![]() |
imam i ja nano S 300kn :)
|
|
Citiraj:
|
Citiraj:
ovo me sada samo odgodilo za par mjeseci :chears: |
https://news.bitcoin.com/ledger-wall...the-situation/
https://www.reddit.com/r/ledgerwalle...ussion_thread/ Krasno. Mislim da je ovo lekcija i preporuka svakome tko kupuje novi da kupi anonimno u nekom od HR dućana. |
htio bi kupiti hardware wallet, može li mi netko objasniti da li se prije upotrebe moram registrirati (odnosno kako se dogodilo ovo hakiranje podataka)? početnik sam u ovim temama. da li i dalje uzeti ledger ili ipak trezor?
|
Citiraj:
dakle po meni potpuno svejedno. samo bit oprezan jer nijedan hardver te nece spasiti ako ne upalis mozak :) |
|
Pa nek se strpi još koje desetljeće pa brute-forca password sa kvantnim računalom.
Ili posjeti regresoterapeuta, ako se ljudi mogu sjetit prošlih života što nebi mogli lozinke. Ovaj je još veći baksuz btw. |
Idem skroz offtopic ali... tog lika s hardom ne kuzim bas. Kazu ima 10 pokusaja, 8 je iskoristio. Kazu nakon toga se disk enkriptira i nema sanse doc do podataka. Sad jedno pitanje, ipak smo na hardver forumu, ajd realno, pa koji to hard sam po sebi radi? I da ima firmware u samoj elektronici diska, opet se doslovno ploce mogu izvaditi i prebaciti u slicni hard i ocitati... a onda je zbilja moguce bruteforcati, i vjerojatno mu ne treba kvantno računalo. Da je istina sve sto se pise vec bi mu netko ponudio 100 milijuna dolara za taj disk.
|
Citiraj:
|
I ja imam zarobljeno, u Coinomiju na mobitelu 0.05550932 BTC.Jednostavno neigra ni pass, ni fraza,kažu da izgleda nema pomoći?Ako netko ima rješenje podjelimo skoro 2000€???
|
Citiraj:
|
Evo, tek tolko da se psihološki pripremite:
https://cointelegraph.com/news/ledge...records-leaked Ameri barem mogu pištolj kupiti.... ko u vrijeme divljeg zapada. |
Moj arsenal spreman, bring it on... Spavam sa pištoljem u noćnom ormariću sa punim spremnikom, sad ću morati malo pojačati oprez i ubaciti i metak u cijev :D
|
Ja kupio na aliexpressu desert eagle plastičnu repliku, nek se nađe, priča se po kvartu da sam "u kriptovalutama".
Kako ide, uskoro će mi se razni kriminalci i žiceri počet pojavljivat na vratima.... |
Citiraj:
Probao sve i svašta ali ,nešto se zblesiralo i nejde?Dodavao valet,na drugom jednakom mobitelu.Koji sam baš kupio za experimente,ali ne prihvača frazu.Što ti dođe ovo,,wipeaj podatke,,od aplikacije?Lp |
Citiraj:
Wipe data napraviš u aplikacijama kada odeš pod Coinomi. Briše sve i vraća na stanje kao kod prve instalacije aplikacije. |
Lik otključava wallete za 20% iznosa na njemu. Jedini je problem što ima 35% uspješnosti.
https://www.coindesk.com/crypto-wall...ery-technician |
Baš sam testirao naziv (16 slova) popularne pjesme od Lepe Brene iz 80-ih i gle čuda:
Citiraj:
Citiraj:
|
kad smo kod walleta i sl. prijatelj mi je dobio sina nakon dvije kcerke i vjerujem da nece ici na vise djece te bi htio darovati crypto za svo troje djece i da budu time resistant wallet type. Razmisljao sam o Polkadotu jer je neke pristojne cijene i vjerujem da ce za 20 godina i dalje biti tu.
Kako bi vi to izveli? znaci bez HW walleta bi isao, nikakav ledger i sl. mozda paper wallet neki? gdje ja mogu u svoj cloud snimiti backup of paper wallet passworda tako da tata ne zaboravi na to ili ga izgubi :) |
cek, iso bi na DOT, a nebi uzeo BTC i ETH prije toga/uz to :stoopid:?
|
Citiraj:
ovako uzmem svakome 1 ili 2 DOTa i po meni ima veci rast ispred sebe od BTCa. A eth ce rasti ful, samo sto kako sam rekao..glupo mi dati 0.02 Coina po djetetu ili tako nes.. |
ta to je ta psihologija. kuzim ja to, ali je imho bedasto jer jedan BTC ce jednoga dana mozda/nadajmo se npr. vrijediti pola miljona USD pa nebu nikome smetale decimale ha ha. a jedan DOT...
|
da BTC vrijedi BTC pol milijuna, od sada pa do tada 20$ moze maksimalno vrijediti 286$,
dok Polkadota da prepolovi BTCovo napredovanje zadnjih 7 godina (x300) moze vrijediti 3000$ nego..imas neku opciju za DOT ili samo BTC ili ETH? :) |
nemrem ti pomoc oko altcoina jer sam ih jako malo proucavao, pogotovo ove nove post 2018., tak da se nebi ni usudio ikome davati savjete.
|
Citiraj:
https://decrypt.co/26749/the-best-cr...ou-can-buy-now Možda ovako nešto pa spremiti na sigurno? |
Citiraj:
|
Staviš seedphrase od paperwalleta u text dokument, i fino enkriptiraš sa 7-zip ili ga staviš u Veracrypt container i pohraniš na nekoliko cloud servisa i usb stickova/hardova.
Ovi metale moraš skrivat po kući/šumi, ko da imaš zlatnu polugu. |
da je 30ak dolara rekao bi kul poklon, pa cak i 50 dolara po steelwalletu. ali 100dolara, ma bjezi :)
@kopija bit ce ovo sta ti kazes :D |
Citiraj:
Recimo da si rođen 1978: samo rotiraš poziciju prve i devete riječi seedphrase-a. Voila, enkripcija u domaćoj radinosti. Možeš isprintati taj "enkriptirani" seedphrase i objaviti ga na lokalnoj oglasnoj ploći ako hoćeš ili ga fino uokvirit i poklonit nekom da ga objesi na zid u dnevnoj sobi. |
Citiraj:
pogotovo sto je XXX skocio lijepo od kad sam djeci uzeo coineve :) ako nsita drugo, bit ce za polovan auto kad navrse 18 god |
Citiraj:
|
Citiraj:
A pravi redoslijed ce ostati kod mene u cloudu i paper verziji. Roditelji ionako nemaju pojma sta je crypto, kao da pricam o alkemiji :stoopid: ali treba sprijeciti paper handse za sell :D |
Iz Trezora je radi lošeg dizajna (ne koristi secure čip nego ključ drži u mikrokontroleru) moguće izvući private key metodom power glitchinga. Što znači ako vam netko ukrade Trezor, ili ima pristup njemu na par minuta, to je kao da vam je ukrao i sve u njemu.
https://medium.com/@Zero404Cool/trez...s-761eeab03ff8 |
Citiraj:
S druge strane ono što nisam skužio da li je problem u premalih 12 riječi passphrase? ako je, da li je onda rješenje napraviti 24 ili više riječi? Btw, drago mi je što si našao taj tekst, jer to je to zašto nam treba svima informiranje, zato veliko hvala na ovome! |
Citiraj:
Problem je u tome što Trezor za smještaj privatnog ključa koristi EEPROM memoriju u mikrokontroleru. Mikrokontroleri u pravilu imaju "read protect" funkciju kojom se zaštite da ne bi mogao bilo tko pročitati sadržaj ROMa i EEPROMa pomoću programatora i klonirati komercijalni uređaj ili doći do podataka do kojih ne bi trebao. Međutim neki mikrokontroleri imaju slabost koja se iskoristi tako da se manipulira naponom i dovede kontroler na rub normalnog funkcioniranja i tada je moguće pročitati sadržaj memorije koja po dizajnu ne bi smjela biti čitljiva. Pravilno dizajnirani uređaji koriste "secure element" odnosno čip kojem je sigurnost glavni prioritet, obično imaju fizičku zaštitu od brušenja čipa i dodatne mjere kojima se onemogućava čitanje sadržaja. Nešto kao čip u bankovnoj kartici ili tokenu. Trezor to ne koristi nego se oslanja na mikrokontroler generalne namjene i tu nastaje problem. Još malo svježih detalja o izvlačenju tajni iz Trezora pomoću voltage-glitching metode : https://hackaday.com/2021/02/04/hack...from-a-trezor/ Jednostavno sa hardverom koji koristi ne može biti siguran, odnosno radi se o fundamentalno pogrešnom dizajnu za takav uređaj. |
Bok svima. Imam Trezor wallet na kojem drzim bitcoin, te namjeravam prebacivati na njega i eth recimo nakon svakih mj dana mine-anja. Sad sam išao isprobati trade eth u btc unutar trezora, samo fee je vrlo mali (5-6 usd), no kada napravim konverziju, na cca 0.3 btc u eth i obratno izgubim oko 400 usd. Je li to normalno? Šta ne bi trebala vrijednost crypta trade-ana unutar trezora imati istu vrijednost?
|
I mene isto zanima,
Doduše kodmene je Ledger Wallet, minam ETH na njega i prošli put sam išao prebaciti cca 150€ vrijednosti ETH u BTC i prilikom konverzije tražilo mi je potvrdu da se slažem da će uzeti 0.002xxx ETH (cca 4€) za fee što mi je ok ali kad se konverzija obavila uzeto mi je 0.0003xxx BTC (15ak €). Gdje onda konvertirati najbezbolnije? |
Kod traženja najpovoljnijeg moraš voditi računa da li se još naplaćuje i transfer crypta sa wallet X na wallet Y
|
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:02. |