupiti jos jedan konektor?
ty |
Pa spoji jos jedan rail na nju preko onog molex->6-pinskog prelaza :)
|
Kad bih ga imao...
|
Lol, pa dat cu ti ja, imam ih ko' govana sto mi je ostalo od starih grafi, jer Tagan U01 ima 2x6-pin odavno :D
|
To je pravi zemo:D
|
Aj kad bih ga mogao pokupit ^^
|
Naruci Zujkana u The Birtiji, eto me za 10 minuta :)
|
ajde moze, bit cu na terasi
|
moram se malo nadovezati na temu grafe...mislim da je vrlo jasno da je proc usko grlo za kartu (mislim na Hd4870) više nego očito je da je potreban jak proc da bi grafulju tjerao da radi kako treba ..ne ulazim u detalje do koje granice mora ići daulcore..ali po mom mišljenu bar 3 giga bi bila ok frekvencija proca da gura grafu u punom sjaju...naravno postoji skaliranje od proca do proca...ako ste vidjeli moj post par stranica prije jasno je da karta treba jak proc da bi radila punom snagom...:nono:
|
Citiraj:
i opet se vracamo na 3dmark i razlicite slicne benchmarkove :) a jesi ti vidio moj post od prije? pogledaj na rezi 1920x1200 sta se dogadja - recimo u 3dmark06 izmedju single hd3870 i crossfire hd3870 - razlika je u benchmarku ogromna. U samoj igri ?(aoc konkretno) - skorom nikakva, tj. par desetaka fpsa (a ne vishe od 100% koliko benchmark sugerira), uz minimalan tweak postavki se dobiju identicne performanse (ne govorim o aa i tome, vec o slide-u ucitavanja daljine prikaza, za sta i treba vishe meme na samoj grafi). 3ghz je mozda idealno jer toliko nudi jedan od najbrzih dualaca na stock-u, a i realno je to sasvim dosta jer bi inace nvidia i ati pogotovo (amd-u) izvrsili pritisak da izdaju procesore na visim taktovima. Ma necu vishe, taj futuremark je zlo od kompanije :) |
meh necu se uopce opterecivat...
nece svijet propast ako budem par postavki na medium metnut morao ako zelim 40 fpsa imat... |
Citiraj:
dakle moj prijašnji proc na defoltu i klokan http://www.max-save.org/pix/a2qpemn_thumb.jpg http://www.max-save.org/pix/fv1uacl_thumb.jpg sadasnji proc defoult i klokan http://www.max-save.org/pix/vcfcsn3_thumb.jpg http://www.max-save.org/pix/5je1qc_thumb.jpg brojevi govore sami za sebe dovoljno zar ne..no da ne prelazi ovo u spam jasno je da jači proc treba da bi gurao ovu zvijerku:D kako treba a sad dali mora biti striktno 3giga ili malo gore ili dole to nije toliko bitno..što jači to bolji ..:beer: P.S.Karta je stvarno zvijer.Ati t.j. Amd napravili su stvarno kartu koju bih ja svrstao sa serijom 9500 pro...vjerujem da bi Radeonka 9500 pro i danas vrtila neke novije igre na maksimalnim detaljima..respekt:care::goood: |
Slozio ja konfu i prvo sto sam primjetio da se grafa grije kao nuklearni reaktor. Pa ova 3850 je frizider naspram ove.
Nisam nista benchao, bude sutra, dosta mi kompa za danas. E da iz vemila sam dobio neispravni Segate hdd od 500gb. Samo klikce kad ga upalis. |
Citiraj:
http://www.max-save.org/pix/mam76bp_thumb.jpg |
ty, poigrati cu se sutra, lijen sa prebacivati ovaj hdd u drugu konfu. Moram zamjeniti ovo govno neispravno...
|
@Crash009
Odvrti na defaultu pa zatim na 3Ghz, baš kao i @Wizzard pa da onda imamo realnu sliku. mrzim ČMARK:D tak u igrama nije velika razlika. |
evo malo sam odvrtio cmark na većem kloku i ide to još ali nisam imao puno vremena da se poigram kako treba sa svime...uz minimalno dizanje voltaže na procu sa 1.325 na 1.350..radi quad ko mutav...:goood::respekt:
http://www.max-save.org/pix/87igsml_thumb.jpg |
@wizzard
si ti stavljao ove biose ili sve default? |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:42. |