PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   A1 (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=81)
-   -   A1 - ex VIP (ex Amis) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=61972)

^SuperUnknown^ 02.09.2008. 00:34

Citiraj:

Autor Litra (Post 1126186)
na ruter su spojeni moj pc, od sestre pc i ps3 i sve preko wirelessa. jeli moguće da je to uzrok velikog pinga u igrama? ako netko ima bilo kakvu ideju, prihvaćam!!!

Aj ti lijepo ugasi taj zhicless, spoji svoj komp UTP kablom na router i probaj onda.

Ladybug 02.09.2008. 01:25

Da, može biti da je to Ffox gone bad. Komercijalizacija iz a bitch. Istalirala sam ja i novi Flash i sve, još k tome me zajebava na MySpaceu i to uz sve noscriptove i flashblockove. Upgradeala sam na IE7, javim kako će se stvari odvijati :(

Litra 02.09.2008. 18:09

spojio sam se na net preko zice ali je ping svejedno isti. i pingo sam nizozemski server: evo slike

http://img139.imageshack.us/img139/862/ping1po7.jpg

evo srpski bitange

http://img215.imageshack.us/img215/1875/ping2co0.jpg

pingovi su jos uvijek isti.

NIGHT RID3R 02.09.2008. 19:37

jel se zna možda kad ce doci ip tv, bilo se govorilo nešto da ce bit do 1.9. al kolko vidim jos nista :D

ako neko zna nekakvu informaciju neka ju podijeli sa nama :)

Filip7 02.09.2008. 20:10

dok je kod mene bio tehnicar pito sam ga za to i reko mi je da tek tad krecu s testnom fazom i potpisivanjem ugovora tak da ne bu tak skoro

Codiac 02.09.2008. 22:41

Citiraj:

Autor Litra (Post 1126846)
spojio sam se na net preko zice ali je ping svejedno isti. i pingo sam nizozemski server: evo slike

http://img139.imageshack.us/img139/862/ping1po7.jpg

evo srpski bitange

http://img215.imageshack.us/img215/1875/ping2co0.jpg

pingovi su jos uvijek isti.

zovi ih objasni problem i reci da ti promjene modulaciju veze.

Rebellion 03.09.2008. 12:54

Citiraj:

Autor Bono (Post 1126000)
Neznam tako su rekli kada su mi nudili uslugu za pravne osobe. A mogao bi i ti malo smanjiti dozivljaj.

Joj, pa nemoj shvacat moje komentare tako ozbiljno xD
Znam da hoces pomoc ljudima, al kad vidim nes sto mi je smjesno, volim malo zezat;)

E, da ovo sto si spomenuo ljudima, za ping i tako dalje, postoji nacin kako biti siguran:
win update stavite sa automaticly na "notofy me but dont automaticly install or download updates.
Takodjer, treba poiskljucivat sranja iz servisa poput task managera, distributed links coordinatora i jos njih dost.
Takodjer, treba imat AV (Kaspersky, BitDefender, Avira preporuceni), klonite se smeca kao sto je NOD32, Norton i AVG (prva 2 jos drze staru slavu iako su smece sad, a ni AVG nije nes posebno, pogotovo free verzija).
Firewalle iskljucite kad igrate, maknite filtre iz mreznih konekcija (npr od Kasperskog), ostavite samo nuzno - ip, a ako imate svoj kucni LAN, onda i client for MS net. i file&print sharing, ostale brisite (uninstall ili samo iskljucite kvacice).
Koristite CCleaner i micite iz startupa sve (ostavite AV i appse kao MSN ako su vam nuzni xD )
Na system properties -> advanced -> performance settings iskljucite sve osim zagladjivanja fontova, prozirnog pravokutnika za oznacavanje, prikazivanja prozora pri pomicanju, liste zadataka na prozoru i prozirnih slova na desku (iako ni oni nisu nuzni).
Nemojte stavljati maximum page file veci od 2048MB, ni minimum manji od 512MB, iskljucite system restore na nesistemskim particijama (vecinom sve osim C diska), a na sis. particijama ga postavite na oko 1GB (1024MB)
Ne koristite Lunu ako vam nije nuzno (pisem Luna, jer inako oni koji ne znaju sto je to je ne bi iskljucivali xD )
Spajajte se zicno ako mozete.
Ukljucite "AllwaysUnloadDLLs" ako znate xD
Uglavnom, poanta je da ne date windowsima da previse rade i razmisljaju umjesto vas u stvarima koje vam ne trebaju ili vam rjetko trebaju!

Takodjer, preporucam de defragmentirate i disk i Registry ako ne reinstalirate win rjedje od jednom u 3mj.

Nemojte stavljat sis. particiju vecu od 20GB (najcesce C, ponavljam), tako je manja opasnost da cete izgubiti podatke, a sistem lakse "dise".

Ovo su savjeti i da vam brze rade igre (i net), i da vam brze radi komp.
Sto se tice same fizicke strane osobina interneta na adslu, nemojte pricati i zaliti se ni za ping ni za brzinu ako imate vise od 2m telefonskog kabla izmedju modema/rutera i uticnice u zidu. (tu ukljucujem i kabel prije splittera i poslije za one koji nemaju VoiP telefoniju)

Ovakvi savjeti se inace naplacuju, al ja sam eto velikodusan xD

Citiraj:

Autor Codiac (Post 1127198)
zovi ih objasni problem i reci da ti promjene modulaciju veze.

sto se modulacija tice, za vecu brzinu je pogodniji adsl2+, za bolji ping je bolji adsl, pa se preporucite po svojim potrebama korisnickoj ako vec trazite promjenu modulacije. (inace adsl se koristi na 1-8Mbps, a adsl2+ na 6-24Mbps, osim ako je parica totalno usrana;)

max111 03.09.2008. 17:23

Citiraj:

Autor Ladybug (Post 1126264)
Da, može biti da je to Ffox gone bad. Komercijalizacija iz a bitch. Istalirala sam ja i novi Flash i sve, još k tome me zajebava na MySpaceu i to uz sve noscriptove i flashblockove. Upgradeala sam na IE7, javim kako će se stvari odvijati :(

da li si probala operu
http://www.opera.com/download/
ja koristim i radi dobro.
IE izbjegavam već duže vrijeme.

tomifish2002 03.09.2008. 17:55

Citiraj:

Autor Rebellion (Post 1127605)
Joj, pa nemoj shvacat moje komentare tako ozbiljno xD
Znam da hoces pomoc ljudima, al kad vidim nes sto mi je smjesno, volim malo zezat;)

E, da ovo sto si spomenuo ljudima, za ping i tako dalje, postoji nacin kako biti siguran:
win update stavite sa automaticly na "notofy me but dont automaticly install or download updates.
Takodjer, treba poiskljucivat sranja iz servisa poput task managera, distributed links coordinatora i jos njih dost.
Takodjer, treba imat AV (Kaspersky, BitDefender, Avira preporuceni), klonite se smeca kao sto je NOD32, Norton i AVG (prva 2 jos drze staru slavu iako su smece sad, a ni AVG nije nes posebno, pogotovo free verzija).
Firewalle iskljucite kad igrate, maknite filtre iz mreznih konekcija (npr od Kasperskog), ostavite samo nuzno - ip, a ako imate svoj kucni LAN, onda i client for MS net. i file&print sharing, ostale brisite (uninstall ili samo iskljucite kvacice).
Koristite CCleaner i micite iz startupa sve (ostavite AV i appse kao MSN ako su vam nuzni xD )
Na system properties -> advanced -> performance settings iskljucite sve osim zagladjivanja fontova, prozirnog pravokutnika za oznacavanje, prikazivanja prozora pri pomicanju, liste zadataka na prozoru i prozirnih slova na desku (iako ni oni nisu nuzni).
Nemojte stavljati maximum page file veci od 2048MB, ni minimum manji od 512MB, iskljucite system restore na nesistemskim particijama (vecinom sve osim C diska), a na sis. particijama ga postavite na oko 1GB (1024MB)
Ne koristite Lunu ako vam nije nuzno (pisem Luna, jer inako oni koji ne znaju sto je to je ne bi iskljucivali xD )
Spajajte se zicno ako mozete.
Ukljucite "AllwaysUnloadDLLs" ako znate xD
Uglavnom, poanta je da ne date windowsima da previse rade i razmisljaju umjesto vas u stvarima koje vam ne trebaju ili vam rjetko trebaju!

Takodjer, preporucam de defragmentirate i disk i Registry ako ne reinstalirate win rjedje od jednom u 3mj.

Nemojte stavljat sis. particiju vecu od 20GB (najcesce C, ponavljam), tako je manja opasnost da cete izgubiti podatke, a sistem lakse "dise".

Ovo su savjeti i da vam brze rade igre (i net), i da vam brze radi komp.
Sto se tice same fizicke strane osobina interneta na adslu, nemojte pricati i zaliti se ni za ping ni za brzinu ako imate vise od 2m telefonskog kabla izmedju modema/rutera i uticnice u zidu. (tu ukljucujem i kabel prije splittera i poslije za one koji nemaju VoiP telefoniju)

Ovakvi savjeti se inace naplacuju, al ja sam eto velikodusan xD

sto se modulacija tice, za vecu brzinu je pogodniji adsl2+, za bolji ping je bolji adsl, pa se preporucite po svojim potrebama korisnickoj ako vec trazite promjenu modulacije. (inace adsl se koristi na 1-8Mbps, a adsl2+ na 6-24Mbps, osim ako je parica totalno usrana;)

gle vidim da se kužiš i da nisi laik al malo se zaigraš u svojim izjavama i onda tvoj post bude "full of shit" , jednostavno probiješ granicu dobrog ukusa i onda više ne pomažeš svojim postovima nego sereš i većina ljudi koluta očima kad ih čita

i hvala što si velikodušan sa savjetima al moj komp radi ko avion i bez tvojih savjeta kao i brdo drugih kompova tu na forumu

imam nod32 :) i hebeno dugu žicu za telefon :nono: i nisam niš čačkao po windowsima i ping mi je hebeno mali

i imam sistemsku particiju 30 gb

:D

Codiac 03.09.2008. 22:17

a gle rebelion je vjerovatno jos mlad pa cemo mu oprostiti :)

Bono 03.09.2008. 22:39

Nazalost sa promjenom modulacije dolazi i visi ping sad mi je cca 25ms visi prema svim destinacijama. Prije sam bio na 4Mbita G.992.1, a sada sam na 8Mbit G.992.5.

Mislim da cu se iduci mjesec spustit na 6mbit nekako mi nije drago da za 8mbit (a ni parica nije predivna) placam vise nego sto placaju Iskonovci :)

Sto se tice ADSL-a, poslovnih korisnika i staticnog ipa, Amis nudi samo "poslovnu vezu" preko ADSL-a tako da se sve moze dogovoriti sa njima.

Ladybug 04.09.2008. 00:35

Citiraj:

Autor max111 (Post 1127919)
da li si probala operu
http://www.opera.com/download/
ja koristim i radi dobro.
IE izbjegavam već duže vrijeme.

IE je trokirao, Ffox takođe, Opera me nije voljela, e ljudi Chrome je mama svih browsera, barem kaj se tiče nas smrtnika i mog 15 minutnog iskustva :care: Guta 15MB i svira jutjubove ko veliki. Daklem nije do Amisa neg do Ffoxa koji mi je uzimao petinu RAM-a :goood:

Bono 04.09.2008. 00:44

Citiraj:

Autor Ladybug (Post 1128385)
IE je trokirao, Ffox takođe, Opera me nije voljela, e ljudi Chrome je mama svih browsera, barem kaj se tiče nas smrtnika i mog 15 minutnog iskustva :care: Guta 15MB i svira jutjubove ko veliki. Daklem nije do Amisa neg do Ffoxa koji mi je uzimao petinu RAM-a :goood:

Jesi uopce koristila Firefox 3?

Zmalamuth 04.09.2008. 01:28

Zadnji Firefox je koma, svako toliko mi iz nepoznatog razloga umire komp, dok ne ugasim Firefox.
Tako da iako sam se uspjesno druzio da FireFox-om zadnjih 8 mjeseci, mislim da se vracam na IE, previse Bugova ima Firefox i stvari koje odjednom nece radit. Poput Youtube......

Ladybug 04.09.2008. 01:46

Citiraj:

Autor Bono (Post 1128392)
Jesi uopce koristila Firefox 3?

Naravno, odmah otkad je izašla. 3.0.1. Problem je kod mene to kaj imam malo rama i spor proc, Ffox uzima i do 150, 200mb a to je puno ako ga imaš samo 512, a trudiš se da ti ne pređe na pagefile pa ti onda Maxtor rošta cijelu noć.

P.S. i slažem se sa Zmalamamuthom, meni je previše nekih encounteranih problema i ispričavanja na inconveniencu, MySpace je prestao skroz otvarat zbog toga, a nikakvi Noscriptovi i Flashblovckovi nisu pomogli.

Bono 04.09.2008. 10:29

Imam ja jedan komp celeron 1100 512mb rama i firefox nikad ne uzme preko 180MB. To je problem u konfiguraciji kompjutera i mozda cak ram baca errore.

Roberto 04.09.2008. 10:40

pa kaj vi radite tom FF-u?
Ja pošizim kad mi dođe do 100 mb popapane memorije :D

Evo, sad surfam iz FF-a (3), 7 otvorenih tabova, od kojih je jedan jutjub, i 5 aktivnih add ona. Imam ih još 3, ali sam ih onemogućio jer ih trenutno ne trebam.
Ždere 88 mb memorije trenutno, na mašini sa Sempronom LE-1100 (clockan na 2.8ghz) i 512 mb rama.

max111 04.09.2008. 11:23

Citiraj:

Autor Ladybug (Post 1128385)
Opera me nije voljela

možeš malo objasniti zašto?
ja koristim operu u windowsima i linuxu i radi bez problema.

Ladybug 04.09.2008. 12:46

Operu sam imala prije nekoliko mjeseci, godinu dana, i slike su joj često znale biti raštrkane bez reda na sajtevima, kao i neki tekstovi, i morala bih dva tri puta refreshati!

Ffox imaše iFox temu, 30ak addona, i uvijek je uzimao jako puno MB. Sad sam ga isprobala sa 10 tabova i defaultnom temom i 12 addona, i imao je 110MB.

BOGDO 04.09.2008. 12:59

Citiraj:

Autor Ladybug (Post 1128434)
Naravno, odmah otkad je izašla. 3.0.1. Problem je kod mene to kaj imam malo rama i spor proc, Ffox uzima i do 150, 200mb a to je puno ako ga imaš samo 512, a trudiš se da ti ne pređe na pagefile pa ti onda Maxtor rošta cijelu noć.
.

jesi namjestila virtualnu memoriju?ja na svom kompu imam gigu rama i virtualnu memoriju dignutu na 3gb što daje cirka 4gb u task manageru.
ff3 sa 6 tabova kod mene troši oko 90mb.

tomifish2002 04.09.2008. 14:14

ja sam sad probao ... 115 mb sa 5-6 tabova i 5-6 addonova

marauder16 04.09.2008. 14:31

4 taba, 20 add-ona - 240MB XD
makar ne kuzim zasto bi mi trebao biti unresponsive tako nekoliko puta dnevno :stoopid: (hm, mozda mi jos uvijek chip zeza, poceo se degradat ocito :D )

max111 04.09.2008. 17:18

Citiraj:

Autor Ladybug (Post 1128735)
Operu sam imala prije nekoliko mjeseci, godinu dana, i slike su joj često znale biti raštrkane bez reda na sajtevima, kao i neki tekstovi, i morala bih dva tri puta refreshati!

pa dobro ništa ne košta da probaš zadnju verziju :D
možda je to popravljeno ali ako ti je chrome dobar onda
je problem riješen.
meni opera dobra zasada, možda nisam toliko zahtjevan surfer :fiju:

Rebellion 04.09.2008. 19:41

Citiraj:

Autor tomifish2002 (Post 1127950)
gle vidim da se kužiš i da nisi laik al malo se zaigraš u svojim izjavama i onda tvoj post bude "full of shit" , jednostavno probiješ granicu dobrog ukusa i onda više ne pomažeš svojim postovima nego sereš i većina ljudi koluta očima kad ih čita
i hvala što si velikodušan sa savjetima al moj komp radi ko avion i bez tvojih savjeta kao i brdo drugih kompova tu na forumu
imam nod32 :) i hebeno dugu žicu za telefon :nono: i nisam niš čačkao po windowsima i ping mi je hebeno mali
i imam sistemsku particiju 30 gb :D

prva stvar, cim imas sistemsku particiju od 30GB a ne od 130GB se vidi da ni ti nisi laik, tako da to sto tebi komp radi ko avion nije relevantna cinjenica, jer ces prepoznat kad neki file nije cist, tj kad je nesto sumnjivo, tako da te to spasava kad vec ono sranje od NOD32 ne spasava.
(nazovi neki servis jaci pa pitaj, nemoj pitat one "priucene" majstore)
i da, "radi ko avion" je subjektivna procjena, vecina ljudi kojima sam sredjivao komp nisu mogli vjerovat kolko se komp moze ubrzat bez reinstalacije windoza
savjeti su bili dobronamjerni, i vjerujem da se razumijem puno bolje u racunala nego ti (pa ne idem djabe vald na fer jbg xD ), a tvoj je komentar s drige strane bio prije spam nego smislena kritika.
sto se tice koliki ti je kabel, daj prvo pogledaj koliki ti je SNR, a onda pricaj dalje. vjerojatno ti je centrala ko i meni iza coska, pa nemas problema.
savjeti su bili upuceni onima koji imaju problema.

zakljucak: prema tvojim komentarima vidim da je sve kod tebe naj naj nja i da ti imas sve najbolje, pa daj ostavi savjete onim ljudima kojima su upuceni i ne budi svakom loncu poklopac!

marauder16 04.09.2008. 21:23

Citiraj:

Autor Rebellion (Post 1129148)
prva stvar, cim imas sistemsku particiju od 30GB a ne od 130GB se vidi da ni ti nisi laik, tako da to sto tebi komp radi ko avion nije relevantna cinjenica, jer ces prepoznat kad neki file nije cist, tj kad je nesto sumnjivo, tako da te to spasava kad vec ono sranje od NOD32 ne spasava.
i da, "radi ko avion" je subjektivna procjena, vecina ljudi kojima sam sredjivao komp nisu mogli vjerovat kolko se komp moze ubrzat bez reinstalacije windoza
savjeti su bili dobronamjerni, i vjerujem da se razumijem puno bolje u racunala nego ti (pa ne idem djabe vald na fer jbg xD ), a tvoj je komentar s drige strane bio prije spam nego smislena kritika.
sto se tice koliki ti je kabel, daj prvo pogledaj koliki ti je SNR, a onda pricaj dalje. vjerojatno ti je centrala ko i meni iza coska, pa nemas problema.

zakljucak: prema tvojim komentarima vidim da je sve kod tebe naj naj nja i da ti imas sve najbolje, pa daj ostavi savjete onim ljudima kojima su upuceni i ne budi svakom loncu poklopac!

joj kako sam pretpostavio da si ferovac, lako se prepozna kolegu XD

aj nemojte se tu prepirat ciji je (ekran) veci, chillajte ;)

tomifish2002 04.09.2008. 21:38

Citiraj:

Autor Rebellion (Post 1129148)

naravno nastavljaš ti u svom stilu :) ...pa ću i ja nastavit u svom i moš mi obrisat guz*** sa diplomom sa fera ak ju ikad dobiješ
1. bit defender mi je veće sranje od noda , system puno sporiji , lošija zaštita
2. živiš u zabludi ak mi pokušavaš reći da u "jačim" ???? servisima rade "pravi" ??? majstori
3. SNR ovisi u kvaliteti lokalnog backbonea, opterećenosti dslama , kvalčiteti finalne bakrene parice i kućnih instalacija tako da imao kabel iz zida 2 il 10m (kao ja) niš ne mijenja na stvari - i ovo je totalno savršen primjer tvojeg bullshita

uopće nebitno ko se kuži više...poanta je da ti izbacuješ podatke koji su meni kao dugogodišnjem useru fakat smiješni

kad malo bolje razmislim sigurno radiš prek student servisa u nekom "jačem" servisu računala

Codiac 04.09.2008. 23:38

nego bas cu zaspamati i reci da sam ocekivao ovakav "rasplet" situacije :D al bas je fun :D

cbz 05.09.2008. 01:41

Pozdrav, nego sad mene zanima sta je finalna presuda kod ovog podizanja pinga na amisu.
Iskusih na svojoj kozi, postaje ne igrivo jerbo njemacku pingam 120 :)
Pored toga na speedtestu mi bnetov ZG server pinga 99ms
u quake lagometeru dijagnoza je da svako malo imam red spike koji pokazuje da mi je naki paket propao. Ljudi komentiraju kako pregadno lagam.
Da zovem za modulaciju jer probao sam pingat sa ono needtohave konfom, sve sam pogasio i isti ashfgviauslfv
Inace sam prezadovoljan uslugom i do prije tipa zadnjih 3-4 tjedna nisam imao neke ping probleme.

http://www.speedtest.net/result/318509650.png

Bono 05.09.2008. 12:35

Citiraj:

Autor cbz (Post 1129482)
Pozdrav, nego sad mene zanima sta je finalna presuda kod ovog podizanja pinga na amisu.
u quake lagometeru dijagnoza je da svako malo imam red spike koji pokazuje da mi je naki paket propao. Ljudi komentiraju kako pregadno lagam.
Da zovem za modulaciju jer probao sam pingat sa ono needtohave konfom, sve sam pogasio i isti ashfgviauslfv
Inace sam prezadovoljan uslugom i do prije tipa zadnjih 3-4 tjedna nisam imao neke ping probleme.

Smanji brzinu ocito ti parica ne moze toliko podnijet, ja do zg sam imao 20ms sad imam 40 zbog adsl2+ modulacije.

MisterM 05.09.2008. 13:35

Citiraj:

Autor cbz (Post 1129482)

Kak Bono veli - inače iznad 4 mbps počinju veliki problemi ako ti je parica loša - pogotovo ako ti još uključe G 992.5 modulaciju....

tomifish2002 05.09.2008. 14:46

ljudi ja imam relativno šugavu paricu , recimo srednje lošu paricu i zadnjih mjesec-dva mi radi na 6 mbit na 992.1 , ping savršen , veza ne puca , ruter se ne resetira. prije par mjeseci moja parica sa identičnim vrijednostima nije mogla podnijeti takvu brzinu. u čemu je onda kvak? jedino logično mi se čini da su amisu neko vrijeme u nekim kvartovima dslam-ovi bili preopterečeni.

Miratz 05.09.2008. 15:10

Ja sam se naručio, trebali bi biti kod mene na Vrapču HT-ovci kroz koji dan... Super kombinacija. Bez ugovornih obveza, 168 kn, 4MBITA, instalacija i ruter za kunu, sve flet. Divno! ;)

Mislim da je ovo za kunu (priključak, wireless ruter, bez ugovora) neka akcija za Vrapče... Ulgavnom, jeste zadovoljni?

Router 05.09.2008. 15:16

Zadovoljan zbog toga sto za 4mbita flat na netu i telefonu dobijem racun do 175kn , to je meni vrlo povoljno ... Samo se nadam da ce i nesto konkretnije o iptv-u uskoro se znati .

Litra 05.09.2008. 23:57

Citiraj:

Autor Rebellion (Post 1127605)

meni je ping kad mjerim na speedtestu između 16-25 i to je jebeno. ali me muči kako je tako velik u igrama? sta ne bi trebao bit i mal u igrama. jel moguće da je velik zato sto na wirelessu imam spojena dva kompa i ps3?

tomifish2002 06.09.2008. 00:54

Citiraj:

Autor Litra (Post 1130219)
meni je ping kad mjerim na speedtestu između 16-25 i to je jebeno. ali me muči kako je tako velik u igrama? sta ne bi trebao bit i mal u igrama. jel moguće da je velik zato sto na wirelessu imam spojena dva kompa i ps3?

znači problem je samo u igrama...jedino što mi se čini logično je da ti firewall nije dobro podešen...možda trebaš ručno unijeti neke portove od igre

cbz 06.09.2008. 04:15

meni danas promjenili modulaciju ... ping mi je pao i to dosta.
Eh sad u igri je bio ostao isti, mozda za do 10 manji.
No evo kako sam se veceras vratio tek oko 3, reko da testiram kad znam da je cjela mreza manje opterecena i mogu reci da:
nemam packetlosa
ping mi ustaljen na 50 .de, 60-65 .nl na .uk nisam probao
opcenito je filing bolji.
Eh sad mozda je upravo u e tom kaj se sve sinhroniziralo, mozda je zbog tog kaj je mreza bila rasterecena, mozda je svashta a mozda smo u shumi.

No zanimljivo je kako mi je nakon promjene modulacije pocela varirat dowload brzina. Naime zagrebacki server je na 8 mbita. ali kad speedtestam slovenski server onda mi brzina linka bude max 3 mbita što je cudno jer bi bar amis do slovenije trebao vuci punom snagom.

ako netko ima neku ideju slobodno recite a do tad laku noc

the_ghost 06.09.2008. 12:27

Citiraj:

Autor tomifish2002 (Post 1129257)
3. SNR ovisi u kvaliteti lokalnog backbonea, opterećenosti dslama ,

ne bi se htio mjesati u ostatak vase rasprave ali mi neke stvari jako bodu u oci ...

Prvo bih te zamolio da pojasnis sto je lokalni backbone a drugo cu ti reci da SNR sigurno ne ovisi o opterecenosti DSLAM-a.

tomifish2002 06.09.2008. 13:22

Citiraj:

Autor the_ghost (Post 1130449)
ne bi se htio mjesati u ostatak vase rasprave ali mi neke stvari jako bodu u oci ...

Prvo bih te zamolio da pojasnis sto je lokalni backbone a drugo cu ti reci da SNR sigurno ne ovisi o opterecenosti DSLAM-a.

kužiš ti dobro , samo zajebavaš , ispravak - preopterećeni dslam će ti na većim brzinama uzrokovati pucanje veze bez obzira na snr

backbone bi bili glavni kablovi između kvartova , gradova , država

pa je tako logično pretpostaviti na nisu u svim mjestima u Hr jednako propusni ili jednako opterečeni

pošto optika ne seže baš do svuda očito bakrene žice čine dobar dio naše mreže

Codiac 06.09.2008. 16:25

Citiraj:

Autor the_ghost (Post 1130449)

baci oko http://en.wikipedia.org/wiki/Backbone_network pa ce ti biti jasnije :)

tomifish2002 nemoras odmah za dzonom ima ljudi kojima treba pojasniti neke stvari :kafa:

tomifish2002 06.09.2008. 18:34

Citiraj:

Autor Codiac (Post 1130631)
baci oko http://en.wikipedia.org/wiki/Backbone_network pa ce ti biti jasnije :)

tomifish2002 nemoras odmah za dzonom ima ljudi kojima treba pojasniti neke stvari :kafa:

sorry svima, imam neku virozu zadnjih par dana pa sam malo živčan

:chears:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:42.