![]() |
Citiraj:
Zanimljivo štivo u svakom slučaju, hvala na linku :) , ali je tekst večinom okrenut memory effectu baterije, a ne formiranju iste. Uostalom, ne vidim ništa loše u tom već prihvačenom protokolu. :) Zašto ne? :) Citiraj:
(mene i 5 minuta naživcira, sve iznad je mučenje :D ) Što se tiće backup baterije, odlična ideja i to sam radio sa HTC HD2, pogotovo u kombinaciji sa dockom. Mobitel se nikad nije ugasio od baterije što mi je bilo važno jer na poslu imam smjene od 12 sati pa nije baš lijepo kad se ugasi a tek sam doš'o na posao :) Citiraj:
Večina nema rootan mobitel, pa ni ne može. Citiraj:
Citiraj:
A stvarno niije problem rootat mob, čak više ne treba ni povezivanje sa kompom i šta ja znam šta. Skinuo sam VISIOnary+, prebacio app na mob (google ga je izbrisao sa Marketa), pokrenuo, probao temproot, uspio, drugi dan "attempt PermRoot" i to uspio za minutu :) Ja sam sinoć trajno rootao Desire HD sa VISIOnary+, sve prošlo u redu, i još uvijek ima opcija unroot. Sve 5 :) |
Citiraj:
I btw, što nema više RockPlayer-a za skinut sa Marketa? Ne nalazi mi ga, ma vatevr, ionako sad imam 8MB više na mobu :D |
Evo kak sam si složio homescreen sa Go Launcherom:
http://www.pohrani.com/t/2R/Lf/2bmSiGnW/screenshot5.jpg http://www.pohrani.com/t/u/nH/44IvoM0U/screenshot8.jpg Sve ikone su zamjenjene sa setom zvanim "Manup's Simple Word Icons", sat se zove Tajm, dok je baterija, datum i weather od fenomenalnog appa Minimalistic Text |
Citiraj:
|
Dečki, jel možda itko eksperimentirao sa appovima koji pronalaze mob u slučaju krađe/gubitka ?
Probao Track and protect. Sam program je free, no za svaku akciju (wipe mobitela, pronalaženje mobitela preko GPS-a i/ili WLAN-a) trebate 1 credit koji naravno morate kupiti. 10 kredita = 5€. Sve radite preko njihovog site-a koji ima jednostavno registraciju. Dobar je program jer možeš lockat mob, možeš dobiti broj ako kradljivac zamijeni SIM karticu (znači on stavi novu karticu, ti dobiješ taj broj da moš preko SMS-a "upljavljati" mobom). Naravno, ako je mob ugašen ili se flasha softver, onda nema povratka. |
Lookout Mobile Security, ima dosta toga, većina besplatno.
Lociranje, alarm, backupiranje besplatno. Zaključavanje mobitela, napredno backupiranje, itd. se plaća. Uz to je i antivirus... |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
a steta da vise ne postaje normala da mobitel radi bar 2 dana bez beda probat cu bez rootanja sredit clockanje. nisam uspio spojit mob sa kies-om pa nisam mogao napravit backup. nece mi ga prepoznat do kraja.. kao trazi ga ali nikad kraja poceo sam citat xda forum.. stvarno ima puto toga.. samo mi se neda jos riskirat.. jos je "svjez" mobitel, a vec je svasta propatio ;) sutra cu se prijavit na nas forum hvala na pomoci EDIT: Remixer, krivo sam citirao.. htio sam ispravit lewisov navod da se kod SGS nemoze sd izvadit bez diranja baterije.. moze se ;) |
Ja imam 9 godina starog Ericssona T65 koji je na stotine puta ispraznjen do kraja i onda punjen do kraja i nakon svih tih godina, jos uvijek baterija drzi 7 dana kao i kada je kupljen. Zabludi da li-ion treba praznit i punit do kraja parira valjda jedino zabluda da ta radnja u biti i skodi toj bateriji. Vjerujem da na moderne baterije uopce ne treba razmisljat prilikom koristenja mobitela. Ili ce drzat ili nece. Kada "ode" vec ce vjerojatno mob debelo zastarit.
|
Citiraj:
Ne možeš over/down clockati bez roota. Da bi se clockalo aplikacija mora imati pristup sistemskoj particiji i R/W po istoj što ne može imati bez roota ;) A rootanjem odnosno pokušavanjem istoga ne možeš ništa smrdati. |
Citiraj:
Lookout maknut nakon pola sata korištenja... |
Wavesecure je hvaljen, a ima i 7 dana potpuno funkcionalan demo na marketu. Htio sam iskeširati pare za jednu takvu aplikaciju ali nije mi se pokazala pouzdanom. Lociranje uređaja je bilo loše, skoro pa nikakvo. Naišao sam na razne probleme... A uz to, ovakve aplikacije i nemaju previše smisla ako je vaš mob rootan (čak ne mora ni biti) i kada vas 2 klika dijele od full wipea (bilo u custom ili default recovery konzoli). Jbga, a baš sam bio spreman kupiti app ako bi se pokazao dobrim :\
|
Citiraj:
to neki rumunjski? :D |
Citiraj:
Vidi stvarno, sEEtings :D Nisam to prije skužio :D A muZik mi baš fora izgleda :) Neznam čiji je, ali su meni te text ikone predobre :) |
nisam baš za ikone... sve mi je u docku i widgetima
http://img809.imageshack.us/img809/7716/shot2e.jpg |
Citiraj:
|
Probao sam Go Launcher,odlican samo je malo bugovit kad udjem u aplikacije,ucitava ikone
nece prihvatit stisak,loada se ponovo nakon izlaska iznekih aplikacija tipa mail i to sto prouzrokuje lagani halt na 10-15 sekundi... Druga app koja mi zivota znaci je adfree,zahtjeva root no oslobadjja vas dosadnih reklama,preporod na livescoreu :D |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Prije sam imao HD2 i Androidi za njega su dolazili već rootani i sa costume kernelima, tako da je setCPU radio bez problema. Otkad sam se prebacio na Desire HD nisam još probavao setCPU iako je mobitel rootan, pa sam nekako pretpostavio da nebi trebalo biti problema ako poželim downclockati na stock kernelu. |
Pozdrav. Molim pomoć.
Root-al sam Desirea u nadi da ću imati više slobodne interne memorije ali nakon rootanja i stavljanja LeeDroid ROMa imam slobodno samo 70MB. Sad sam instaliral MotoNav i evo me već na 25MB. LeeDroid je A2SD verzija, nebi ta verzija morala sve aplikacije instalirati na SD karticu? Dok nije bio rootan i stavljen taj ROM imao sam više slobodne interne memorije. Da stavim neki drugi ROM? Koji preporučate? |
Citiraj:
Ako zelis povecati bas internu memoriju na skoro 200mb moras flesati hacknuti HBOOT i staviti modani nand koji dopusta oko 200mb interne memorije. |
molim pomoc..
dali postoji program za android koji povecava slova u sms poruci do zeljene velicine .... inace sam korisnik sony x10 tnx na odgovoru..... |
Citiraj:
Popunjenost /system particije ne smije biti veća od one koja bi bila definirana u nekom hbootu. Isto to vrijedi i za /cache i /data particije. Pretpostavimo naravno da bi htio sačuvati ovaj ROM koji imaš trenutno. |
Citiraj:
na njima možeš mijenjati sve skoro od tema, pozadina, font slova , veličina itd... naci ces je na marketu... samo nakon instaliranja ne zaboravi iskljuciti notifikacije u predinstaliranoj aplikaciji za poruke. |
Vi koji imate Desire Z iz vipa ili tele2, dal su zakljucani? Razmisaljam mozda uzet prek oglasnika ali ne znam dal su zakljucani a ne znaju ni prodavaci jer ga nisu otvarali...
|
Citiraj:
Jel zna neko kako napraviti screenshot ekrana bez rootanja. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Mobitel rootaš za minutu bez ikakvog rizika. Pogotovo Desire/Desire Z i Desire HD kojemu staviš VISIOnary+ i gotov si odma. Čak i unroot-aš u roku par sekundi. |
Citiraj:
nešto sam čitao da je nemoguće pa moguće rootat tu verziju...ugl. mislim da je za desire z malo kompliciranije..., iako nisam baš to dobro prostudirao onako letimično.:stoopid: Sjećam se na hero-u je bi0 one clik root...full easy:goood: ej da te pitam odma hammere:goood:... kad koristiš drugi launcher, koji widget koristiš za mobile network, i kako radi.? |
Nisam updateao. Još uvijek je 1.32.x.x.x
Da, imaš pravo, to sam zaboravio, 1.72.x se mora prvo downgradeat na 1.32 pa rootat Što se tiće widgeta - ne koristim mobile network (ako misliš na mobilni internet jelte :) ) |
Citiraj:
Ako nisi probao probaj beautifull widgets...ima odličnih skinova za home satove. |
Ma taman sam planirao uzeti na par mjeseci Tele2 S paket i duplo opciju :)
Za widget sam o 3G watchdogu ćuo odlične stvarni tako da ću probati sa njim. Znam za beautifull widgets, samo meni ne trebaju - koristim sat napisan slovima :) Da se kvotam: Citiraj:
|
Citiraj:
Mala onda trese cicama i dobro izgleda, probaj naći premium. |
Citiraj:
mogu se povecavat i podebljavat slova u poruci do mile volje... |
Citiraj:
pretpostavljam da je do prevelikog zauzeca memorije,jer vidim da nije "friendly" po tom pitanju,i primjetio sam da se događa "initializing" svaki put kad pokrenem neku masivniju aplikaciju... |
evo kupio ja desire prije mjesec dana i super zadovoljan ali ipak ima jedna stvar sta me zivcira,kada slusam muziku preko stock player-a ili power amp-a ili winampa i u slucaju da sam na netu mobitel mi pocme stekati tj. muzika steka...wtf!???dali je itko imao slican problem,hvala unaprijed!!!
dolphin browser hd je u pitanju a steka i sa stock browser-om! |
Jel ima netko problema sa uzasnim laggom IGO navigacije kad stavim neki ap2sd rom? Kad je stock nema problema,ali kada aplikacija ide na EXT3 particiju na SD-u, lagg,uzas. Imam class 4 karticu bi li kakva class 6 kartica rijesila taj problem? Ili ako netko zna kako prebaciti aplikaciju s EXT3 particije na internu posto je rom preporzna kao internu. Probao MIUI,Oxygen ,leedroid i jedan DHD rom.
|
Citiraj:
probaj instalirati custom ROM nikad nisam imao navedenih problema sa svojim desireom - doduse mjuzu slusam sa mort playerom (ne oslanja se na tagove, nego mp3ove svira po folderima sto mi je puno korisnije/jednostavnije) |
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:00. |