PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   LCDi, Plazme i ostali televizori - pročitaj prvi post prije postavljanja pitanja (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=106140)

zvonac 19.06.2021. 21:37

Citiraj:

Autor darkijas (Post 3526841)
Svi ti forumasi preporučuju boje na warm, sto mojim očima nikako ne odgovara. Ne kazem da su hladne boje ispravna postavka,ali meni to vise odgovara očima.
Tv je ok kao takav za sada.Spomenuo sam da svaki tv ima svoje mane i vrline pa tako i oled. Postavke slike dodatno kasnije kad cu imat više vremena

Malo mi je nejasno, imaš oled i veliš da ok je.. A ja još vozim LCD sa kojim sa prezadovoljan, al vjerujem da će mi sljedeća kupnja bit definitvno oled i ne očekujem da telku bude samo, ok, jel ak je tak, ne mrdam s lcd-a:D..

Kaj ne bi oled trebao u današnjem vremenu bit "zadnji krik" tehnike. Kolko čitam, dost ljudi kod kupnje gleda da je oled, naravno pričamo o kpunij telke na duže staze korištenja, a i cijene padaju, tak da oled postaje pristupačan masama.

Jasno mi je da ti je oled samo ok, zato jer se praktički cijelo vrijeme osvrćeš za prošlošću (crt-plasma), jel tak:D Ali i dalje za "benchmark" koristiš crt tj plasmu, a obje tehnologije imaju svojih mana pa tako i vrlina koje se ističu, al, zub vremena je ovdje kao i implementirane tehnologije koje su ipak iza današnjih telki (oled), osim ak znaš za telku koja ima objedinjeno sve u jednom (crt-plasma-oled), javi, da počnem novce pripremat:D

darkijas 19.06.2021. 23:15

Realno sam pretjerao. Jer oled je bolji tv od plasme 42gt50 koju imam,ali ne toliko da bi se cijela ta nemala investicija opravdala. Druga je stvar da je ta plasma na kraju svog radnog vijeka pa bi upgrade na oled bio sasvim logican. Ovako je to dakle pretjerivanje.
Upgrade sa lcd-a na oled-to je sad tesko reci jer koliko nas ima razlicita su i ocekivanja za novi tv,ali iskustva vise nas oledasa sa ovog foruma mogu koliko toliko docarat realnu sliku Naposljetku pitaj kolegu Blackeneda koji upravo krece u upgrade sa solidnog lcd-a na oled-jel mu se i koliko isplatilo.

King of 4 19.06.2021. 23:39

ne znam sto tebe muci.

GT50 je medju zadnjim i najboljim serijama plazmi ikad proizvedenih, i jos uvijek imaju svojih prednosti ali i NEDOSTATAKA naspram Oled-a.

nista cudno da je u nekim poljima bolja, kao tv signal jer je u tadasnje doba to bio standard i skoro pa i jedini signal, i tome su bile prilagodnjene.

ali zato danas, OLED zivi u doba 4K signala, i tome je prilagodnjen, a ne nekakavom sugavom tv signalu

dapace, plazme jos uvijek imaju bolji motion nego oledi, i tu nema rasprave
ujedno 42" dijagonala ce uvijek izgledati ostrija pri 1080 jer je u nativnoj rezi, u manjoj dijagonali

i po zadnji put, kalibriraj taj oled kako treba, odi na AVS i procitaj topic o toj seriji i pokupi par savjeta, podesi i uzivaj.

tomo19 20.06.2021. 00:07

Citiraj:

Autor darkijas (Post 3524623)
Nije lako dati 1800kn za tv star 10 + godina. Ako se ipak ide na to treba tocno znati sta se kupuje. Iz iskustva sa plasmama (doduse samo panasonic) znam da tijekom godina navuku kojekakvih anomalija u slici. Burn in najcesce na dijelu ekrana gdje se inace prikazuje prijevod. Na tom dijelu onda bude i mrtvih pixela. Svjetlina moze biti upola manja u odnosu na ono kad je tv bio nov. Vjerujem da je ta 50st50 za oko 1200kn bila dobra prilika. Sestra ima taj tv već 9 godina i slika se skoro nije promjenila u odnosu na ono kada je tv bio nov, ali od prvog dana nije se pretjerivalo sa svjetlinom (na plasmi, kao i na crt-u ukupnu svjetlinu podiže parametar kontrast)
Nije zapravo niti los ovaj oled. Malo sam opet usporedjivao plasmu 42gt50 i oled. Sa smanjenjem svjetline na oled-u na 47 dobio sam zivlje boje u svjetlijim scenama,cak i ponekad bolji prikaz detalja,ali tamne scene su nekak pomalo zatvorene u odnosu na plasmu. Iako plasma ima izrazeniji sum u tamnijim scenama,iste nekako otvorenije prezentira. Paradoksalno,tamne scene mi nekak najbolje izgledaju na prastarom crt televizoru koji nije cak niti hd. Kad igram pes na oled-u preko ps3 konzole,prilikom ispucavanja lopte slika se lagano zamuti slicno kao na lcd-ima(trumotion iskljucen)-toga na plasmi naravno nema
Tko zna,mozda ipak vremenom uspijem zriktat ovaj oled da bude najbolji od svega sta imam,ali za sada to jos uvjek nije

Ja imam Panasonic P42s20e iz 2010.g., (FHD Plazma), nikakvih anomalija nema u slici, niti i jednog mrtvog piksela.
Slika je meni i ista kao i kad je kupljen ali vjerojatno da se mjeri nekim uređajima razlika bi postojala.

Upravo sam provjerio u servisnom meniju koliko je sati odradio, 27740 sati.
Koliko se sjećam, njemu je procjenjeno da tek na 100000 sati svjetlina pada na oko 50%.

Samo, prije jedno godinu dana bio je na popravku, počela se pojavljivati jedna vertikalna crta debljine oko 5cm.
Rekao sam serviseru da samo detektira kvar pa ako se isplati da ću popravljati, na kraju je dijagnostika bila 100kn a cijeli popravak 150kn, dao sam mu 200kn i rekao "u redu" :D
Mislim da je taj dio skinuo sa neke iste takve plazme za dijelove.

Istina ako se pokvari, a popravak je neisplativ, malo je nezgodno jer ne mogu čekati neku akciju za OLED, riskirat ću još 2-3. god., a onda čekati božićne popuste.
Ako bude nešto slično akciji OLEDa Grundig 65 inča za 5500kn, pred kraj prošle godine, samo meni je savim dovoljna i 55 inča.

yoke 20.06.2021. 07:31

Ajde...i ja kupio LG 55CX3...

Probao sam se igrati sa postavkama ali ne ide me bas...
Nasao sam par stanica gdje ekipa savjetuje postavke za najbolju sliku...
Ali....

Naprama Panasonic 42V20 mi djeluje kao da,mi fali detalja u crnoj boji...fali mi prelaz iz sivog u crno...
Nekako tamne scene su mi pretamne bez detalja...

Uglavnom koje postavke ste koristili za stelanje slike ? Moze neki link ?
dali ste dirali balans bijele boje ako ste radili po ovome ;
https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/cx-oled/settings

Ovako na prvu, tv ok, ali mi je plazma bila draza onako "out of box"...

Vidjet cemo nakon nekoliko dana rada i par pokusaja namjestanja...

darkijas 20.06.2021. 08:49

Yoke @ Hoš da ti ja izdiktiram svoje postavke :D

tomo19 @ Jedno je sto oni deklariraju,a drugo je stvarni rad nekog uređaja kroz godine.
Ja sam jednom prilikom naletio na 42gt30 sa 18000 sati. Svjetlina je bila doslovno prepolovljena. Sva sreća sam uspio vratit. Samo to je bio jedan pojedinačan ekstreman primjer dok su sve druge plasme imale manja odstupanja u svjetlini. Ne znam ni sam sto točno dovodi do toga,ali predpostavljam da nabrijavanje svjetline na plasmi ima najveći negativan učinak na kvalitetu slike dugoročno.
Mrtvi pixeli na plasmi, ja nisam vidio niti jedan u klasičnom smislu ono kao na lcd-u da je zaglavaljen i tak stoji. Na plasmi je to najčešće na dijelu ekrana gdje je obično prijevod naših tv kanala poavljuju se crni pixeli nasumično na crvenoj, žutoj ili zelenoj boji vidljivo. Npr upaliti teletext preko cijelog ekrana na crvenoj boji ili čak na travnjaku neke nogometne utakmice pojavljuju se crni pixeli kao roj vinskih mušica.
Burn in takodjer najčešće na dijelu gdje je prijevod ali i gdje budu logotipi od tv postaja. Nije vidljivo na prvi pogled (valja znati tražiti) vec samo u određenim gradacijama sjene. Najčešće nije neki problem osim ako nije izraženo u većoj mjeri. Zanimljivo, ali vjerujem da noviji neo pdp plasma paneli kao da su više osjetljiviji na burn in nego starije plasme do 2010god

zvonac 20.06.2021. 09:18

Citiraj:

Autor darkijas (Post 3526913)
Realno sam pretjerao. Jer oled je bolji tv od plasme 42gt50 koju imam,ali ne toliko da bi se cijela ta nemala investicija opravdala. Druga je stvar da je ta plasma na kraju svog radnog vijeka pa bi upgrade na oled bio sasvim logican. Ovako je to dakle pretjerivanje.
Upgrade sa lcd-a na oled-to je sad tesko reci jer koliko nas ima razlicita su i ocekivanja za novi tv,ali iskustva vise nas oledasa sa ovog foruma mogu koliko toliko docarat realnu sliku Naposljetku pitaj kolegu Blackeneda koji upravo krece u upgrade sa solidnog lcd-a na oled-jel mu se i koliko isplatilo.

Pa oled nikad nije nit bio jeftin a opravdanje je teško nać ukoliko oled ne nabaviš za male novce, a to će bit kroz koju godinu..

Kaj upgrade s lcd-a na oled ne bi trebao biti očit, vidljiv? Ili i dalje lcd ima svojih vrlina (svjetlina ekrana, brzina odziva matrice) a koje su dovoljni razlozi da se ne prelazi na oled (?)

Imam XE9005 FALD, ak se odlučim kroz koju godinu otići na oled, jel bi to značilo neki pomak na bolje ili.. Čudno bi mi bilo dok bi mi sad neko rekao "pa nema neke razlike između oleda i lcd-a" "prelazak je nepotreban" i sl., da se razumijemo, ne gledam samo isplativost kupnje oled-a, gledam i tehničku stranu tv-a..

Ak ćemo gledat pitanje isplativosti, onda bih trebao gledat gdje oled košta 4-5tkn, onda bi se donekle isplatila kupnja, al to je na granici dobrog humora, zasada:D Dal oled opravdava svojom cijenom od 7-8tkn, spram lcd-a iste cijene, mislim da da.

tascam 20.06.2021. 09:20

Citiraj:

Autor yoke (Post 3526927)
Ajde...i ja kupio LG 55CX3...

Probao sam se igrati sa postavkama ali ne ide me bas...
Nasao sam par stanica gdje ekipa savjetuje postavke za najbolju sliku...
Ali....

Naprama Panasonic 42V20 mi djeluje kao da,mi fali detalja u crnoj boji...fali mi prelaz iz sivog u crno...
Nekako tamne scene su mi pretamne bez detalja...

Uglavnom koje postavke ste koristili za stelanje slike ? Moze neki link ?
dali ste dirali balans bijele boje ako ste radili po ovome ;
https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/cx-oled/settings

Ovako na prvu, tv ok, ali mi je plazma bila draza onako "out of box"...

Vidjet cemo nakon nekoliko dana rada i par pokusaja namjestanja...

Evo postavki po kojima sam složio svoj cx:

https://www.avsforum.com/threads/202...#post-59402476

darkijas 20.06.2021. 09:35

Citiraj:

Autor zvonac (Post 3526936)
Pa oled nikad nije nit bio jeftin a opravdanje je teško nać ukoliko oled ne nabaviš za male novce, a to će bit kroz koju godinu..

Kaj upgrade s lcd-a na oled ne bi trebao biti očit, vidljiv? Ili i dalje lcd ima svojih vrlina (svjetlina ekrana, brzina odziva matrice) a koje su dovoljni razlozi da se ne prelazi na oled (?)

Imam XE9005 FALD, ak se odlučim kroz koju godinu otići na oled, jel bi to značilo neki pomak na bolje ili.. Čudno bi mi bilo dok bi mi sad neko rekao "pa nema neke razlike između oleda i lcd-a" "prelazak je nepotreban" i sl., da se razumijemo, ne gledam samo isplativost kupnje oled-a, gledam i tehničku stranu tv-a..

Ak ćemo gledat pitanje isplativosti, onda bih trebao gledat gdje oled košta 4-5tkn, onda bi se donekle isplatila kupnja, al to je na granici dobrog humora, zasada:D Dal oled opravdava svojom cijenom od 7-8tkn, spram lcd-a iste cijene, mislim da da.

Kak sam rekao,svak ima neki svoj doživljaj slike na tv-u koji koristi,takodjer razlikuju se i očekivanja kakav bi oled trebao biti. Svijetlije scene bi mogle izgledati bolje na tom xe9005,kao i saturacija boja u istima iako je to va panel koji i nije nešto saturiran-ips je tu bolji. Tamne scene-ovisno koliko ima dobro posloženo pozadinsko osvjetljenje taj lcd. Prikaz crne je bolji na oledu,ali prikaz detalja u sjeni možda i nije uvijek.
Jača strana oled-a su naravno tamnije scene, tada su i boje vidljivo bogato saturirane. Gubitak detalja u pojedinim scenama je prisutan,ali npr u igri shadow of the tomb raider ostao sam zapanjen kako tamne scene i detalji izgledaju dobro na oled-u -To nisam vidio čak niti na crt-u. Dakle oled neke tamne scene prikazuje briljantno, neke sa malo gubika detalja ali opet jako dobro.
Ja osobno ne trpim backlight bleeding i dse na lcd-u. Nezamislivo mi je iskrcati 1000eur ii više za lcd i onda gledati probijanje pozadinskog. Kada je lcd dobro uniformiran i ako ima dobar kontrast, mozda i ne treba mijenjati. Meni čak npr i na dobrom ips tv-u ili monitoru mogu izgledati tamne scene čist solidno. ali na nekima je to prava šaka u oko

yoke 20.06.2021. 10:07

Citiraj:

Autor darkijas (Post 3526934)
Yoke @ Hoš da ti ja izdiktiram svoje postavke :D

Daj sta das :lol2:

Ma sto vise to bolje ;)

(By the way...ja ganjam plazmu od dana 1 na THX postavkama uz malu korekciju svjetline na +2...(bar mi je tako sad kad sma ju donio u vikendicu i spoji na maxtv satelit...doma je bila cijelo vrijeme na kutiji od bneta. Zadnjih par mjeseci na A1 s tim da mi je stara skatula od bneta imala bolju sliku nego nova od A1....

Citiraj:

Autor tascam (Post 3526937)
Evo postavki po kojima sam složio svoj cx:

https://www.avsforum.com/threads/202...#post-59402476

E sad si me malo zbunio...
Kad otvorim taj link pise da je OLED LIGHT na 27

Picture Mode Settings
FILMMAKER MODE
OLED LIGHT: 27
Contrast: 85
Brightness: 50
Sharpness: 0
Color: 50
Tint: 0

A ako se ne varam ovdje se pisalo da bi on trebao biti visoko, oko 50-85-100?
Jer ako je on nizak onda nista od slike ?

yoke 20.06.2021. 10:20

1 privitaka
Evo jedna slika hrt2 preko sat max tv....1080i...

darkijas 20.06.2021. 10:29

Ja ne bi rekao da baš ništa od slike ako je oled light smanjen. tj. jel to prisutno u nekoj mjeri, za sada ne kužim.
Oled light ja za normalno gledanje tv programa držim 50-60%
svjetlinu kad sam smanjio sa 50 na 45,dobio sam zasićenije boje u svijetlim scenama,ali tako je naravno izvjestan veći gubitak detalja u sjenama
sharpness na 10
Za pc monitoriranje držim oled light na 20 i trumotion isključiti i druge pikanterije za manji lag. Profil slike ajde taj filmmaker mode,ali može to i malo hladnije.

AA dobra slika plasmica
Koliko držiš vrijednost kontrasta na plasmi

tascam 20.06.2021. 11:05

Podesi oled light kako tebi paše,Meni je na 70.

dadoremix 20.06.2021. 11:12

I ja se jos patim od jucer
Malo googlo al nista to mojem oku ne pase

Svjetlost 75
Kontrast 100

Cak mi i dalje ponekad slika izgleda crno crno

Ipak bi reko, to je utjecaj plazme 9 godina
Ona je imala taj neki šum sive boje

Al cak mi i iptv kanali izazivaju wow efekt
Nema pikselizacije u brzim scenama kao na plazmi

darkijas 20.06.2021. 11:18

Za sve one koji se dvoume da li kupiti oled ili ne,ja bi rekao kupite. Ipak je ovo pcekspert forum i hardver se mora isprobati, jer uprotivnom znatiželja će vas ganjat unedogled. Tak sam i ja dugo premišljao i dvojio, sad sam barem miran s te strane. Jel se isplati i pored toga sto doma imate još uvjek dobar tv-naravno da se ne isplati! Ali ko ga šljivi

RimtuTiTuki 20.06.2021. 11:56

Meni je isto prelaz plazma -> OLED bio čudan.

Prikaz slike je drugačiji, i slika mi je izgledala dosta "neugodno" prvih par dana. Nakon malo igranja sa postavkama, mislim da je OLED zbilja najbolje što se može trenutno kupiti, pogotovo za 4K sadžaj.

Elven 20.06.2021. 14:11

Citiraj:

Autor RimtuTiTuki (Post 3526965)

Prikaz slike je drugačiji, i slika mi je izgledala dosta "neugodno" prvih par dana. Nakon malo igranja sa postavkama, mislim da je OLED zbilja najbolje što se može trenutno kupiti, pogotovo za 4K sadžaj.

Ja nisam imao plazmu, nego prosječan lcd va tv, i oled mi je bio wow.
Doduše meni bi i top lcd u toj poziciji bio wow, ali sam se odlučio za oled, i nisam zažalio, ionako 99% vremena gledam netflix, upravo ću i otkazati tv i preći full samo na optiku, a ako se zaželim naših kanala, maxtv to go ili eon (koji uskoro stiže službeno na naše tržište... i da, imat će SK i Eurosport :) )

King of 4 20.06.2021. 17:37

Citiraj:

Autor RimtuTiTuki (Post 3526965)

Ono što ljudi zaboravljaju da je oled i dalje "LCD"
Da i dalje ima probleme sa motion gdje su plazme super smooth I imaju svih 1080 liniji u pokretu, dok oledu ni blizu

Prezime 20.06.2021. 17:56

Citiraj:

Autor King of 4 (Post 3527020)
Da i dalje ima probleme sa motion gdje su plazme super smooth I imaju svih 1080 liniji u pokretu, dok oledu ni blizu

Bas se ne slazem sa ovim i da ne ulazim u siru raspravu, ovdje je to vrlo jednostavno i jasno objasnjeno sa istaknutim razlikama.

King of 4 20.06.2021. 18:02

Citiraj:

Autor Prezime (Post 3527024)
Bas se ne slazem sa ovim i da ne ulazim u siru raspravu, ovdje je to vrlo jednostavno i jasno objasnjeno sa istaknutim razlikama.

Ne slažeš s čim? Da motion nije bolje odrađen na plazmi nego na oledu i lcdu?

domy_os 20.06.2021. 19:26

Citiraj:

Koji ljudi? LCD i OLED imaju manje sličnosti nego ZF i Aisin mjenjač.

yoke 20.06.2021. 19:34

Kaze bolja polovica "sta si ovo uzeo, stara televizija je imala bolju sliku od ove":hitthewal:

Nazalost ne mogu joj kontrirati jer i meni tako izgleda...pa samo rekoh da ju treba malo nasteliti pa ce biti super :roller:

OuttaControl 20.06.2021. 20:14

Citiraj:

Niit blizu, totalno razlicite tehnologije. Kako kažu polupani loncici :D

QLED je idalje LCD a OLED nema veze sa LCDom nikakvoh tekucih kristala tu nema. Za motion ne znam, davno sam imao priliku gledat plazmu i ne mogu usporediti, vrlo moguće da je bolje na plazmi.

King of 4 20.06.2021. 20:37

https://www.topwaydisplay.com/blog/l...led-comparison

yoke 20.06.2021. 20:45

Ajd...mali updejte....

Nasao ove postavke, toplo 1,2,3,srednje, hladno....

Prebacio na hladno...to mi vise pase....

Sad cu krenuti od tog....

Na warmu mi je falilo boje...sve je bilo bezlicno...

King of 4 20.06.2021. 20:51

zasto se patite sami kada na AVS forumu postoje specificne teme za svaki model i mozete se voditi po tome, ekipa koristi kalibratore, imaju znanja, i postavljaju telke ovisno o upotrebi.

i ono bitno, nece vam jedne postavke biti univerzalne za sve.

yoke 20.06.2021. 21:10

Citiraj:

Autor King of 4 (Post 3527056)
zasto se patite sami kada na AVS forumu postoje specificne teme za svaki model i mozete se voditi po tome, ekipa koristi kalibratore, imaju znanja, i postavljaju telke ovisno o upotrebi.

i ono bitno, nece vam jedne postavke biti univerzalne za sve.

Probao sam neke od tih postavki ali mi nisu pasale...
Mozda ih nisam sve primjenio...

Znas kako ono ide...ako nista ne upali, procitaj uputstva :roller:

Budem jos jednom detaljno to sve procitao, ali mi je ostalo da je njima u oostavkama ostalo warm2 (nisu stavljali cool)...mozda i grijesim...

dadoremix 20.06.2021. 22:00

dobro je još kad kupiš novi auto, pa ne moraš TWEAKATI po njemu, ili dodavat 2-3 cilindra i sjedala ..

eh, kamo je svijet dosao ..
Al trenutno i ja imam osječaj bedastog.. koji kurc sam išao kupovat oled
standard profil za sliku mi nikako ne paše, živo .. ubij ga odmah koliko je to nafrljeno
DA, znam .. ja sad trazim oko ugudno ono što je bilo prije na plazmi
Trebat če se prilagodit

blackened 20.06.2021. 22:10

Evo upiknio i ja danas, sad me nakon svega ovoga sto pišete strah ga i upalit :D

Doduše necu ni imati 2 dana vremena svakako.

Jel vi svi kojima ne paše profil slike dolazite sa plazmi?

yoke 20.06.2021. 22:26

1 privitaka
Ja sam s plazme..panasonic v serija

Ok, znam da i fotka laze, vidi se po boji zida u pozadini...ali tek na cool dobijem bijelu i ostale boje kakve bi trebale biti...bar po meni...
Znam kad je ljeto, kad sunce upece, bijelo blijesti a krajolik zna biti onako ispran jer je suh...meni ovo djeluje skroz ok....boje ipak trebaju biti naglasene...ali trebat ce jos igranja....
Inace izvor je netflix, 1080...neki francuski film....

yoke 20.06.2021. 22:36

1 privitaka
Citiraj:

Autor darkijas (Post 3526950)

AA dobra slika plasmica
Koliko držiš vrijednost kontrasta na plasmi

Evo uslikao postavke kad sam okinuo i onu sliku....

yoke 20.06.2021. 22:46

Citiraj:

Autor dadoremix (Post 3527066)
dobro je još kad kupiš novi auto, pa ne moraš TWEAKATI po njemu, ili dodavat 2-3 cilindra i sjedala ..

eh, kamo je svijet dosao ..
Al trenutno i ja imam osječaj bedastog.. koji kurc sam išao kupovat oled
standard profil za sliku mi nikako ne paše, živo .. ubij ga odmah koliko je to nafrljeno
DA, znam .. ja sad trazim oko ugudno ono što je bilo prije na plazmi
Trebat če se prilagodit

Da, ni meni nije jasno...
Kod panasonica sam imao THX mode koji je bio jako dobro poslozen....prakticno uplalis TV i prst u uvo....

Ovaj LG ima cinema made a slika za K...sve pretamno, bez detalja, bez boje, a kad rukne bijela boja sve bljesti....nigdje sredine....

Nije mi jasno kako nemaju neki referenti mode koji je neutralan nego za dobiti najbolju sliku moras izgubiti pet dana googaljuci po netu i stelajuci sve to skupa....

Znam da svakome nesto pase vise ili manje, al ben'ti eno na plazmi si imao 5 postavki i svi sretni i zadovoljni....
Ovdje ih imas 555 i out of the box nitko zadovoljan..
Pa bar da ima jedam mod koji je ok, brain free....al nidje veze :roller:

Ok...ja forsiram HD 1080, ne 4K....mozda na 4K ima neki mod koji izgleda ludilo...iako sumnjam....

Aggrrgghhhh....

darkijas 20.06.2021. 22:48

Vidim kontrast je na default vrijednosti a slika pored toga djeluje živo. Očito je tv u dobrom stanju. Plasmica se bude dobro snašla u spavaćoj sobi

yoke 20.06.2021. 23:09

Idem googkati zasto ste kontra cold postavki....
Mislim, meni to tek sad pari normalno....
Kad sam upalio betmena na filmmaker modu, il kako se vec zove...kad je malac pao u bunar...nista osim crnila nije bilo na ekranu...nikakvih nijansi, nista detalja...bezveze...negledljivo

Plus sve mi imalo zelenu nijansu...?%

dadoremix 20.06.2021. 23:48

ja sam po defaultu upalio da makne plavo svijetlo

i odmah su boje toplije, slika tamnija
sad ga opet zrokao na default settup jer vel toliko sam drko da nit neznam što je sve izmrdano

nego, ajmo još nešto da se isproba
to nisam sredio nit na panasonic plazmi, pa se nadao da če ovdje bit ok .. al kurchinaaa velika
dakle, snimanje kanala
ubodeš mu usb, ovaj onaj .. 16gb, 64gb, 128gb sandisk extreme 3.1 .
jebe se lg-u .. napiše ti ubodi ti usb uređaj za snimanje.. WTF ?
jedino kad sa utakno 16gb, usb je bio na popisu snimanja, ali je reko .. ajd da mi provjerimo usb .. i odfako ga je
kasnije nit njega više nema na popisu da bi mogao snimat, ali ajd da ga provjerimo
naravno svaki usb se uredno vidi u tv-u i nudi opciju pretraživanja slika, videa

ne valjda da treba ubost hdd u ladici ?

King of 4 21.06.2021. 03:49

FAT32 ili ntfs format?

yoke 21.06.2021. 07:49

3 privitaka
Oke, nakon još malo čitanja, ispada da svi guraju tople postavke pa od tog kreće namještanje najbolje slike.
Ali nažalost meni to nekako nije pasalo. Sutra se malo detaljnije pozabavim tim.
Možda mi više pašu hladne postavke, jer dolazim s plazme (koliko vidim nisam sam), ne znam...
Ali recimo meni super izgleda i EPSON TW6700 projektor koji je isto na defoltnim postavkama i ima odličnu sliku. Nisam ništa trebao šteliti.
Pozabavim se sutra s tim, krenem od nule, uzmem neke preporučene ''kalibracijske'' postavke pa pokušam s tim.

Evo i par fotki epsona

tiki66 21.06.2021. 09:30

Citiraj:

Autor darkijas (Post 3526811)
Jel ima netko kakve preporuke glede rada oled compensation cycle procesa. Tj znam da je preporuka zbog toga držati oled konstantno u stanju čekanja, ali ja više volim isključiti potpuno pogotovo ak znam da par dana neću paliti tv

A zbog čega gasiš iz struje? Ako negdje ideš i strah te grmljavine, onda je ok isčupati ga iz zida, ali moraš paziti i da isključiš i HDMI i antenu i ethernet kabel...

Ako ga gasiš iz navike, nemoj više, nema potrebe. Pusti ga nek on radi svoj refresh i slične stvari kako je postavljen.

Newmie 21.06.2021. 09:57

Citiraj:

Autor blackened (Post 3527070)
Evo upiknio i ja danas, sad me nakon svega ovoga sto pišete strah ga i upalit :D

Doduše necu ni imati 2 dana vremena svakako.

Jel vi svi kojima ne paše profil slike dolazite sa plazmi?

Ma ne zamaraj se, govori se o osobnim preferencijama ovdje, a ne o tome da li TV radi ili ne radi dobro.

Ja sam uzeo CX3 prije 2 tjedna i još uvijek mi sline cure svaki put kada ga upalim, pogotovo na 4k sadržaju i na PS5.

RaneZ 21.06.2021. 11:00

Citiraj:

Autor Newmie (Post 3527134)
Ja sam uzeo CX3 prije 2 tjedna i još uvijek mi sline cure svaki put kada ga upalim, pogotovo na 4k sadržaju i na PS5.

Zato se i kupuje oled. A ne da gledam HRT/ini logo :roller:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:22.