![]() |
Citiraj:
|
ma u cigli će i standardne tiple držati osim ako nisu od kineske jeftine plastike, naravno malo deblje/duže.. npr 8mm - tu govorim o novogradnji...
za stare ausotrugarske zgrade sa zidovima od NF opeke, ako pogodite mort, a ne cigu, neće držati ni jedna tipla Za Knauf treba ići na kišobran tiple/vijke ili gađati nosače kako je OC napisao. |
Citiraj:
Citiraj:
Za ciglu i beton, fischer duo power. Duopower u teoriji ide i u knauf al se nebi igrao. |
Kod knaufa bi trebalo usarafit u profil da bude 100% sigurno. Ja sam uzeo jednu dasku koja je 80x40cm (razmak izmedju profila bi trebao bit 60cm. Stavio 4 Fischer Duotech 12 tipla u profile i onda na to sa istim tiplovima pricvrstio stalak Perlesmith sa Amazona. Eno stoji, mogu se objesit s njega i ne ide nikud.
|
Citiraj:
Ovisi kolika je šupljina, ja u tom slučaju ja koristim tiple od 10-15-18 cm fi12 i vijak 8 na ključ. Inače mogu i gore spomenute kišobran tiple, sad je bilo u lidlu za 8-10 € paket tipli sa kliještima. P.S. Prijatelj je ovakvog kupio na amazonu (tako izgleda, bijele boje). https://m.media-amazon.com/images/I/...80_FMwebp_.jpg Sony 55", ide van skoro metar i ne visi ni malo. |
Evo i ja platih danak gluposti. Za jučerašnje grmljavine ostavio svoju panasonic plasmu 42gt50 u stand by modu, i to je bilo fatalno. Danas palim tri blinka i tako ponavlja ali se ne pali. Ode 200 eura koliko realno vrijedi da je ispravna Bujrum
|
A ja se derem na ženu jer nas u zadnje vrijeme tjera da isključujemo uređaje iz struje kada grmi.
I dalje ne isključujemo, ali je ona sada u modu da bismo ipak trebali. Odakle si? Ja sam ZG i jučer uopće nije grmilo. Poslano s mog Samsung S21 Ultra koristeći Tapatalk |
Citiraj:
|
Meni otišao powerline adapter...postao lijen i ne isključujem ali od danas isključujem sve do jeseni.
|
Iz Zagreba. To je valjda pekjučer kad je bila ona ponoćna grmljavina i tuča. Nisam bio doma i platio sam danak. Sto je najbolje imam ja i oled 55cx3 u istom stanu je kao i plasma i on je bio u stand by,ali na sreću on nije krepao. Njega zapravo nikad ne isključujem is stand by zbog one glupe preporuke da se to ne čini zbog kompenzacijskih ciklusa koji se provode na oled panelu dok je u stany by, što ga čini lijepim plijenom za grmljaviinu. Od sada iskopčavam pa nek se pojavi sto burn in- ova
Iako je ukupno gledano oled bolji tv, plasmu sam pored oleda ipak preferirao za prijenos nogometnih utakmica npr |
Citiraj:
|
Grom voli doštetati i putem antene i preko STB-a (telefonska linija, router, STB i onda preko HDMI-a direkt u matičnu), tako da ako isključujete - isključujte sve.
Fora stranica: https://www.lightningmaps.org/ |
Ja ne isključujem ali imam neke letve koje su kao lightning protect, isključim samo antenski kabel jer on nije zaštićen.
|
Citiraj:
|
Kad smo kod antena, zna li netko postoje li nekakve lijepe (čitaj ukrasne) antena koje ne izgledaju baš kao antene? :D
Drugo, postoje li antene koje su ujedno i zemaljski prijemnici da si smanjim broj uređaja u stanu? |
Citiraj:
Ko nece led lcd izmedu 150-200 eur pa do prvih oled-a je poprolicna rupa. Dobra plasma je jos uvjek dobar izbor za jeftilen tv. Nego jel bi se ta maticna od plasme mogla servisirat negdje. (Za ta tri blinka kazu da je A board fault, tj maticna.) Za st50 se jos nekako i nadje polovna jer ih ima vise. Ova gt-jka je problem jer ih nema bas |
Naravno da vrijedi.Panasonic plazme su bile puno bolje u odnosu na Samsung i LG plazme.GT serija je bila mid range ako se ne varam.
|
Citiraj:
Ima ih, pitanje je kakav ti je signal. Imaš u elipsu ili za primjer vidi ovdje https://edigital.hr/tv-audio-i-zabav...-antene-c26705 Ne postoji receiver sa ugrađenom antenom. Ili ja nikad nisam čuo za išta slično. |
Ej.Evo mali update na popravak mog C1.
Nisam baš previše online bio u zadnje vrijeme,pa se ne ljutite. Zamjenjen je ekran.Bio na popravku nekih 3 tjedna od dana kada sam ga odvezao do Elipsa i pokupio. Tako da za sada sve radi ok,i nema više onog klika da se čuje kao prije. Sve u svemu zadovoljan uslugom. I kaj je najbolje ,baš došao par dana prije godišnjeg,tako da je plejka jedva dočekala.:goood: |
Moj kum upravo popravio C1, zamijenjena matična ploča.
|
Pozdrav,
imam TV LG 42LF561V, te od nedavno mi je slika postala jako tamna - cijeli ekran ne samo jedan dio (ako stavim brightness u postavkama na maksimum, nekako je i gledljivo u tamnoj sobi). Pretpostavljam da je problem u LED-icama pozadinskog osvjetljenja ili napajanju tih LED-ica. Koliko bi me mogao doći servis toga, i isplati li se uopće, kada vidim da novi LG 43'' TV mogu kupiti za cca. 300€? Hvala na pomoći. |
Moguce da su ti neke ledice crkle pa ti je cijeli ekran tamniji ili neki dijelovi. Stavi bijelu i sivkastu boju preko cijelog ekrana pa poslikaj, mozda mozemo odgonetnuti u cemu je problem.
A sto se cijene tice... Na aliexpressu vidim te trake za oko 150-200kn: https://m.aliexpress.com/i/33008154272.html (ako jesu to te) A koliko bi uzeli u servisu treba pitati... |
Evo ovdje slika za bijelom pozadinom na ekranu: https://photos.app.goo.gl/pHEUKZzn5kZxQYMF6
Te ovdje slika sa sivom pozadinom na ekranu: https://photos.app.goo.gl/WeykMe1pggatofEY8 Vide se na nekim dijelovima tamnija područja. |
Vezano za Philips televizore iz 2021/2022/2023... posebno me zanima 43".
Zašto samo za tu dimenziju me piše koji vrtu panela koriste. Philips na običnim televizotims uglsvnom koristi VA panel na svim dijsgonalama, ali za 43" se nemoze nači informacija na display specification stranici je li miguće da se tu dobije IPS panel? |
Citiraj:
|
Jel ovo čemu ili se za slične novce ( do cca 600 E ) može naći i bolje :
https://www.ekupi.hr/hr/Elektronika/.../p/EK000471684 namjena ništa posebno, tu i tamo plejka 4, youtube, tv programi ... |
Citiraj:
SD, Elipso... |
584 eura ispada trenutno sa 10 posto, nisam nasao jeftinije, u Elipsu je 649, onda narudzba ide i gotovo.
|
Pozdrav! Uzeo bih Tcl 65C835, ima na dobroj akciji pa me izađe ispod 1000 eur s još nekim dodatnim popustima. Ima nešto bolje za te pare?
Poslano sa mog SM-A326B koristeći Tapatalk |
Citiraj:
|
pozdrav.
trebam savjet... upravo usred gledanja expanse-a, TV (Samsung 46es6710 (UE46ES6710)) mi par puta se ugasio i upalio i slika nestala. nakon isprobavanja HDMI2 i HDMI3 su mrtvi :-(. nemam vise slike nikako na njima. HDMI1 jos radi. kad je krepalo komp je bio spojen na HDMI2. imate neki savjet? jel to tak zna odlazit? popravak? TV je dosta vec star, al nije bas da mi se baca lova na novi. :chears: edit: poceo gledat novi tv, treba mi pojasnjenje. gledam 4k jer nazalost 1080p ni nemos vise kupit kolko vidim, a meni bi bio sasvim dovoljan. sta se tocno desava ako imam komp spojen na njega zajedno sa 1080p AOC monitorom? pretpostavljam da moram tjerat na oba 1080p rezoluciju jer AFAIK odvojeno neide (gpu Vega 56, AOC DP + TV HDMI)? na sta lice ti 4k u nizoj rezoluciji, jel to mutno ko nekad kad smo tjerali LCD u non-native? gledam ulaznu klasu odavde jer nemam ni trunke vremena proucavati sire: https://hdtelevizija.com/recenzije/p...st-buy-modeli/ eventualno TCL 55C728 izlozbeni, ako je to cemu i ako mi potvrde da ga mogu vratiti (kupnja na daljinu naravno). ako imate neku pametnu 50-55" do 450€... primarno za gledanje 720p/1080p sa kompa (filmovi, serije, doc; h264/h265). TV programe ne gledam uopce (nemam antenu spojenu lol). hvala. |
Planiram u skorije vrijeme zamijeniti svoj TCL U55C7026 nekim 65" OLED TVom. Koliko vidim po recenzijama sa LG C2 ne mogu pogriješiti, no zanima me postoji li možda još neki model u tom cjenovnom rangu (1500-2000€) da se može preporučiti? TV se najviše koristi za IPTV i gaming (Xbox X). Nekako sam se naviknuo na ovaj Google TV no ne znam kakav je npr Philips 818 u odnosu na C2..
Sent from my M2012K11AG using Tapatalk |
Citiraj:
Ako kupuješ OLED do 2.000 € onda definitivno uzmi u obzir i OLED65G2. To je prošlogodišnji top model s heat sinkom, 5 godina garancije na burn in. TV je namijenjen je da se montira na zid ( uz njega dođe wall mount ) tako da s njim ne dođe i stalak. U Sancta Domenici je trenutno 1799€. |
ako ti treba iptv only , bude ok
a ako mislis trpat sve i svasta u njega, onda idi na android i amen ekran ko ekran, oled jedan i drugi, bude ok .. Mada ja imam doma Lg c1 i ne diram ništa a za sve ostalo je tu amazon fire :D |
Citiraj:
Citiraj:
S druge strane, npr A75K od Sonya je nešto skuplji ali prema recenzijama i lošiji u usporedbi s C2 (o G2 da onda i ne pričam), Philips 818 isto tako.. Isto tako, 5 godina garancije na G2 što je gore kolega spomenuo nije nikako za baciti.. Eh koje brige imam sada 😅 Sent from my M2012K11AG using Tapatalk |
Daj zeni pare i rjesio si svoje muke
Para nema Amen :) |
Umjesto onog Samsunga za sobu, uzeo Hisense 65" QLED.
Ima netko Hisense. Kako složiti subtitlove s USB-a? Renejmao isto kao i film, stavio .srt, ne vidim ga na USB-u. Gdje griješim? |
Stisni Sub. na daljinskom i odaberi Prijevod, nakon sto pokreneš video
|
Citiraj:
|
RTFM metodu za provjeru kakve TV formate titlova uopće očekuje?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:38. |