![]() |
|
Jeste napravili prigovor preko HPove stranice?
Meni je isto jedan paketić (Dbk-Zgb) još od 24.11. u statusu "zaprimljeno", pa sam 30.11. pisao prigovor, evo taman jučer dobio mail od HPa da je paket izgubljen i da će mi se javiti za nadoknadu štete. |
Na temelju čega će ti nadoknaditi štetu? Slao si kao vrijednosno ili stavio da je otkupnina ili nešto treće?
Ja sam u srpnju vraćao ulaznicu koju su izgubili ili si je poštar prisvojio i rekli su mi da nemam pravo na naknadu jer nisam slao kao vrijednosno Sent from my LYA-L29 using Tapatalk |
Za običnu pismo nema naknade štete.
Za preporučenu pošiljku je peterostruki iznos naplaćene poštarine. Za vrijednosnu pošiljku je iznos koji je naznačen na paketu. |
Ne hebu ovi živu silu, dva paketa im stoje vec 3 dana na čekanje za dostavu. Treči nije ni u pripremi. Ko za vraga sve preko njih ide.
|
Citiraj:
Poslao sam kao preporučeno, mislim da nisam stavio nikakvu vrijednost, ne mogu se sjetiti, vrijednost predmeta je cca 250kn. Ako mi nadoknade 5x poštarinu onda mi je to 1/3 vrijednosti pošiljke, ali što je tu je. Javim u ovu temu kad obrade zahtjev kako je prošlo. |
Jel postoji mogucnost slanja paketa bez da se vidi tko salje? Secret santa...
|
Stavi da šalje Marko Marulić, Marulićev trg bb, Dubrovnik
|
Citiraj:
Zato što im je zakonski rok za, primjerice, potražnicu / prigovor 60 dana! Odgovore zadnji dan, ako i to! Ja imam 4 paketa na čekanju, prodaja preko ebay-a, slanje preporučeno preko HP. Jednog sam odnio na poštu 7.9. za SAD - još nije isporučen. Dva sam odnio 20.10. za SAD - još nisu isporučeni - piše samo da su stavljeni u vreću! Za sva tri sam već napravio refund kupcima, radi se o nekoliko stotina dolara. Sada nemam ni robu ni novce |
Citiraj:
|
Cyberpunk mi trebao doći jučer iz Sancte ali paket se nije ni pomaknuo iz Zagreba. Kaj su napravili od ove naše pošte je katastrofa
|
Pogledajte ovo, pa ko je ovdje lud, naravno ni danas nije doso. Neznam koji je prijevoznik ali dostava je 29knhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...524a10ef49.jpg
|
Kak ne znaš koji je prijevoznik? Di onda pratiš status? Daj tracking pa možda po njemu prepoznamo ko bi mogao biti pa ih nazoveš
Sent from my LYA-L29 using Tapatalk |
|
In Time ti je prijevoznik
|
Nazovi in time skladiste i pitaj sta glume, tak sam i ja za veš mašinu pa su dovezli isti dan.
Ne kuzim sta forsiraju hp kad ima gls i dpd. |
Suta cu, nadam se da rade subotom. Ak ne onda do ponedjeljka...
|
Jutros dobio poruku za jedan paket da stize iako pise na trackingu da je jos uvijek spreman za slanje pa sljedeci korak na dostavi na moju adresu.
|
Citiraj:
|
https://www.poslovni.hr/hrvatska/pos...laciji-4263295
Nakon što u svim državama svijeta postoje paketomati, konačno će ih uvesti i naša Pošta. Možda ako ih bude dovoljno i budu dovoljno rašireni po kvartovima se i poboljša usluga jer će se malo rasteretiti sve. |
Te paketomate je već Tisak bio uveo prije 5 godina, sve je to ugašeno jer ih nitko nije koristio, neće ni ove od pošte ljudi koristiti jer je narod informatički nepismen i radije će praviti gužvu u poslovnici pošte da bi nešto poslali.
Klasična priča. |
Citiraj:
|
Bojim se da bi to mogao postati fijasko imajući u vidu 'inteligenciju' Pošte tj. način na koji će oni to implementirati. Vjerojatno će biti nepotrebno komplicirano i neintuitivno.
|
Vec odavno koristim DHL-ove Packstatione za primanje i slanje paketa tu. Po meni definitivno genijalno rjesenje, samo je malo problem sto vozac puni Packstation tek kad zavrsi turu, a to je navecer oko 6. Ako ti treba dostaviti nesto ranije od tog termina, naruciti na adresu onda.
|
I koji je postupak na takvim paketomatima?
|
U njemackoj i austriji se paketomati masovno koriste. Za preuzimanje posiljke se dobije na email, aplikacija za mobitel ili na papiric koji postar ubaci QR kod ili obican kod koji se na terminalu unese rucno ili skenira, ostavi potpis i odmah se otvaraju vratasca sa pretincem gdje se nalazi paket.
|
Jel ima neka opcija kako saznati sto se desava sa posiljkom a da nije fejs i njihov mail koji nicem ne sluze?
Poslano sa mobilnog aparata |
Moze ova procedura koju je kolega thesaint opisao za neregistrirane, ali to je iskljucivo za slucaj da te postar ne nadje doma kod dostave pa proslijedi paket u Packstation.
Ja sam se registrirao prije 3 godine i dobio njihovu karticu, tako da imam mogucnost kad nesto narucujem da umjesto svoje adrese unesem broj Packstationa (meni najblizi 105) te moj clanski broj i paket mi ide direktno tamo. Kad paket stigne dobijem push poruku na mobitel sa pinom za podizanje, idem tamo, skeniram karticu i upisem pin, otvori se moj odjeljak i uzmem paket. Kad saljem nesto, online platim postarinu i isprintam naljepnicu sa bar kodom za paket. Na Packstationu skeniram karticu, skeniram bar kod sa paketa i ubacim paket u odgovarajuci odjeljak. |
@WraGG Bas mi jako fali opcija gdje mogu slati pakete koristeci paketomat u Austriji, oni zasada samo podrzavaju primanje paketa. Makar i za slanje nije neki strasan problem, imaju 24/7 otvorene prostorije gdje imaju uredaje koji striktno sluze za ubacivanje paketa za slanje po istom principu koji si opisao.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Ovo s karticom i PIN-om mi se sviđa kao pristup, tome se nadam i ovdje.
|
Citiraj:
Ja mislim da ti imaš previsoko mišljenje o domaćem stanovništvu. Na stranu to da i ima par ljudi koji bi i bili zainteresirani za to (myself included), ali zaboravljaš da živimo u većinski čobanskoj zemlji. Dovoljno ti je pogledat koliko ljudi i dan danas ide u banku podizat cash - iako vani stoji bankomat i makar je banka uvela naknadu za podizanje u bankama. O tome da su svi pametni sa smartphoneovima, ali da jebene račune ne znaju platiti prek moba. I moj favorit (a tu ima i HRPA mladih) ljudi koji drže kartice od banke u maski od moba. I onda dok u dućanu plaćaju, vade karticu van... Sent from my iPhone using Tapatalk |
Baš to, ljudi nisu uspjeli savladat onaj automat za plaćanje računa u HT centrima koji ima 1 tipku, a ne da će ovo...
|
Jučer dobio pošiljku poslanu u petak iz Zagreba (paket).
A s druge strane, imam paket iz kine koji stoji u ZG već 3 tjedna. LIFO sistem očito kod pošte, zaboravili na FIFO. |
Citiraj:
"kineza" ima puno previše pa je čekanje jedina opcija,nije to samo kod nas. Znaju doći navlažene ,nečitkih adresa pa se vraćaju u Kinu... |
Prioriteta ne bi smjelo biti, jer poštansko središte ne bi trebalo brinuti odakle je paket došao (za pakete istog prioriteta).
Problem je što se kinez ne može žaliti a naši ljudi se mogu i to rade. :) Paket mora biti otpremljen prema primatelju, bez obzira odakle je došao, sortirnica bi davno to već trebala odraditi. Čisto da imaš info, neki dan kolegi slao paket, VŽ-Kašina (60km udaljenosti), 13 dana je putovao paket. Tako da, kinez ili ne, stvari ne valjaju i onda se desi da nekakav paket doleti brzinom munje što me još više zbunjuje. :) |
Citiraj:
|
počeli dolaziti paketi putem pošte...zakasnina tek 4 dana
a za paketomate - nismo svi u ZG ili ST...mnoga mjesta ni nemaju poštu a on najbliža ima balkansko radno vrijeme - "3" sata dnevno... Citiraj:
|
DHL u pet dana pošalje u ovo doba pošiljku iz Da Nang-a (Vijetnam) do Zagreba na kućnu adresu.
HP preporučeno u Zadar iz Zagreba nakon 34 dana nikako ne može locirati gdje je zapelo... |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:44. |