![]() |
Citiraj:
~1.45 je optimum onak za svakodnevni rad..ja svojeg tjeram sad na 2.8 Ghz , 1.4V i to mi je sasvim dosta |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
da...al dobro, za zrak je to dovoljno...u ekstreme nebi ulazio ;) (s co2, lq n2 ;) itd.)
voda neide u moj komp...tak da je to to onda :D |
novi bios:
ftp://ftp.asus.com/pub/ASUS/mb/socke...P/P5BD0706.zip beta :o baš da vidim oće li mi sredit probleme sa FSBom :) |
ovo mi nije jasno Enhance CrossFire performance
šta asus P5B deluxe podržava CrossFire jer ono bilo je riječi da ne? |
Citiraj:
nego ima slučajeva da neradi SLI :) I konnnnačččnoooo... novi bios je kao da sam kupio novu ploču : cheers2 http://img133.imageshack.us/img133/7296/460x7lw2.th.jpg ide kao da nema granice.. upalio se i na 475 samo šta su windowsi se malo s***ali i nisu baš radili kako treba :D novi bios je stvarno dobar po moju ploču. :) Nego imam problem kad pređem 400fsb..... BIOS mi javlja neki čudan zvuk: ovako ide "beeeeeeep beep beep beep" :D Znači prvo jedan dugi i onda 3 kratka. I kasnije se više ne ponavlja.:confused: To riješim tako šta ga par puta ugasim pa upalim i onda upali. Takve zvukove sam imao prije kad mi grafička nije radila kako treba :confused: PCI-E frekvenciju sam stavio na 101mhz, jel bi možda treba povećat ili?? |
Najbolje da ti je PCI-E frekvencija na 100 MHz, to je ipak default.
|
vidim na XS forumu da neki drže i na 120 i kažu da čak i dobiju nešto. A meni se čini da sam jednom vidio da je neko upita dokud se smi dizati i ovi su odgovorili do 140. :|
nego mene zanima šta onaj zvuk označava? |
evo da pohvalim i obicnu p5b, sa 0509 biosom nema kraja sta se tice fsb-a,
pise da moze do 650:confused:, tako da nije sve tako crno, sve se postavke namjestaju supac... evo i reze http://img146.imageshack.us/img146/7...erpiiy5.th.jpg |
nice ;)
|
Citiraj:
Znam da je na AGP-u tolerancija za sve grafe do nekih 75 MHz,dok za PCI-E nisam upoznat ali općenito se ne bih igrao sa time. Možeš dobiti jako malo, a opet izgubiti puno. A što se tiče XS, ne zove se bezveze tako ;) Za zvuk nisam siguran, probaj smanjiti frekvu PCI-E sabirnice na 100 pa vidi hoće li onda pištati, no ne bih rekao da bi baš +1 MHz trebao zezati, no možeš probati jer si rekao da su talvi zvukovi kada ti grafa nije radila... |
koji je najbolji BIOS za Asus p5b Deluxe?i kak da ga stavim,tj. flasham??
|
0614 ovaj zadnji službeni,u biosu flashaš preko diskete a možeš i iz windowsa..
|
meni 0706 radi presavršeno, svi ovi ostali mi nisu valjali :)
|
ok,jel mi možete reći koji je onda najbolji ?onaj najnoviji na Asus stranici?
pitanje - isplati li se uzimati ploče sa i975x chipsetom? kao ova: http://www.links.hr/index.php?option...kl=050.306.140 ja brijem da ova Asus p5b Deluxe podržava Quad procesore. |
i P5B i P5W del podržavaju quad core
|
Jedno pitanje za sve sa Core 2 Duo procesorima:
Kakvo napajanje imate? Navodno je potreban osmerožilni konektor umjesto četverožilnog kakav je bio za starije Intele. |
Ovisi za koju plocu....na mojoj npr. nije potreban 8-pinski dodatak, vec 4-pinski...
|
i na mojoj asusici je potreban 4pinski,koje su to ploče koje dolaze sa 8pinskim?
|
varate se i jedan i drugi ;)
on misli na napajanje procesora koje je u starih intela bilo sa 4 pina (2 žute 2 crne) a sad je 8 pinsko(4crne 4 žute). U gornjem livom kutu se nalazi to napajanje i ako je ploča nova onda su samo 4 otkrivena a još 4 su pokrivena crnom kapicom koja se može skinit. Ali kako kažu ljudi sa XS nisu primjetili neku razliku tako da može i jedno i drugo |
Citiraj:
Citiraj:
Razmišljao sam o ovoj ploči, pa me zanima ima li ona 4-pinski 12 V konektor kako bih mogao iskoristiti sadašnje napajanje! Mislim da bi mi ova matična uz E6400 bila dobar izbor iako ne mislim OC-ati, ili? |
ma 100% može jer sam ja provjerio i ova ploča radi i pod 4pinskim i 8 pinskim napajanjem.
A ploče su isti model osim šta ova ima neke stvari opremljenije i kvalitetnije. :) |
Citiraj:
http://www.links.hr/photo/big/050.306.140.jpg |
Citiraj:
|
Pa da, ali na nekim plocama to nije potrebno...kao je li na tvojoj i mojoj....
|
Citiraj:
Ipak je ona novija i slična kao i P5B. Jel neko clocka sa clockgenom?? koliko vidim nepodržava ga ova matična :o ali vidim po XS ljudi ga koriste i na P5W i P5B :) Može neko malo objasnit kako ide ovaj novi jer nisam ga koristio od one stare verzije : stoopid |
Ma sve ok :beer:
Nikad ClockGen, bar za mene...dobri stari bios je najbolji :) |
je ali naživciram se dok 5 puta se resetira i upali :D
naša sam koji program ;) nije clockgen nego setFSB koji vizualno sličana pa :p |
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:30. |