![]() |
Teorijski, sub može imati skretnicu i odrezati niske frekvencije koje reprodukcira i pustiti one iznad prema zvučnicima. Time bi riješio problem opisan prije par postova.
|
za probati ti je dovoljan bilokakav strujni kabel, nije da moraš ić u potragu za posebnim kabelima za "zvučnike" .
čim ima ulaze i izlaze, trebala bi biti skretnica unutra. a opet - jbg. oni pasivni subovi koji su predviđeni da ih se montira inline sa zvučnicima, imaju skretnicu jer inače mijenjaju impedancu sustava. aktivni sub - jbg i može i ne mora. možda ima samo transformatore da speaker level input pretvori u line level za svoje vlastito pojačalo. |
Đusto tako :)
Našao sam service manual od tog Yamaha sub-a https://elektrotanya.com/yamaha_yst-.../download.html To je br sub niže klase pa nije čudo da bas mulja. Konektori za zvučnike su prolaznog tipa i služe za spajanje na pojačala bez line-level izlaza za sub. |
https://www.headphonesty.com/2025/11...ecent-surveys/
Sent from my moto g stylus 5G - 2024 using Tapatalk |
Neloša lista.
Stavio bi Mcintosh i Audio Research malo bliže vrhu nema Nagre :( |
tldr, pozitivno iskustvo i pohvala za Adam audio customer service.
Long read: Kad sam kupio sub (i monitore), negdje prije 4 godine, pisalo je da proizvodjac nudi 5 godina jamstva ako se registrira. Rekoh, ajd kad vec nude... zlu netrebalo, registrirao. Vec neko vrijeme sub ima musice, nekad jednostavno ne reproducira bass. Istekam, ustekam i radi. Dogadjalo se rijetko i mrzilo me reklamirati. A i ako reklamiram, ustekat ce, cuti da radi, vratiti nazad... No, prije 10-tak dana se pocelo cuti u monitorima, koji su spojeni na sub, klikanje. Elektronika u subu pali, gasi passtrough. E to je vec bilo previse za ignorirati. Power AC cycle je opet pomogao al' nako par sati stanby ponovno isto. Sto je dobro, sad ce i oni cuti da ne radi dobro. Al' opet, reklamirati pred praznike... Anyway, nazovem Guitar center, gdje sam kupio sub. Objasnim, pita jel' imas jamstvo? Rekoh imam, onda donesi pa cemo zamijeniti. Onda se sjetim, al' jamstvo je od proizvodjaca. E onda se javi njima. A oni su u Njemackoj... Otvorim Adam audio stranicu, logiram se prvi put od kad sam registrirao zvucnike. Srecom Chome pamti username i password :D Pise da mi jos vrijedi to 5-snje jamstvo. Gledam kako da ih kontaktiram, nadjem form. Ajd, ispunit cu pa APP (ako prodje prodje). Iskreno, vec sam gledao koliko je novi sub... Drugi dan dobijem email da im dam svoju adresu i broj telefona. Hmm, ajd, ima nade (a Nada je... :D) Odgovorim, slijedeci dan (zapravo u sred noci, vremenska razlika) dobijem odgovor da ce napraviti zamjenu umjesto slati na popravak, "it should work out to be a quicker turnaround time for you". Wow! :) I objasni mi da cu dobiti RMA i prepaid shipping label od njihovog distrubitera a ne od Adam-a tako da obratim paznju. Te da ce poslati zamjenu cim vide da sam ja poslao neispravan njima. Drugi dan dobijem mail od distributera. Srecom sacuvao sam original kutiju, spakiram sub, odnesem do Fedexa, odgovorim im i stvarno slijedeci dan dobijem email da su poslali novi! :) U nedjelju, dobijo zamjenu, spojim i evo veselo svira :) Distributer je dobio moj unit u ponedjeljak. Long story short, ne samo da su mi zamijenili stari sub sa novim, nego su platili slanje starog, slanje novog i jos poslali prije nego sto su dobili stari i potvrdili da je neispravan! Bas vrhunski support! :) |
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:29. |