![]() |
Citiraj:
inače poslao sam poruku na njihov forum, i nisam dobio takav odgovor. Citiraj:
hvala :) |
ima neko iz VŽ ili okolice da koristi hombox
|
Ima kakve bitne razlike između MF283+ i MF283V?
|
Na stranu drugacije, ugodnije sucelje i mozda koji feature vise + mogucnost ogranicavanje brzine prema korisnicima, najvaznije je sljedece:
Od xy komada jednih i drugih koje sam imao ili jos imam, za V verziju jos nisam cuo da se ikada zbrikala tipa da svijetli samo power lampica kao sto je slucaj sa + modelima... Nesto jesu ispravili sa zadnjim fw na + modelima ali i dalje se dogadja umiranje iz cistoga mira i cim koji mi dodje ruku gledam da ga se instantno rijesim jer nikad se nezna... V moze stajati bez razmisljanja, pouzdaniji je. Po meni uzeti polovni + model da se nadje za po kuci li more je riskantno, danas ugasis a sutra upalis i banana. V model se poceo djeliti prvo u ViP Srbija dok je ovdje bio aktualan B310-s22 kao zamjena za umiruce + modele. |
Meni je umro +, dobio B310s koji radi ko urica.
Sad za produljenje dobio V. Plus je kod mene i kod šogora koji je na skroz drugom repetitoru imao feature da se nakon nekoliko dana usporio na pola brzine. Reboot je rješio problem. Drugi problem je imao kod većeg broja dolaznih konekcija, ubio sam ga bez problema kad bi izvana poskenirao par tisuća portova. Edit: sad gledam po papirima koji su danas došli, na zahtjevu za sklapanje ugovora piše 145kn. Kod ugovaranja produljenja s tajnom službom jasno su rekli 140. Zovem opet, nemaju pojma o tome, kunu se da nemaju niti jednu tarifu od 140 navodno sve završavaju na xx5 kn. Dodatno, veli da je 10kn popust za povezanu uslugu, a ne 5 kako su prvo tvrdili. U tom A1 jebe lud zbunjenoga. |
Ja sam dobio racun na 57,50kn za 11mj.
Homebox Turbo: 84kn - Popust -64kn - Ukupno 20kn Homebox Duo: 86kn - Popust -64kn - Ukupno 22kn Koristenje mreze: 4kn 46kn + 25% pdv. Isto mi nista nije jasno no sutio i platio.... ugovorena je traifa za 125kn. |
Citiraj:
Isto platio i šutio, ne znam kako je to tako ispalo. |
Sta se sekirate, razliku ce naplatiti od nas koji smo odjavili uslugu/prekinuli ugovor pa nas sad zaje.... 14 dana za odjavu :D.
|
Na koji način otključati ZTE MF283+ router jer je naravno zaključan na A1, a treba mi za drugu mrežu...
thx.. |
Otkuda ti to da je zaključan?
Dosad vip/A1 nije zaključavao routere. |
Znači ista kartica (od Bonbon) u Huawei E5172 radi odlično, dok u ZTE MF283+ dobivam poruku da Nema SIM kartice ili je SIM kartica neispravna, te u postavkama za APN ista poruka, te uopće ne mogu tj. nemam mogućnosti upisati APN...
http://uploadslika.eu/images/2018/12/23/8VNje.png |
Ako ti je istekla ugovorna obveza zovi vip i traži da ti otključaju
|
Citiraj:
|
Pa nisam jednom izvadio i stavio karticu iz takvog uređaja... :D
Zovem cijeli dan A1 i nitko mi se ne želi javiti, možda su otišli na kolektivni godišnji... :Machineg: |
Provjeri da nije neispravan router, probaj neku drugu karticu Ja sam 3 takva zte promijenio, jedan mi je došao zapakiran neispravan s točno tom greškom, nije prihvaćao nijednu karticu. za upisati APN je netko dao uputu par stranica unatrag, bila je neka caka da se stisne set default inače vraća stalno na VIP APN.
|
Je su li već koga zvali za produljenje ugovora uz povišenje cijene sa 150 kn na 165kn?
|
Citiraj:
|
Rekao sam da me zovu ponovo kroz dan ili dva..
Sad sam čitao tvoje (i ostale postove), kaj da im kažem da se ostalim korisnicima nude bolje pogodnosti? 200 gb za 140 kn i slično? Pitam lika da mi argumentira zašto bi poskupilo "a etoo, dobili takvo naređenje". Reko ne hvala, kad bolje argumentiraš, MOŽDA prihvatim. |
Ma nebudi lud, ako ti barem ne ponude 200GB za 150kn ko i do sad, ne prihvacaj to. To su mi nudili cak i na salteru 150kn/200GB. Svejedno sam ih otkantao ali 165kn/100GB je ludost, zasot bi prihvatio takvo produzenje ugovora. To bi prihvatio eventualno ako bi bilo bez ugovorne obveze.
|
To sam prvo pitao, bez ugovorne obveze, lik je rekao da nema šanse, da je tad puno skuplje.. ma reko, kome ti maglu prodaješ.
Koliko sam upoznat, ako ne prihvatim produljenje ugovora, oni moraju istu uslugu isporućivati dok ja ne odjavim. Ako griješim, neka me netko ispravi. Ako je bolje, mogu ja i na "šalter" otići, i onak sam na godišnjem do 07.01. pa imam vremena za takve gluposti. :D |
Mene nisu zvali niti nakon zahtjeva za raskid, morao ja njih zvati. Totalno nezainteresirani da li ćeš ostati kod njih ili ne.
|
Citiraj:
|
Mi smo im doma otkazali jednu mobitel pretplatu, a homebox sam ostavio.145kn i 200GB+ novi modem.
Iako ne znam koji idioti tamo rade: - poslali ugovore za produljenje i router na krivu adresu, tj adresa je ista, ali poštanski broj skroz krivi - iako je sve produljeno u roku, sada tjedan dana nakon isteka nas zovu jer nam je kao ugovor istekao!? Već vidim pritužbe i svađu nakon prvog računa. |
Ja sam danas zvao ponovo da vidim jel sve u redu sa raskidom ugovora (6.12. sam podnio zahtjev) jer nisma dobio nikakav dokument/papir. Prvo se cudila jer nema on nista u vezi raskida za moj broj. Kd sma naveo tocno vrijeme i datum kad sma zvao i podnio zahtjev onda je bilo "sacekajte malo........ da sad vidim sve je u redu poslat cemo ponovo ako vam papairi ne stignu uskor...."
Znaci cekao sam 14 dana da istekne "zakonski rok" i sad jos 7 dana cekam taj papir kojeg i dalje nema :). |
Citiraj:
|
Citiraj:
Uzeo na probu 14 dana i radilo je dobor tih 14 dan apa sm uzeo kod njih ugovor a otkazao VIP (Dload mi je od 50-90 upload od 20-40 zavisno od doba dana) i nebrinem se kad i kolko saljem/skidam jer 1TB mi je sasvim dovoljno za sad. VIP mi je bio 40-75 Dload a 30-50 upload i sa vezom/stabilnoscu sma bio zadovoljan ali ovih 100GB mi nikako vise nije bilo dovoljno jer nije mi za torrenete nego za posao pa trebam tokom dana (tako da mi nebrojanje prometa poslije ponoci ne pomaze za posao) uploadat oko 2GB i downloadati 2-3GB i to mi onda bude oko 4-5GB dnevno pa mi tih njihovih 100GB ni uz suzdrzavanje i pracenje prometa nije dosta premda imam jos i T-com Turbo za ostalu sitnariju (TV, mobiteli..) po kuci pa mi ovo ne trosi taj promet. Ali najvise me od produzetka ugovora odbila njihova nezainteresiranost i sporost rjesavanja problema ili bilo kakvih upita te papairologija do besvjesti (za islistanje prometa sam morao potpisat,skenirati slati 2 razlicita dokumenta/papira, i slati ima t eonda cekati 25 dana da mi posalju izvjestaj na mail koji naranvo veze nema s onim online brojacem tako da ispis prometa onlien nesluzi nicemu niti se mozes ikako ravnati po njemu i zaliti). |
|
Citiraj:
I BTW samo lupaj jos tih speedtestova i brzo ces potrosit paket kod A1, svaki speedtest ti pojede oko 150 Mega :D. |
ma sad mi je prilika ukupno 2 tjedna imam za potrošiti 100GB za testiranje i podešavanje antena sasvim dovoljno!
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Hvala, kužim sad. Budem malo priprijetio da ću odjaviti, da daju neki popust i +100gb. Generalno sam zadovoljan, bojim se uzimati Tele2, zbog signala. Makar je pokrivenost na sve strane od mjesta još nekoliko km 4G, ali nekako sam skeptičan. |
Citiraj:
Ha ha... dozivit ce te kao Francek u odabiru 4 moguca gradonacelnika tam davne 1995.... Jedino sto mos prosetati u prvi A1 centar i traziti papir za raskid ugovora te moliti se svevisnjem da te nazovu... i pristati na prvo sto ti ponude jer druge prilike ( ako i prve uopce bude ) nece biti. |
Dobio obrazac, zvao službu, ponudili su mi 125 kn/mj sadašnjih 100gb, ili 145 kn/mj 200gb i novi router. Uzeo sam ovo drugo.
|
Ja evo s saltera i ono sta nitko tu na temi nije spomenuo je da raskidom ugovora gubi se i fiksni broj koji je vezan za Homebox.
Sta je u mom slucaju sranje jer je to 30 godina star kucni broj na kojeg masu ljudi dan danas zove. Tako da nisan raskinia nista =( Jedino mi znaci preostaje zvati SZK i pitati jel daju kakve popuste u suprotnom "raskidam i prebacujem se drugdje". Pa app. |
Pa ako imas taj broj 30 godina to sigurno nije broj od Homeboxa (6xxx nesto) ??
|
Citiraj:
I nakon toga slobodno možeš raskidati ugovore kad god hoćeš i kod koga god hoćeš :) |
Citiraj:
Thx franz :chears: |
Ja se nadam da se tako nesto desi, kako bi se konacno taj vrazji fiksni maknuo. Jbt svi ukucani imaju mobitele, ali nikako da se taj kucni makne. Na koji samo i onako mrtve "ankete" zovu..
|
Nevjerojatno kakvi idioti rade u tom sada A1, ali već preko 2 tjedna se čeka dogovoreno produljenje ugovora. Nakon nekoliko poziva tim njihovim službama, odgovor je uvijek isti: vide u sustavu da je novi ugovor unijet, ali nije aktiviran, ne znaju zašto, ali su napravili požurnicu i biti će u roku 48h. I tako već nekoliko puta. U međuvremenu ugovor istekao i prebacila se tarifa na onu najskuplju bez ugovorne obaveze.
Odgovor A1: pričekajte prvi račun i onda pišite žalbu i tražite umanjenje računa. |
Dobio sam novi router, s novom karticom, za produljenje ugovora. E sad, stari je upravo malo prije prestao raditi i novi radi.
Kaj sad sa starim? Mogu to prodat ili kaj? |
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:37. |