![]() |
Citiraj:
Edit: Buljo baš si morao biti brži, jel'? :) |
Citiraj:
|
jel su ti XScilence ventovi tiši od GT na 7V(80mm)?
Kakav je onaj XScilence CPU cooler, izgleda slično kao freezer, jel ga tko koristio, kako hladi? |
Ne znam da li su tiši ali su praktički nečujni, jedino što mi sad šušti u kućištu je grafička jer ne radi riva pod Vistom.
|
Tisi su u svakom slucaju, cak mislim i da je Xilence na 12V tisi od GT-a na 7V (zbog losijih lezajeva GT-a) a imaju i bolji protok, a i "cool faktor" je veci :D
|
Evo (još) jedan VF 900 je uspiješno modan sa Xilencom 80mm.
Slike će kasnije dzlobec stavit. :) |
Citiraj:
neznam koja je svrha pitati dal je vent tisi od drugog na odredjenoj voltazi ??? ono mozda se jedan na 7v vrti na 2000rpm a drugi na 1000 pa ono (niti nemora biti razlika tolika, vec 100 do 200 rpm se dosta razlikuje).. valjda je logicnije pitat koliko je glasniji/tisi na xxx rpm... ali dobro, na pitanje ti nemogu odgovoriti, samo sam morao malo prokomentirati jer vidim da ljudi i inace pitaju isto takvo pitanje :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
svi ovi standardni ventovi sa 7 zakrivljenih listova imaju na istom rpm-u do 5% razlike u protoku.. jedini vent u zadnje vrijeme koji odstupa od toga je noctua ali ona ima i potpuno redizajniranu geometriju.. edit: sto se tice 9 listova, misllo se da ce to dat bolji protok ali ne daje nista bolji protok nego samo nesto vise buke ali i bolje se "bori" protiv backpressure-a (znaci da obicno dobro funkcioniraju na recimo heatsinkovima sa zgusnutim lisicima).. |
Na koliko rpm-a se vrti ovaj red wing kad je na 7V i na koliko kad je na 5V (jel se opce pali kad je na 5V?)??
|
Tu ti sve piše...
http://www.levicom.de/xilence/en/products.htm Ne znam na koji misliš, ali svi će se pokrenuti na 5 V. |
Kakvi su 80mm,piše 15db, mislio sam si te uzeti jerbo mi samo 80mm pašu ako se ne varam.
Btw. koji biste mi cooler mogli preporučiti od 160-180kn za am2 a da je tih. |
Meni Xilence red wing nije htio sam krenuti na 5V, morao sam ga malo zavrtiti.
|
1500 rpm na koliko se vrte 80 i 92 mm baš i nije tiho za moj ukus, ali na 7 V će biti nečujno.
Citiraj:
|
Citiraj:
|
sa xilence sajta.. starting voltage za 80mm i 92mm je 7V, a za 120mm 6V..
e sad, vjerovatno moze i manje ali ovisiti ce o primjerku |
Hmm kad ste ih tolko nahvalili idem u nabavku 3x92mm,1x80 i mozda eventualno 1x120 ako razradim sistem kako da ga namontiram na svog Thermalrighta.Btw da li mi se isplati zamjeniti Enermax-a FAB9 92mm Xilence-om ukoliko ne uspijem namontirati ovaj od 120mm na cpu?
:chears: |
...
Citiraj:
@domy_os: na stranici pise samo da radi na 12V i da se pokrece na 6V ali ne pise na koliko se vrti pri 7V... |
sa xilence sajta.. starting voltage za 80mm i 92mm je 7V, a za 120mm 6V..
e sad, vjerovatno moze i manje ali nepouzdano, ovisiti ce i o primjerku |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
koga zanima, u Osijeku ima Xilence-a svih veličina.
Ima li gdje u Osijeku Artic Cooling Freezer 64 PRO? |
120-ka koju sam ja testirao prije par mjeseci se startala na tocno 6,66V :)
|
@Sale
Tema su Xilenci ne Freezeri, no spam please :) |
Vž je jedna obicna zalost.
Na formelovim str. lijepo stoji jedna firma u vž preko koje se moze kupovati u formelu, ali samo na papiru. Krenuvsi u nabavku 120mm vent sve lijepo dogovorimo, kad ono iz vž mi jave da nemogu dostaviti robu, ali mogu ako doplatim 50kn :hitthewal: . Inace u vz kupiti 120mm vent je prava umjetnost, a saznati koji je najtisi nije problem, jer je najtisi bas onaj kojeg imaju u trgovini (sve odreda) :D . Nadam se da ce danas konacno stici 3x120 redwinga do mene. Sorry na ot, ali sam moral napisati. |
Koji papci fakat žalosno...
Takvu poduzetnost si trebao nagraditi tako da platič pivu nekom PCekspert članu koji ide u ZG da ti to tamo kupi i donese u VŽ ili da ti neko pošalje poštom... Čisto iz principa... |
Citiraj:
@^SuperUnknown^ : Kod mene je Xilence 92mm spojen preko molexa i daleko je tiši nego GT spojen na ploči, a da bolje izgleda to svakako, svaki put kad otvorim komp nasmiješim se :D. |
evo ljudi novosti s cebita.. pricao sam sa distributerom xilence-a za istocnu europu (znaci i hr) i upozorio ga na nestasicu xilence-a u hr i kolko ljudi zeli xilence ventilatore.. covjek je zakon, reko mi da sam mu uljepso dan i dao mi pozivnicu na koktel party :) sutra sam opet tamo, nadam se da cu naici i na ljude iz formela da ih upozorim na ovja thread :)
|
Citiraj:
|
Teško - nema više repa...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:24. |