![]() |
Mad_Duke, CoreTemp nema temperature za grafu. U svakom slučaju, može on kombinirati CoreTemp + GPU-Z + neki program za OC-anje (iako ne vidim zašto ne bi OC-ao iz BIOS-a) :)
|
Neznam dali bi ovo u ovaj thread spadalo ali sljedece se dešava:
Konfa vam piše u mojem profilu. Sve testirano sa Prime95 oko 12 sati i apsolutno stabilno. Također sa OCCT-om i stabilno. Isto tako testirano sa Intel burn testom na 20 loopova i također stabilno. Dakle mogu rec da je komp stabilan. Ali događa mi se uvijek kad pustim muziku preko winampa da mi se komp sruši. Bluescreen i ajmo restart :stoopid: Mada je sve testirano više sati i više puta. Nije vrag da je neka greška u winampu da uvijek ruši apsolutno stabilan komp |
Heh, mislim da sam možeš zaključit da je neš to Winampa. reinstaliraj ga ali tako da skineš drugu verziju i vidi jel ok.
|
Pa mislim da je do njega.
Nisam još isprobao sa drugim playerom ali cudi me da mi sruši komp koji sve testove prolazi |
Citiraj:
Imam i core temp, pokazuje temp proca(50-66, 50-60 normalno, do 66 kad ga opteretim sa super pi), skino sam si i everest,ali ne pokazuje temperature nicega, pito sam frenda koji ga ima di se nalaze i kad sam mu poslo screenshoot veli da njmu pokazuje, a meni ne(senzor) pa se pitam zasto?? Jel mozda ko zna kako clockat s riva tunerom, skino sam i njega al ne mogu nac di se clocka? Imam i ati tool, ponekad radi, a ponekad ne, izbacuje mi: the kernel mode driver does not seem to be running...blabla, da terbam updateat ili reinstallirat ati tool, a to sam napravio 3 puta, ista stvar se dogadja... Imam i cpuz al on ne pokazuje temp nigdje, ima i frend, a ni njemu ne pokazuje temp... Molim pomoc, hvala!! Btw, imam laptop asus x51rlseries |
Nece preko 340mhz FSB??
Poz, uglavnom konfa je sljedeca (od frenda):
e5200 - scythe ninja ep31-ds3l rev 1.0 2x2gb kingmax 800 fortron 400w hd4850 Proc i rami su stabilni na 3750mhz (1.35v) i 940mhz (2.0v), to je sa 313x12 za proc i 313x3 za rame. Problem se javlja kad zelim smanjit multy i prec preko 340fsb (naravno smanjim omjer ramima tako da oni nisu problem), ploca jednostavno ne zeli prihvatit postavke, cini se kao da boota normalno (no ne prode niti post screen), ali onda se samo reboota i vrati default postavke. Nije problem u voltazi niti frekvenciji proca, jednostavno ne zeli prec 340fsb, a to mi je malo malo za fsb wall... Cilj bi bio 395x9.5=3750mhz i 395x2.4=950mhz za rame sta mislim da nebi trebalo bit neostvarivo. Na ploci je F3 bios, zadnji je F5a beta, pa ako nemate ideje u cemu bi mogao biti problem, napravit cu update. Hvala. :chears: |
Astral, probaj napravit update. Ja sam se kod frenda igrao s s njegovom P31-DS3L koja je isla vise od toga, a u postu gdje je crash009 napravio review p31-ds3l su ljudi pisali da ploca ide i do 400FSB.
|
stavih F5a bios, ali nema promjene, mora da je do neceg drugog, probo sam razlicite omjere rama i razlicite mnozitelje za proc i nista...nema preko 340mhz
help?? :( |
Hellp!
Molim Vas pomoć oko overclockiranja, nisam bas vješt u tome (totalni amater), a stvari ovako stoje.
Nedavno sam promijenio matičnu ploču imao sam gigabyteovu N650SLI-DS4 i na njoj sam donekle uspijevao podići frekvenciju sa 1800MHz na 2400MHz, kupo sam novu matičnu također gigabyteovu GA-EP45-DS3R i tu nastaje problem, nikako ne uspijevam podići frekvenciju ni za 100MHz a čito sam da se E4300 da dobro overclockirati. Pa bi Vas molio ako mi neko može pomoći oko ove matične posto se u ovom biosu totalno ne snalazim. Hvala! |
Oce ko pomoc?
|
Problem sa temperaturom
Evo ovako: ima već mjesec dana da mi je temperatura jedne jezgre procesora stalno na 34C dok druga oscilira i u pravilu je niža 7-8 stupnjeva. Kada opteretim komp u potpunosti temperatura ove jezgre što je uvijek na 34C je niža. Probao sam skinuti i čistit cooler ali problem ostaje, onda sam probao zamjenit cooler, ali opet isti problem.
Da li je to otišo nekakav senzor i programi jednostavno krivo čitaju temperaturu ili je nešto drugo u pitanju? http://www.max-save.org/images/4857351.jpg http://www.max-save.org/images/6063452.jpg |
Citiraj:
|
Ima li tko iskustva sa clockanjem P4 2.0 procesora, sck. 478?
Nalazi se na ploči Asus P4B533-E. Ploča ima DIP switcheve, međutim prebačena je na clockanje iz BIOS-a. Prvenstveno me zanima koliko bi teoretski mogao ići ovaj procesor sa stock coolerom i na koju voltažu? Hvala |
to je northwood? a onda kolko god da ide sa nekih 1.65v i ispod 65c, ne mogu ti rec do kolko niti otprilike jer nije bas neka ploca da je p4p800se ili bolja onda bi islo i do 3ghz, ovisi naravno o samom primjerku i pazi na rame
ako je williamate il kak god su se zvali, onda nebih znao |
mi može ko reči s kojim programom mogu pratiti temp p4? prescott jezgra...
hitno mi je... |
mbm5 (motherboard monitor 5) ili speedfan vjerojatno
|
iskustva s OC p4 2.4 (northwood)
na pocetku se odmah ispricavam ak je vec bila slicna tema al nisam nis uspio nac..
jel ima neko da je dizo navedeni proc?! ja sam svog uspio sad neki dan oc-at na 3.13 ali mi se kod bootanja znao sam restartat pa ga spustio na 3.06 i sve 5.. hladjenje je sredjeno i pod full opterecenjem mi ne prekazi 50.. sad me zanima jel moze to smanjit trajnost cpu-a ili?! evo i screen shot.. Edit by mod: Slike veće od 50kb, u thumbnail. |
Pa ako dobro vidim držiš ga na 1.659V.
1.7V i 70°C je max za Norhtye ,tako da ako ga planiraš držat na toj voltaži mogao bi odapet vrlo brzo. Smanji voltažu na stock ,i polako dizi FSB za 5-10Mhz. Meni je 2.4B radio na stock frekvi sa 1.2v ,a 3,4Ghz je išao sa 1.5V. Dizanje voltaže bezveze nema smisla,samo češ dodatnu toplinu generirat. Ovo če biti ionako lockano ,imaš na forumu vodič za OC,pošto se vidi da nisi expert.:D :google: is your friend |
meni je stock radio na 1.59 V a temp sad su stvarno skolske.. sad ne znam.. bum mu onda smanjil voltazu pa cu vidjet.. :chears:
|
Citiraj:
|
Intel Pentium overclock- kako?
Imam Pentium 4, 2.8 GHz i zanima me kako da ga overclockam. Probao sam podignuti FSB ali ne ide preko 215 (x14), a voltaže ne mogu mijenjati (P4U800-x). Zanima me kako da ga OC-am preko 3.0 a da se ne ruši kao trenutno. Naišao sam na ovu temu na nekom forumu pa ako mi netko može obajsniti i pomoći bio bih zahvalan. http://cs.fit.ba/forums/thread/47331.aspx
|
pci/agp locked?
|
mogu birat. izabro sam agp
|
Citiraj:
LOL :goood: stavi 33/66 |
Albatron PXP35 i E8400
Imam ploču i proc navedene pod moja konfa.
Malo sam se igrao i ne želi se bootat na više od 430MHz FSB-a (množitelj proca je na 6,memorija na 880Mhz),baca mi BSOD. Mislio sam da ču ipak više moč izvuči iz nje,bili pomoglo da probam iz Winsa sa SetFsb ili nečim sličnim? Evo par fotki iz Biosa,vrijednosti zanemarite (clear cmos je bio pa su default) http://www.imagesforme.com/out.php/t...7112008169.jpghttp://www.imagesforme.com/out.php/t...7112008172.jpghttp://www.imagesforme.com/out.php/t...7112008173.jpg |
Athlon 2500+ OC
Konfa iz siga, athlon 2500+(barton ,lockan na 11x166 po def) , postepeno sam ga dizao do 11x195 i pojavio se error u prime95
"[Sun Nov 30 22:28:53 2008] FATAL ERROR: Final result was EF3CAD69, expected: 86B106EB. Hardware failure detected, consult stress.txt file." Voltazu (def 1.65v) i latencije memorija nisan dira... Omjer je 1:1... BIOS: http://www.imagesforme.com/show.php/244880_DSC04132.JPG http://www.imagesforme.com/show.php/244879_DSC04135.JPG Posto se nerazumin u latencije momorija jel mi moze neko napisat koje da stavin pa da mogu dignit procesor malo vise bez dizanja voltaze...??? Sadasnje latencije su prikazane na prvoj slici. Ako budem diza voltazu dignit cu je maximalno do 1.75-1.8 V. Ako imate ikakve prijedloge/komentare/kritike samo naprijed :goood: E da chipset ima lock na AGP/PCE speed ,bar tako bise u everestu: Generator takta: AGP 66.7 MHz Tako stoji od pocetka sve do sada pa zaljucujem da je lockano. :fala: |
na vrlo mnogo GHz :D :smoke:
neces se bas naklokat na VIA chipsetu |
Koliko ga god nakloko dobit ćeš u igrama koje si mogao do sada igrati par frejmova(2-3) više. Moći ćeš ograt iste igre kao i sa neklokanim procesorom.
Uglavnom neisplati se. |
Pročitaj zaljepljene teme,mada se nećeš baš proslavit jer hlađenje je vjerovatno loše pa ništa od dizanja napona i nekog velikog clocka
|
Sa VIA chipsetom za s.478 budi sretan da ploca uopce radi, o klokanju ni ne pomisljaj :)
Ja sam s jednom davnih dana pokusao dici FSB za 5MHz i odmah me docekao Les BlackOut :D Jedva sam ponovo upalio plocu na default postavkama drkanjem po CCMOS jumperu i cupanjem baterije 100x. Koma od chipseta. |
dizel nemas pojma :D
ja sam svog celerona 2.8 drzao na 3.3, via cipset :) |
Itko? ista? e stavio sam i ventilator na chipset tako da se nepregrijava , a i kuciste je dobro ventilirano pa ni proc neprelazi 45C u loadu.
|
kombinacija tipki
naime hito bi naparaviti OC na AM2 ploči pa me zanima koiju kombinaciju tipki moram stisnuti da bi mogao početi sa procesom...
naime kod intela je kombinacija CTRL+F1... koja je za AM2 ploče??' hvala |
Citiraj:
|
latencije: 2.5-4-4-8
jesi siguran da ti procesor moze na 200x11 bez dizanja voltaze? ja sam bio naletio na par primjeraka koji su jedva prismrdili na 2000MHz bez dizanja voltaze |
Citiraj:
Hvala,napokon je netko odgovorio.:chears: EDIT1: nece ni da prismrdi 2.5-4-4-8 , ni na fsb 166(def) ni na 180 ,ni na 190 ,195.... nakon izlaza iz biosa nece da se digne ,black ekran i komp radi....kad bi napravio resetirao bios primjetio sam da su latencije na def 3.0-4-4-8 i proc normalno 11x166 .... :) jos neki prijedlog koje latencije da probam....???ponavljam komp se negrije (vent na chipsetu i procu + 2x12cm kuciste ,temp load na 11x190 je 45C.) |
Citiraj:
|
sta nije onda ocito da su ti kingmaxi u banani sto se tice niskih latencija i da moras stavit na 3-4-4-8?
barem na socket A platformi nemas sta za fulat, bas je milina OC-at na njoj a i ovaj ECS me nekako bode u oci... |
Citiraj:
ma ova ECS je prejeftina ploca za ono sta daje...Meni sasvim dovoljna za moje potrebe:fiju: No games (only dota and CoD2 :respekt:) Net i muzika ,i to bi bilo to |
Može smao par kratkih pitanja sa kratkim odgovorima:
Kakva je ploča Gigabyte P35-DS3P Rev 2.0? Jel valja ona, tj, ako ima neke mane, koje su joj? I jel se da clockat, konkretnij, jel bi se dalo potjerat E8400 na jedno 4GHz? Gdje joj je FSB :hitthewal:? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:33. |