![]() |
Pozdrav
dakle narucio bi dva postera iz Australije ide li carina i pdv na to ? |
@Omerta, to im je sada univerzalni odgovor :D
Citiraj:
Citiraj:
|
Da, i ja tako slično odgovorio.
Danas mi je javio da slijedi refund za oba itema kroz dva dana. Meni je ionako prošlo 45 dana već.. Kupljeni su 18.09.. A i još jedan mi je javio da će napravit refund.. Tek nakon refunda im dajem pozitivan fidbek, na to su se složili.. |
Citiraj:
Sudeći po zadnjih par postova ipak se ispostavilo da moje sistem komunikacije s prodavačima i nije tako loš i da ga drugi prakticiraju. Lijepo ti meni refund, a onda ja tebi pozitivan feedback i sve što ti treba. Ako nećeš tako čekam 43. dan i dižem dispute da damo još 20 dana šanse predmetu da stigne i ako ne stigne onda claim pa se ti nateži s pay palom, a kad dobijem refund od pay pala opet ću ti lijepo dati pozitivan feedback i ostalo što ti treba. Još na kraju lijepo naglasim da ću mu vratit pare ako item dođe poslije refunda. BTW. Ovaj što sam mu neki dan uplatio navac preko pay pal je zbilja neki cigan koji to nije zaslužio. Poslao sam mu mail i lijepo napisao da je to uplata za item koji je stigao poslije refunda ali se nije ni potrudio javiti. |
33 dan? Ja čekam 43 dan za eventualno podizanje casea.
Ja naručio opet isti proizvod od 10$ koji nije stigao, čak dobio refund. Sad sam samo u bedu jer ako stigne ovaj prvi kojeg nema 2 mjeseca takav sam da ću platiti oba (iako mi treba samo jedan). |
Citiraj:
Meni je skoro svejedno hoće li stići nakon refunda jer ga u krajnjem slučaju prodam za 10 kn skuplje ili poklonim nekom prijatelju ili nekom od rodbine kome treba. |
Sinoć sam napokon dobio refund od selera (za jedan item, od ukupno dva od njega)..
Na PP acc sam dobio dvije "poruke", jedna da mi je sjeo refund, a druga da je taj refund već proslijeđen na moju karticu :) Baš ću danas provjerit stanje. No pod PP Balans i dalje stoji onih 1.95$, iako su mi ljudi iz PP-a prije par dana rekli da će to prebaciti na karticu. Nisam znao da kad se dobiva refund od strane selera, da to relativno brzo odnosno "odmah" sjeda na račun.. (??) |
Refund nikad ne ide na paypal račun nego se odmah prebacuje natrag na karticu.
|
Evo vratio se iz banke i još nije sjelo.. Koliko inače treba vremena da sjedne? Onako okvirno..
|
Citiraj:
|
Meni nikad nije sjelo iduci dan.. Oko 3 radna dana trebam cekat da vidim novac na racunu.. PBZ banka..
|
Citiraj:
|
A dobro, onda drugi tjedan mogu očekivat.. Uplaćeno je kasno sinoć..
|
Jel kupuju vaše cure/žene odjeću preko ebaya? Neka iskustva i eventualno dobri prodavači?
Citiraj:
|
Joj kako sam lud, poslali su mi iz US neki plasticni nosac od kamere koji sam dobio na garanciju i sada mi je doslo s carine da im moram dati racun..imam racun od 0$ pobogu..
..da ne spominjem pismo koje je doslo od carine me kostalo vec u startu 10kn a sve vrijedi 50kn |
Citiraj:
|
Klonite se Tomtop trgovine na ebayu. Ima dosta prodavaca pod svojim "krovom". 5 njegovih stvari vec mi kasni, danas je 34-36 dan. Svi ostali su mi stigli, samo njegovi nisu. I u 9. mj. 3 njegova itema nisu stigla, ali dobio sam refund
|
Naručio od Tomtopa prije manje od mjesec dana i stiglo za 2 tjedna.
Ali meni od drugih kasni -.- |
Evo mogu samo potvrdit ovo za TomTop prodavače, iako vjerujem da je to samo slučajnost.. Par itema mi je stiglo ali isto tako par nije. No dobio sam refund od svih pa smo mirna Bosna..
|
Pozdrav
Imam problem koji nije direktno vezan za e-bay., ali je slična problematika. Naručio bi robu u trgovini Sportsdirect iz UK. Problem je kaj sam naveo kao Shipping adress adresu prijatelja u sloveniji, a kao biling adress svoju adresu u hrvatskoj. Međutim, paypal mi ne dozvoljava platim za dostavu u Sloveniju. Pošto nikako ne mogu prebaciti lovu frendu u Sloveniju jer on i nema paypal, a i ne želi imati, jel mogu ja kako ipak uspijeti platiti svojim paypalom, a da mi stigne u Sloveniju? Hvala |
Citiraj:
obrati se selleru, sve o njemu ovisi. :chears: |
Čudno, ja sam samo dodao adrese prijatelja iz Hrvatske u Ebay addresses te bez ikakvog komentara i ičega uvijek dostave na tu adresu. Također i na računu i paypalu piše adresa prijatelja i još čak confirmed.
Valjda je to problem kada nije ista država. Ima tko kakvu preporuku glave za tuš koja svjetli? Ili su skupe ili su ružne (one koje sam ja vidio). Vidim neki prosjek je oko 8$ za to. |
Citiraj:
ma uopće nije bitno ime nego feedback sellera. |
Citiraj:
|
Kako sada naručivati baterije sa eBaya? Recimo, trebam bateriju za iP4, da naručim s tim neki alat ili to neće proći?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Evo ti krasan primjer par postova prije kad čovjek kuka kako mu za zamjenski komadić plastike koji košta par dolara carina traži račun. Naravno da traži jer je to pošta carinjenja Rijeka. Da je slučajno u Zagrebu ne da mu nište ne bi tražili nego paket ne bi ni otvorili, a radi se o maleckoj Hrvatskoj pa onda zamisli koje sve probleme možeš imati u neopisivo većoj Kini pogotovo što se birokrati gdje god bili ponašaju isto. |
Citiraj:
|
Molio bi malu pomoć oko prodaje.
Ovako: prijatelj mi je pirotehničar pa je jednom prilikom iskopao iz zemlje nekakav stari španjolski srebrnjak iz 1608 godine koji podosta vrijedi(nudili su mu za njega 10000 kn), malo je bio lakom pa ga nije dao u nadi da bi mogoao dobit još više za njega. Sad je mene pitao da li bi ja mogao na ebayu izvuć više love za njega jer se on baš u to ne kuži. Na koji način bi to bilo najbolje stavit u prodaju, preko aukcija ili ponuditi neku fiksnu cijenu ili kako? Svaki savjet dobrodošao, hvala. |
Pa pametno je napravio, zašto bi ga dao ako vrijedi puno više, s tim da to treba najprije dat procjenit i uvjerit se u autentičnost (ako već to nije napravio).
Naravno, nema govora da ga pušta negdje dok je srebrnjak na procjeni, već samo uz njegovo prisustvo. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:13. |