PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   HTC mobiteli - 1. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=219758)

rodriguez 29.06.2012. 21:54

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 2192761)
za te pare, uzmi nexus S i imas jos za janje.

Upravo to,s time da Nexus S dobiva Jelly Bean

doky 29.06.2012. 22:08

Jako vjerojatno bi i One V mogao dobit JB u skoroj budučnosti ipak je to skroz novi uređaj, nego ova cijena od 2k je dosta velika, ja kad sam svog uzimao (produljenje pretplate) išao sam gledat cijeni novih zapakiranih i bilo ih je dosta po 1700-1800kn tako da ako se pikira baš One V moglo bi se i jeftinije proći.

Fleks 29.06.2012. 23:49

Citiraj:

Autor dokis (Post 2192815)
Jako vjerojatno bi i One V mogao dobit JB u skoroj budučnosti ipak je to skroz novi uređaj, nego ova cijena od 2k je dosta velika, ja kad sam svog uzimao (produljenje pretplate) išao sam gledat cijeni novih zapakiranih i bilo ih je dosta po 1700-1800kn tako da ako se pikira baš One V moglo bi se i jeftinije proći.

Nema baš...

Dizajnom mi je one v ljepši i ima bolju kameru od Nexusa. Nije sad neka za pucat u glavu razlika, ali eto to je nešto što vidim kao razliku. Sa tim da mi se hardwerski cine slicnima.

rodriguez 29.06.2012. 23:56

Onom kome smeta Sense izbor je očit do 2000kn,a i janje je u pitanju:D

fishkal 30.06.2012. 14:35

Jel zna netko jel bi ove ankerove baterije za sensation mogle ići u HTC HD2? Frend ima HD2 i treba mu jača baterija jer jako puno razgovara na mobitel, pa sam mislio mu predložiti navedenu?

Jel bi neko mogao, izmjeriti dimenzije navedene , ili ove koju je srale7 predložio, pa da vidi jel bi to išlo u HD2?

srale7 30.06.2012. 14:55

A gle, logično bi bilo da ide u HD2 da bi proizvođač to i naveo, pa tako mislim da ipak ne ide.
Mjere chichitec baterije su ti:

51mm-duzina stranice di su ti kontakti
51,5mm- duzina druge stranice
5,6mm debljina baterije

xlr 30.06.2012. 17:18

Možda bi stala fizički, ali jesu li pozicije kontakata na pravim mjestima?

Ivo_Strojnica 30.06.2012. 17:33

zanimljiva stvar koju sam primjetija na htc one V. sta ima manje baterije to je sporiji/vise laga. cim ga napunis na full, poleti.
napravit cu par bencheva da vidim je li se to meni cini ili je stvarno tako.

fishkal 01.07.2012. 18:36

Citiraj:

Autor srale7 (Post 2193024)
A gle, logično bi bilo da ide u HD2 da bi proizvođač to i naveo, pa tako mislim da ipak ne ide.
Mjere chichitec baterije su ti:

51mm-duzina stranice di su ti kontakti
51,5mm- duzina druge stranice
5,6mm debljina baterije

Da, ni blizu, šira je 5 mm ova od orginalne za HD2.

Ima neka Andida baterija na e-bayu , pročitao sam neke pozitivne komentare na xda, pa ću mu tu preporučiti.

Sinac 03.07.2012. 13:33

Pojavio se upgrade na Android 4.0 za HTC Evo 3D. Stavio, ne vidim neku drastičnu promjenu, nešto sitno unutar sučelja, vjerojatno će mi trebati dan-dva da uočim promjene. Za sada radi bez problema.

srale7 03.07.2012. 13:51

Update se pojavio 26.6. Kasnis :D

Sinac 03.07.2012. 14:05

Citiraj:

Autor srale7 (Post 2194500)
Update se pojavio 26.6. Kasnis :D

Sorry, nije mi bila namjera spamati :goood:

Nego, jesi sebi stavio? Ima kakve razlike koja je primjetna u svakodnevnoj upotrebi? Najbolji mi je upgrade početne trake (taskbara) jer su sada stavili ikone (SMS, mail, kamera) koje sad konačno mogu maknuti sa screena...

raliSHA 03.07.2012. 15:04

Prednost je sto se sad moze stavit apex :D

RaWeN 04.07.2012. 00:04

Citiraj:

Autor Sinac (Post 2194512)
Ima kakve razlike koja je primjetna u svakodnevnoj upotrebi?

Sad je fluidniji, nema onih sitnih trzakanja koja su mi dizala tlak, ali kao da je malo srezalo bateriju...
Napokon na Senseu moš brisat homescreenove! :care:

raliSHA 04.07.2012. 00:48

Menibaterija traje dulje....još nikad nisam na gb izdržao 48 sati, ovjde je uspjelo...mislim dođe na isto 36 ili 48 kad ga moram stavit drugu večer punit ali ipak :)

PusA 04.07.2012. 12:40

Ekipa dobio sam HTC Explorer za produljenje maxadsl-a. Pošto sam totalni noob za Android jel možete napisati par dobrih linkova? Također jeli se isplati stavljati neki drugi rom i kako to sve funkcionira?

Hvala

Sinac 04.07.2012. 12:46

Imaš na XDA forumu raznih stvari vezanih uz ROM. Ja imam Evo 3D i nemam potrebu za drugim ROM-om jer ovaj originalni funkcionira odlično. Prednost custom ROM-ova su neke optimizacije (brzina i/ili trajanje baterije, dodatne aplikacije...) ali ima i svojih mana, ne možeš napraviti nadogradnju sa ROM-om HTC-a već moraš vratiti originalni bootloader, neki se custom ROM-ovi ne mogu nadograditi već moraš napraviti novi flash što znači da moraš napraviti backup i aplikacija, kontakata i podataka.

Od aplikacija našao sam sve što mi treba na Android marketu i sve su free.

Ivo_Strojnica 04.07.2012. 13:06

blago ti se.
da ja budem zadovoljan sa HTC one V, morao sam prominiti 3 custom ROM-a, pilati developera da mi pošalje source code za kernel koji je složija, izminjati kernel i clockati mob sa 1 GHz na 1.9 GHz da bi bio zadovoljan mobitelom. I još nisam zadovoljan posve.

raliSHA 04.07.2012. 13:35

e pa mogao si nekog dualca uzet :D

Ivo_Strojnica 04.07.2012. 14:23

nije to to. :D

sh0kre 04.07.2012. 15:51

Citiraj:

Autor Sinac (Post 2195142)
Imaš na XDA forumu raznih stvari vezanih uz ROM. Ja imam Evo 3D i nemam potrebu za drugim ROM-om jer ovaj originalni funkcionira odlično. Prednost custom ROM-ova su neke optimizacije (brzina i/ili trajanje baterije, dodatne aplikacije...) ali ima i svojih mana, ne možeš napraviti nadogradnju sa ROM-om HTC-a već moraš vratiti originalni bootloader, neki se custom ROM-ovi ne mogu nadograditi već moraš napraviti novi flash što znači da moraš napraviti backup i aplikacija, kontakata i podataka.

Od aplikacija našao sam sve što mi treba na Android marketu i sve su free.

to od nedavno napravi besplatna go backup aplikacija, savršeno brzo i jednostavno, uz jedan klik apsolutno sve se restora (ili backupa).

Sinac 04.07.2012. 16:51

Citiraj:

Autor sh0kre (Post 2195314)
to od nedavno napravi besplatna go backup aplikacija, savršeno brzo i jednostavno, uz jedan klik apsolutno sve se restora (ili backupa).

Super, to je jednostavno, samo ne znam da li je toliko jednostavno svako malo stavljati custom ROM-ove za nekoga tko je totalni početnik u tome. Sa custom ROM-ovima ispada da je rijetko koji toliko dobar da bi ga korisnik prihvatio, vidi što je Ivo Strojnica napisao. Zbog toga sam ja na stock ROM-u sa svojim Evom 3D.

jopis 04.07.2012. 17:50

Citiraj:

Autor Sinac (Post 2195358)
Super, to je jednostavno, samo ne znam da li je toliko jednostavno svako malo stavljati custom ROM-ove za nekoga tko je totalni početnik u tome. Sa custom ROM-ovima ispada da je rijetko koji toliko dobar da bi ga korisnik prihvatio, vidi što je Ivo Strojnica napisao. Zbog toga sam ja na stock ROM-u sa svojim Evom 3D.

Stock romovi su ono, dno. Ok za nezahtjevnog korisnika, ali ako samo jednom primirišiš na sve prednosti dobrog custom rom-a, nećeš se nikad vratit na stock. Imam evo 3d, trenutno sam na cool ics v9, stavljen nakon virtuous shootera 3.0.5., iz čiste dosade jer virtuous nije preko mj dana izdao nikakav update, i iznenađen sam brzinom i stabilnosti meni novog developera, tj njegovog rom-a za evo 3d.

Što se Ive tiče, on ti nije nikakvo pouzdano i adekvatno mjerilo, štoviše, ne obraćaj pažnju na to što on piše previše, Ivo mijenja rom-ove češće nego ti jedeš, promijenio je na sgs-u sve i jedan rom koji postoji na xda i ostalim sl. forumima, vjeruj mi, SVE I JEDAN. Pa on da napravi svoj vlastiti rom danas, navečer bi ga već promijenio jer mu ne bi pasala neka glupost, tipa imao bi 3 crtice signala a ne 4 kad je na 3g-u ili mu ne bi radile vol up i down tipke za mijenjat pjesme u music playeru, itd:D:roller:
Ivo ti je lik neviđen, nije mu pasao sgs kad je bio flagship samsunga i 99% androida uopće, a kako bi mu sad pasao jedan low end model htc-a:fiju:

Ivo_Strojnica 04.07.2012. 17:58

upravo zato i smatram da sam pouzdano i adekvatno mjerilo, jer sam isproba sve i znam što je neki uređaj sposoban postići, i zato se ne zadovoljavam trenutnim stanjem HTC One V performansi.

A šta se SGS-a tiče, sada sam napokon zadovoljan kad sam napravija vlastiti ROM :)
(iako svako malo nešto minjam u kodu, optimizacija takoreć) :D

Sinac 04.07.2012. 22:52

@ jopis

Imam HD2 i bez brige, izvrtio sam više ROM-ova nego što si ih ti vidio :D, od WM 6, preko Androida do WP7.
Znam o čemu pišem i zašto sam na stock ROM-u sa Evom 3D. Jednostavno je stock ROM toliko dobar da nemam potrebu kemijati s traženjem idealnog custom ROM-a.

jopis 05.07.2012. 00:11

Citiraj:

Autor Sinac (Post 2195576)
@ jopis

Imam HD2 i bez brige, izvrtio sam više ROM-ova nego što si ih ti vidio :D, od WM 6, preko Androida do WP7.

Varaš se, i to grdo se varaš ;)

Citiraj:

Znam o čemu pišem i zašto sam na stock ROM-u sa Evom 3D. Jednostavno je stock ROM toliko dobar da nemam potrebu kemijati s traženjem idealnog custom ROM-a.
Stock ics na evo-u je dostupan tek tjedan dana, a custom ics-i već cca 2mj, pa ti sad vidi ;) A da ne pričam za virtuousa i mwakiousa koliko su usavršeni njihovi rom-ovi. Daleko je stock ics na evo-u od 'toliko dobrog' ;)

Ivo_Strojnica 05.07.2012. 10:23

Citiraj:

Autor jopis (Post 2195612)

I onda mene gore prozivaš, bestidniče? :D

coconut 05.07.2012. 10:25

A da se vratite na temu umjesto prepucavanja tko je vidio/stavio više ROMova?

jopis 05.07.2012. 10:54

Citiraj:

Autor jopis (Post 2195612)

Stock ics na evo-u je dostupan tek tjedan dana, a custom ics-i već cca 2mj, pa ti sad vidi ;) A da ne pričam za virtuousa i mwakiousa koliko su usavršeni njihovi rom-ovi. Daleko je stock ics na evo-u od 'toliko dobrog' ;)

Citiraj:

Autor coconut (Post 2195750)
A da se vratite na temu umjesto prepucavanja tko je vidio/stavio više ROMova?

Vidi boldano iz citata mog posta gore:D
Ako baš želiš, može i ovako:
- mwakious
- virtuous
- cool ics
:chears:
To su 3 najbolja rom-a za evo 3d.

Sinac 05.07.2012. 11:32

Citiraj:

Autor jopis (Post 2195776)
Vidi boldano iz citata mog posta gore:D
Ako baš želiš, može i ovako:
- mwakious
- virtuous
- cool ics
:chears:
To su 3 najbolja rom-a za evo 3d.

Znači morao si provrtiti sva 3 i tražiš nešto još bolje? Ni jedan od navedena 3 nije najbolji nego svaki ima svoje mane i prednosti? I onda se u igri pojavi četvrti i stavljaš i njega i onda i njega uvrstiš u listu? Znači svako malo backupiraš podatke, flashas mob i stavljaš novi ROM? :goood:
Ja sam na stock ROM-u već nekih 3 mjeseca, koristim free aplikacije, čak i navigaciju i sve radi super i ja sam super zadovoljan, pogotovo s novim Androidom 4.0. Dosta sam vremena pogubio na otkrivanje najboljeg ROM-a na HD2, shvatio sam da nema smisla svaki puta pogubiti sat i pol da vidim da je netko u neki ROM stavio 3 nove aplikacije i izbacio 2 stare...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:45.