![]() |
ja sam imao volcano 7+ i na max broju okretaja je buka neizdrziva
:( |
Pa istina je ! Ne radim u tim uvjetima, to je samo za testiranje :)
Shvatio sam da je stabilan i na 11x212, kao što piše u sigu ! :) Vrtio sam i 3DMark i ide oko 17 600 ! Nije mi samo jasno kako neki idu i preko, da li imaju vodeno ili šta :) Nažalost imam samo dokaz za 17 444 , a 17 672 mi nije htio uploadati, no biti će i više ! :) Inače komp. je stabilan !! |
Novi stabilan oc... vcore je 1.7V.
http://www.inet.hr/~srjurak/wcpuid.gif Dobio sam ga na 2500mhz ali se krsi, nema veze kolka je voltaza, izgleda da mi je 2367 max za zracno hladenje. :( No dobro, slijedece se ubada vodeno ili bolje. |
He novo napajanje:)
i kolike su ti tem. |
Veki, mislim meni ide sl. Mogu ja iznad ovih 212 Mhz FSB-a, ali ne radi 3D Mark ?!
Zanima me da li ga ti možeš vrtiti !? :) |
Citiraj:
A da probas povecat latencije rama? Pa nemres ocekivat 3-2-2-2 iznad 433mhz. |
Ma vrtim ga uglavom na 4-2-2-2.0 kada testiram !
No možda sam trebao probati na 5-3-3-2.5 :) |
Evo temperatura mi je još PALA !
S novom matičnom iznosi na 11x212 (MBM očitava 2343Mhz) Memorija na 4-2-2-2.0 CPU full-> 50°C CPU idle->43°C System -> 40°C HDD -> 36°C |
.. ma ljudi .. nabavite malo tekuček dušika ... i stvar rejšena .. samo pazite da i sebe same ne ohladite .....:D
|
Evo i novih podataka.
Kada je system na 35°C: 11x218=2400 Mhz (1.725V) full-> 47°C idle-> 40°C Memorija je opet na 4-2-2-2.0, 2.9V SUPER ! Ima ona super stvarčica šta hladi na -19°C samo što ima 40 kg :) pa eto... čak bih i dao 2500 kunića ! |
Ja svog ne uspijevam ohladiti ispod 42 ni da se na trepavice postavim. Na full loadu ne znam kolko je, pretpostavljam blizu 50.:fuming:
|
Citiraj:
On je oko 1.7V tako da nije u biti čudno, jer moji radi na 1.5 V, pa na 1.725 V ima sličnu temp. kao tvoj. |
Vjerovali ili ne, u kompu mi se vrti 9 ventilatora. A proc je u idleu na 42! :clap: :beer:
|
Citiraj:
Ja ne vrtim više tako ... Možda ti se pasta osušila, možda.. Zapravo ovisi kakve su ti bile prije temp. Ma u biti neznam, to je Palomino :) |
E da Kova, sad sam se bas sjetio za tempe (eh alkohol je dobra stvar)... moja ploca ima precizniji sensor sto ce reci meni je sad idle 50c odn. 40c za tvoju plocu. Na 8rda+ trebas dodat 8-10c jer ne mjeri direktno jezgru, a 8rda3+ mjeri.
Eto. :beer: |
Ako to istina, onda mi je proc išao do 68°C ?!?! Iss....
Si ti siguran u to.... |
Citiraj:
|
A pošto je tako odlučio sam vrtiti procesor na nekoj normalnijoj brzini tako da mi se ne grije toliko, dok ne dođe vodeno.
Dakle vrtim ga na 9.5x217=2061 Mhz, 1.5 V Dakle očitanja su Sys -> 35°C Idle-> 39°C full-> 44°C A pošto je tih 44°C oko 52°C i to mi je dosta, no BUKA je mala, komp je u NORMALNOM (a ne bočnom položaju), tako da sam zadovoljan. Inače u bočnom je bilo: 10x216= 2160 Mhz, 1.5V sys 34°C idle-> 36°C full-> 41°C |
Pa kako uspijete tako sniziti temperature?! Ja imam novi AMD Athlon XP 2500+, Barton i ocan je na 2083, i temp. mi je 69-70°c!!! Prije nego sam flashao BIOS mi se i pregrijavao (80°c je granica kada se gasi)!!! Imam i Thermaltake Volcano 11-Xaser Edition na 5600RPM
|
Moj je sad 44c idle, 47c full. U sobi je 29c.
|
Citiraj:
Kak je kod tebe? |
Citiraj:
Grije se al nista pretjerano. Jesi modao tu koju imas? |
Citiraj:
Ma...uzeo sam je za frenda,nisam baš nekaj oduševljen... Da se modati-ali mi se čini malo nestabilna već pri "nemodanom" radu,čini mi se da se tu i tamo ponaša kao da se pregrijava ili da je nabrijana...a nije. |
Ahem :o , možete meni udjeliti malo svoje mudrosti... Pred kraće vrijeme (sutra mjesec dana-30.07.2003) u Info Gami kupio sam novu matičnu i procesor-AMD Athlon XP 2500+, MBO ASUS A7N8X. Cooler sam kupio dodatno - Thermaltake Volcano 11-Xaser edition i CPU se pregrijava... Granica je 80°c i onda se ugasi komp. Zvao sam u nfo gamu i prvi put i rekli da im pošaljem komp u Zagreb, drugi dan zvao sam opet i rekao istu stvar istom čovjeku i rekao mi je da flasham BIOS. Učinih tako i temp. je do 70°c. Imam još dva dodatna venta na kućištu, ali stanje je i dalje isto... CPU cooler se vrti preko 5600RPM i kada upalim komp to zna cijela Rijeka i okolica... Hajde pametni ljudi savjetujte me, šta mi je činiti...
|
Citiraj:
Ova valjda nije jedna od njih. |
Citiraj:
Npr-od 20-tak testova,na 3 tu i tamo izbaci artefakt... Blade-lijepo skini vent i provjeri pastu i da li je dobro legao... |
Citiraj:
Moja pretpostavka je da nisi nanio pastu kako treba, ili ti možda cooler nije dobro sjeo. U svakom slučaju ove temperature koje si naveo su prevelike i savjetujem ti da pothitno to provjeriš, jer bi ti lako mogao pregorjeti procesor!!! A dok to ne provjeriš spusti takt procesora, ako je potrebno i ispod 1800!! |
Citiraj:
|
Citiraj:
Sa modom 13000 166x12,dakle na default FSB-u,dvije gige,i šljuka memorija:D Grafa na default frekvi Eto... Mislim ono-nova grafa,ja sa istim postavkama na svojoj 8500 imam 9700 bodova,ova samo soma više... |
Citiraj:
Koji si hack koristio, jesi nesto mjenjao u driverima, nesto posebno namjestao? Koji catalyst? Izgleda da se i tvoja moze modat samo u 9500 Pro jer bi razlika sa i bez moda trebala biti dosta veca od 2300 maraka. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:28. |