![]() |
gle sad... bose je precijenjeno govno i ako misliš da će ti njegovi 13cm wooferi protrest svijet - gadno se varaš, sa druge strane bookshelf će zadovoljit tvoje house ukuse ko prijenos sabora hrvatsku javnost - nikako.
treba ti minimalno stereo pojačalo i ogromne kante sa velikim wooferima (iskreno nebitna marka) ili stereo amp/reciever sa malim satelitima i iznadprosječnim subom. ispod toga nećeš biti zadovoljan jer ti tražiš buku i bas. |
Upravo to.
A to nema veze sa ovom temom... |
Uzmes si ovaj Dali Concept 6 http://www.dali.dk/uk/page288.aspx?sub=297∏=484 za 3000 kn i to spojis na ovo Sherwood pojacalo http://www.ronis.hr/?sherwood/494/stereo-pojacalo-sherwood-ax-5103/AX-5103
za 1700 i to ti ispadne 4700, jos 100 za kablova znaci 4800, i meni das 400 jer sam ti to slozio, znaci uplatis mi 5200 kn (dostava ukljucena) i imas super sistem, jos ti ostane 800 kn.. I na ovim kutijama i ovom pojacalu se house/elektronika jako dobro cuju.. |
..jeli mi glupo stavljat samostojece u toliku prostoriju?
ili je ipak bolje da bude jaci bas? kakvi su inace dali zvucnici...moze mi netko vise rec o njima |
ne, bas je jači što su manji zvučnici.
u kinu recimo uopće nema zvučnika nego samo sjedala i ultra je glasno. |
p onda mi je bolje dat jos 800 kn i uzet Bose Acoustimass 5 + reciver....
|
Citiraj:
|
bego, sad ti tu isto yebes po tavanu..:D:beer: Dobro je to pojacalo..
Gle Linc, kupi te Biose acusticmass i svi sretni i zadovoljni, A reciver uzmi yamahin najjeftiniji model..I to ti je to. Ne treba ti nistra vise, za sve imas uputstva, samo uzivaj, i nista ne pitaj:beer: |
poz......
ajmo na problem.......... wharfedale diamond 9.4...... i koje pojačalo...... izvor zvuka je zasad xonar DX........... u budućnosti fajrvajr DAC......... muzika je rock, blues, metal...... ali i klape i klasika.......... e i jazz...... naravno flac..... pojačala u igri..... nad 315bee ...... (mrvu tamniji zvuk.... neznam bi li pasao sa ionako tamnijim zvučnicima)... marantz pm4001..... (mrvu slabinjav i fin za zvučnike........)...... yamaha AX 397 ...... (nekako mi yamaha nije baš in......)..... denon pma 500e....... (nemam pojma)........ neko 5. pojačalo kategorije <2000kn....... nešto 6. ima ko za jeftino prodat rotela ra05...........(taj bi se baš uklopio)... molim vaša mišljena i sugestije........... |
2 Linc:
Moj ti je savjet da ne uzimaš samostojeće prednje zvučnike, s njima češ dobiti basa ali tak i tak ne onog koji ti želiš. Tebi pod obavezno treba subwoofer. Moj prijedlog bi bio za receiver Yamaha RXV 363 će biti sasvim dovoljna. Naravno ako ideš na skuplje od toga glava ne boli samo nemoj ić ispod toga na neka v-trek sranja ili slično. Za zvučnike si uzmi kombinaciju manjih zvučnika i sub od npr. wharfedalea, missiona,... Mission kombinacija sateliti M60i ili M62i, i sub M3as kod Wharfedalea Diamondi 9.1 ili 9.2 i sub SW 150 Tako neki sistem bude svirao dovoljno lijepo a ima mogučnost da dobro protrese |
http://www.audioreview.com/cat/speak...2_1594crx.aspx
imam ih u trgovini..spojeni su..fino sviraju ali stvarno fali basa.. ..vidit cu jos sto cu uzet...mozda neke druge samostojece sa vise basa ili neke bookself + sub kako mi je dubravkol rekao... |
Ma ti samo na pojacalu nafrljis bass i imat ce vise basa..Na sta su bili spojeni? "Imas ih u trgovini"???
|
Dosli Diamondi 9.1.I zasad to nikak ne svira na ovoj kenjari, idem u lov na H/K 3370:)Al ono, super su zvucnici i cuje se razlika naspram onih Missiona.
|
Citiraj:
2srale - lijepo ti kazem, amp je za qurac.:chears: |
Citiraj:
Ekipa "nema wata do kilowata":D Vama nista nema bassa, vama nista nije dovoljno glasno..Pa hifi nije sve u basu i glasnoci.. Bego totalno si u krivu pristupu.. Nije sve u zucnicima, usudio bi se reci nije nista u zvucnicima, vec je sve u prostoru, odnosno u slusaoni. Naravno to tebi i Lincu nije bitno,(nitko nikad nije spomenu u kakavom je prostoru nesto slusao) bitno je jel razvaljuje u basu?:hitthewal: Citiraj:
Inace to ti se zove dinamika pri manjim glasnocama, a ona je uvijek smanjena na manjim glasnocama. Naravno na jeftinijim zvucnicima.. na skupljim igrackama, ona je gotovo jednaka kao i na vecim glasnocama.. Ovo boldano i povecano je i najbitnije:hitthewal: Ovo za ovog Sherwooda, kao prvo daj pojasni kako to tako jadno zvuci? Kaj, ne razvaljuje bassom zidove? Ja to pojacalo nisam cuo, ali za koga je (linc) predobro je.. |
conceptu 6 definitivno ne fali basa... slušao sam ih u prilično velikoj i tretiranoj slušaoni spojenog na malog euro rotela i bio sam stvarno zadovoljan sa zvukom.
|
Citiraj:
jel vidis šta sam napisao, kada podebljas bass onda lupa nenormalno...možda je kriv jamaha reciever na koji su bili spojeni... ajde ti i fleks ekipa koja je odjednom postala "audiofil" a donedavno :D bili na pc zvučnicima...:fiju: što se tiče šervuda...odi ga poslusaj ća ćeš čut, svirao je na dva različita zvučnika ali opet isti problem.. visoki nikakvi, nekad se znaju dobro čut:D, srednji prreeenaglašeni, bass za njega sve 5. spojen je bio h/k cdp, slusao ga oko sat i po jer sam kupovao amp pa sam i njega pikirao, nije mi se svidio i bolje jer sam ni tjedan dana nakon toga dobio kenjvuda, tad sam imao coda 7 zvučnike koji su osli za njemačku i ostao bez ičeg, dobio westre i tako..inace kenwud je odličan, snaaage pun k, svira ok, dosad sam ga upario sa dosta zvučnika, u njima i dajmodi koji se spominju par postova iznad..predobroo je zvučalo preko cdpa...:amen: kilovat je slabo...:) |
Citiraj:
Citiraj:
Ali nije to problem, problem je sto si ti neki audiofil, ali najbitnije je da zvucnici "ruse". Ok, volis dobat zvuk ( i da rusi, naravno) i to je to.. |
pa i nisam audifilj, niti bi želio biti, kao što si i rekao volim da dobro svira ali i da je glasno...ali hebiga zapeo sam sa slonijima...
ma z5500 je kita od zvučnika, sviraju kao ludi (glasni) ali od zvuka nista...jel tako Sisa:D |
Citiraj:
Citiraj:
Inace bas me zanim akoliko je ljudi uspjelo cuti Z5500 u idealnim uvjetima. Znaci prostorija od 25 m2 i raspored zvucnika kao u hifi stereu, naravno central izmedju..Jako malo ljudi, i ti zvucnici tako rasporedjeni sviraju jako dobro.. |
za te pare/namjenu i predobro... ali nećemo ponovo u to.
daleko sam ja od toga da znam što je dobar zvuk, ali imaš onaj neki profil zvuka koji ti paše + generalno spada u razumne granice vjerne reprodukcije i to je to. |
Pa to sam ja i mislio, u okviru ovog foruma da znas sta je dobar zvuk, znaci da tebi odgovara i da je u nekim razumnim granicama vjerne reprodukcije..
A kod ove dvojice je problem sto njima odgovara, ali je to jako daleko od krajnjih granica vjerne reprodukcije:D |
|
|
Ajmo ovako. Ako ne znate raspravljati bez uvreda i spuštanja, zaključam odmah ovo, pobanam pola foruma i mir. Meni najjednostavnije riješenje. Ili se skockajte i izljubite, ili ću morati primjeniti represivni aparat :D
|
Bowers & Wilkins 685...cini mi se kao jako dobar izbor, pogotovo sad kad je pala cjena na 3400 kn par..
na to bi spoio neko NAD pojacalo sto kazete..kakvi su zvucnici..jeli itko slusao elektroniku na njima? idem danas u zagrem ali sumjam da cu stic do Sonus Arta da ih poslusam |
Po meni ti NAD i B&W nisu neki match... Poslušaj pa vidi
|
|
Citiraj:
Gušt mi ih je slušat kad o nečem raspravljaju(onda ja učim :D) . Jednostavno Uživaju u muzici, a samim time u što perfektnijem zvuku,slici,,itd. Tako to ide ...izgleda.:chears: |
Citiraj:
ja ti imam te zvucnike i u kombinaciji sa marantzom pm7200 i audioqest kabelima daju dosta topal zvuk sa dosta istancanim visokim tonovima..svakako prepuroka za ljubitelje klasike.. EDIT:e da..logitech nemozete usporedivat sa nekim boljim HI-Fi sustavom...u sobi imam z 5400 spojen na audigy 4 i zvuk NIJE ni blizu HI-FIu..ne vjerujem da je z5500 puno bolji od z5400..mozda imaju vise basa i to je to...:chears: |
Trebam preporuku kabela kojim bih spojio zvučnu karticu sa pojačalom, trenutno je spojeno nekim najjeftinijim kabelom za 10 kn. Zvučnici su JM Lab Focal Chorus 710, pojačalo Harman Kardon KH 610, spojeno Laurin kabelima.
|
Bandridge je OK od ovih entry.
|
Znaci ovako molija bi preporuku za micro liniju od oko 1000 kn....
ja sam gleda ovako nesto *Micro linija Philips MCD177,radio 2x20W,DVD-Video , Picture CD , Video CD/SVCD , DivX , DVD+R/+RW u vemila 999 kn. i ovu : *Micro linija Philips MCD297,radio/CD/DVD/cass, MP3, WMA, 2x15W, budilica, sleep timer, trable/bass za nekih 1029 kn. preporucite mi nesto drugo u ovom rangu cijene i bilo bi lipo da reproducira sa [COLOR=#018D25 ! important]DVD[/COLOR]-a i USB-a.... |
Citiraj:
|
ljudi moji evo san kupija *Micro linija Philips MCD177,radio 2x20W,DVD-Video , Picture CD , Video CD/SVCD , DivX , DVD+R/+RW
platija san je 1149 kn u technomax-a u splitu. s obziron da je za poklon moci cu Vam tek kroz par dana napisat dojmove! |
Citiraj:
link: http://www.komteh.hr/audio.php?op=prod&pid=257&l=1 |
Citiraj:
možeš si investirat jedino u neke stalke za zvučnike, sigurno će ti popraviti zvuk. |
Citiraj:
to što mu preporučaš je zvučnički kabel, a on treba nešto tipa interconect samo ne 2x rca -> 2x rca nego 3,5mm jack -> 2x rca nego, kada smo već kod interconecata, jer znate možda gdje bi mogao nabaviti jedan ali 2x mono 6,3 -> 2x rca... jer bi mi izvor zvuka najvjerojatnije bio neka zvučna iz e-mu serije... |
Citiraj:
here it is : http://www.komteh.hr/audio.php?op=prod&pid=476&l=1 ako nemas bas para onda bandridge uzmi |
ili uzmeš tog xt-a i nabaviš kvalitetniji pretvornik banana -> 2 x rca ;)
|
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:42. |