PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   AMD Radeon (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=11)
-   -   ATI Radeon HD 4850 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=111400)

GrAviTy 08.04.2009. 13:32

mene je moja pocela zezati,pocela se previse grijati i naravno nakon 100c se ugasi ili vise nisam provjerio,u normalnom modu znaci samo internet grafa mi radi na 78c,i ostalo mi je samo jedna opcija,ciscenje i nakon ciscenja nije vise bilo gasenja,ali sada ne kuzim jednu stvar? sta kada dode ljeto? dali da javim supportu od ati,posto sam kupio grafu ima jos garanciju i sve,ipak oni moraju imati rjesenje,nemogu nesto prodati a da po zimi moze raditi a lijeti ne,zar ne?

Hunt.ONE 08.04.2009. 13:49

Citiraj:

Autor GrAviTy (Post 1318123)
mene je moja pocela zezati,pocela se previse grijati i naravno nakon 100c se ugasi ili vise nisam provjerio,u normalnom modu znaci samo internet grafa mi radi na 78c,i ostalo mi je samo jedna opcija,ciscenje i nakon ciscenja nije vise bilo gasenja,ali sada ne kuzim jednu stvar? sta kada dode ljeto? dali da javim supportu od ati,posto sam kupio grafu ima jos garanciju i sve,ipak oni moraju imati rjesenje,nemogu nesto prodati a da po zimi moze raditi a lijeti ne,zar ne?

a koju tocno grafu imas? ako je single slot referentno hladnjane nije ni cudo, razmisli si o tome da kupis neki hladnjak.

GrAviTy 08.04.2009. 13:51

hd 4850 single slot,ma razmisljao sam o tome,ali neda mi se kesat pare za to,ljen sam xD
nego jednostavno gledam svoja prava,mozda izvucem nesto :P

scemby 10.04.2009. 22:22

Koliko su bolje performanse na igrama ako na ovu grafu stavim Accelero S1 rev 2 ili ako stavim Zalman vf 1000 u odnosu na obicni hladnjak koji dolazi s njim? Hvala

Chome 10.04.2009. 22:31

Citiraj:

Autor scemby (Post 1319946)
Koliko su bolje performanse na igrama ako na ovu grafu stavim Accelero S1 rev 2 ili ako stavim Zalman vf 1000 u odnosu na obicni hladnjak koji dolazi s njim? Hvala

Pročitaj ponovno što si napisao pa razmisli malo.

Kakve veze ima hladnjak sa performansama? hladnjak isključivo služi za hlađenje i ako tvorniči zamjeniš sa accelerom + jedan ili 2 120mm ventilatora, dobiti ćeš dosta hladniju grafu ali opet i zalman bi ti bi možda dobar jer Accelero nije baš jednostavno staviti ako nisi vičan tome.
Boljim hlađenjem će se kartica manje grijati pa se može i klokati iako se to može i sa tvorničkim i time ćš dobiti performanse nešto bolje ali samo hlađenje nema veze sa time ako ne klokaš.

scemby 10.04.2009. 23:03

Citiraj:

Autor Chome (Post 1319951)
Pročitaj ponovno što si napisao pa razmisli malo.

Kakve veze ima hladnjak sa performansama? hladnjak isključivo služi za hlađenje i ako tvorniči zamjeniš sa accelerom + jedan ili 2 120mm ventilatora, dobiti ćeš dosta hladniju grafu ali opet i zalman bi ti bi možda dobar jer Accelero nije baš jednostavno staviti ako nisi vičan tome.
Boljim hlađenjem će se kartica manje grijati pa se može i klokati iako se to može i sa tvorničkim i time ćš dobiti performanse nešto bolje ali samo hlađenje nema veze sa time ako ne klokaš.

Sry-te krivo sam se izrazio :hitthewal::hitthewal:, tnx na odgovoru

scemby 14.04.2009. 14:07

Dali na 4850 mogu stavit samo pasivni Accelero S1 rev.2 ili moram stavit i ventilator?

Chome 14.04.2009. 14:16

Citiraj:

Autor scemby (Post 1322113)
Dali na 4850 mogu stavit samo pasivni Accelero S1 rev.2 ili moram stavit i ventilator?

Ako imaš jako dobro ventilirano kučište možda bi ok radilo i bez venta ali je vrlo preporučljivo staviti jedan 120mm na 5V recimo ili ga spojiti direkt na karticu pa u CCC-u stavit okretaje recimo na 50%.

danc00 14.04.2009. 16:13

Teško će i S1rev2 u pasivi hladit 4850(u loadu možda i neće), bolje stavi bilokakav vent da piri po njemu, i dobit ćeš puno bolje statistike!

Amepshi 23.04.2009. 13:36

Overclockanje 4850 pod W7 7068? Probavam s riva tuner 2.24, Catalyste sam isprobao 8.10-9.4, ali ulaskom u 3D full screen vrati frekvencije na default iz ccc-a.

Jel itko ima kakvo rjesenje za OC pod W7?

Hunt.ONE 23.04.2009. 13:46

Citiraj:

Autor Amepshi (Post 1328756)
Overclockanje 4850 pod W7 7068? Probavam s riva tuner 2.24, Catalyste sam isprobao 8.10-9.4, ali ulaskom u 3D full screen vrati frekvencije na default iz ccc-a.

Jel itko ima kakvo rjesenje za OC pod W7?

Najefikasniji nacin je oc direkt preko biosa. A tako jednostavan, samo fora kaj radi 100% iz XP-a, meni iz viste ili win7 nije bas najbolje islo flashanje grafe.
Preko RBE-a mijenjas bios, preko winflash flashash bios, restart i sve 5.

Jooj 23.04.2009. 16:08

Eh pa nije sve tako bajno sa RBE...
Meni je par puta izbacio BS...
Kad hoću flashat idu 2-3 crte "flasha" na onom baru, pa se sve smrzne..
poruka na BS je : ati2mtag stop responding..

ali bez nekih posljedica jer kad restartam normalno se komp upali s starim biosom na grafi..

kopija 23.04.2009. 20:39

Upomoć! Imam samozatajnu grafičku!

Kupio ja 4850 od XFX-a i nikako je natjerat da mi prikaže GPU load.
U Catalystu/GPU-Z/Rivatuneru stoji 0% a vrtim Folding i AtiTool dlakavu kocku simultano.
Jezgra se grije i ventilator buči- ali GPU load i dalje stoji na 0%.
Dakle, definitivno samozatajni komad hardvera.

E sad, kako je preodgojiti da postane hvalisava i prikaže mi taj GPU load?

Hunt.ONE 23.04.2009. 21:53

gpu-z velis? si upalio continue refreshing this screen while gpu-z is in the background.
probaj neku igru pa vidi onda...

alengrosevic 23.04.2009. 22:11

Citiraj:

Autor scemby (Post 1322113)

Evo gigabyte-ica kod mene radi na pasivi sa S1 Accelerom. idle je oko 50-60 dok je load 80-90
Prvenstveno mi je vazna tisina tako da me toliko ne zabrinjava load temp.
Inace moras samo paziti koju 4850 uzimas jer recimo meni je na gigabyte-ici nereferentni dizajn i nema hladnjake na vrm-ovima dok recimo na referentnoj moras staviti i hladnjak na vrm jer se on jako grije i ne znam da li bi on radio ok na pasivi (mislim da ne)

danc00 23.04.2009. 23:18

Citiraj:

Autor alengrosevic (Post 1329198)
Evo gigabyte-ica kod mene radi na pasivi sa S1 Accelerom. idle je oko 50-60 dok je load 80-90
Prvenstveno mi je vazna tisina tako da me toliko ne zabrinjava load temp.
Inace moras samo paziti koju 4850 uzimas jer recimo meni je na gigabyte-ici nereferentni dizajn i nema hladnjake na vrm-ovima dok recimo na referentnoj moras staviti i hladnjak na vrm jer se on jako grije i ne znam da li bi on radio ok na pasivi (mislim da ne)

Vjerojatno imaš neki protok zraka, to si zaoravio reć, teško da i S1 drži 4850 bez protoka zraka ispod 100°C, a pogotovo v. regulatore !

alengrosevic 23.04.2009. 23:22

Citiraj:

Autor danc00 (Post 1329258)
Vjerojatno imaš neki protok zraka, to si zaoravio reć, teško da i S1 drži 4850 bez protoka zraka ispod 100°C, a pogotovo v. regulatore !

pa naravno da imam neki protok, nije da je mrtva atmosfera unutra :)
imam jedan 12 cm scythe na 5V (900-1000 o/min) i 2x papst 80 mm na 5V (400 o/min) s time da je sve u big toweru stacker pa i to pomaze. A ova moja gigabyteica je ona koja dolazi sa zalmanom i ona ne pwm regulatorima po defaultu nema hladnjake tako da gore nemam nista...

danc00 23.04.2009. 23:47

Pa zato velim, da to napomeneš, da se nebi našlo ljudi da stave S1 bez propuha...:)

naram-sin 24.04.2009. 12:16

Citiraj:

Autor Chome (Post 1322126)
... vrlo preporučljivo staviti jedan 120mm na 5V recimo ili ga spojiti direkt na karticu...

Pod 1:
Do sada je ovo vec OT, ali, pls, preporucite mi neki 12-14 cm-ski vent koji bi fakat i mogao spojiti na ona 4 pina na samoj grafulji. Znaci da vec ima 4 pina koji idu drito u karticu a ne da moram jopet krpat sa izolirkom i slicno. Slazem se da je rjesenje na 5V ili 7V, odnosno drito u molex dobro, ali mi se ne da vise trgati molexe ili kupovati Y-konektore i slicno...htio bih malo fleksibilnosti, a misljenja sa da bi bilo super-ultra-giga-mega cool da mogu kontrolirati jedan takav vent iz CCC-a.

BTW, imam ref. Djidjibajticu 4850 sa, za sada, ref. coolerom. Unaprijed hvala.

I pod 2:
Eh, da, kako vlada lagana besparica, palo mi na pamet jos jedna misao. Naime, prije nego uspijem ubosti Accelera S1rev2, sto mislite o ovome.

Prema vecini stvari koje sam procitao do sada, najveci generatori topline su VRMovi i u slucaju referentnog coolera hladjeni su istim blokom bakra kao i GPU, mada po njima ne ide zrak koji tjera onaj turbinski vent iznad GPU-a.

Prije nastavka, garancija nije issue. Dakle, palo mi na pamet. Prije nego dodjem u prililku nabaviti neko bolje hladjenje, mislio sam slijedece:
- step 1: skinuti ref. cooler sa kartice;
- step 2: otpiliti dio HS-a koji stoji iznad VRM-ova, znaci, da ne budu u direktnom kontaktu dio iznad GPU-a i VRMova;
- step 3: namontirati natrag veci dio coolera (sa ventom) na GPU i VRAM;
- step 4: namontirati natrag dio HS-a, koji je stajao na VRM-ovima, natrag na njih (imam jos nesto onog termalnog ljepila od AC-a);
- step 5: postaviti jedan vent na bocnu stranu kucista (ima otvor), okomito na karticu ili drito ispod nje da puse najvecim dijelom preko VRM HS-a...

Znam da je ref. cooler srot, ali kad se bas nema za egzotiku trenutno, htio bih bar nekako pokusati smanjiti temp. kartice, jer je na 100°C sa ventom na 100% cim pokrenem neku DX10 igru (a imam modani FW...). I to se uvijek dogadja, neovisno sto sam stvarno izmenadzirao kablovinje do bola i sto kuciste ima 2 usisna i 3 ispusna venta (racunam i jedan je od PSUa).

Eto, mozda je glupa ideja, ali je jedina izvediva... za sada...

Unaprijed thnx na misljenjima za oba upita. I sorry na epskom postu... :fiju:

EDIT: mozda je ovo trebalo na Modding podforum, ali radi se o 4850 pa eto...
EDIT2: da otlonom potencijalnu nebulozu... ideja onog piljenja coolera od gore je bazirana na ideji uklanjanja fizickog kontakta izmedju hladjenja GPUa i VRMova, sto bi, nacelno, osim preko PCB-a mozda, onemogucilo prijenos jednog dijela topline sa VRMova na GPU... :D

Majo 24.04.2009. 15:24

Bezveze,nema ucinka...

Metamphetamine 24.04.2009. 15:29

Citiraj:

Autor Majo (Post 1329590)
Bezveze,nema ucinka...

I još raspili stock cooler i bye bye garancija ako je ima.

naram-sin 24.04.2009. 15:31

Citiraj:

Autor Majo (Post 1329590)
Bezveze,nema ucinka...

NHF, al kazes to (malne pompozno) kao da si probao. Ajd, onda daj bar reci jel znas kakav vent iz mog prethodnog posta. Fala.

EDIT:

Citiraj:

Autor Metamphetamine (Post 1329595)
I još raspili stock cooler i bye bye garancija ako je ima.

Ljudi, ak citate, dajte citajte kak treba. Rekoh, garancija ili gubitak prava na istu je off topic. Ima, jos 18mj. Cuj, ili ce biti tiha i hladna ili ce da je ne bude. :D
Vent, anyone?

New One 02.05.2009. 18:59

Slažem upravo Asus 4850 u komp i pod rukom je filing daje sjela jer je škljocnula, a sa strane di se šarafi bar jedno cent razmaka između kućišta i grafe....jel to normalno?
Kućište je Sharkoon Avenger.

naram-sin 02.05.2009. 19:16

Citiraj:

Autor New One (Post 1334677)
Slažem upravo Asus 4850 u komp i pod rukom je filing daje sjela jer je škljocnula, a sa strane di se šarafi bar jedno cent razmaka između kućišta i grafe....jel to normalno?
Kućište je Sharkoon Avenger.

Ne bi trebalo biti, ipak izgleda da ti nije sjela do kraja u slot s obje strane, mada je skljocnula. Probaj je izvuci van i zatim je postaviti jednako sa obje strane u slot, 2-3 mm dubine te pritisni podjednako sa oba kraja kartice. Pazi da ti zarez na kartici sjeda u pravi mjesto u slotu.

Ako ovo ne daje razultata, probaj dio kratice blize kucistu gurati lagano prema maticnoj, ali pazljivo. Ako ide, sjest ce. Mislim da se listici ne bi trebali odlemiti. Dogadjala mi se ova glupost, i upalilo mi je do sada na oba nacina, bez stete. Za sada... :)

Skuzio sam samo jednu nezgodnu stvar a to je da se maticna zna ponekad izvijati, pa i na ovo treba pripaziti. Ako ti nije prevelik problem, probaj upiknuti karticu u slot dok je maticna vani. Pa montiratj maticnu zajedno sa grafickom, dok je kuciste u horizontali...

Ej, BTW, imas ti kakvu ideju za vent iz mojih prethodnih postova? :D

Thx.

New One 02.05.2009. 20:06

Hvala. Našao uzrok, bolje da ne komentiram koji sam pacijent:fiju::fiju::fiju:

Glede tvoga, nemam blagog pojma kaj želiš postići, pročitao sam čitav post da nebi bilo.
Ako je poana samo smanjenje temperature onda fakat neznam bi li ti pomoglo to sa rezanjem ili da ti preporučit vent.

Mogu ti reči jedno jedino osobno iskustvo sa hlađenjem grafe: grafa iz konfe ispod nicka, 41 idle i nejde prek 57 load, a sve kaj sam napravio je stavio 80mm vent na kućište drito iznad nje. znači thermaltake Shark, na donji dio bočnog "otvora" samo jedan 80mm iznad venta i ruši do yaya temp.

i to je to:D njub domet :D tak da GL u traženju rješenja:goood:

Desperados 02.05.2009. 20:15

Ja bih samo rekao da sam od koji dan vlasnik gigabyte 450 s tvornickim zalmanom i grafa se nis ne cuje i jako je hladna kojih 40 stupnjeva na leru i kod igri koji max 50 koliko sam uspio vidjeti uglavnom preporuka u svakom slucaju

naram-sin 02.05.2009. 20:36

Citiraj:

Autor New One (Post 1334726)
Hvala. Našao uzrok, bolje da ne komentiram koji sam pacijent:fiju::fiju::fiju:

Glede tvoga, nemam blagog pojma kaj želiš postići, pročitao sam čitav post da nebi bilo.
Ako je poana samo smanjenje temperature onda fakat neznam bi li ti pomoglo to sa rezanjem ili da ti preporučit vent.

Mogu ti reči jedno jedino osobno iskustvo sa hlađenjem grafe: grafa iz konfe ispod nicka, 41 idle i nejde prek 57 load, a sve kaj sam napravio je stavio 80mm vent na kućište drito iznad nje. znači thermaltake Shark, na donji dio bočnog "otvora" samo jedan 80mm iznad venta i ruši do yaya temp.

i to je to:D njub domet :D tak da GL u traženju rješenja:goood:

Drago mi je da si uspio. Savjet mi zapravo nije od direktne koristi, ali si mi dao ideju za koju mislim da ce upaliti. Necu razglabati sto, ali cu u procesu imati priliku i svakako probati ovo kaj si ti napravio. THNX u svakom slucaju. :goood:

Citiraj:

Autor Desperados (Post 1334731)
Ja bih samo rekao da sam od koji dan vlasnik gigabyte 450 s tvornickim zalmanom i grafa se nis ne cuje i jako je hladna kojih 40 stupnjeva na leru i kod igri koji max 50 koliko sam uspio vidjeti uglavnom preporuka u svakom slucaju

Prosla voda...:(... ja sam bio vraski nestrpljiv jer prije ove 4850 nisam 3 godine kupovao VGA, i kad su dosle, polakomio se i navalio na prvu i najjeftiniju, pa da vidim. Mislim, igrao sam s njom stosta, Oblivion (ne pregrijava se), HL2 serijal (isto hladna:D) i dosta drugih, ali nisam cekao neko retail rjesenje sa alternativnim coolerima :fuming:... drago mi je da ove rade, jer mi je inace ova cijela Ati HD4xxx serija genijalna, i teska srca cu se rastati od moje 4850 jednog dana, bez obzira na muke... it's a bitter-sweet symphony... thnx za ref...:)

borlic5 04.05.2009. 19:36

Citiraj:

na toj gigabyte-ici je vf830 zalman hladnjak i imo sam je na 9800GT koju sam prodo razlog je bio nemogućnost stišavanja venta a kad sam ga stišao potenciometrom vent je počeo brujat a to je gore još bilo od standardne buke venta na tom pasivcu ..

Desperados 04.05.2009. 19:50

Neznam ja sam zasad zadovoljan a logicno je da nakon nekog vremena ventilator pocne zujati i brujati bio on zalman ili neki drugi ali kao sto sam vec rekao grafa je tiha i hladna i nemam nista protiv, ja nisam smanjio brzinu venta iaoko sam probao dali radi ali moze se smanjiti preko ati overdrive i nisam cuo da nesto bruji ili zuji

skyroket 08.05.2009. 17:30

Kupil sam XFX HD4850 i kod igranja crysisa mi se zblokira cijeli komp tak da moram napraviti hard reset.
Konfa je DFI LANPARTY JR P45-T2RS,proc QUAD CORE 8xxx,4 GB rama.
Igram se na rezoluciji 1650x1050 sve postavke na med.AA iskljucen.
Igra ima najnoviji patch.
Nemam instaliran CCC nego samo goli driver jer su CCC radili probleme.
Prvo sam mislil da je mozda poradi previsoke temperature pa sam instaliral GPU-Z i prilikom rušenja igre temperatura je bila oko 58 stupnjeva C tak da sam iskljucil temperaturu kao uzrok problema.
Ovo se inace dešava samo kod igranja Crysisa...

blava 08.05.2009. 17:56

ma pusti crysis on nije mjerilo stabilnosti graficke...imam ja tako sa svojom safir hd 4830 i samo u crysisi isti problem kao kod tebe...temo. mi je bila oko 55 load...jesi overclockao procesor jer crysis je osjetljiv na overclock...

skyroket 08.05.2009. 18:01

Citiraj:

Autor blava (Post 1338997)
ma pusti crysis on nije mjerilo stabilnosti graficke...imam ja tako sa svojom safir hd 4830 i samo u crysisi isti problem kao kod tebe...temo. mi je bila oko 55 load...jesi overclockao procesor jer crysis je osjetljiv na overclock...

Nisam,sve je stock i grafička i procesor

MightyMouse 10.05.2009. 20:12

Citiraj:

Daj mi molim te reci jesi li imao problema s instalacijom iste?
I koja ti je ocjena na Visti za grafiku.
Ja sam svoju odnio u Links da ju oni testiraju. :(

Naime nakon psihičke pripreme na kupovinu Gainward HD 4850 512MB GS, koja je trajala 2 tjedna, kupih ju u petak i nažalost na 3 operativna sustava (xp86, vistax86, win7x64) nakon instalacije CCC-a dobio "black screen" i "mouse flicker" nakon bootanja winsa.
Poslije toga dobih blagi živčani slom i odnio ju zamijeniti.
Umalo ogriješio dušu sa nvidiom, ali hvala bogu naletio na ovaj forum.:respekt:

Sada mi treba savjet, uzeti gigabyte-icu kao i Ti ili da ostanem pri Gainwardu? (Može zujat ko cesna i grijat se ko roštilj ako oće samo da pere kuha pegla.... :))

Zahvaljujem.

Desperados 10.05.2009. 20:43

ja imam gigabyte 4850 s tvornicki ugradjenim zalmanom i imam samo pohvale iz zeke sam ju kloknul na 710 core i 2300 memoriju neznam koliko je max ali dobije s snjom software za overclock i dizanje voltaze gpu-a ali nisam koristil, uglavnom tiha je i hladna uz solidan oc potencijal

MightyMouse 10.05.2009. 21:03

Ako dobim pare od linksa ta je grafa moja, i uštedio sam si 200kn za novi disk :P
Gigabyte mi je MBO pa će se valjda bolje i slagati... :)

Hvala na info, pozdrav!

r!dEr 11.05.2009. 01:32

Citiraj:

Autor skyroket (Post 1338982)
Kupil sam XFX HD4850 i kod igranja crysisa mi se zblokira cijeli komp tak da moram napraviti hard reset.
Konfa je DFI LANPARTY JR P45-T2RS,proc QUAD CORE 8xxx,4 GB rama.
Igram se na rezoluciji 1650x1050 sve postavke na med.AA iskljucen.
Igra ima najnoviji patch.
Nemam instaliran CCC nego samo goli driver jer su CCC radili probleme.
Prvo sam mislil da je mozda poradi previsoke temperature pa sam instaliral GPU-Z i prilikom rušenja igre temperatura je bila oko 58 stupnjeva C tak da sam iskljucil temperaturu kao uzrok problema.
Ovo se inace dešava samo kod igranja Crysisa...

takodjer imam 4850 ali sapphire toxic...
desava mi se da komp zabloka i pojave se vertikalne crte(crveno plave ili plavo zelene)
ovo mogu izbjeci ako smanjim frekvenciju rama na grafickoj, tako da probaj u ccc spustit memoriju za 100mhz pa vidi da li ti se desava isto...

djelovi za koje se sjecam da su konstantno radili pizdarije je crysis warhead odmah na pocetku cim ubijes par protivnika pa dodje prva animacija gdje se sve sledi i na animaciji nakon onog levela s vlakom kad dodje na most pa ga minira... prvi dio nekad prodje na stocku, ali ovu scenu s vlakom ne moze nikako osim kad spustim takt memorije.

skyroket 11.05.2009. 14:14

Uspjel sam srediti Crysis...
Samo sam smanjil rezu na 1280xnešto(neznam koja je točno widscreen)i radi.
Igrao sam se cijeli vikend i došel do kraja :-D
Nek s warhedom receptura ne prolazi to kak god da poštelam igra se ruši,zapravo locka se sve i moram napraviti hard reset.
Ma ko im jebe mater izbrisal bum ga i ne pokušavam više.

I da ak ju kloknem preko CCC(stavim na auto tune) nemrem ni jednu igru igrat jer se ruši,makar prolazi sve testove u CCC...
Ak ko ima XFX nek napiše koje je max stabilne taktove uspio postići...pliz

MightyMouse 11.05.2009. 17:54

Dobio sam pare od Linksa nazad i uzeo XFX 4870 za 1260kn :)

Dižem win7 x64 pa bumo vidli... :P

Ali na drugom topicu naravno.

Pozdrav svima na 4850!

leteci 12.05.2009. 17:43

Upit

...ups ovo je tribalo ici preko PM :D

sasa76x 12.05.2009. 18:02

Da li mi ko moze pomoci. Imam priliku uzeti sljedecu grafu:
VGA ATI XFX HD4850 512MB DDR3 625M
Zanima me kakva je?
Trenutno imam 9500gt ddr3 512mb gigabyte.
Jel ova neki znacajniji napredak?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:56.