PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Prijenosnici (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=48)
-   -   Laptopi iznad 930 EUR (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=194459)

The Exiled 29.07.2025. 22:50

Nema za te nofce, novi mobilni Arrow Lake npr. Core Ultra 7 255H + RTX 5060 idu za kakvih 1.500€ nadalje, ovisno o modelu i proizvođaču.

bjede 29.07.2025. 23:03

Citiraj:

Autor The Exiled (Post 3814887)
Nema za te nofce, novi mobilni Arrow Lake npr. Core Ultra 7 255H + RTX 5060 idu za kakvih 1.500€ nadalje, ovisno o modelu i proizvođaču.

Gdje to? Odmah uzimam! :D
Nema kod nas ispod 2000+, siguran sam. Malo sam rekao.
Evo gledam, te kombinacije uopće nema na nabava.net.

The Exiled 29.07.2025. 23:13

Da, kod nas nema, jedino strani dućani imaju solidne ponude. Primjera radi, ovaj je u ravnih 2.000€, ali ako takvi dućani ne dolaze u obzir, onda zanemari.

Lenovo Legion isto ima par (1 - 2) vredu izdanja, a cijenom su u rangu onih linkanih eKupi modela.

bjede 29.07.2025. 23:56

Citiraj:

Autor The Exiled (Post 3814897)
Da, kod nas nema, jedino strani dućani imaju solidne ponude. Primjera radi, ovaj je u ravnih 2.000€, ali ako takvi dućani ne dolaze u obzir, onda zanemari.

Lenovo Legion isto ima par (1 - 2) vredu izdanja, a cijenom su u rangu onih linkanih eKupi modela.

Taj Yoga je jedini kojeg izbacuje na nabavi.net, ali je u tom webshopu nedostupan. I cijena je tu negdje. Zato ga ni nema.
Nikad nisam uzimao iz vani iskreno, i čitam da se garancija ne priznaja u tom slučaju. A mislim da je to važna stavka, plus se još može nadoplatiti za dodatnu kod domaćih prodavača.
Tu je zapravo najveća razliku u ekranu. I "sigurnosti" kad je u pitanju procesor.
Kod ovih tankih modela mi se ne sviđa što nemaju Ethernet port. Ja bih ga svakako htio imati iz nekih tehničkih razloga.

Citiraj:

To će kod nas vjerojatno na 3k+.

Dottore 30.07.2025. 08:18

Citiraj:

Autor bjede (Post 3814908)
Kod ovih tankih modela mi se ne sviđa što nemaju Ethernet port. Ja bih ga svakako htio imati iz nekih tehničkih razloga..

Zašto je bitno imati ethernet port ako je zastario na 1gbe? Kupiš usb-c adapter od 2,5 do 10gbe i ćao.

Većina mojih laptopa nema fizički ethernet. Nije neka drama imati potpuno, ali kad trebaš i spojiš brzo koliko podržava optika.

bjede 30.07.2025. 15:58

Citiraj:

Autor Dottore (Post 3814921)
Zašto je bitno imati ethernet port ako je zastario na 1gbe? Kupiš usb-c adapter od 2,5 do 10gbe i ćao.

Većina mojih laptopa nema fizički ethernet. Nije neka drama imati potpuno, ali kad trebaš i spojiš brzo koliko podržava optika.

A zapravo i nije, da. Sa svim čudom adaptera danas.
Na mjestu gdje koristim laptop wifi signal nije najbolji pa za slučaj da trebam razvući kabel i spojiti.

bjede 30.07.2025. 17:06

Citiraj:

Jel šalju ovi za Hrvatsku?
I postoji li neki Legion 5 model za kojeg se inozemna garancija priznaje i kod nas?

The Exiled 30.07.2025. 17:09

Najbolje da provjeriš s njima putem maila, a usput pitaj za garanciju, jer nema razloga da ju ne priznaju.

bjede 30.07.2025. 18:24

Citiraj:

Autor The Exiled (Post 3815046)
Najbolje da provjeriš s njima putem maila, a usput pitaj za garanciju, jer nema razloga da ju ne priznaju.

Neću to uzimati, samo sam pitao općenito. Ni zbog budžeta, ni zbog garancije.
Garancija kod nas se koliko sam pročitao priznaje samo na ThinkPad i neke Thinkbook modele.

bjede 08.08.2025. 17:47

Citiraj:

Autor bjede (Post 3814561)
Pozdrav,
trebam hitno preporuku/savjet u odabiru između ova dva Legiona:

https://www.ekupi.hr/hr/Ra%C4%8Dunal.../p/EK000611971

https://www.ekupi.hr/hr/Ra%C4%8Dunal.../p/EK000549730

Oba mogu dobiti dosta povoljnije, kupljena prije par mjeseci, praktički nova, nekorištena, s računom i kupljenim dodatnim jamstvom (i5 2 godine, 5 Pro 3 godine). S time da je kod 5i RAM nadograđen na 48 GB.

Dugo nisam mijenjao laptop, više sam neki average user. Multimedija, povremeno manje zahtjevan gaming, nešto photo editiranja, multitasking, upaljen veći dio dana. Malo prenošenja, većinom zamjena za desktop. Na nešto duže staze, da po mogućnosti bude stabilan nekoliko godina.

Ako netko ima iste, molio bih iskustva vezana za ekran, eventualno pregrijavanje itd. Također, ima li ijedan od njih Advanced Optimus feature? Prema dokumentaciji na webu Lenova oba podržavaju, ali koliko čitam, ovi konkretni modeli nemaju.

Puno hvala!

Uzeo na kraju 5i Intel.
Iz tehničkih razloga - mogao sam ga osobno preuzeti, vidjeti, pokrenuti. Čovjek je inače dugogodišnji serviser, objasnio mi neke stvari, dao broj ako što trebam. Taj dio je pozitivan.
Sad malo istažujem s optimizacijom i funkcijama. Neke stvari su mi nepoznate s obzirom da dugo nisam bio "in". Vidim da je malo "divlji", nešto topliji (pod max opterećenjem nakratko i do granice), ali za sad nema nestabilnosti/rušenja. Nadam se da ću ga ukrotiti. :)

Ako rikne uskoro, znat ćete. :D

Game_King 16.09.2025. 12:08

....

Kinez 03.10.2025. 13:11

Ima li tko iskustva sa Dell Pro 16 Plus laptopima?

Konkretno gledam ovaj model:
Dell Pro 16 Plus PB16255, AMD Ryzen AI 7 PRO 350, RAM 32GB, SSD 512GB, 16inch, FHD+, W11P

Skuplj alternativa bi bio ovaj Lenovo:
Lenovo ThinkPad T16 G4, AMD Ryzen AI 5 PRO 340, RAM 32GB, SSD 1TB, 16inch, WUXGA, W11P

Iskreno, da nije razlika u skoro 400€ uzeo bi Lenovo bez obzira na slabiji procesor. Oba dva su po specifikacijama u redu, imaju portove koji mi trebaju, al me zabrinjava kvaliteta Dell-a. Zadnje iskustvo sa Dell-om od prije 10+ godina je bilo loše, doduše to je bila inspirion serija. Al eto nekako ostane u lošem sjećanju...

Namjena je za poslovne svrhe, terenski, otvaranje-zatvaranje ekrana po nekoliko puta dnevno, intezivno korištenje portova...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:01.