PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   eBay iskustva; pitanja i savjeti (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=97893)

Groowix 19.11.2012. 11:02

Ma dao ga je na procjenu u Zagrebu u muzej neki pa su mu rekli da to vrijedi puno i onda mu ponudili 1500 kn.

geronimo_2 19.11.2012. 11:12

Citiraj:

Autor Croox (Post 2278975)
Ma dao ga je na procjenu u Zagrebu u muzej neki pa su mu rekli da to vrijedi puno i onda mu ponudili 1500 kn.

ajme kak se zahebo, a mogo je dignut 10k kn :D.
sad ce mu svi vjerovatno ovak nes bezveze nudit.
treba otic kod ljudi koji se bave profesionalno stime i to kod nekoliko njih ak je moguce pa vidit koliko ga muljaju.
znam ja jednoga, ali je u Ri.
:chears:

ShanTech 19.11.2012. 12:01

Samo nek reče da ga je iskopao na dubini do 40cm jer sve ispod toga je državno vlasništvo. :lol2:

geronimo_2 19.11.2012. 12:07

Citiraj:

Autor ShanTech (Post 2279020)
Samo nek reče da ga je iskopao na dubini do 40cm jer sve ispod toga je državno vlasništvo. :lol2:

sta da :lol2:? svasta.

bego2 19.11.2012. 14:54

Tek jucer skuzio kad prođe neko dulje vrijeme (45 dana valjda) da se ono sto je u purchase history ako nema nikakve aktivnosti o kupljenom itemu, jednostavno nestane...a nestalo mi par stvari koje su ukupno cca 25 dolara a nije ni doslo jos...iako sam kontaktirao prodavača i poslao je ponovo...:stoopid:

Omerta 19.11.2012. 15:00

Da znam, i ja sam se usro gdje je to, ali ne brini, nije ti došlo a iprošlo je neko vrijeme i zato nestane.

Ovako, ako te baš interesira, onda "nasloni" miša na Account (desno od Activity) i odi na Feedback. Tu bi ti trebali biti itemi za koje nisi ostavio Feedback. Ali i ovdje nestane nakon nekog vremena, no ipak traje dulje nego u Activity.

Deyo238 20.11.2012. 12:05

Ovako trebam savjet, dakle trebam vratiti paket nazad (u Englesku) prodavaču na eBayu, LED display od laptop težak oko 800g, ugl traže me da im pošaljem "via royal mail 1st class with tracking number" i unutar četiri dana, tako da sam sad skroz izgubljen :O, što učiniti, kako da to najbolje pošaljem nazad...

Unaprijed zahvaljujem! :chears:

SaleFFS 20.11.2012. 13:16

Ja sam imao slučaj da sam dobio sa ebaya neispravan LED ekran za laptop. Prodavač je rekao da vratim kako bi poslao drugi ali mi nije uvjetovao kako da šaljem, samo mu je bilo bitno da ima tracking number. Nazvao sam sve firme u HR koje se bave poštanskim uslugama i na kraju je ispalo da je HP najeftinija. Drugi su tražili cca 200kn a u pošti me ispalo sa tracking numberom 86kn koliko se sjećam za Englesku. Samo kažeš u pošti da želiš najjeftiniju varijantu sa praćenjem pošiljke. Uglavnom seller je poslao novi ekran čim je vidio po trackingu da je krenuo paket iz HR.

Nadam se da sam ti barem malo pomogao.

RAUL 20.11.2012. 13:17

Kazi mu nema problema, a posalji mu preporuceno s povratnicom Hrvatskom Postom.Cijena je 138,50 krznenih zivotinjica,ili ovako kao sto kaze Sale jeftinijom inacicom preporuceno za 86 krznasa.

http://www.posta.hr/cjenik-on-line

bego2 20.11.2012. 14:35

Citiraj:

Autor Omerta (Post 2279218)
Da znam, i ja sam se usro gdje je to, ali ne brini, nije ti došlo a iprošlo je neko vrijeme i zato nestane.

Ovako, ako te baš interesira, onda "nasloni" miša na Account (desno od Activity) i odi na Feedback. Tu bi ti trebali biti itemi za koje nisi ostavio Feedback. Ali i ovdje nestane nakon nekog vremena, no ipak traje dulje nego u Activity.

nema ih ni tamo, vec sam gledao :beer:

vedranzeman 20.11.2012. 16:03

@bego2
Znači da je prošlo više od 60 dana, što je rok za ostaviti feedback.

nex 20.11.2012. 16:52

Citiraj:

Autor bego2 (Post 2279213)
Tek jucer skuzio kad prođe neko dulje vrijeme (45 dana valjda) da se ono sto je u purchase history ako nema nikakve aktivnosti o kupljenom itemu, jednostavno nestane...a nestalo mi par stvari koje su ukupno cca 25 dolara a nije ni doslo jos...iako sam kontaktirao prodavača i poslao je ponovo...:stoopid:

Citiraj:

Autor Omerta (Post 2279218)

Ovo je fakat captain obvious komentar i mozda promasaj s moje strane, ali da niste vi zaboravili oznaciti na vrhu opciju "Archived" umjesto "Recent"?

eBay saves information about your past purchases for up to 3 years.
Purchases made between 0 - 60 days from today can be viewed in your Recent and Archived purchase history.Transactions that are older than 60 days will be saved in your Archived purchase history.
To view transactions from prior years, select "Archived", then select the year you'd like to view from the drop-down window.

Nije mi bas logicno da bi to potpuno nestalo ako se ne ostavi feedback. Iako, ne mogu biti siguran jer za sve ostavljam feedback na vrijeme. :stoopid:

Omerta 20.11.2012. 16:56

Ostavljam i ja feedback na vrijeme, ali samo ako mi item dođe, naravno ;)
EDIT: Imaš pravo, u arhivi su svi itemi, ali oni koje nisam dobio ili oni kojima nisam ostavio feedback nisu vidljivi, već samo naziv, no nema veze.

Mirkopoter 20.11.2012. 17:04

Jel mi može netko naći masku za originalni HTC Desire, ne S ili neki žnj. Ovakvu po mogućnosti: http://thumbs4.ebaystatic.com/pict/2...32594040_1.jpg

Ne razumijem kako da upišem a da mi ne traži ove druge vrste Desire-a.

Omerta 20.11.2012. 17:11

Pa to slici nije baš maska nego bijela "futrola", boo..
Idem ti vidjet za originalnu..

EDIT: misliš na ovako nešto?

EDIT 2: evo ti samo frame:1, 2

Mirkopoter 20.11.2012. 17:20

Krivo sam se izrazio, nisam mislio na tu masku, nego na futrolu.

BlackDwarf 20.11.2012. 18:22

Kako bi ovo i slicne stvari prosle na carini?

Hombre 20.11.2012. 18:53

Jesam li ja nešto propustio vidjeti ili je zaista tako.
Stvari koje kupim direktno kod prodavača na njegovoj stranici uopće ne ulaze u ebay evidenciju niti mogu dati feedback. Naravno da na pay pal postoje ali ih na ebay, ma koliko kopao, ne mogu pronaći.

Omerta 20.11.2012. 20:03

Logički, ne.. "Oglašavanje" prodavača na eBay-u je jedno a kupovina direkt od tih prodavača je drugo.. Kao da kupiš nešto na eKupi (npr. platiš preko PP-a) i očekuješ da bude vidljivo na tvom eBay acc.
Nadam se da sam ispravno objasnio..

RAUL 20.11.2012. 20:40

Citiraj:

Autor BlackDwarf (Post 2280252)
Kako bi ovo i slicne stvari prosle na carini?

Samo neka napise manju cijenu na racunu ili na kutiji i moglo bi proci bez davanja.Carinicima nisu interesante igrace.

Hombre 20.11.2012. 23:58

Citiraj:

Autor Omerta (Post 2280323)
Logički, ne.. "Oglašavanje" prodavača na eBay-u je jedno a kupovina direkt od tih prodavača je drugo.. Kao da kupiš nešto na eKupi (npr. platiš preko PP-a) i očekuješ da bude vidljivo na tvom eBay acc.
Nadam se da sam ispravno objasnio..

Ma kad sam seronja koji uvijek treba nešto pitati i pola minuta nakon toga vidim i sam. Dođe mi da ponekad zalijepim šamar sam sebi ali se tješim da sam već malo u godinama i da se dobar dio mojih vršnjaka prema kompjuterima ophodi kao s nuklearnim elktranama, a i prije nego što sam postavio pitanje dobro sam pojeo i baš su mi se počele sklapat okice, a pošto mi je laptop pored kreveta uspio sam to napisati i zaspao :D

Ustvari me bunilo što neke imam dok neke ne i kasnije sam otišao na njihove stranice. Naravno. Oni koji imaju u adresi ebay.com i poslije njihov naziv vidljivi su. Ovi koji nemaju ebay.com bi valjda bilo logično da ih nema na listingu ebay ali nisam ni pogledao dok nisam pitao :chears:
Sad ću malo pronjuškati kako da ih nađem s prefiksom ebay.com da im mogu davati feedback, a najviše zbog toga da imam bolju evidenciju iako imam svoju internu u Excelu samo što ovu internu ponekad ne obnovim novonaručenim itemom dok ebay to sigurno uradi.

borny 21.11.2012. 05:02

Carini su podložni itemi skuplji od 160kn, zar ne? Znači da se item koji košta 25$ ne bi trebao cariniti?
Obzirom da je poštarina dodatnih 17$, zbraja li se taj iznos ili se gleda samo cijena itema?

schetz 21.11.2012. 07:59

negdje smo raspravljali o tome i imali mislim na kraju različito mišljenje (isparilo mi :stoopid:)...ali po meni se ne bi trebalo cariniti jer

iako imamo ovo : To podrazumijeva da se svi troškovi koji su vezani uz tu robu uključuju u carinsku vrijednost, kao npr. troškovi prijevoza i osiguranja robe, ambalaže, licence i dr. (u poštanskom prometu dakle, u pravilu, troškovi poštarine).

isto tako imamo i posebno naglašeno kod robe "zanemarive vrijednosti (do 160 kn)" :

Pod vrijednosti pošiljke od 160,00 kuna smatra se samo vrijednost robe, ako su troškovi dopreme razdvojeni od cijene same robe. Ukoliko je roba kupljena sa dopremom i nije razdvojen dio koji se odnosi na dopremu od same vrijednosti robe, ukupan iznos uzet će se kao vrijednost pošiljke.

Dakle, ako je račun u koverti svakako bi trebalo pisati odvojenu vrijednost robe i poštarinu, al čini mi se da tako i piše...

a sad, jesam li u pravu ili sam omašio neki dio :)

geronimo_2 21.11.2012. 08:04

Citiraj:

Autor schetz (Post 2280576)
negdje smo raspravljali o tome i imali mislim na kraju različito mišljenje (isparilo mi :stoopid:)...ali po meni se ne bi trebalo cariniti jer

iako imamo ovo : To podrazumijeva da se svi troškovi koji su vezani uz tu robu uključuju u carinsku vrijednost, kao npr. troškovi prijevoza i osiguranja robe, ambalaže, licence i dr. (u poštanskom prometu dakle, u pravilu, troškovi poštarine).

isto tako imamo i posebno naglašeno kod robe "zanemarive vrijednosti (do 160 kn)" :

Pod vrijednosti pošiljke od 160,00 kuna smatra se samo vrijednost robe, ako su troškovi dopreme razdvojeni od cijene same robe. Ukoliko je roba kupljena sa dopremom i nije razdvojen dio koji se odnosi na dopremu od same vrijednosti robe, ukupan iznos uzet će se kao vrijednost pošiljke.

Dakle, ako je račun u koverti svakako bi trebalo pisati odvojenu vrijednost robe i poštarinu, al čini mi se da tako i piše...

a sad, jesam li u pravu ili sam omašio neki dio :)

nebih previse racunao na to da ce "oprostit" cijenu postarine. sve je to kockanje po meni, koje se ne isplati za nas koji zivimo blizu granice. u podgradu sam za cas ;-). jos odem do hofera i coop-a i kupim rio mare po duplo manjoj cijeni i evo ti ustede :fuming:.
:chears:

RAUL 21.11.2012. 08:35

Citiraj:

Autor borny (Post 2280564)
Carini su podložni itemi skuplji od 160kn, zar ne? Znači da se item koji košta 25$ ne bi trebao cariniti?
Obzirom da je poštarina dodatnih 17$, zbraja li se taj iznos ili se gleda samo cijena itema?

Zbraja se iznos, iako neki tvrde da ne bi smjeli ali oni zbrajaju i naplacuju carinu i pdv na ukupan zbroj.

borny 21.11.2012. 09:37

A dobro, neću ja to platit. Sestra je sinoć zapela za neku hoodicu na aukciji, ali nisam bio ziher za ovo s poštarinom. Svejedno je uzela. Tko zna, možda i prođe :)

Hombre 21.11.2012. 09:47

Citiraj:

Autor borny (Post 2280612)
A dobro, neću ja to platit. Sestra je sinoć zapela za neku hoodicu na aukciji, ali nisam bio ziher za ovo s poštarinom. Svejedno je uzela. Tko zna, možda i prođe :)

Po carinskim zakonima kod naplate se dodaje i cijena transporta tj. cijena poštarine.
Jednostavno rečeno carina se zaračunava na zbroj svih plaćanja za taj predmet.

schetz 21.11.2012. 15:14

sve to stoji,ali ja iskreno ne bih to samo tako pustio..
imao sam par takvih slučajeva i nisu mi dodali PDV premda je to vjerojatno samo stvar "sreće"..

ali da mi se desi da mi hoće naplatiti ,otišao bi na fejs of d plejs i citirao im zakon,odnosno i isprintao ako treba :)

Omerta 21.11.2012. 15:20

Može preporuka za neku jeftinu BT slušalicu?

bego2 21.11.2012. 15:31

Citiraj:

Autor Omerta (Post 2280208)
Ostavljam i ja feedback na vrijeme, ali samo ako mi item dođe, naravno ;)
EDIT: Imaš pravo, u arhivi su svi itemi, ali oni koje nisam dobio ili oni kojima nisam ostavio feedback nisu vidljivi, već samo naziv, no nema veze.

Bas to, ostavljam feedback kad mi item dode, a kako je proslo eto tih 60 dana ( za koje ja nisam znao) item je nestao i sad ako hocu trazit refund nemam dokaza da sam kupio. :hitthewal:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:13.