![]() |
ta VTX ima referentni dizajn ?
pitam zbog ovog http://www.xtremesystems.org/forums/...highlight=OCCT iako nisam vidio da se ljudi žale na hd 4870 / hd 4890 |
Evo ja sam imao 2 potpuno iste 4870..proizvođač je XFX....
situacija sljedeća...ova prva, ne znam jer sam potrefio tak loš primjerak il kaj ali ta se od ove druge grijala u istim uvjetima na istom taktu za cca 10°-15°...što je prilično puno... i što se tiče klokanja ova prva je išla max stabilno na 840/1050, dok ova druga u istim uvjetima je išla bez problema na 882/1204...što je prilično ogromna razilka http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_7203de17.jpg |
OCCT ruši i 4870 PCS+
1 privitaka
Barem je moju srušio.
Dakle, pročitam ja ovaj link od big guy-a, i mislim si ajd idem isprobat, pošto je kartica prošla furmark bez problema, pa valjda će i ovo proći. Na kartici je S1 sa 2x120mm slipstream 1600rpm. Ostavio sam heatsinkove od vrm-ova i memorije koji su i bili uz njen originalan hladnjak, samo sam na vrm-u malo morao rezat unutarnje rubove jer nije mogao S1 pravilno legnut zbog njega. Kartica je pala nakon svega 2 minute, ja vjrujem da nije vrm u pitanju nego memorija. Jedna zanimljivost: Ventilatori su spojeni na matičnu tako da ih ručno podešavam, za test sam obadva stavio na max. brzinu, kad je testiranje počelo, u pozadini sam čuo nekakav zvuk koji je zvučao kao originalni ventilator koji ubrzava, a to je naravno nemoguće jer originalni je skinut skupa sa njenim hladnjakom. Šta bi to moglo biti? Karticu sam kupio polovnu početkom ove godine, lik od kojega sam ju kupio me upozorio da na kartici neradi kontrola brzine ventilatora, tj vent je zaglavljen na nekih 30% brzine. Ventilator uistinu nije ubrzavao osim pod OCCT testom kada mi je uredno i prkazivao u catalyst-u da ubrzava ali pod tim testom je kartica padala, dok je furmark prolazila na tih 30% okretaja, pa sam zato i stavio S1 gore, jer sam mislio da ipak tih 30% vrtnje nije dovoljno za OCCT gpu test. Sad mi se nekako čini da je taj lik prčkao po biosu od kartice i nešto sprčkao po njoj i da je to uzrok. Kartica nikada u nijednoj igri nije crashala, dakle još dosada nisam od nje doživio VPU recover, tako da sam malo zbunjola. Evo vam GPU-Z Sensor log pa prosudite i sami. Privitak 10088 Dali bih trebao možda flashati BIOS, ili ovaj bakreni komad lima na memoriji nije dovoljan da ju ohladi? Ako treba flashati, može kratki info, gdje da nađem bios za nju i sa čime da ju flasham? |
Ak ti radi u igricama dobro nevidim razloga zašto bi prčkao po njoj po biosu
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Sad sam probao stavit shader complexity sa 0 na 3, srušila se u par sekundi:stoopid: Nije problem u tome što se ne ruši u igrama, već je problem u tome što me iritira nestabilnost. Gdje bih mogao pokupit kakav alat za flashanje i njen origialan bios? Prvo bih samo pogledao dali vrijednosti iz originalnog biosa odgovaraju vrijednostima biosa koji je trenutno u kartici, pa tek potom ako nisu iste pokušat flashat i pritom se nekome malo prisjetit bliže rodbine.... |
probaj tu:
editor http://www.techpowerup.com/rbe/ BIOS http://www.techpowerup.com/vgabios/i...ace=&memSize=0 |
Citiraj:
|
Misliš da to ima veze?
Neznam ne restarta mi se komp neg mi samo ekran pocrveni.. Memorija je već sad na 2.15 zbog latencija, proc je 1.264 na 3.2GHz, chipset nisam dirao, nb od matične je na 1.250 i sistem je prime 95 stabilan, testirao sam skoro 24h bez rušenja. Misliš da kartica potegne previše pa se ostatak zblesira a ne ona? E-mil thx za linkove, taman sam i ja naletio na isto to :) Sad sam gledao svoj bios i bios sa techpower-a i isti su u potpunosti. Nekako me više muči to što mi memorija kuri na 100°C sudeći po logu od GPU-Z, sve nekak brijem da me to hebe, jer prvi puta sam dobio artefakte kad sam puknuo OCCT GPU test, preplavio ekran točkicama, drugi puta je nakon par sekundi ekran pocrvenio. |
Citiraj:
Citiraj:
Grafa ti normalno radi u igrama i ti bi iso prckat po njoj jer ti se rusi u nekom benchmarku??? Ne kuzim cemu to, sam mozes vise sjebat grafu pa ti nebu nigdje radila |
Citiraj:
Sa druge strane-ni jedna igra ti ne bude opteretila proc i sistem kao OCCT. Mislim, nije bitno-ako ti sve šljaka inače normalno:) |
Mah, neću niš čačkat po biosu kad su jednake postavke.
Tražio sam prvenstveno da provjerim dali su iste postavke. Meni je ionako ova grafička overkill za moj monitor, još nisam naletio na igru koju nisam mogao zavrtit na full detaljima na 1280x1024 (osim krize, koju nisam ni probao), ali eto, zrnce sumnje uvijek kopka po mozgu, jer kao što onaj lik veli kako jedna aplikacija može preopteretit karticu, tko zna kad će naletit još jedna koja će radit to isto. Tko zna možda me i catalysti zezaju, nisam skidao noviju verziju već par mjeseci, na ovim mi sve šljaka uredno pa nevidim razloga, no eto možda oni uzrokuju nekakav glitch zbog kojeg kartica pada na OCCT-u. Anyhow, ona temparatura memorije, jel nije to previsoko? |
Nije ti to temperatura memorije...
|
Citiraj:
|
Dupli post, molim uklanjanje.
|
Citiraj:
GPU Temp.[MEMIO] ?? Citiraj:
|
Citiraj:
|
evo vtx3d radi super, igre na 1680x1050 lete, max temp mi je ispod 50°C, dva AC 92mm venta preko pasivca rade super tiho, u win je temp 32-35°C
Ne mogu prebaciti sliku s-video kabelom da bude u boji GRRRRR, ostalo sve šljaka super |
@housel
hvala na info znam što ću sebi za Božić kupiti :D |
Citiraj:
Zamislite ovo: tražeći razno razne informacije za 4870 grafulje sam pročitao da im s-video šteka i puno ljudi ima problem crno-bijele slike. dobio sa grafuljom s-video adapter koji sa druge strane ima crveni,zeleni i plavi ženski cinch. Na stari s-video ne radi, ok imam novi. probam crveni, neće, probam zeleni i oho evo slike ali nije u boji, nema veze samo treba tu i tamo koju kvačicu staviti/maknuti i evo boje- i tu sve ode nizbrdo ... probao nekoliko drivera, kabela, gledao sheme na netu i pravio kabele, mijenjao sve moguče i nemoguče signale na tv-u i grafulji(CCC), donosio drugi tv... ...da bi se nakon dva dana psovanja,bezveze utrošenih 100ak kn, sekiranja, bediranja, proklinjanja atija i sl. sjetio da nisam uopće probao ubosti u plavi šteker na s-video adapteru i ono radi :hitthewal: :care: |
Malan fps(asus hd4870)
Skoro sam kupio grafu asus ati 4870 512 gddr5,i nemogu da vjerujem da mi je malan fps u igricama poput crysisa(20-35fps na 1024*768) ili NFS Shift(13-25fps na 1024-768).
Moja konf: amd athlon 5200+ dual core 2gb kingston rama maticna m3a Skiuno sam i nove drivere 9.11!!! Je li mozda znate do cega je to sve??? hvala unaprijed |
Format C: i novi OS pikni gore. Također, stavi nove drivere i DirectX.
Iako s tim procesorom ne možeš očekivati rezulate kao na reviewima kartice koje gledaš na netu jer oni koriste puno jače procesore koji mogu "nahranit" tvoju grafu. |
Procesor ti baš nije pun snage, a i ovih 2gb rama bas ne obecava za te gladne igre.
|
Hello!
Imam jedno pitanje, nije da me nešt boli, ali malo bode u oči kad pljuneš za grafičku preko soma kuna, a onda nešt nije kak bi trebalo bit... Naime, radi se o XFX Ati Radeon 4870, 1GB GDDR5 E sad... i na kutiji i na stranici xfxforce.com lijepo piše da su default clock-ovi Core/RAM 750/900 upalim ja stroj, instaliram GPU-Z i dogodi mi se sljedeće... http://img137.imageshack.us/img137/179/70567699.th.jpg S time da na ovoj slici gdje je tab "Sensors", u trenutku kada prebacim na taj tab, piše 750MHz i onda se prebaci na tih 600MHz. Zanima me sljedeće... Da li je to u redu, ako nije, molio bih prijedlog, što učiniti da mi grafička radi na tih 750MHz(core)?! Moram napomenuti da, kada sam uzeo taj screenshot od GPU-Z-a, OS je bio u idle-u, ništa osim tog programčića nije radilo, dakle grafička je bila totalno NE opterečena! Da li je razlog tih 600MHz baš u tome što nije opterečena, te TEK kada pokrenem neku igru, se CORE clock diže po potrebi? Evo, nadam se da sam bio donekle jasan sa pitanjem! Puno hvala unaprijed na savijetima, svim vama PC-guruima! :chears: |
Citiraj:
grafa ima više settinga za taktove, u cilju smanjenja grijanja i potrošnje struje, tako da nisu više samo 2D/3D taktovi u igri... http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=1142 |
Pokreni 3D (igru ili neki benchmark) pa vidi diže li ga na 750MHz
|
Yes, u pravu ste obojca!
To mi je i palo napamet, da se radi o optimizaciji! A mutav sam, al zato ima vas koji znate, hvala puno! :chears: |
Citiraj:
Mislim da je vapor-x samo marketing te isto kao i ti ne želim oc grafulju jer se premalo dobije. P.S. imam problem sa svojomn grafuljom na win 7 jer mi dodjeli još gigu kao sheranu memoriju a to mi u biti usporava grafulju te oduzima memoriju. 1giga joj je sasvim dovoljan a ne znam kako to isključiti. na starim mbo je bila opcija u biosu a na mojoj asus p5q to nema zna li tko rješenje? |
Citiraj:
|
Citiraj:
Sad baš da ne ide preko 50°C pod opterećenejm mi je jako teško povjerovat al ajd :D Citiraj:
|
Citiraj:
P.S. Zivjela recesija .. Sapphire HD4870 1GB VaporX (Toxic) za 500kn nasao i odmah kupio :D http://forum.pcekspert.com/data:imag...SUVORK5CYII%3D |
Sad baš da ne ide preko 50°C pod opterećenejm mi je jako teško povjerovat al ajd :D
za sada testirana samo u cod4, btw case hlađen sa 2x120mm i 1x80mm (cirkulacijom izbjegavam toplinski džep) + hladno razdoblje. Vjerujem da će preko ljeta imati barem 10° veću temp, no realna temp se mjeri kada je temp sobe cca 20° +-2,3°C. |
To gledaš trenutnu temp nakon što si izašel iz igre ili si pustil neki soft u pozadini pa alt-tabal igru i provjerio peak temperaturu?
btw ak hoćeš citirat post, klikneš na gumb Quote ;) |
Pozdrav.Evo neki dan mi umrla HD3870 i sad gledam XFX 4870 da kupim pa imam par pitanja.Sumnjiva mi je matična tj. nesiguran sam hoće li stati grafička,zbog heatsinka na chipsetu matične koji je čudan u najmanju ruku jer mi jedan pci slot beskoristan.I druga stvar,hoće li napajanje biti dovoljno iako mislim da nebi trebao imati nekih problema.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
vrtim igru a u pozadini imam pc wizard i ati ccc pa sa alt-tab spustim, pokazuju iste temp oba programa. |
Ni to nije baš neka referenca, jer onoga trenutka kad si spustio igru alt/tabanjem automatski si rasteretio grafiku i ona se istog trena krenula hladit.
Instaliraj GPU-Z, i u tabu sensors uključi continue refreshing this screen blabla, odigraj neku igru, pa onda fino izađeš iz igre i imaš opcije na svakom mjernom mjestu show highest reading, prebaci na to pa ćeš tek onda znati dokle je kartica išla. |
A možeš pokrenuti i GPU test u OCCT-u na par minuta pa ćeš vidjeti koja ti je temp u full loadu.
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:41. |