![]() |
To su priče za malu djecu. Obje paste su odlične, iako ja osobno koristim Ceramique već godinama...
|
Prvo hvala svima na sugestijama!
Vegu sam kupio novu, ali nešto povoljnije, tako da je jamstvo bilo samo godinu dana :( Ah taj Murphy :) Mislim da nije stvar u temperaturi GPU-a, obzirom da sa AC5 ne ide preko 70 stupnjeva u full load-u. Ostavio sam scan for artifacts u ati tray tools-ima cijelu noć na stock brzinama i ništa nije pronašao... Fumark benchmark isto vrtio bez artefakata... video memory test izvrtio bez grešaka... Nisam totalni lajbek što se tiče kompova, ali ovo je stvar koju stvarno ne razumijem... |
frend je uspio 4850 ovim nacinom sjebati, sa pastom. da li je pasta kod autora vodic, necu ulaziti, ali je moguce jer tu covjek sa foruma je tako poluskurio svoju 4850. mislim radi, ali se blesira i ne radi kako treba.........
tako da nisu price na malu djecu, ako se mislilo da ne moze pasta sjebat komponentu. |
Citiraj:
|
Samo bih napomenuo da sam skidao prvi puta cooler i mijenjao pastu nakon što su problemi počeli.
|
Citiraj:
|
I meni se događa isto, COD4 igram na najjačim detaljima, ali dragon age uopće nemogu igrat, počnem i nakon 2-3 minute paff u protective mod.
Izgleda da me je ipak ona bakrena pločica što se djelomično odlijepila sa memorijskog čipa i koštala istog. Sad je vrijeme da se traži nešto drugo, pošto je ova x800gto tu ipak samo za pričuvu, baš se na njoj i nemože igrat kvalitetno. |
Jeli normalno za ATI Radeon 4870 512 DDR5, u paru sa E8400 i 4gb DDR2 na win 7 ultimate 32bit, sa najnovijim driverima dobit na 3d marku 2006 13212 bodova? Nekako mi se to cini malo! Smrdi mi na neki format c: ! :)
|
Ako ni proc ni grafa nisu clockani onda je normalno, pogotovo jer se radi o Win 7, zna se da 3dm06 score najviše ide na xp-u :)
|
Citiraj:
Grafa njegova je dvaput jača, i ima gigu više rama, za proc ne znam kakav je to, eventualno ako ga on koči? |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Naravno. Ako si dobar majstor i uspiješ ga skinuti bez vidljivih tragova skidanja, u slučaju kvara bi možda i prošao na reklamaciji.
|
Moja nema naljepnice pa mogu skidati cooler do mile volje :D. Ionak mi ni ne vrijedi garancija,kada je grafa dobivena na reklamaciji u Ve-Mulju u 5/2009
|
PowerColor ima 18 mjeseci gare pa prema tome još uvijek imaš garu na nju bez obzira što je vemulj propao. Na jamstvenom listu/naljepnici ti piše uvoznik. Pošalješ je uvozniku. U krajnjem slučaju, pošalješ je direktno proizvođaču.
|
Ve-Mil je uvoznik :D
Eto,jedino mi preostaje ako mi crkne(ned'o Bog) slat proizvodjacu,sam nadam se da ce oni pokriti troskove slanja :D |
Neće pokriti troškove slanja, ali hoće dostave.
|
Imam ATi radeonku gainward 4870Gs i stvaraju mi se problemi.
Igram avatara ili dragon age nakon par sati igranja smrzne mi se cijeli komp i nemogu nikaj nego ga resetirati. Moje pitanje je dali je problem u grafici ili u nekom drugom djelu kompa? Grafika se grije oko 65 stupnjeva |
Probaj promjeniti drajvere jer nevjerujem da je do grafe, a i poneke igre nisu baš najbolje optimizirane te ponekad zakolju hardwer(i meni se zna desiti da CoD 2 igram na netu 3-4h ponekad pa se smrzne i moram restartat komp) ostalo sve dobro radi i nemam nikakvih drugih problema.
|
Budem probao s tim hvala puno !!
Ako nije to jel moguce da graficka odlazi? |
Popuni moj komp opciju.
|
Pozdrav, zanima me samo ako netko zna sto treba ukljucit u opcijama Catalyst control centra za "ljepsu" sliku? Konkretno govorim o opciji koja se na NVIDIA-i zove - digital vibrance..
hvala |
Nema to ATI :D
|
a jel postoji ista slicno tome? to pitam zbog igara na kojima stvarno slika ljepse izgleda kad se to ukljuci tj poveca?
|
Ne znam stvarno,jaako dugo sam na ATI-u i nikad nisam vidio nešto slično u opcijama ni čuo za to.
|
Citiraj:
|
Ima opcija Avivo Color ali to nije ono ko na Endiviji da samo rihtaš jedan slider:D
|
Da li netko zna jel se smije spojiti 2 venta na grafu?Imam Accelero S1 i namontiran 1 vent od 120mm spojen na grafu,automatski reguliran tako da ne moram i za njega imati potenc. :D
Stavio bi još jedan ali bi ga volio spojiti također na grafu ali ne znam kako če "ona" reagirati,odonosno bojim se da ne pregori to za ventilator ili da li če onda raditi oba venta na max na 6v? Ova je grafa http://www.sapphiretech.com/presenta...000101&pid=266 Ima onaj minijaturni konektor za vent sa 2 pina. |
Sapphire HD4870 1 GB ...da li se isplati ???
bok ekipa jedno full brzinsko pitanje
jel mi se isplati uzet HD4870 1 GB safirku za 700 kn ???? mogu dobit za te pare pa me zanima jel to ok thx na brzim odg. :respekt: |
po meni to je ok ....
|
Citiraj:
|
Je,odlično je.
|
Citiraj:
|
jo guys....
sljedeći neke od vaših kolega koje su mi brzo odg. na pitanje da li mi se isplati uzeti safirku 4870 1 GB....mogu s ponosom reći da sam postao vlasnik jednog primjerka prije sat vremena. nabavio sam ju za 700 kn, garancija još vrijedi godinu i 8 mjeseci...dakle...stara je 4 mjeseca i nadam se da će ispuniti moja očekivanja...iskreno za te pare niti nemam neka pretjerana očekivanja... ali ne pada mi na pamet uzimati nove kartice iz dučana,danas su 2 kile kuna...za pola godine već tisuću manje...koje je to bacanje love...al ko ima ..nije mu bed :-)..ja ipak nemam za razbacivanje c ya :respekt: |
2d/3d taktovi u 2d modu
Pozdrav,
Imam jedan problem, vjerojatno, s driverima. Naime kad nist ne radim na kompu ili samo surfam i tako, taktovi graficke mi cijelo vrijeme skacu sa 500 na 780 MHz i natrag, i to me zivcira. Evo na SS se vidi o cemu pricam. http://img5.imageshack.us/img5/9711/77224585.th.png Jel ima tko prijedlog kako da se rijesim toga? Probao sam micat drivere pa stavljat nove i nista. Svaki put je isto. Micao sam drivere i pomocu DriverSweepera i opet isto. Jel ima tko kakav prijedlog da se rijesim toga? |
Citiraj:
|
Pa na prijasnim grafama mi se to nije desavalo.
Ne buljim u to dok surfam:D Nego sam to skuzio i sad mi to neda mira:D hoces reci da je to normalna stvar? I da se nemam oko cega zivcirati? |
Pa normalno da skaću, ponekad se pali kad treba a kad ne taktovi se vrate natrag...to ti je valjda ono 2D/3D . Ili parti u GPU-z pa vidi tamo jel se to isto događa. Pokreni igricu pa vidi jel stalno na 780MHz ili i tamo pada. Ak ne pada onda se okani toga :D
|
Ma u igrama je sve ok, ode na 780 i stoji.
A dobro ako kazete da je to normalno onda se vise necu oko toga zivcirati:D Dajte mi jos samo recite koje su neke recimo normalne temperature za 4870 grafe? Da li da me max. temp od 75 stupnjeva u loadu zabrinjava i da nabavljam neki bolji cooler ili su te temperature ok? |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:09. |