![]() |
Imao sam pun kufer kucista...od Chiefteca, Thermaltakea, Cosmosa......ni sam ne znam koje sve kuciste nisam imao, ali niti jedno mi nije bilo toliko dobro kao ovaj Obsidian 800D.
Hardovi su u hot swap-u, nikakvih problema sa kucistem....ja prezadovoljan i mislim da je to jedina stvar koja ce kod mene ostati godinama. :amen: |
Citiraj:
|
|
Citiraj:
Uglavnom nije mi žao ni jedne jedine kunice za njega ... baš sam maloprije izvrtio sve ventove na 2k rpm i to je predivno koliko on ubije buke/vibracija. Ono Corsairovo kućište ne bi nikad uzeo pored prekrasnih LianLi-a :) Citiraj:
|
Citiraj:
Samo bi jos decki rekli : http://www.youtube.com/watch?v=A1ocY...eature=related |
Citiraj:
EDIT - eto i kolega junkieee se slaže :D |
nije lose, no cini mi se da im fali onaj final touch. kao sto kolega klaun kaze, unutrasnjost crna, malo kvalitetnije izveden vanjski pleh, i par djidja-midja izvana.
no sve u svemu dobro kuciste, samo da cijenu ne zapapre kao svom prvom uratku, koji je bio urnebesno skup... |
|
Kod Zalmana mi sviđa hot-swap diskove. Idealno je za neotvaranje kučište zbog garancije a najbezbolniji način mjenjanje diskove. Kao čisti plug-play. :)
Jedino mi nesretno riješenje dva 92mm kod diskova. Filter ( naprijed "poslije diskova") a ventilator kao zadnji. Značilo bi bučan i manji protok ( jedina caka je tiskane ploče , ajmo reći ploče hot-swap koju još ometa protok ) :( http://www.abload.de/thumb/int7qvox.jpg http://www.abload.de/thumb/int5j7na.jpg Thermaltake-a bi preskočio Kod Lian-li jedino mi sviđa završna obrada :) Minus : bočna stranica ( nisam veliki fan ) mjesto za diskove ( vibracije ) |
ja čekam frmaltejka :D
bože mili tko čini ta kućišta... pa kad u dizajnu kakti i počnu pratiti aktualne trendove "monolitnih" blokova od kućišta, opet fejlaju. znači nije moguće fejlati sa jednom običnom kockom lima i otvorom za slot-in optiku, ali ne, oni imaju paralelograme i prozor veličine 5cm2, tek tolko da ukenja do kraja :D nije ni čudo da im je level ten "prototip" za izabrane, pošto je jedino inovativno što su ikada napravili. kineska kopilad :D |
|
Citiraj:
|
Citiraj:
U pozitivnom smislu, jer nema se što komentirati za ovo kučište. Jednostavno predobro.:goood: |
Meni se ne sviđa taj sistem gdje su konektori na vrhu umjesto iza. Ljepše izgleda kad su iza jer ih se ne vidi :D
|
Ma sve je to lijepo dečki ali najavljena cijena u rasponu 500-600 bucksa - ouch!:suicide:
Ja sam mislio da je po tom pitanju Obsidian plafon (ne računam onog perverzno skupog Cosmosa Black Edition iz limitirane serije) :D |
al eto, što bi Vi preporucili da se kupi za 1200 kn u HR kao kuciste koje bi sluzilo za rad u uredu gdje bi trebalo biti par diskova radi video i photo obrade?
|
1200 kn za kučište za ured?
Mali overkill. Al eto pošto je za ured - Antec P183 zbog svoje monotonosti i običnog izgleda. |
Pa za tu svrhu bi i jedan obični Three Hundred bio dovoljan ili nešto iz CM Elite serije, IMHO.
|
Citiraj:
:D |
Citiraj:
|
Citiraj:
šta je ovdje postao standard nekakvi 20-25cm ventovi ili 5x12cm da bi kućište bilo provjetreno? :D |
Citiraj:
|
Za ured/video editing najbolje neki Big Tower Chieftec jer kostaju 500-600kn a dovoljno su prostrani i propuha ima taman i za najzahtjevniju video obradu + sto imaju 8*3,5" mjesta za HDD.
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
ok, vidim misljenja su malo drugacija...gle, to ce raditi nekad bez prekida danima radi renderinga itd. znaci bitno je da ima protok zraka kvalitetan s ventilacijom pripadajucom i nije bitna velicina jer stolovi ce biti custom made za to svezajedno.
|
Ako baš želiš dati te novce za uredsko kučište, onda Antec P183.
Ako želiš proči jeftinije, a ostati na takvom "uredskom izgledu" onda neki Chieftek E sad, ako hočeš u ured staviti i nešto "ljepše" odnosno ne-tako-uredsko kučište, tu ima izbora oho-ho |
Citiraj:
|
Pozdrav
Pa kaj misliš stavljati u ta kučišta? Standardne atx matične jedno napajanje... U tom slučaju Osobno bi puuuno radije išao na full size ATX desktop varijante umjesto tower. Samo ih stackaš jedno kučište na drugo. |
sto se tice izgleda to me boli patka kako izgleda, bitno da je funkcionalno. i serija procesora bi isla...
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:44. |