![]() |
Citiraj:
Tak da ove beskonacne marketing gluposti sa "trebate 1kW napajanje gospon" su i dalje pretjerane.. |
ne znam...meni je sa corsairom vx550 stekala malo i 2900xt i x2, tj dok nisam nabacio toughpower 850 dotle nisam mogao oc proc kako spada
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ma bilo koje napajanje koje izdrži load od 300W bi trebalo biti dosta jako za te grafičke, bez problema. Naravno, ak imaš "worst case", sa 8 diskova, 3 prže, zvučnom, Skystar karticom, SATA kontrolerom sa još 4 diska, 20 ventilatora, hrpom ledica, 8 USB TV kartica, overclockanim Athlonom X2, i još bi uzeo 4850 i voltmodao - e onda neće radit ni 550W. Il ak je baš TOLIKO shrotex da ne daje ni 200W, al onda si pehist :P Al evo i CF bi trebao raditi na "jednostavnijem" sistemu - vidi ovdje, na dnu stranice. 4850CF, quad QX9770 @ 3.20GHz, X48 matična, 4 sticka po gogi RAM-a, disk, i vuče 302W - dakle trebalo bi radit sa 400-450W napajanjem, isto kao i 9800GX2, 3870X2, single GTX280/260, tj single HD4870.
Jedino kad neku od ovih staviš u CF/SLI, onda ide preko, al ak imaš za to imaš i za jače napajanje (il dva slabija :D ) |
radilo je napajanje, ali proc nije htio, tj. ploca na vise od recimo 3.5 potegnut...ne znam zasto, mozda je neka druga caka bila u igri
|
Citiraj:
|
Sapphire Radeon HD 4850 Toxic
Nešto za lijenčine kojima se ne da zezat sa promjenom coolera:D
Sapphire is preparing to release a batch of non-reference Radeon HD 4800 series cards and one such offer will be the Toxic HD 4850 seen below. Coming with a blue PCB, the upcoming Toxic card makes use of a dual-slot Zalman VF900-Cu (LED) cooler and overclocked frequencies which unfortunately haven't been revealed yet. http://www.tcmagazine.com/comments.p...=20794&catid=2 |
Blah, meni nije jasno zakaj niko ne dila kartice sa S1. Do sad sam vidio ravno JEDNU retail karticu sa tvornički instaliranim S1 i mislim da je bila 9600GT (nisam 100% siguran).
Iako mi se čak još više sviđa druga ideja - dajte nam "tray" pakiranje grafičke :D Znam da je izraz kriv, al ciljam na ČISTU karticu, bez ikakvog hlađenja. I nek mi odmah maknu tih 150-200kn koliko ih košta cooler i montaža, a ja si onda kupim cooler koji hoću i gotovo :P Ne trebam ni igre, ni CD s driverima, ni lijepe slikice na kutijama, može slobodno doći samo u plastičnoj vrećici ko i većina bulk hardvera (tipa zvučne, prže i sl) pa bu mi odmah 4850 koštala 700kn :P |
Cilj je da grafa u startu bude kaj jeftinija:)
Tek poslje dolaze i modeli sa boljim hlađenjem... Ja se osobno ne bi bunio da dobijem povoljno grafu sa VF900, vani bude oko 170€, baš me zanima koja bu cijena kod nas. |
Citiraj:
dalje skuži sam :chears: |
Pa otprilike jednako kako ću stavit dvije grafe na P35 ploču sa jednim PCIe x16 slotom - nikako! Al me nije ni briga :P
Btw, nekako imam osječaj da više ljudi ima jednu grafičku i ispod nje tri prazna slota, nego onih koji imaju 2 grafičke u SLI/CF konfi :P Anyway, obojica niste ništa rekli na ono - prodajte nam grafe bez coolera! Em je jednostavnije (i brže za pustit u prodaju :) ), em jeftinije, em nam nudi izbor. Otprilike ko i box CPU i tray CPU. Sve 5, uvijek kupim box - al zato jer ima 3g garancije! Al grafe i tak većinom imaju 1g, pa bi prije kupio "golu" i puknuo svoj cooler (hej, netreba bit S1, ima i drugih coolera, a svi redom bolji od ovog stock! birajte si sami, to i je poanta :) ) |
Citiraj:
nadalje, ti NAS pitaš zašto neki proizvođači ne izadju grafe sa već stavljenm AC S1 coolerom gore?? ja sam predpostavio da se radi o samoj kompatibilnosti ( fizičkoj ), pošto bi bilo nemoguće na nekim matičnima instalirat dvije grafe bilo to CF/SLI, ako jedna grafa zauzima 3 slota :chears: www.google.com ukucaj ime prozivođača, fino im e-mail pošalji i dobit ćeš odgovor iz prve ruke - kratko i jednostavno - kad smo mi bedaki, a ti jedini pametan. |
Citiraj:
http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=1130164 |
S tim da je 9600GT imala S2.
|
Ja čekam HIS i njihovu IceQ verziju 4850 kartice, sa 3850 i IceQ hlađenjem imam jedno predivno iskustvo!
|
|
Eto, mrak, našli smo 3 grafe sa S1.. A sa VF900 i sl. ima ih brdo. Dooh! A najjača od njih je 8800GT.. Dooh^2
@Stinger - ne da mi se odgovarat na ono tvoje gore, previše izgleda kao čista provokacija :P :lol2: |
Ima kaki clockani bios i ta sranja koa za 3850 sto su bila.... ??????
|
hmmmm koliko je pouzdan onaj Auto-Tune u ATI overdriveu???
pokrenuo sma ga i digo mi je Gpu clock na 690 Memory Clock na 1168 jel smijem to tak ostaviti? |
Citiraj:
|
Aha. kak vratim onda na prijasnje postavke?
nesjecam se brojki vise mislim da je biloo 650 i 997 eo stavil sam na 650 i 1000, valjda je to okej za na stock cooler |
A neki dan MAGARAC veli da nema nekog utjecaja OC na performanse grafe i biva pljusnut i pljunut.
U cem je stvar.Jel se moze u necem drugom klokati pa da ima utjecaja.:stoopid: |
Citiraj:
Ovo moja izjava vrijedi za onaj hotfix i 4850... Nije isto da li koristiš ovaj CCC ili AMD GPU Clock Tool. |
E jes mi neki supermod'rator :D
Citiraj:
|
Citiraj:
Vidio samo (još jednu) temu o 8800 GTS 512 i mudro zaključio da mi nije sila čitat... Ovo je pak thread o 4850:) |
koji fanboy :D
ti gore cicati bjež radit i prestani se dopisivat na forumu! :D |
okej onda cekam nove drivere.
Koji btw kad izlaze? |
Citiraj:
vraćam svoju 700/1100 |
Meni sa stock coolerom uredno radi na 660/1100, s tim da planiram S1 rev.02, pa onda probati dici jezgru do max 700 i memu do 1200, pa pogledati kako izgleda... Sve u svemu, super grafa, odmah poslije testiranja sam ju kupio (a dvoumio sam se izmedju nje i 9800GTX).
|
jel normalno da mi temp bude 78 kad nista ne radim a graicka je powercolor:stoopid::stoopid::stoopid:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Meni radilo uredno na 700/1125 sa stock coolerom na 60%. Btw kada izlaze 8.7 catalysti??:stoopid: Citiraj:
|
Citiraj:
|
sam digni vent na 40%
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Koja je maksimalna postignuta frekvencija GPU-a stabilna s tvorničkim hladnjakom? Pod stabilna mislim da se ne sruši 3DMark. Ne mogu nikako iznad 675MHz iako sam hladnjak nafrljio na 80posto? Čini mi se da nije temperatura u pitanju. A sumnjam da je i voltaža premala kad je postavljena na 1180uV.
|
mozda je do drivera.
Ipak cemo vidjet pravu snagu 48**serije tek kad stignu pravi driveri :p |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:46. |