![]() |
Citiraj:
Vise oni niti sami ne znaju sto bi izbacili i prikazali. |
Možda su zaposlili A.I da im radi te testove lol, Jensen im rekao da je danas sve A.I :lol2:.
|
Ja imam asus dual 4070 i taman prelazim valhallu i tocno je kako je gore u grafu...oko 110fps ova cijelo vrijeme...sve ultra 2k
|
|
Odlično, sa popravljenim BIOSom brža je ni manje ni više nego 3%!!
|
Ja si mislim da je driveri throttlaju da NVIDIA svima utrlja u facu da _NIJE_ bila škrta na VRAMU, nego da oni znaju najbolje kolko je dosta. I kad rasprodaju stare zalihe 4070 TI i 4080, _IZNENADA_ s novim driverima, 4070 TI SUPER će dobit još cca +10% performansi kolko bi po speckama i trebala.
|
Citiraj:
Bilo je obrnutih primjera gdje 3070 doslovno umrla u nekim uvjetima u odnosu na npr 6800. |
Šta je netko očekivao da će rtx 4070TI super biti zamjena za 4080 i to još po manjoj cijeni? To je kartica nižeg ranga, manjih performansi i samim time manje cijene, to je tako kad imaš monopol.
|
Citiraj:
Majna LLM ekipica, uskoro ih buju proklinjali gejmeri po forumima jer nemreju nać grafe po msrp cijenama. Nikad na zelenu granu.... A ako se pitate zašto cijene memorija lete u nebo: Citiraj:
|
A gle, uvijek su tu konzole, a bome i detalji se mogu spustit u igrama. :)
|
Pa smo na to spali ili samo prominit hobije
Sent from my SM-S918B using Tapatalk |
Igranje igrica nije hobby. Pokušavam to svom sinu objasniti.
|
Pa ako se profesionalno baviš igranjem i budeš plaćen za to onda nije, u suprotnom slučaju jeste :D
|
Citiraj:
Sent from my SM-S918B using Tapatalk |
I ja kažem igrice ponekad jer sam ih tako zvao dok sam bio klinac. Ne vidim problem i nije nikakvo omalovažavanje.
|
Ta fama oko nisu igrice nego igre tj igretine je počela pomalo u Hackeru.
Ali početkom 90ih smo jednostavno tako govorili za video igre, ako bi rekao igrica, mislio sam na Doom, ako bi rekao igra, mislio sam na Čovječe ne ljuti se. I svi su tako pričali, e onda je uslijedio nagli preodgoj... Danas kažem kako potrefim. :D |
igre, igrice, igretine, isti k. znate na šta mislim. Ovo šta igra moj mali meni su igrice a ne igre :) Tipa Roblox. Ali ajde, neka je to i igra, i dalje to nije hobby, sry :D
|
Objasni nam onda što je :D
|
Zivotni stil.
Poslano sa mog SM-S908B koristeći Tapatalk |
mindset :)
|
Nikad nisam kužil kad nekog zasmeta ak se veli igrice vs igre?
Se to doživljava ko neki napad na ego ili kaj? Al nemojte odgovarati, ode ovo u offtopic brzo... |
uvijek govorim igrice i vjerojatno ću uvijek govorit, a igram se 30ak godina, nemam problem s time a tko ima, blago njemu :D
|
Citiraj:
Citiraj:
Gejmam oko 20 godina otprilike i gledam na to kao hobi koji mi popunjava slobodno vrijeme, kao i masu drugih stvari koje volim raditi iz gušta, ali svakako sam zahvalan na pojašnjenju :) |
Citiraj:
Baš, znači da nema nikakvih drugih problema u životu. :chears: I igranje je hobi. :D |
Citiraj:
Beat that! |
Igre su hobi.
Igrice su na mobitelu ali nisu hobi, nego služe za ispunjavanje vremena na wc-u. Evo, rešeno sve ovdje, idemo dalje :D |
Citiraj:
Tako su mi rekli u Hackeru i Pixelu. :chears: Inače nabacao sam se i ja žetona u Terra Force, Double Dragon, Dragon Ninja, Pang... Za sve ostalo tu je MAME. :P |
Citiraj:
Časopisi: Moj mikro (Slo i Hrv), Galaksija, Svet kompjutera, Računari... ex-YU Računalniške Revije :amen: |
@Mario92 da
Ali Bacis udicu i samo gledaš to su ti najjakije igrice* Sent from my SM-S918B using Tapatalk |
Možete se preseliti u Gaming dio foruma?
|
|
Klasika, samo redukcija cijene.
Valjda se vode politikom da nikada neće spustit cijenu jer bi ljudi onda možda čekali sniženje umjesto da pohrle u webshopove, pa to rade na ovaj čudan način... Nadam se da im se i ova 4080 S neće prodavat. |
Da, oba Stevena su rekla da im je već pun kufer ovih recenzija, jer ionak ništa novo ne recenziraju, a nVidiju tak jasno fino boli briga, jer AI potražnja im osigurava sigurnu zaradu. Lisa Su je na jučerašnjem sastanku za Q4 2023 financijsko izvješće napomenula da AMD ima narudžbe vrijedne 3.5 milijardi dolara za MI300 AI čuda tehnike, tak da sve se bojim kolko nVidia para zgrče na AI pomami.
|
Zar je 4080S jeftinija od originalne? Nedavno sam napisao da sam prije par mjeseci gledao rtx 4080 na geizhals.de, i cijene su se vrtile oko 1100-1200 eura, i takve su cijene za 4080S.
|
Je, to je jedina prava promjena za Super model, inače je skoro, pa ista kartica u pitanju.
|
Znači dobili smo 2% bolje performanse za istu cijenu, Nvidia se isprsila i više od plana :D.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
A ne znam što ste točno očekivali?
Nema đabe ni u stare babe, pa tako ni kad je u pitanju 2% performansi. Rekao sam još davno da se očekuje porast performansi do 5 %. I to sam fulao. Ove super imaju smisla ako se seli sa serije 3xxx.Opet mislim da je xtx bolja kupnja. |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:51. |