PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Apple iOS - info, pitanja, jailbreak, downgrade, unlock, FAQ (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=132190)

Brko 29.01.2011. 20:13

Citiraj:

Autor The AC (Post 1836479)
neka ti windows contacts ili windows adress book(ovisi dal je 7 ili xp) folder na kompu bude prazan, spoji mob na itunese, i tamo na "info" tabu imas skroz dolje pod advanced checkbox za contactse koji moras oznacit( ispod checkboxa pise "during the next sync only, itunes will replace information from this phone with info from this computer"), a s obzirom da su ti windows contacts prazni onda ce i imenik na telefonu postat prazan. nakraju samo stisni sync.

o majko isusova, pa opciju za brisanje imenika je imala nokia 3210 pred 10 godina... FFS, nevermind... ali hvala ti najljepša ;)

EDIT: napravio sam ovo što si reka, ali u sekciji ALL CONTACTS su i dalje svi kontakti koje sam htio obrisati...

antisha77 30.01.2011. 15:43

imam Iphone 4 i htio sam ga jailbreak-at al mi se itunes zbrčko i skinuo je novu verziju 4.2.1..kako downgrade-at na 4.1?? imam program limera1n (navodno najjednostavniji za jailbreak)..pomoc..tnx

battleaxe 01.02.2011. 17:33

Molim vas pomozite mi ili cu poluditi :D
Evo vec se nekoliko dana peglam sa ovim Jailbreakom..trazila sam po raznim forumima i google-u upute ali nista mi nije pomoglo.
Naime, imam iPhone 2G, instalirala sam 3.1.3. i sad mi je stalo na onom iTunes znaku... Probala sam sn0wbreeze 2.0.2, pratila fino tutorial ali nece, na kraju mi uvijek izbaci neki error u iTunesu .. probala sam i redsn0w 0.9.4 a tu kad idem na browse nece ni da mi prepozna software pa ne mogu ici dalje.
Sta da radiiiiiiim??? :hitthewal:

spawn 01.02.2011. 23:42

sa redsnow izaberi 3.1.2 i nastavi dalje.

Pawzilla 02.02.2011. 03:09

Pazite šta se meni desilo :)) Kupio sam nekidan 3GS-a preko veze od jednog servisera i prvo dobijem mobitel i kaže mi da si dođem po kutiju, još me pita jel da mi napravi unlock, ja kažem može jer nemam wifi u stanu pa da nemoram izmišljati okolo. Danas dođem po kutiju i skužim da je 34. tjedan proizvodnje i da se može napraviti unteathered 4.2.1 i sad upravo stavim 4.2.1 i bezveze gurnem tele2 karticu za aktivaciju i on se aktivira :)))))

SIM FREEEE je!! :) I sada iz brzopletosti u tom servisu imam ipad baseband :/ i neradi mi GPS... Zanima me kako i jel se može downgreadati baseband ili moram čekati BB s 6.15.00 + oznakom???

Fridayx 02.02.2011. 04:48

s obzirom da nezelim jbreak i unlock ove verzije (4.1.5) odnosno nezleim stavljati novi baseband jer nezelim spusit wireless kojeg iovako neam nakon sta sam stavio os4, zanima me jeli moguc downgrade na 3.1.3. i onda preko te verzije radit jbreak i unlock?? http://www.redmondpie.com/downgrade-...-how-to-guide/

takodjer sam naletio na ovo, mozda je glupi americki trik sta mogu napravit sam doma ali ako ukoliko nije, isplatilo bi se dat 20$ za unlock stim da bi sve trebalo radit???

http://www.unlock-iphone.org/

spawn 02.02.2011. 11:37

Citiraj:

Autor Pawzilla (Post 1838973)
Pazite šta se meni desilo :)) Kupio sam nekidan 3GS-a preko veze od jednog servisera i prvo dobijem mobitel i kaže mi da si dođem po kutiju, još me pita jel da mi napravi unlock, ja kažem može jer nemam wifi u stanu pa da nemoram izmišljati okolo. Danas dođem po kutiju i skužim da je 34. tjedan proizvodnje i da se može napraviti unteathered 4.2.1 i sad upravo stavim 4.2.1 i bezveze gurnem tele2 karticu za aktivaciju i on se aktivira :)))))

SIM FREEEE je!! :) I sada iz brzopletosti u tom servisu imam ipad baseband :/ i neradi mi GPS... Zanima me kako i jel se može downgreadati baseband ili moram čekati BB s 6.15.00 + oznakom???

Ne mozes vise flashati obican iphone baseband. Morat ces cekati nekakav hack,koji ce mozda izaci i pitanje je kada.
Citiraj:

Autor Fridayx (Post 1838983)
s obzirom da nezelim jbreak i unlock ove verzije (4.1.5) odnosno nezleim stavljati novi baseband jer nezelim spusit wireless kojeg iovako neam nakon sta sam stavio os4, zanima me jeli moguc downgrade na 3.1.3. i onda preko te verzije radit jbreak i unlock?? http://www.redmondpie.com/downgrade-...-how-to-guide/

takodjer sam naletio na ovo, mozda je glupi americki trik sta mogu napravit sam doma ali ako ukoliko nije, isplatilo bi se dat 20$ za unlock stim da bi sve trebalo radit???

http://www.unlock-iphone.org/

Nisi naveo koji model iphone-a imas. Da li je vec bio jb-an itd itd.Ustalom,ne mozes spustit BB. I sa ipad basebandom ne gubis wireless nego postoji mogucnost da izgubis GPS (navigacija). Sansa je 50:50. Wireless radi normalno. Sto se tice unlocka,to su scam stranice koje ti uzmu novac i onda dobijes mail u stilu " Unlock still not available. We will contact you with soultion as still it is released."
Citiraj:

Autor vtec (Post 1839096)
Ima li pretplatnik pravo, u T-comu, poslije završetka obveznog trajanja pretplate,odnosno ako ne želi produžiti pretplatu,zahtjevati da mu se aparat otključa jer prelazi na novog operatera?
možda netko ovdje ima kakvih iskustava sa time?

Jedan je t-com pretplatnik odavdje isao u t-com i rekao da bi otkljucao telefon. Rekli su da ce mu javit nakon par dana da li mouze ili ne. Nisu mu nista javili pa je dosao kod mene da mu ga otkljucam. KAd sam ga spojio na itunes ,dobio sam poruku " Congratulations,your iphone is successfully unlocked " Malo sam ostao iznenadjen,pa sam ga pitao jel bio u t-comu,i ispricao mi je da je bio. Radilo se o iphone-u 3g. Mozes otici pa pitati,mozda dobijes vise informacija.

battleaxe 02.02.2011. 20:29

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 1838839)
sa redsnow izaberi 3.1.2 i nastavi dalje.

Pa nece u tome je problem :/ ni 3.1.2 ni 3.1.3 :stoopid:

Fridayx 03.02.2011. 00:31

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 1839102)
Ne mozes vise flashati obican iphone baseband. Morat ces cekati nekakav hack,koji ce mozda izaci i pitanje je kada.

Nisi naveo koji model iphone-a imas. Da li je vec bio jb-an itd itd.Ustalom,ne mozes spustit BB. I sa ipad basebandom ne gubis wireless nego postoji mogucnost da izgubis GPS (navigacija). Sansa je 50:50. Wireless radi normalno. Sto se tice unlocka,to su scam stranice koje ti uzmu novac i onda dobijes mail u stilu " Unlock still not available. We will contact you with soultion as still it is released."

Jedan je t-com pretplatnik odavdje isao u t-com i rekao da bi otkljucao telefon. Rekli su da ce mu javit nakon par dana da li mouze ili ne. Nisu mu nista javili pa je dosao kod mene da mu ga otkljucam. KAd sam ga spojio na itunes ,dobio sam poruku " Congratulations,your iphone is successfully unlocked " Malo sam ostao iznenadjen,pa sam ga pitao jel bio u t-comu,i ispricao mi je da je bio. Radilo se o iphone-u 3g. Mozes otici pa pitati,mozda dobijes vise informacija.

mozda bi mogao to pitat, rijec je takodjer o iphoneu 3g. jailbreak sam radio prije na 3.1.3. verziji i sve je bilo ok (nesjecam se jesma li tad i unlock radio), ugl. tad sam bio jos pod tmobile.om. dok sam sada na tele2 i trenutno nikaok nemogu karticu. interesantno je da sam procitao da na novijem basebandu cak ima slucajeva da wireless neradi, ali meni trenutno isto neradi wireless, odnosno radi ali dosta slabije. prije mi je iz sobe ili ispred kuce lovio signal, sad samo ako sam u blizini od nekoliko metara od routera i istoj prosotoriji!!!

flajpan 04.02.2011. 09:35

Izašao je GreenPois0n RC5 - untethered JB za 4.2.1: UPUTE

HCS 04.02.2011. 09:43

Citiraj:

Autor flajpan (Post 1840899)

Jel to sad i za Winse ili opet samo za Mac?

flajpan 04.02.2011. 09:45

Zasad samo za OSX.

jucca 04.02.2011. 09:49

Citiraj:

Autor flajpan (Post 1840899)

Napokon :D

Jeli netko probao? Da li mogu preko vec JB-anog, i da mi ostanu svi programi/podaci, ili treba fresh restore, pa tek onda

zeljkotg 04.02.2011. 09:56

Citiraj:

Autor jucca (Post 1840909)
Napokon :D

Jeli netko probao? Da li mogu preko vec JB-anog, i da mi ostanu svi programi/podaci, ili treba fresh restore, pa tek onda

Ne moze preko vec JB-anog.

flajpan 04.02.2011. 09:57

Prvo restore pa onda JB. I naravno to je samo za one kojima ne treba unlock.

jucca 04.02.2011. 10:56

Citiraj:

Autor zeljkotg (Post 1840913)
Ne moze preko vec JB-anog.

Thx.

Pretpostavljam da moze ic i na iPad?

zeljkotg 04.02.2011. 11:44

Citiraj:

Autor jucca (Post 1840955)
Thx.

Pretpostavljam da moze ic i na iPad?

Pa trebao bi, ali izgleda zbog velike navale i preopterecenja servera javljaju se razne greske, pa je savjet da se ne zuri sa jailbreak-om.
Radije pricekati jos dan dva da se dobiju povratne informacije.

Fridayx 04.02.2011. 11:53

moze meni neko replyat?

flajpan 04.02.2011. 14:23

Reci točno koji FW i koji BB imaš jer ja te gore nisam ništa skužio - 4.1.5. ne postoji.

atha 04.02.2011. 16:55

Momci, jeli tko imao ovakvo iskustvo.
Imam tu jedan 3GS, sa 3.1.3 gore, i pokusavam ga dignuti na 4.0.1. Skinuh FW sa iclarifieda, no ne polazi mi za rukom restore na tu verziju. Itunesi daju gresku 3194. Itunesi su zadnji, u hosts file sam dodao Cydiin Apple clone server i u pravilu zaglavio sam tu jer ne znam kako dalje. :)
Aparat zelim JBati i nakon toga otkljucati.
Any solutions?

Jelc 04.02.2011. 17:00

http://www.jailbreakme.com ?

Preko njega si probao ili...

flajpan 04.02.2011. 17:07

@atha Probaj samo shift + restore bez da ga staviš u DFU mode.

Jelc 04.02.2011. 17:20

Ja sam baš 3GS digao u DFU modu, odabrao firmware i sve je prošlo fino.
JB na http://www.jailbreakme.com/ i to je bilo sve za napravit.

atha 04.02.2011. 18:30

@Jelc
E, nisam dosao do tog koraka jer bih ga volio prvo dignuti na 4.0.1.

@flajpan
Ista stvar, u DFU ili bez, pocne otpakiravati FW, checkira FW i onda izbaci gresku.

Jelc 04.02.2011. 18:41

Ovaj si probao?

http://appldnld.apple.com/iPhone4/06...6_Restore.ipsw

flajpan 04.02.2011. 18:58

Jesi restartao komp nakon editiranja hosts filea? Možda zato ne ide...

spawn 04.02.2011. 19:20

Citiraj:

Autor atha (Post 1841323)
Momci, jeli tko imao ovakvo iskustvo.
Imam tu jedan 3GS, sa 3.1.3 gore, i pokusavam ga dignuti na 4.0.1. Skinuh FW sa iclarifieda, no ne polazi mi za rukom restore na tu verziju. Itunesi daju gresku 3194. Itunesi su zadnji, u hosts file sam dodao Cydiin Apple clone server i u pravilu zaglavio sam tu jer ne znam kako dalje. :)
Aparat zelim JBati i nakon toga otkljucati.
Any solutions?

Ako nikad nije bio dignut na firmware veci od 3.1.3 i nije bio JB-an, ne mozes stavit nijedan drugi firmware osim 4.2.1 jer nemas spremljene shsh file-ove. Ako je bio JB-an ,i nije otad pokrenuta cydija,takodjer nemas SHSH fileove. AKo je bio jb-an i siguran si da imas SHSH,skini si fw umbrella ,spoji telefon na njega,klikni na SAVE SHSH i vidi za koje verzije imas SHSH. Ako imas za 4.0.1 pokreni server preko fw umbrella,pokreni itunes+dfu mod, shift+restore i to je to.

Ako nemas shsh fileove,jedino sto ti preostaje a da ne izgubis unlock je custom 4.2.1 firmware.

HCS 05.02.2011. 13:07

KLIK

Sad ce, jos malo :goood:

Salko01 05.02.2011. 14:52

:chears:
http://www.geohot.us/2011/02/unlock-...421-15900.html

HCS 06.02.2011. 07:20

Evo izasao napokon i za Windowse verzija :care:

KLIK1

KLIK2

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:30.