![]() |
Citiraj:
|
A što je nano cell nego elcede?:fiju:
|
Citiraj:
Ovaj Samsungov Q90N i Q90R se malo približio Oledu ali sa naglaskom na "malo" Jedino MicroLED i OLED su Top tehnologije.:) |
Da, micro-led je buducnost no zasad je jos debelo preskup, zato su navodno izmislili nesto povoljnije - mini-led dok mikro-led ne postane pristupacniji masama...
|
Citiraj:
EDIT: pa i nece neka cijena bit kazu 65 inchi 2000 dolara u us, oled je 2500$ usput sam nasao i razlog zasto ovo prije nije bilo hit : Citiraj:
|
a sto ako sam jedna od tih mikro ledica gecrk!? Sto ih je vise veca je vjerovatnost da ce koja otici. Po meni prekomplicirano a benifiti u odnosu na oled premali. Ukoliko cijena oled telkama nastavi padati ne vidim niti jedan razlog zbog cega bi vecina korisnika i dalje bila na ledu. Bur in oled-pa sto. Led ima bb , dse i hrpetinu drugih anomalija. Takodjer pravi pcekspert hardveras ako jednom u 5 godina ne promjeni tv, nije pravi.
Nego ja ubo polovnu panasonic plasmu za dosta sitnu lovu tx-p42g30. Koliko mogu primjetiti tv nije puno radio i slika je pravilna i dosta svijetla. Spojio strong 8541 tvb-t2 receiver i slika boli glava. Vjerujem jos uvjek miljama od lg.jaevi ips-a i samsungovih va panela tv-a. Usporedio sa postojecom plasmom kojuu takodjer posjedujem panasonic 42gt50 i razlike gotovo da i ne postoje. Nesto malo ar filtar na gt50 bolji dok u ostalim karakteristikama nema razlike-na prvu loptu |
Preporuka TV-a 50 incha do 3000 kn +-?
|
Citiraj:
uzeo staroj Grunding od 55 incha ,sad je na akciji u Elipsa 2500kn,za te novce prezadovoljan,preporuka !! https://www.elipso.hr/audio__video/t...IG-55GDU7504B/ |
Samsung 50ru7099 vs panasonic 49fxw554...
Koji od ta dva modela je bolji sto se tiče slike? Koji ima bolje smart opcije? Cijena 400e u švabiji.... Poslano sa mog 7T koristeći Tapatalk |
Da li postoji ikakva mogučnost dodavanja aplikacija na Grunding SMART (ne android)? I ako ima kako?
|
Nema.
|
Jeli firestick opcija?
|
Citiraj:
|
Pozdrav.
Molim malu pomoć. Prošle godine kupio sam Samsung TV, model UE55NU7023. Pokušavam ga spojiti na desktop PC preko WiFi-a, ali nikako ne mogu dobiti da se slika sa PC-a vidi na televizoru. Dakle, TV je preko WiFi-a spojen na ruter i normalno je povezan na net. PC je kablom spojen na ruter i net normalno radi. Uspio sam dobiti da TV očitava PC i da PC očitava TV, ali ne mogu preko WiFi-a dobiti da TV projicira sliku sa PC-a. Čak sam uspio dobiti da TV očitava Windows Media Player sa PC-a, ali više od toga ne mogu dobiti. Da li mi je jedino rješenje da ih spojim HDMI kablom ili postoji neki drugi način da koristim WiFi rutera za spajanje? S time da sam jedan laptop normalno spojio na TV i slika sa laptopa je normalno bila projicirana na TV. Hvala na pomoći. |
Te fore ti rade jedino ako su uređaji direktno spojeni wifi na wifi, znači ne može preko rutera. Uz to i wifi kartica mora podržavati miracast.
|
Citiraj:
Citiraj:
Moras za komp nabavit wifi karticu/stick koji podržava miracast ili sličan standard da bi mogao projicirati sliku na tv. A inače to ne radi baš najbolje/ često se javlja lag |
Citiraj:
Ok, hvala. Sjetio sam se da imam neki WiFi adapter, TP-Link WN725N, pa sam ga spojio na komp ali i dalje ništa ne nalazi. Laptop radi super, ali spajanje PCa preko WiFi-a nikako. Hmmmm.... |
Zaboravi spajanje kompa i tv-a preko bilo koje verzije wifi-a za išta osim statičnih aplikacija tipa Office. Bilo kakav video preko 720p sa više bitrate-a će izgledati loše. Ako baš nemaš arhitektonskih barijera za staviti hdmi kabel zaboravi sve ostalo.
|
Već neko vrijeme koristim Chromecast 2 na tvu za streamanje sadržaja s kompa. Kod mene je sve FHD tako da... Upalim chrome na kompu, pokrenem cast desktop/tab/file i roknem sadržaj na CC2. Nedavno pogledao neke F1TV streamove s neta, par 1080p filmova i tako. Kvaliteta slike mi je čak bolja nego Plex s najvišim postavkama bitratea + nemam zezanja s titlovima i eventualnim problemima na relaciji server/klijent.
Ima i elegantnijih načina za castanje tipa https://getvideostream.com/, razmišljao sam i o tome al nemam volje testirati. Odmah da napomenem, ovo ništa nije dobro ako planiraš surfati na tvu i puno koristiti miša - ima lag od najmanje pola sekunde. Znači, davanje inputa je malo zajebano, ali kada pustiš film tada je sve in-sync. Nema delaya na tvu jer i slika i video jednako kasne naspram kompa. Sad si me bacio u razmišljanje, moram probati na ovaj način castati jellyfish test fajlove i naći mu gornji limit streama. |
Jel se isplati ići na 43q60R naspram 43RU7402?!
|
Ovisi naravno o razlici u cijeni. U teoriji taj qled bi trebao imati malo vecu svjetlinu,nesto bolji prikaz boja. Ipak smatram da je razlika u kvaliteti slike medju njima minimalna. Jedina opipljiva razlika je ona minijatura daljinac koji ide u qled dok uz ru model ide klasican daljinac. Pravi qled modeli pocinju sa q70 pa na vise i to je prvo znacajnije poboljsanje glede dizajna (tanji bezeli) ali takodjer glede kvalitete slike jer q70 i bolji modeli imaju tehnologiju fald lokalno zatamnjenje za poboljsanje kontrasta. Dakle taj 43q60 je vise kamilica qled
|
Citiraj:
Edit: Zapravo 43 q6 je vrlo vjerojatno 50/60Hz model, pa cak mozda i ne, osim ako nije par sto kuna razlike. |
Da znam da modeli od 55+ imaju 120Hz, Freesnyc, ali to mi je za sobu preveliko.
Već jedan Ru7402 imam i ok je TV, pa ću ipak ić na njega. Darkijas, ide ti minijaturni daljinac i uz ovaj ru7402. Što se tiče Qleda, gledao bi ja q70R, ali je namanji ekran 55, a to mi je preveliko, zato sam Q60R i razmatrao jer ima manje modele. |
Jel tko ovo (VOX OLED) vidio uživo?
Mislim VOX je neki novi brand, mislim iz Gorenje grupacije i njihovih kineskih vlasnika Hisense, ali nisam siguran. Sada gledam malo što ima na Mall kao ono VOX OLED. To im radi netko drugi ili? |
Good lord zar i VOX? :D
|
Eh da. Koliko vidim na displayspecifications. qe43q60r ima pls matricu dok qn43q60r ima va matricu. Takodjer,za ue43ru7400 pise ips matrica. Dakle tu je malo samsung u nizoj cjeovnoj kategoriji prosarao sa panelima.
|
Citiraj:
|
Da li netko ima iskustva s HiSense? Gledam za neki budget tv, Elipso ima HISENSE-H50B7100. Ili je bolje uzeti GRUNDIG-49GDU7504B ili tako nešto slično?
|
Ja imam h50a6140 (mislim da je losiji od tog) i skroz dobar tv. Vridi svake kune.
https://www.displayspecifications.com/en/model/662d1500 |
Citiraj:
Za te novce ok i vise nego ok. Ali.... treba biti realan.... Ono sto je meni doslovno katastrofa je crna boja odnosno tamne scene... uzas, zrnato... Igram se s postavkama zadnjih dva mjeseca pa jos nisam uspio sloziti :) Progooglao cijeli internet, isprobao sve kombinacije ali 0 bodova |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:26. |