PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Huawei mobiteli (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=248952)

calypso 05.04.2018. 18:35

Citiraj:

Autor warlock25 (Post 3181026)
P9 po reviewima ima ocajan video.Ali nisam vidio razlog za to jos uvijek a imam ga evo skoro 2 god

Samo imam dojam da ljudi gledaju dlaku u jajetu, to je sve... Da mi das dvije snimke da ih gledam usporedo tesko da bih skuzio razliku, jednostavno me ne interesira... :)

PS. Krivo odgovorio warlocku, al ajdede nek ostane... :)

Juice 05.04.2018. 18:41

Ovaj P20 Lite se čini kao neki best buy. Ić će kao vruće kifle sigurno. Okej specke, cijena nije previsoka u startu, u tarifama isto povoljan.

Neo-ST 05.04.2018. 18:41

P20pro ima "lošiji" video jer nema optičku stabilizaciju i to je kao jedini razlog...

warlock25 05.04.2018. 18:46

Nigdje ne vidim p20 kod operatera?
Kaj bu samo pro verzije dilali?

Kal-EL 05.04.2018. 18:49

Snimam normalno svoje radne strojeve sa P9 i šaljem po svijetu (više europa) i nitko mi se još nije žalio na kvalitetu.
Ponešto se i prodalo :) valjda i to nešto znači.

Juice 05.04.2018. 18:52

Citiraj:

Autor Kal-EL (Post 3181049)
Snimam normalno svoje radne strojeve sa P9 i šaljem po svijetu (više europa) i nitko mi se još nije žalio na kvalitetu.
Ponešto se i prodalo :) valjda i to nešto znači.

Ima ga u HT-u
LINK

Gabre 05.04.2018. 19:37

Citiraj:

Autor calypso (Post 3181028)
Samo imam dojam da ljudi gledaju dlaku u jajetu, to je sve... Da mi das dvije snimke da ih gledam usporedo tesko da bih skuzio razliku, jednostavno me ne interesira... :)

PS. Krivo odgovorio warlocku, al ajdede nek ostane... :)

ako ovdje ne vidis razliku, onda nemoj vise pisati u temi o kameri.

slobodno prebaci na 2:12 u videu.

https://www.youtube.com/watch?v=Q_K0R99VN7I&t=219s

calypso 05.04.2018. 19:50

Citiraj:

Autor Gabre (Post 3181068)

Tu razliku ces vidjeti jedino kada usporedjujes side-by-side dve kamere... Ali da ces vidjeti tu razliku u svakodnevnom koristenju, nema sanse, osim ako imas sposobnost vidjeti razliku izmedju nijansi boja u svakodnevnom zivotu... :fiju:

Meni je i dalje video na P9 superiska, uopce nemam potrebu za icim boljim...

Gabre 05.04.2018. 19:59

u pravu si, sigurno necu primijetiti takvu tresnju i zamucenost videa :roller:

warlock25 05.04.2018. 20:12

Citiraj:

Autor Gabre (Post 3181068)

LOL
Uopce nije placen lik od samsunga

Evo kolko je brz s9+ exynos verzija protiv p20 pro
https://www.youtube.com/watch?v=xgbs-PKrF6I

p20 pro je u svemu bolji mob od s9+ osim "loseg" videa

calypso 05.04.2018. 20:16

Citiraj:

Autor Gabre (Post 3181071)
u pravu si, sigurno necu primijetiti takvu tresnju i zamucenost videa :roller:

Dobro pitanje... Da li recimo gledas film za odrasle i onda seciras svaku slicicu da provjeris ako je doslo do zamucenja videa i ako su boje ispravne? Ipak ima dosta treskanja tamo... :D

Gabre 05.04.2018. 20:20

Citiraj:

Autor warlock25 (Post 3181078)
LOL
Uopce nije placen lik od samsunga

Ima na desetke raznih reviewa, i usporedbi sa drugim uređajima. Na svima video izgleda jednako loše.

Meni nije u interesu hvaliti nešto što ne valja ili sam sebi mazati oči.
Citiraj:

Autor calypso (Post 3181082)
Dobro pitanje... Da li recimo gledas film za odrasle i onda seciras svaku slicicu da provjeris ako je doslo do zamucenja videa i ako su boje ispravne? Ipak ima dosta treskanja tamo... :D

Neozbiljan si i ako nemaš neki konkretan argument nemamo se što dalje komunicirati.

Neo-ST 05.04.2018. 22:05

Ja ne bih nužno Samsungov video nazvao boljim, već iskrenije - mirnijim, iz razloga šta mirniji video ne mora nužno značiti i da je bolji, pogotovo nekome tko snima video u stabilnim uvjetima.

Točnije bi, po meni, bilo usporediti video snimanje oba uređaja dok stoje na stativu, jer dok su svi opterećeni stabilizacijom, propuštaju druge, po meni bitnije detalje u usporedbi dva videa - boje, detalje, dr, itd.

xlr 05.04.2018. 23:14

Usporedba videa na stativima je kao mjerenje trajanja baterije u airplane modu. Eliminiras jednu ili vise varijabli iz realnog zivota. Jednostavno nema smisla ako snimka ne valja upravo sada, ovog trena, u dnevnom boravku dok snimas klinca kako radi prve korake ili intimni filmic s gospodjom. Hoces li traziti stativ? Sve dok ti testovi nisu radjeni u nekakvim "laboratorijskim uvjetima", onda se mogu uzeti kao relevantni za jednog prosjecnog Joea

Brojati nijanse boja u svakom frejmu i secirati kvarkove subpixela, ne znam... Samo cu njezno ugasiti internet za danas

Gabre 06.04.2018. 01:28

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 3181137)
Ja ne bih nužno Samsungov video nazvao boljim, već iskrenije - mirnijim, iz razloga šta mirniji video ne mora nužno značiti i da je bolji, pogotovo nekome tko snima video u stabilnim uvjetima.

Točnije bi, po meni, bilo usporediti video snimanje oba uređaja dok stoje na stativu, jer dok su svi opterećeni stabilizacijom, propuštaju druge, po meni bitnije detalje u usporedbi dva videa - boje, detalje, dr, itd.

Pa upravo, kako i kolega xlr piše, nema smisla.
Mob se koristi u pokretu, akciji, u situacijama gdje je upravo mob najprakticniji.

Studio kamere se koriste na stativima a ne mobiteli.
Citiraj:

Autor xlr (Post 3181157)
Usporedba videa na stativima je kao mjerenje trajanja baterije u airplane modu. Eliminiras jednu ili vise varijabli iz realnog zivota. Jednostavno nema smisla ako snimka ne valja upravo sada, ovog trena, u dnevnom boravku dok snimas klinca kako radi prve korake ili intimni filmic s gospodjom. Hoces li traziti stativ? Sve dok ti testovi nisu radjeni u nekakvim "laboratorijskim uvjetima", onda se mogu uzeti kao relevantni za jednog prosjecnog Joea

Brojati nijanse boja u svakom frejmu i secirati kvarkove subpixela, ne znam... Samo cu njezno ugasiti internet za danas

Drito to.
Dok ovaj p20pro čak i pri 1080 snimanju ima mutniju i sa puno manje detalja snimku.

Naravno da svaki mob u mrtvom mirovanju će imati vrlo dobre snimke, ali ko ga tako koristi.

trouble 06.04.2018. 16:28

Bokte šta ste se uhvatili videa,prosječan user napravi 500 fotki na jedan video. Za tih 500 fotki je Huawei bolji od korejskog lag monstera....za jedan video je bolji lag monster.

Mar 06.04.2018. 17:28

Meni je fascinantno kako u 2018 jedna velika firma nije u stanju u svoj flagship s 3 kamere ubaciti video stabilizaciju kraj svih tih "AI" điđa.
"Lag mobitel" ima daleko bolje iskorišten hardware kamere i brži je od P20Pro :)

warlock25 06.04.2018. 17:54

Nije brzi lag monster od p20 pro.
U biti je ali snapdragon verzija a to kod nas nema.

Nitko ne prica da p20 pro ima 4000 bat dok s9+ 3500.
Uzeo bi mob s jacom baterijom uvijek pa makar imao i "losiji" video

Mar 06.04.2018. 18:06

Na yt imaš video koji demonstrira da je razlika u battery lifeu beznačajna.

Gabre 06.04.2018. 18:33

Citiraj:

Autor Mar (Post 3181413)
Meni je fascinantno kako u 2018 jedna velika firma nije u stanju u svoj flagship s 3 kamere ubaciti video stabilizaciju kraj svih tih "AI" điđa.
"Lag mobitel" ima daleko bolje iskorišten hardware kamere i brži je od P20Pro :)

e vidis, o tome se radi. Jedine 3 firme koje su sposobne napraviti KOMPLETAN uredjaj da radi dobro u svemu, su samsung, apple, i htc. govorim o high end uredjajima.

ostali ili sfusare launcher, ili sfusare ekran, ili mikrofoni ne rade dobro pri snimkama, ili je focus spor, ili ne valja stabilizacija, ili slaba baterija, uvijek u necemu kiksaju. primjera masu.

sto im vrijede 3 senzora, samo korisniku kompliciraju zivot, a istovremeno sfusare video, koji bi trebao biti fantastican na takvom senzoru.

I onda ih i dalje napere pixel2 sa jednim senzorom.

a da ne spominjem cijene koje traze za takve poluproizvode sa sjebanim suceljem. Gkledao sam jedan in depth review sucelja na huawei telefonima... dragi isuse.

zvonac 06.04.2018. 19:49

https://youtu.be/zDsoVBSANA8
P20Pro vs Pixel 2

Nije los ovaj pixel 2:D

trouble 06.04.2018. 19:54

Citiraj:

Autor Mar (Post 3181423)
Na yt imaš video koji demonstrira da je razlika u battery lifeu beznačajna.

Ne znam....gledam XDA S9+ I smijem se....jedini koji imaju 8h sota na screen u nisu ništa drugo radili doli tipkali po appovima i buljili u screen(kad im je Android system drugi po potrošnji),sa prethodnim rootom debloatom gašenjem gro funkcija za koje sam prvi put čuo itd. Naravno oni koji jesu plešu između 4-6 sati i čude se ko pura dreku ovima s 8 a niko ne gleda šta troši i koliko....doslovno ko Monty Python :D

Meni Mate dobacuje 9h sa battery hog igricom ko prvim potrošačem čemu ima i dokaz stranicu dve prije:D

Doslovno no contest. Za P20pro ne znam ništa osim da ima isti screen i istu bateriju....

Gabre 06.04.2018. 19:57

Citiraj:

Autor zvonac (Post 3181460)
https://youtu.be/zDsoVBSANA8
P20Pro vs Pixel 2

Nije los ovaj pixel 2:D

za fotke je i vise nego dobar, no ovaj je komentar dobro opisao sto sam i sam primijetio da su slike ko na samsunzima od prije 2-3 godine, sharpening na maks i boostan kontrast.

Citiraj:

The Huawei P20 has amazing optics, the best performance I've ever seen when it comes to light refraction minimizing etc but they seriously need to dial back the excessive processing (noise reduction and sharpening) It makes the images look overly digital and unnatural.

Dottore 06.04.2018. 19:58

Citiraj:

Autor Mar (Post 3180880)
Laž je za lag.
Onda vam je nešto skroz krivo. Meni na S7E sve leti i upravo sam ga usporedija s prijateljevim HTC M10 i sve aplikacije otvara brže od M10 koji je k tome na Oreu. :)

Samo u dev options ubijte one nepotrebne animacije i razlika je ogromna.

Od kada postoji M10? Gledam baš u čudu.
Citiraj:

Autor Mar (Post 3181413)

Kažeš velika firma, a? Što nije Samsung velika firma pa nije u stanju izbaciti 3 kamere i veću bateriju?

Onda hvališ svoj lagmobitel sa svim isljučenim modifikacijama addhell i moddanim google camera. Full smiješno i sasvim kriva usporedba.

Gesendet von LG-H930 mit Tapatalk

warlock25 06.04.2018. 20:36

Bio u elipsu danas i isprobao p20 pro.
Savrsenstvo.Imam p9 ali ovo je stvarno zvijer.Mob je predivan i instantan.Doslovno odmah sve otvara bez imalo laga.

Ono sto ljudi ne kuze da je ovo prvi software huaweia i nenadjebiv je , s ogromnim senzorom kamereoze bit samo bolje

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Mar 06.04.2018. 20:48

Citiraj:

Autor Dottore (Post 3181468)
Od kada postoji M10? Gledam baš u čudu.

Kažeš velika firma, a? Što nije Samsung velika firma pa nije u stanju izbaciti 3 kamere i veću bateriju?

Onda hvališ svoj lagmobitel sa svim isljučenim modifikacijama addhell i moddanim google camera. Full smiješno i sasvim kriva usporedba.

Gesendet von LG-H930 mit Tapatalk

M10 postoji mjesec dana manje od S7E :) Znači ista generacija ali je poprilično sporiji.

Adhell ne ubrzava ništa nego s tim maknem neke suvišne stvari, koji vidi vraga dolaze i s ostalim mobitelima.
Jedini browser koji valja na androidu je vidi čuda - Samsungov browser.

Google camera je bolja od Samsungove jer ima bolji DR i manje agresivno procesiranje slike. U usporedbi, Huawei camera ima te stvari još gore nego stock Samsung i ne vidim poantu mobitela koji svoj dobar hardware ne koristi niti 50% jer ga ubije glupo i agresivno procesiranje slike.

Da se hoću zezati s RAW-om i post produkcijom onda za razliku u cijeni kupim pošteni (kompaktni ili mirrorless) fotoaparat koji ubija bilo koji mobitel na tržištu.

Sad se Huawei nešto hvali s tom kamerom, a mobitel iz 2018 ima lošiju kvalitetu od Nokie iz 2013 (1020) i još u tih 5 godina nisu bili u stanju ponuditi pošteni video u 4k (60FPS i stabilizaciju), multi frame capture (neka debilana koja možda kao radi s 10MP modom ali ne s 40MP), tragične "tele" kamere koji neupućeni ljudi na YT zovu "zoom" i B&W kameru koja bi možda bila aktualna siromašnijim snobovima prije 5g kad se pojavila Leica Monochrom.

warlock25 06.04.2018. 21:00

Hehe.Vi fanboyi ste presmjesni.
Aj priznaj koliko god zaredom imas samsunga?

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

trouble 06.04.2018. 21:07

Citiraj:

Autor Mar (Post 3181494)

Vidim još vas hrane onim radioaktivnim pidočima iz Šibenskog kanala....ovo ide u krajnost :D

Citiraj:

Autor warlock25 (Post 3181503)
Hehe.Vi fanboyi ste presmjesni.
Aj priznaj koliko god zaredom imas samsunga?

Lako šta je Sammy fanboy,svi smo mi fanovi nečega,problem je šta iznosi netočne tvrdnje(u neznanju ili namjerno) pa ga je potrebno javno ispraviti...onda ne replicira

Mar 06.04.2018. 21:17

Citiraj:

Autor trouble (Post 3181507)
Vidim još vas hrane onim radioaktivnim pidočima iz Šibenskog kanala....ovo ide u krajnost :D

Šta je bolje? Chrome sa milijun reklama? Ja niti jedan browser bez adblocka ne uzimam za ozbiljno, a svi "alternativni" su na neki način očajni bilo da se radi o Firefoxu, Operi, UC-u itd.

zalman1 06.04.2018. 21:22

Citiraj:

Autor Mar (Post 3181494)

Potpis na ovo, ja otkada sam ga otkrio stavljam ga na svaki android telefon, i nisam nikakav fanboy jer ni nemam samsung mobitel.
Ako je nešto dobro onda to treba pohvaliti.

Neo-ST 06.04.2018. 21:38

Kamera je toliko loša da je prva na DXO Marku :D

Dottore 06.04.2018. 22:03

Citiraj:

Autor Mar (Post 3181494)
M10 postoji mjesec dana manje od S7E :) Znači ista generacija ali je poprilično sporiji.

Adhell ne ubrzava ništa nego s tim maknem neke suvišne stvari, koji vidi vraga dolaze i s ostalim mobitelima.

Google camera je bolja od Samsungove jer ima bolji DR i manje agresivno procesiranje slike. U usporedbi, Huawei camera ima te stvari još gore nego stock Samsung i ne vidim poantu mobitela koji svoj dobar hardware ne koristi niti 50% jer ga ubije glupo i agresivno procesiranje slike.

Da se hoću zezati s RAW-om i post produkcijom onda za razliku u cijeni kupim pošteni (kompaktni ili mirrorless) fotoaparat koji ubija bilo koji mobitel na tržištu.

Sad se Huawei nešto hvali s tom kamerom, a mobitel iz 2018 ima lošiju kvalitetu od Nokie iz 2013 (1020) i još u tih 5 godina nisu bili u stanju ponuditi pošteni video u 4k (60FPS i stabilizaciju), multi frame capture (neka debilana koja možda kao radi s 10MP modom ali ne s 40MP), tragične "tele" kamere koji neupućeni ljudi na YT zovu "zoom" i B&W kameru koja bi možda bila aktualna siromašnijim snobovima prije 5g kad se pojavila Leica Monochrom.

Za tvoju info , https://www.gsmarena.com/htc_10-7884.php
Daklem, ne postoji M više nakon zadnje M9.

Ali zato nisi u toku otkada postoji i Bromite

Gabre 06.04.2018. 22:04

taj dxomark je postao sprdnja.

dali ocjenu za stabilizaciju 94, DEVEDEST CETIRI pa to samo sljepac moze dati
a sve i jedan review na netu prigovara na stabilizaciju, i nedostatak iste kod 4k snimanja.

acmevagabundo 06.04.2018. 22:15

Na androidu sam probao mali milijun browsera, od firefoxa, uc browsera, dolphina, naravno chroma i sad sam na samsung browseru. I od svih mobilnih browsera samsungov mi je najbolji. A da me pitaš kakav softver radi samsung, reko bi loš. :D

Neo-ST 06.04.2018. 22:34

Citiraj:

Autor Gabre (Post 3181543)
taj dxomark je postao sprdnja.

dali ocjenu za stabilizaciju 94, DEVEDEST CETIRI pa to samo sljepac moze dati
a sve i jedan review na netu prigovara na stabilizaciju, i nedostatak iste kod 4k snimanja.

Sve mi je jasno, sad DXO mark ne valja :D

Dottore 06.04.2018. 23:14

Citiraj:

Autor acmevagabundo (Post 3181548)
Na androidu sam probao mali milijun browsera, od firefoxa, uc browsera, dolphina, naravno chroma i sad sam na samsung browseru. I od svih mobilnih browsera samsungov mi je najbolji. A da me pitaš kakav softver radi samsung, reko bi loš. :D

Ali žalosno je da Samsung browser zasnovan na Chromium engineu. Dakle, nije ni Samsungov. ;) Sve mora biti u potpisu Samsung.

Neo-ST 07.04.2018. 01:13

Dakle mobitel je pomeo konkurenciju.
Pogotovo zanimljiv dio o kameri i bateriji ;)

https://www.theverge.com/2018/4/6/17...p20-pro-review

zvonac 07.04.2018. 06:45

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 3181584)
Dakle mobitel je pomeo konkurenciju.
Pogotovo zanimljiv dio o kameri i bateriji ;)

https://www.theverge.com/2018/4/6/17...p20-pro-review

Huawei je natjerao ljude da se o njemu prica, a posebno je kamera u fokusu ove godine, malo tko ce ostat ravnodusan, uglavnom, ljestvica je pdignuta, ljudi su puni predrasuda prema huaweiju, da nije kamera, onda bi nekaj drug bilo. Od samsunga i inih ne ocekujem puno, al od ovih koji se probijaju, ocekujem iznenadjenja, i bome, p20pro nas je iznenadio..
Prvi utisak mozda nije bajan, ali nastavak slijedi u vidu poboljsanja kroz updatee..

Evo koje tip fotke radi sa P20pro
https://gavinsgadgets.com/2018/04/06...a-its-a-beast/

warlock25 07.04.2018. 15:27

Tocno to.Nema konkurencije ovaj mob trenutno a da ne pricam da je najjeftiniji od tria Samsung,Iphone,Huawei.

Najbolja baterija,najbrze otkljucavanje bilo facom ili otiskom,najbolja kamera i slag na kraju bez imalo laga

Mar 07.04.2018. 15:27

Opet ne vidim što je to toliko značajno u vezi P20 Pro.
Ima ok bateriju, procesor kao M10Pro, prosječan ekran s glupim notchom, izradu kao i svi drugi, prosječnu kvalitetu zvučnika i kameru koja nije ništa revolucionarna jer ne daje toliko bolju kvalitetu fotografije nego S9 i sl high end mobiteli.

Nokije 808 i 1020 su imale veće senzore i bolju kvalitetu fotografije prije 5-7 godina ali eto sad je Huawei napravija "čudo".

Kraj svega toga to je mobitel koji košta kao flagship od puno renomiranijih Samsunga i Applea.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:03.