PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Serije - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16191)

Sn4k3 03.05.2023. 19:12

Citiraj:

Autor axo (Post 3674131)
Nije serija ali forisiranje bit ću vulgaran pederluka je već prešlo granice, isto tako gledam shazam 2 i scena gdje malin izjavi da je gay je apsolutno nebitna za film.
Počet ću gledati sve opet od prije 2018god.
Koja je poanta svega toga?

Poanta je izgleda maltretiranje normalnih ljudi koji su pak u debeloj većini, te pranje mozgova djeci pošto se ti (da budem i ja vulgaran) pederi i transići ne mogu drugačije razmnožavati, iako se danas tvrdi drugačije :hitthewal:... Tako meni to bar izgleda. A što se događa u svijetu i posebno Americi sa "in your face" trans-movementom da ni ne pričam... Da kojim slučajem tamo živim, pokupio bi obitelj i prnje te odselio negdje brzinom svjetlosti. Moj zaključak, treba bojkotirati te ultra-woke (ne znam kako ih drugačije nazvati) kompanije koje promiču nenormalne stvari i peru djeci mozgove...

The Exiled 03.05.2023. 19:45

Gay likova je bilo napretek unatrag 30+ godina u popularnim serijama i filmovima, pa se nije dizala tolika prašina oko toga kao danas. Primjera radi, nitko se nije zgražal nad činjenicom da Ross u Friends seriji nije u stanju zadržati žensku, već mu je bivša žena odlučila biti s drugom ženom, pa su na kraju svi zajedno imali dijete i bili roditelji. Fora je u tome da u to vrijeme radnja serije nije morala bila podređena isključivo tim likovima, već je to bio samo manji dio jedne veće priče koju smo svi zajedno pratili 10 godina. Danas se pak ide na foru da se ubaci svega i svačega u serije i filmove i onda se oko toga na silu pokušava složiti neka sfušana priča koja nema veze s vezom, a sve samo da se velike medijske kuće i studiji dodvore apsolutno svima, pa da se nitko ili netko ne osjeća zakinut. Nažalost postigli su totalno suprotan efekt.:hitthewal:

Mladenxy 03.05.2023. 19:57

gledam mišičave muškarce, onak fino znojne dok se tijesno hvataju klinču...barem par puta mjesečno u UFC-u :D
A i neki gay muzičari a bogami i glumci su mi najbolji svih vremena.

1v@n 03.05.2023. 20:03

Gledam Fraisera po već valjda 5. put.

Da je to danas izašlo, ne bi doživio kraj prve sezone, bili bi otkazani i linčovani svi odreda.

Od ismijavanja lakih žena, preko gejeva do trudne glumice kojoj to nisu ubacili u scenarij nego je kroz desetak epizoda jela sve više, dok je nisu poslali na liječenje od debljine :lol2:

Seksizam, šovinizam, dodaj bilo kakav -izam, sve je unutra :lol2:
Svega je tog bilo i prije, samo su ljudi znali prihvatiti šalu i našaliti se i na svoj račun.

Tko nije gledao, topla preporuka. Meni je Fraiser u top 3 svih vremena.

The Exiled 03.05.2023. 20:09

Da, svega je bilo prije i svima je to bilo OK, hoćeš Friends, Seinfeld, Fraiser, Cheers, You Rang, M'Lord?, Married... with Children i sl. kultni klasici, nema čega nema i sve redom odlične serije.:chears:

Glavno da danas imamo onu sektu koja se moli po trgovima za što manja ženska prava, pod izlikom neke duhovne gluposti, jer eto, pravo muško ide na misu i tome slične pizdarije.:hitthewal:

Sn4k3 03.05.2023. 21:38

Da nebi netko slučajno krivo shvatio, ništa ja nemam protiv pedera, dapače sve te navedene serije sam odgledao i to s guštom. Ali ne volim to guranje pod nos na sve moguće načine, kroz sve medije i streaming servise... Pogotovo bez ikakvoga konteksta, kao što kolega iznad govori, čisto da se netko nebi osjećao izostavljenim ili sto već... Jesi der-pe? Neka si, good for you - za sebe si što god bio da bio... Al gurati to na sva zvona i usput pravit budalu od sebe, pod izlikom da tražiš neka "prava"? To mi nije jasno. Ovi što kleče na trgovima isto prave budale od sebe, nisu ništa bolji da se razumijemo IMO...

listerstorm 03.05.2023. 22:02

Pogledao ep3 i...uopće nije loša... :D

mkey 03.05.2023. 22:12

Citiraj:

Autor Sn4k3 (Post 3674184)
Da nebi netko slučajno krivo shvatio, ništa ja nemam protiv pedera, dapače sve te navedene serije sam odgledao i to s guštom. Ali ne volim to guranje pod nos na sve moguće načine, kroz sve medije i streaming servise... Pogotovo bez ikakvoga konteksta, kao što kolega iznad govori, čisto da se netko nebi osjećao izostavljenim ili sto već... Jesi der-pe? Neka si, good for you - za sebe si što god bio da bio... Al gurati to na sva zvona i usput pravit budalu od sebe, pod izlikom da tražiš neka "prava"? To mi nije jasno. Ovi što kleče na trgovima isto prave budale od sebe, nisu ništa bolji da se razumijemo IMO...

LGB u LGBTQ+-#!AXTZZEW su odavno neprijateljska manjina. Sve to što pričaš nije do klasičnih homoseksualaca, kakvi su bili pristuni u pop kulturi proteklih desetljeća, kako je kolega gore naveo.

Mladenxy 03.05.2023. 22:13

Citiraj:

Autor listerstorm (Post 3674192)
Pogledao ep3 i...uopće nije loša... :D

Jedna je od boljih. Pokazuje kako čovjek nije dovoljan sam sebi čak i kad je najbogatiji a on je to bio u tim okolnostima. Imao je samostalnost, organiziranost, zalihe, sigurnost...ali nije mu to bilo vrijedno života bez ljubavi.

Zato i volimo takve post apokaliptične priče, jer nam pokazuju koliko možemo biti zadovoljni sa ovime što većinom imamo.

1v@n 03.05.2023. 22:24

Ali...sve nam je to odavno bilo pod nosom.

Glavni junaci komedija i romantičnih filmova...židovi
Negativci, bande i lopovi...crnci i istočni europljani.
Informatičari i šmokljani...indijci i azijati
Bogati menadžeri...bijelci

Dodaj koji god hoćeš stereotip na listu.

Kontekst? I to je sve bez nekog konteksta. Oduvijek se sve baziralo na stereotipima i sad imaš masovni "white guilt" gdje se sve to mora prilagoditi svima jer "dajemo loše primjere djeci" ako je sad u filmu crnac lopov...jer će crno dijete to vidjeti i misliti da mu je životni put da postane lopov.
Kao da se normalizira to da se odgoj svodi na TV i medije, a ne od strane roditelja.

Danas se neki stereotip na koji smo navikli za vrijeme odrastanja preokrene i ljudi se odmah dižu na zadnje noge.

Mala sirena je sad crna? Buuhuu. Kog boli kifla. Bila je bijela kad smo odrastali, današnjoj djeci joj predstavljaju kao crnu. So what?

Sve je to već bilo ovdje, samo su mediji zakurili vatru konstantnim dizanjem tih tema za skupljanje klikova. Kad je nešto tako zanimljivo jer ljudi klikću, komentiraju i prijete, tad netko trlja ruke.

Ako je radnja ok, ne namjeravam secirati kakve je boje kože, vjere i seksualnosti pojedini lik. Ili glumi dobro, ili ne.

Neki dan gledam novu epizodu From. Mala od kojih 18-20 godina koja glumi kćer od onog para koji zapne u prvoj sezoni... Da se razumijemo, sva tri lika su turbo iritantna, ali mala je dobila u ovoj epizodi praktički 20 sekundi krupnog kadra sisa. Koliko god bile super sise, ali gluma je užasna do bola i iritantna je toliko da se jedva gleda.

Ne vidim da se itko žalio...na glumu (jel), ali da je u toj ulozi trans lik (tipa onog iz Euphorie)...razvukli bi ga po komentarima na najjače.

Realno, ak te smeta i ako primijetiš nešto takvo...zapitaš se zašto te smeta i zašto si uopće primijetio.
Ako je radnja ok, ali ti takav lik ide na živce i primijećuješ da ti forsiraju nešto što te ne zanima...udahneš duboko i ponoviš si: nitko me ne tjera da ovo gledam

The Exiled 03.05.2023. 22:39

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3674201)
Ali...sve nam je to odavno bilo pod nosom.
...

Da, ali danas nažalost više i nije bitno da li netko dobro glumi ili ne, jer je netko diljem Twittera ili Reddita odradil kampanju da se netko stavi u određenu ulogu, jer eto - baš si fino paše na fanart posteru i dobro kotiraju na društvenim mrežama.

I onda kad dobiš sranje seriju ili film, e onda je nismo znali i svi mrze sve i svakoga. Ne, nego ne valja. Morgan Freeman je odličan glumac u npr. Se7en remek-djelu, a danas bi valjda za tu ulogu angažirali nekoga poput Lil Nas X ili Bad Bunny.:hitthewal:

mkey 03.05.2023. 23:50

Citiraj:

Autor The Exiled (Post 3674204)
nekoga poput Lil Nas X ili Bad Bunny.:hitthewal:

Kako je dobro ne znati tko su ti ljudi :D

stitrek 04.05.2023. 02:48

Citiraj:

Autor The Exiled (Post 3674204)
Da, ali danas nažalost više i nije bitno da li netko dobro glumi ili ne, jer je netko diljem Twittera ili Reddita odradil kampanju da se netko stavi u određenu ulogu, jer eto - baš si fino paše na fanart posteru i dobro kotiraju na društvenim mrežama.

Dekadencija je pojava u filmu/glazbi/videoigrama koja je neizbježna, pogotovo u današnjem digitalnom dobu gdje masama forsiraju nesto da se uvede zbrka i podjela u drustvu.

Razlicite rase i gay ljudi (LGB) su bili sastavni dio filma, glazbe i umjetnosti (npr. Will and Grace) i nije bilo problema jer se radilo kvalitetno bez agende, sada imamo razne devijacije i trans zbunjene pokrete koji se zele upakirati u isti lonac.

Kljuc je u kvaliteti a danas u konzumeristickim i povrsnim vremenima je to sve na nizoj razini, ali bit ce bolje, izumrit ce woke kao i turbo-folk kad tad :D

coconut 06.05.2023. 13:40

U videoteci se pojavila S02 serije Star Wars: Visions

Libertus 06.05.2023. 17:49

Vjerojatno se prije spominjalo, ali ja sam te danas pogledao pola sezone Ted Lasso serije. Top. Baš vuče gledati dalje.

https://imdb.com/title/tt10986410/

chief_wolfinjo 08.05.2023. 07:44

FRASIER Trailer (2023)

:D

LAcy 08.05.2023. 08:06

Wth?! Frasier je bio sitcom a ovo izgleda kao neka kriminalna serija :D

Sent from my motorola one 5G ace using Tapatalk

1v@n 08.05.2023. 12:46

Ajde, pa iz aviona je vidljivo da je fake

Mommistake 08.05.2023. 12:49

Dolazi Fraiser reboot sad 2023. navodno, ali to nije trailer za tu seriju. :D

chief_wolfinjo 08.05.2023. 13:06

kako znate da nije ? :stoopid: :D

1v@n 08.05.2023. 13:34

Citiraj:

Autor chief_wolfinjo (Post 3674922)
kako znate da nije ? :stoopid: :D

Isto kako znamo da nemaš više od 14 godina :)

WraGG 08.05.2023. 14:17

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3674926)

Bokte, 2009te se rodio i odmah se prijavio na forum :D

chief_wolfinjo 08.05.2023. 16:25

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3674926)

imam zapravo 14 i pol godina :)

Citiraj:

Autor WraGG (Post 3674929)
Bokte, 2009te se rodio i odmah se prijavio na forum :D

normalno kada sam ja ekspert :D

Mommistake 08.05.2023. 16:30

From - E01 i E02 - obećavaju.

Moglo bi svega biti. :)

Mislim da se udaljavaju od S01, jer nisu ni oni očekivali takvu gledanost valjda, pa su u hodu smišljali dalje, ali za sada obećava.

thesaint255 08.05.2023. 16:37

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3674959)

Mislim da se udaljavaju od S01, jer nisu ni oni očekivali takvu gledanost valjda, pa su u hodu smišljali dalje, ali za sada obećava.

Meni je nova sezona i tih par epizoda sta je vani isto dobro, ali imam dojam kao da je nova sezona osjetno sporija u svemu naspram prve sezone.

Nadam se da nece ukakiti seriju ili cancellati. Zelim full objasnjenje :)

Sn4k3 08.05.2023. 16:51

Citiraj:

Citiraj:

Autor thesaint255 (Post 3674960)
Meni je nova sezona i tih par epizoda sta je vani isto dobro, ali imam dojam kao da je nova sezona osjetno sporija u svemu naspram prve sezone.

Nadam se da nece ukakiti seriju ili cancellati. Zelim full objasnjenje :)

Za sad je dobra, prihvaćam sve osim onog svršetka u stilu Lost-a :D

xlr 08.05.2023. 17:07

Ta serija mi smrdi na Lost, nazalost :) Pogledao neki dan S01 kao uvod u S02 i onak, ogroman Lost intro mi se vrtio po glavi samo sa dodanim lezbama i tako to, sto se vec danas servira gladnim ocima :D

Nadam se oke sezoni.

pogi 08.05.2023. 18:39

Citiraj:

Gleda se, nije spektakularno ali valjda će se konačno nešto konkretno desiti :)

LAcy 08.05.2023. 18:54

Cek malo, vec je druga sezona i jos se nista konkretno nije dogodilo? :D

xlr 08.05.2023. 18:57

Citiraj:

Autor LAcy (Post 3674984)

Ovo si cak i dobro rekao. Serija je (meni osobno) cist ok ali se stvarno nista konkretno ne dogadja, samo se bilda napetost i neizvhesnost... I onda je zavrsila s klifhengerom :D

1v@n 08.05.2023. 19:18

Kad smo već kod Losta, zasad ipak najsličnije na tu šemu su mi Yellowjackets.

Kombinacija filma Alive (pad leta 571 u Andama 70-ih) i Losta.
Dosta pomaknuta horor/triler serija, preporuka ako niste gledali S01 (S02 trenutno ide).

Mrs. Maisel također trenutno ide, 5. sezona je fantastična. Prva i druga odlične, treća i četvrta malo slabije, ali ova je na tragu prve.

LAcy 08.05.2023. 19:19

To je bio reply pogiju :D Ja sam pogledao mislim prvu epizodu, stao i dobro da sam stao. Javite kad se nesto dogodi, ako se dogodi :winter is coming: :D

rodriguez 08.05.2023. 19:37

Night agent
Jel moguce da je netflix izbacio kvalitetnu seriju napokon?

mkey 09.05.2023. 20:42

Citiraj:

Autor chief_wolfinjo (Post 3674878)
FRASIER Trailer (2023)

:D

Ovo je bolje od 90% non fake trailera.

LAcy 11.05.2023. 08:11

Silo (https://www.imdb.com/title/tt14688458/). Vidio reklamu na Shield pa rekoh da bacim pogled. Uopće nije neloše, čak dapače! :)

buljaka 11.05.2023. 09:31

Citiraj:

Autor LAcy (Post 3675364)
Silo (https://www.imdb.com/title/tt14688458/). Vidio reklamu na Shield pa rekoh da bacim pogled. Uopće nije neloše, čak dapače! :)

Nije nelose znači da je loše. Dvostruka negacija 😂

pogi 11.05.2023. 11:51

Citiraj:

Autor LAcy (Post 3674984)

Ja još uvijek čekam :) Moram pogleda S02E03 da vidim je li se što promijenilo u smislu da doznamo što se zapravo događa...

pogi 11.05.2023. 11:52

Citiraj:

Autor rodriguez (Post 3674994)
Night agent
Jel moguce da je netflix izbacio kvalitetnu seriju napokon?

Fakat je neloša. Pripremio sam i The Diplomat koja bi isto trebala biti takva

Roberto 11.05.2023. 16:24

Tko god je preporucio The Night Agent, hvala. Dobar, puno bolji nego The Rabbit Hole.

9800pro 11.05.2023. 17:50

Citiraj:

Autor pogi (Post 3675397)
Fakat je neloša. Pripremio sam i The Diplomat koja bi isto trebala biti takva

Dobra je The Diplomat, samo pogledaj.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:20.