![]() |
ne mogu jer nemam sa cime. ploca ne moze butati Hiren's boot CD. plavi ekran mi baca i bez diskova ustekanih u komp.
btw, kolega sa posla ima Asus P5Q vanilla i ista stvar i isto od jucer kod njega. |
Ma te Asus ploce su totalni kurac od ovce u zadnje vrijeme :D
Stavi neki drugi RAM i onda probaj setup WinXP pokrenit. |
budem probo kingmaxa stavit, imam 2 nekakva 800MHz na poslu u kanti.
a sad i ja vidim. nisam se trebo rjesavat P35-DS4 uopce. sa tom plocom nikad nikakvih problema ;( ;( |
Meni je tak nekak srao dok su postavke bile na nemogucem oc-u, smanjim to i vise ne shere, pri tom si je napravio disk check jednom i sve radi za 5.
Ne znam, probaj flashati bios opet. Mozda si dobio defektni primjerak ploce...cim te zahebava bez diskova. Ne znam kaj da ti pametno kazem... |
Code:
budem probo kingmaxa stavit, imam 2 nekakva 800MHz na poslu u kanti. |
Citiraj:
Ne pali to...tko zna kaj se desava, mozda je plocu skrsio...:D |
1) mijenjati ram. U 90% slucajeva kod takvih corrupt errora to pali.
|
Citiraj:
hvala vam na svajetima, imam 2 ispravna kingmaxa koji su na poslu odvozili memtest 86+ v2.1 jedno 3 ure i sve je ok. budem vidio sa tim kingmaxima. joj, da bar jesu ballistixi spizdili se, jebes RAM :) neda mi se maticnjara opet cupat, a tak sam divno slozio kablove i sve :) |
Ja uvijek istu rutinu imam kad imam sranja s kompom. Iscupam Tracere i bootam bez pol frke s Kingmaxima 800. S njima nikad problema. Nenadjebiv ram.
|
ozbiljno ? e sada si me utjesio. :) velim, da bar je taj RAM, ako je, ide na reklamaciju, uzimam OCZ Reaper 2x2GB i prodajem "nove" ballistixe za kikiriki :)
edit: Nije RAM :( :( sa kingmaxom dobio opet istu stvar. :( bit ce da je maticnjara. :( edit2: necete vjerovat. nakon 2 dana borbe butanja XP cd-a, live verzija, qraca-palaca, nista nije pomoglo. jedna stvar radi. Windows Vista :) jel moguce da se identicna stvar dogodi na 2 racunala u identicno vrijeme ili je Asus u najnoviji BIOS stavio neki Time Bomb za XP :) :) salim se naravno. al eto, hvala na savjetima, razlog i dalje ne znam, ali barem mi komp radi :) Edit 3: Zadnji update, pregazio Vistu i digno opet XP i radi ko da nista nije bilo. Mema je ispravna, a valjda je i maticna :) sve opet po starom :) |
|
Citiraj:
Nesto sto radi kako spada a novijeg je datuma? Ne kazem da ovi nisu dobri ali do sad nisam imao nekih dobrih iskustava sa beta verzijama |
Odi na službenu stranicu i skini posljednji?
|
Citiraj:
|
Evo ja sam kupio P5Q Pro i imam čudan problem. Piše da su oba PCIE utora fizički x16 i da padaju na 8x kad je upaljen crossfire. Ok.
Ali ja sam svoju 8800 Ultra preselio u drugi slot jer mi smeta kavezu za diskove u HTPC kućištu i ne miče se sa 8x. Zašto? |
Citiraj:
http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=709&l4=0&model=2269&modelmenu=2 Da ti izvucem glavni dio ako ti se ne da na link ici : Slots2 x PCI Express 2.0 x16 slots, support ATI CrossFireX™ technology at x8 link (PCIe x16_1 blue, PCIe x16_2 black*) 3 x PCI Express x1 slots 2 x PCI slots *PCI Express x16_2 slot (black at max. x8 link) Eto, tako ti je to. |
Trebao bi malu pomoc oko P5Q Deluxe.
Muci me što u biosu imam 2 x opciju sa GTL Znam da je kod 45nm procova oko 63% i kak se izracuna samo me muci što imam tu opciju 2 puta. Pošto imam VTT na 1.2V postavljen GTL bi trebao biti 0,756V Uglavnom muci me što nemam samo jednu opciju GTL gdje tu vrijednost unesem nego dvije. Kak sad to namjestit? |
|
Zahvaljujem!
Ali po toj tablici bi trebao namjestiti na 0.817/0.815 Pa tolko uopce nemogu. Mislim da negdje oko 0.80 završava ak se ne varam |
postavi na oko 0,63-0,65 ja sam tako dobivao najbolje rezultate, imas tu opciju za CPU i za NB, nije ista
EDIT: ici ce ti 600+ fsb i s tim opcijama na auto tak da se ne moras mucit ako je u pitanju fsb |
Da li P5Q3 Deluxe podržava samo DDR3 memoriju ili podržava i DDR2 ?
Nisam siguran, ali mislim da podržava samo DDR3 ... ali opet tko pita ne skita. P5Q Deluxe podržava DDR2, i razlike spram te dvije ploče su samo u podršci memoriji DDR2 -> DDR3. Ispravno ? |
Razlike su samo u memoriji. P5Q3 Deluxe podržava samo DDR3.
|
Citiraj:
Nadam se da necu pogriješiti, a i nadam se da su BIOSI u redu i da nema nikakvih problema sa njima. Jedino me brine koju memoriju staviti na tu matičnu ploču. Cijena nije problem. Edit : Ipak kada bolje pogledam ne mogu se odlučiti između ove dvije : DFI 775, LAN PARTY UT, X48 ili Asus P5Q Deluxe Jesu li velike razlike između ove dvije ploče spram X48 -> P45 ? Molim iskusne za procijenu ... i zahvaljujem naravno ! |
Citiraj:
|
E, sada ostaje mi još dva pitanja.
Isplati li se uzeti P5Q3 Deluxe i investirati u meni još skupu DD3 memoriju ili ostati na DDR2 ? Ipak kada malo bolje razmislim ova DD3 memorija mi je strašno skupa da boli glava ... ipak ja ostajem na DDR2 :D Drugo, znam da je glupo jer tu ima svatko svoje mišljenje ali me svejedno zanima. Koja memoriju bi preporučili za Asus P5Q Deluxe. Mushkin, Patriot, Corsair ... |
Citiraj:
ali nisi rekao sto zelis od memorije? jel 2 x 1GB? 2x2GB? kupi od nekoga na tržnici "oldschool" Crucial Ballistixe dvostrane, 2 x 1GB ili uzmi mushkine 2x2GB XP2. A mozes i ove koje sam ja upiknuo, transcenda aXeRAM 2x2GB. |
Pitanje za vlasnike P5Q Deluxe. Kakve su to postavke voltaže u Bios-u :
CPU GTL Voltage Reference (0/2) CPU GTL Voltage Reference (0/1) CPU PLL Voltage FSB Termination Voltage SB Voltage Ova prva tri su mi pogotovo zanimljiva. Malo sam digao voltažu za nekih 0.4xxx ovom CPU GTL Voltage Reference (0/2) i Everest pokazuje temp proca preko 100 stupnjeva :D Da li se uz dizanje voltaže procesoru diže i ovaj "CPU GTL Voltage" ? Volio bih da mi netko objasni, ove postavke koje sam naveo. Ako nije problem .... :beer: |
Eto timmy je objasnio sve ovdje ;)
|
Hvala Bullet :beer:
Brz si ko metak, baš sam to tražio ... :care: |
DA, ali sam svejedno zbunjen. Cim se digne malo ovaj :
CPU GTL Voltage Reference za neku malu vrijednost temparatura proca se podigne preko 100 stupnjeva :stoopid: Bios je zadnji koji imam. |
Reci mi sve postavke koje trenutno koristiš.
|
Ma kakvih crnih 100 stupnjeva, kako si to izmjerio? To ti je neki bug u everestu.
|
Od značajnijih :
AI Tweaker : FSB : 467 x 9 PCIE Frequency [100] Ostalo dalje sve na auto. Dolje pod CPU : CPU Voltage [14500] Load Line Calibration - Auto CPU Spreed Spectrum - Disabled PCIE Spreed Spectrum - Disabled Ako dignem : CPU GTL Voltage Reference (0/2) - 0.410 CPU GTL Voltage Reference (0/1) - 0.370 Temp proca ode preko 100 ! Sve ostalo je na auto - ništa mijenjano ... Jedino sam još u Advanced pod CPU configuration mjenjao one postavke da mi proc ostaje na 4.2 Ghz kao sam namjestio u Biosu, a ne da se se mjenja kada uđem u Windowse. Popišem sutra sve, sada je kasno (idem sutra na posao). |
Citiraj:
Pa već sam najmanje 5 verzija Everesta promijenio i svaka kaže isto ako se promijeni taj parametar. Šta da kažem : Lud, zbunjen a najmanje normalan :D |
Prvo i osnovno, previsoka ti je voltaža procesora za 24/7 rad.
Load line calibration postavi na Enabled Uglavnom, jel to nestabilno pa se zajebavaš sa GTL vrijednostima ili tek reda radi? Nadam se da je prvo jer u suprotnom samo možeš gore napravit. Reci što želiš od sustava pa da ti se može reć što i kako uraditi. Temperaturu jezgri prati sa Real Tempom a ne Everestom ;) |
Da, ovako je bolje, Real Temp daje pravu temparaturu.
Dobro, jedna verzija Everesta ali sve koje sa probao da bacaju ovakve rezultate temparature proca to mi baš i nije jasno ... |
koliko bi moja maticna trebala izdrzati FSB-a? imam obicnu P5Q (bez ikakvog sufiksa...)
|
Citiraj:
Sve ostalo testiraš. Množitelj proca na najmanju vrijednost,memu na 1:1 i diži FSB pa ceš saznat |
Citiraj:
|
Zbilja tak slabo??
Uff. Najbolje da sam isproba pa ce znat |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:34. |