![]() |
Citiraj:
|
10200 sortirnica, Velika Gorica, da. Tamo zapne I zapne na carini 10003 (tzv izmjenična posta).
Sent using Tapatalk |
Carina je 10004 (10004 ZAGREB-CARINA) i tamo zapne. Makar, meni su sad friško riješili sve u 5 radnih dana, od zaprimanja, poziva do dostave na adresu.
|
Koliko je ovo HP počeo uzimat za carinjenje?
Otišla mi lemilica na carinjenje, carina odradila svoje u cca 5-6 radnih dana. 104kn PDV na 67 dolara, to je sve OK. Ali taman me danas nema i stara preuzme i plati HP-u 167 kn, kao dostava je 63kn. Naravno bez ikakvog računa, samo potvrda od carine na 104kn. Kakva hebena dostava za 63kn kada vam je već plaćena dostava. |
da, to je normalno.
15kn dostava pisma, trošak carinjenja, obrada, uglavnom oko 60kn fixnih troškova+ pdv. |
Oni skoro ko DHL onda udaraju, samo traje daleko duže obrada.
Nije mi sigurno jedno 2-3 godine ništa otišlo na carinu pa me šokiralo, prije je bilo samo dostava obavijesti i PDV. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Da, 125kn ali bude unaprijed gotovo ili isti dan kada je u HR.
I platiš karticom a ne pouzećem što je meni plus. |
naravno, pogotovo za skuplje pošiljke.
|
Meni od 15.12. stoji paket u pošti 10004 na Carini, ne odgovaraju na mail, telefon probam nazvat par puta dnevno, ili je zauzeto ili se nitko ne javlja.
Po meni, stoka. Usluga za -10, a naravno sve će lijepo naplatiti, i carinjenje, i PDV, i dostavu. Žalosno mi je da u današnje vrijeme tako stvari funkcioniraju. A 219$ je vrijednost paketa, nije baš da je 20kn pa mi je svejedno da li će uopće doći. |
Ja sam na item od 250 kn platio cca 130 kuna carinjena troškova carinjenja i svih tih gluposti :D došlo mi je da ga odbijem i vratim
nego LExxxxxHR broj jel to znači da se šalje iz hrvatske ili? Imam narudžbu iz rumunjske a dobio sam taj tracking number, 17track ga ne prepoznaje a posta.hr kaze posiljka u najavi od 28.12 |
Ja imam relativno dobra iskustva s HP carinom.
Početkom 2020. sam naručio kinesku torbu s Aliexpressa (10$), završila na carini, isti dan kada sam vidio ono "Send item to customs" sam poslao e-mail "Dostava računa za *** tracking broj" tj nisam imao ni PCP na 10004.zagreb@posta.hr I za cca 3 dana su samo poslali meni, nisam ništa platio, s time da mi je prethodni dan stigao PCP a sljedeći torba bez ikakvog plaćanja. EDIT: kod mene na Rastočinama nema ni obične poštarice, a bome ni zamjenu nisam vidio već tjedan-dva. To je možda razlog zašto mi ovo čeka, nisu ni skenirali u Rijeci. https://i.imgur.com/aMLNsGO.png Btw ako kome treba, znam 01 broj HP kontakt centra (da ne plaćate 072), samo vam nisu od pomoći, valjda čitaju ovaj tracking kao i ja btw pretpostavljam da sam dobio lažni tracking, seller mi dao ovaj tracking, ali uvijek piše moje ime, sada ide nekom Siniši Iv***. To nije moj jelda? https://i.imgur.com/koSPNxH.png |
Citiraj:
Bas sam.revoltiran tim njihovim odnosom. |
Ali zašto, koja je poanta, kako sam ja tu kriv? Ovo je stvarno neki prisilno-silovački odnos, ne vidim univerzum gdje bi mi kao prisilni korisnici ove usluge mogli biti zadovoljni.
Platiš item 219$, čekaš 2 mjeseca da dođe u HR, onda čekaš mjesec dana da stoji kod guzičara u pošti da zbog njihove nekompetencije uz sve namete još platiš ležarinu. I to je to, nothing you can do, bad luck? Nije mi uopće više do novaca, nego do jebenih principa ovakvog odnosa. Dođe mi da odem po taj luster i tamo ga porazbijam u pošti i odem doma uz prijavu :) Dolazeći iz svijeta proizvodnje, industrije 4.0. i vremena informacijskih tehnologija, stvarno mi je teško pojmiti ovakav šlamperluk i ignoranciju. Nitko se cijeli dan ne javlja na telefon od te carinske pošte :) #nedaj kafi da se oladi #croatian tragedies P.S. Zvao sam i ovaj njihov customer support, i ova "obična" pošta nemre ništa ovoj carinskoj, niti provjeriti, sorry i to je to :D |
Iskustva s carinom i poštom ili DHL-om su takva da ništa više ne naručujem ako se treba maltretirati s carinom. Ono što baš baš moram naručiti izvan EU, gledam obavezno naručiti od sellera koji podržava ebay global shipping, tako da oni odrade sve umjesto mene i izađe me jeftinije nego kod nas (cca 21% na iznos pošiljke) + imam 0 maltretiranja.
Zadnja obavijest od carine mi je bila zbog nekog kineza od kojeg sam naručio robu s amazon.de. On bez ijedne obavijesti poslao iz Kine umjesto iz Njemačke. Kada je došlo pismo od carine, ignorirao sam ih i tražio refund od Amazona. Bio iznos od cca 500€. Ne pada mi napamet se maltretirati s carinom, pa skupljati suglasnosti za EU tržište i CE izjave + plaćati ove namete. |
Citiraj:
Malo čudno da si dobio taj tracking za narudžbu iz Rumunjske Sent from my LYA-L29 using Tapatalk |
Citiraj:
DHL je dobar, i veoma brz. doslovce ako pošalješ sve podatke u ponedeljak na mail, drugi dan je dostava. dok je naša carina jednostavna, ali veoma spora. |
Citiraj:
Thanks na infu! |
Gospoda odbija sve zalbe za kasnjenje... nista od naknada stete... Korona kazu :hitthewal:
|
Aha, znaci samo njima je korona, ostalima nije :)?
|
Interesantno, na webu se i dalje hvale dostavom u roku. Odnosno "jamče" za to.
|
Žali se Hakomu, HP nema osnove da odbija žalbe.
To bi moglo proći jedino da je u RH proglašeno izvanredno stanje, a koliko sam ja upoznat to nije proglašeno. Dakle, bilo kakvo kašnjenje podliježe pravilnicima koji su na snazi i korona s time nema veze. |
Znam. Izvlace se na visu silu. U Zakonu pise da ju moraju dokazati, ali nisu ju dokazali (samo odbiju opcenitim odgovorom). Budem se pozabavio time...
|
|
Ljudi nisu skuzili da paket24 ne znaci 24 sata nego 24 DANA :).
|
Citiraj:
|
Bagra nesposobna jos naplati svoju nesposobnost, 10kn za vraceni paket...
|
Ako je paket putovao 30 dana kroz Hrvatsku i stiigao imate donekle sreću, moj je putovao toliko i završio u Oblivionu :)
Javili su mi da je izgubljen i da mogu dobiti refund od 5x poštarina, dakle oko 100kn, paket je bio vrijedan oko 300, ali tko mi je kriv što hardver šaljem preporučeno umjesto HPExpressom ili Tiskom. S druge strane slao sam i puno skuplje stvari bez ikakvog osiguranja vrijednosti pa je ovo zapravo ispala dosta jeftina škola :) |
Trebao bi dobit nesto iz DE, koja mi je opcija slanja najbolja? Odnos ulozeno dobiveno? Radi se o jako malom paketu, praktički pismu.
|
Citiraj:
|
Busted:D:D:D
|
TNT pošta su ugasili?
https://tnt.posta.hr/ zamjena https://posiljka.posta.hr/Tracking/Info ne prikazuje sve informacije (tj polja napomene), tipa tko je potpisao itd. |
Nadam se da je samo privremeno down, događalo se već..
|
Nije pao server kao u prethodnim slučajevima, već se poddomena više ne resolva.
|
Rješenje je ručno dodati domenu u hosts file, server i dalje radi.
Tko zna kako ovo dodati mu nije problem, jer ako su namjerno ugasili bolje da ostane ovako pa da radi onima koji znaju kako pristupiti. Jedino što se na mob ne može dodati. Za ovo ukidanje pdv-a za pakete do 22€ od 1.7, to bi moglo funkcionirati kao što je za Australiju več neko vrijeme (a izgleda da je i u UK od 1.1 tako), na stranici (Aliexpress, Ebay...) se plati iznos + pdv i dođe bez da ide na carinu. Tu piše nešto o tome za EU: https://ec.europa.eu/taxation_custom...r-ecommerce_en Pdf sa raznim pitanjima i odgovorima koji se pojavljuju: https://ec.europa.eu/taxation_custom...8102020_en.pdf do 150€ ide taj proces da se plati na stranici porez. |
Pozdrav ekipa,
Čekam paket iz Njemačke poslan prije 2 tjedna. Podstanar sam te na kasliću imam 2 prezimena, međutim na portafonu nemam ništa. Na trackingu sam dobio poruku da je dostava neuspješna. Danas zovem službu za korisnike i javljaju mi da je primatelj nepoznat iako je pitala jesam ja taj i taj na toj i toj adresi. Kažu da pošiljka MORA ići nazad pošiljatelju, nemam mogućnost preuzeti ju!?? radi se o pošiljci sa EBay.DE i prokleta poštarina je maltene pola vrijednosti pošiljke te će me umjesto 50e ispasti 70ak €, ako mi prodavatelj bude htio vratiti pošiljku nazad uopće! Je li se netko susreo sa sličnom situacijom? Možda uspio doći do pošiljke? |
Da li imaš tracking od paketa? Zovi branimirovu i pitaj di je. Ja sam imao sličnu sitaciju gdje mi švabe nisu isprintale š i ć pa je primatelj bio nepoznat. Onda sam uz pomoć tete iz branimirove doslovno lovio paket po Zg. Na kraju sam ga preuzeo na jankomiru :)
Drugi put naruči u firmu da ti dođe :D |
Ionako ne možeš više zvati poštanske urede tj nitko se ne javlja.
Ne znam zašto odmah kod trackinga kada se vidjelo neuspješna dostava nisi išao na mjesto preuzimanja s osobnom. Btw ja već dugo nisam išao u Poštu 2. Naručio sam spužvu za vježbanje, 180x60cmx1cm zarolanu. Samo 10$, China postom poslano, u Decathlonu su skuplje i tanje. Sada je Airline departure. Tako velike stvari ne nose meni doma? |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:47. |