PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Iskustva s IT trgovinama (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=66)
-   -   Portio Informatika (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=225251)

Tomtam 16.01.2012. 15:11

hehe, očito se forum čita, greška je ispravljena.

T0mB1ll 16.01.2012. 15:23

a što je pisalo?

veve 16.01.2012. 15:47

Pisalo je tvrdi dick :D

Evo jos jedno moje pozitivno iskustvo sta se tice dostave.
Prosli tjedan sam u srijedu ujutro oko pola 11 narucio graficku, negdje oko pola 6 stize potvrda da je poslano i graficka mi je stigla odmah drugi dan.

redscro 16.01.2012. 15:48

Citiraj:

Autor T0mB1ll (Post 2075981)
a što je pisalo?

http://www.pohrani.com/f/1t/10w/47YgeBz4/capture.jpg

Btw. ni danas nema glasa o mojim komponentama, točno tjedan dana od uplate. Nema praznika, godišnjih i čega već, očito im je takva praksa. Pitao sam u petak gdje je zapelo, vele da su u postupku dolaska od dobavljača. Gdje je dobavljač, na mjesecu?

EDIT: Konačno poslano danas.

hakija 16.01.2012. 20:36

Citiraj:

Autor veve (Post 2076015)
Pisalo je tvrdi dick :D

Evo jos jedno moje pozitivno iskustvo sta se tice dostave.
Prosli tjedan sam u srijedu ujutro oko pola 11 narucio graficku, negdje oko pola 6 stize potvrda da je poslano i graficka mi je stigla odmah drugi dan.

a jesi dobio mail da poslana pošiljka sa brojem od overseas?

ja narucio u prosli petak 13 :) nesto prije podne, oko 16 vec dobio mail da je obrađena narudzba i to...al jos nista od dr maila :(

skyman 16.01.2012. 20:45

Ja sam naručio neki dan, uglavnom dobio mail da je predano overseasu...i sad idem gledat track & trace i vidim stanje:

Pošiljka neuručiva: viša sila. Očekivana isporuka u roku 1 radnog dana.
Napomena: Vozilo sletilo s ceste.

Ma super overseas, unutra mi je bio disk..samo treba da počne klikat kad ga spojim u računalo.

FRipper 16.01.2012. 20:49

Evo i ja ih mogu komotno pohvaliti iako mi jos roba ni dosla...

Znaci
13.01.2012., 19:20 - Narucen na webu fractal i ostale sitnice (naravno prvo sam kod linksa provjerio da je sve raspolozivo odmah)
13.01.2012., 19:23 - Stize prvi email, potvrda o naruzbi...
16.01.2012., 10:28 - Stize email da je naruzba obradena i narucena od dobavljaca, isporuka kroz 3-5 dana (tu sam se mal zabrinuo i htjeo im pisati "pa nisam u kini da vam treba tak dugo" ali nisam nista pisao)
16.01.2012., 16:25 - Stize email da je naruzba isporučena i dobivan tracking no od overseasa
17.01.2012., 12:25 - Pogled u buducnost.... Čika Ivan dolazi po xxx put na krivu kucu (posto u selendri ima jos jedna ista kao moja sa istim kucnim brojem :D ) i zove me zasto ne izadjem van :D...Uglavnom, FRACTAL, VODENO :O :O me happy :D . Čika Ivan ni fulo kucu ali je kasnio jer je jeo, pa je doslo u 16h

Citiraj:

Autor skyman (Post 2076292)

Ma super overseas, unutra mi je bio disk..samo treba da počne klikat kad ga spojim u računalo.

To ljepo SS uzmes, a kada hard;ako hard ne radi, imas dokaze zasto ne radi :-D

veve 16.01.2012. 20:52

Citiraj:

Autor hakija (Post 2076286)
a jesi dobio mail da poslana pošiljka sa brojem od overseas?

ja narucio u prosli petak 13 :) nesto prije podne, oko 16 vec dobio mail da je obrađena narudzba i to...al jos nista od dr maila :(

Dobio sam dva maila, potvrda narudzbe i status narudzbe u kojem je bio broj posiljke.
U tvojem slucaju ti jos sad cekas taj treci mail, status narudzbe.

JozicA 16.01.2012. 20:54

ma dobro je to, ako bude kliko znati ces da radi ...

evo i ja sam sinoc poslao narudzbu, jutros dobio mail da je naruceno od dobavljaca, sad cekam ...

prvi put uzimam kod njih, dosada samo u diskont24 i ADM i nikad nikakvih problema nisam imao (godisnje cca 45-50k kuna trosim na komponente i TV, sto sebi sto frendovima,sto familiji,a ima nas fala bogu)

malo gledam cijene i jako su konkurentne, na 10k kuna se moze i 1k kuna usparati, a to nije malo ...

Pupo 16.01.2012. 20:56

Citiraj:

Autor skyman (Post 2076292)
Ja sam naručio neki dan, uglavnom dobio mail da je predano overseasu...i sad idem gledat track & trace i vidim stanje:

Neće ti počet klikat disk, jer je praktički nemoguće da se nešto desi disku kad je zapakiran u kutiju i kad neradi. Kad su glave parkirane sastrane nema zime.

Koliko sam ja napravio km skuterom sa diskom ispod sica koji slobodno leta. Nikad mu ništa nije bilo :)

skyman 16.01.2012. 21:09

Citiraj:

Autor Pupo (Post 2076309)
Neće ti počet klikat disk, jer je praktički nemoguće da se nešto desi disku kad je zapakiran u kutiju i kad neradi. Kad su glave parkirane sastrane nema zime.

Koliko sam ja napravio km skuterom sa diskom ispod sica koji slobodno leta. Nikad mu ništa nije bilo :)

Jesi siguran u to? imam tu pokraj sebe jedan Samsung koji se ne bi složio s tobom :), pao je s visine od jedno 50 cm na onaj debeli tepih...

hakija 16.01.2012. 22:21

Citiraj:

Autor veve (Post 2076303)
Dobio sam dva maila, potvrda narudzbe i status narudzbe u kojem je bio broj posiljke.
U tvojem slucaju ti jos sad cekas taj treci mail, status narudzbe.

ma da to cekam! nekak sam se nado da bu danas jer je sve bilo raspolozivo u linksu ali...ko i obicno nesto se spetljalo...

jooj kak mrzim tu internet trgovinu...uvijek moras cekat! i onda jos ne znas kad ce doc, pa se nes zakomplicira, pa moras vratit pa joooj sto sranja...

ne znam sam kak sam posto ovisan o njoj :) svaki tj nesto s ebay tek tak :D

hakija 17.01.2012. 17:25

evo doso danas i taj 3 mail...znaci sutra party :) moze moze...

nisu sad nesto prebrzi al imaju stvarno JAKO veliku ponudu i cijene su tu negdje sa najjeftinijima tako da sve u svemu...4 od 5 zvjezdica :)

AbAdd0n 19.01.2012. 07:17

16.1. oko 1 sat ujutro sam narucio ssd. potvrda je dosla 17. , ali obavijest o slanju jos nije. nadam se da nece i ovo biti jedno od loseg iskustva.
mislim koliko im treba da nabave ssd i posalju ga na kucnu adresu u zagrebu?

FRipper 19.01.2012. 08:42

Ako ssd nije raspoloziv u linksu, mozda ces cekati do pon, utorka...

AbAdd0n 19.01.2012. 14:50

hm da , ali taj model od 60gb uopce nije u ponudi linksa.

hakija 19.01.2012. 15:17

da ima dosta zapravo stvari koje nema u ponudi linksa ali ga ima sigurno u msan...koliko vidim 3-5 je 100% da ce ti doc...tako da se ne brini!
mojim komponentama je trebalo 2dana da se skupe!

AbAdd0n 20.01.2012. 16:24

jos nista , cini se da je lose iskustvo.
EDIT: dobio sam mail od portio-a da je posiljka isporucena. no kod mene nema nicega.
zatim sam zvao overseas da potvrdim gdje je i od njih sam dobio informaicju da je kod njih paket tek stigao oko 16 sati tako da bi kod mene trebao biti u utorak.
otici cu sam po njega.

FRipper 20.01.2012. 18:55

ako si danas dobio da je isporučeno i da je kod overseasa, najkasnije mora biti kod tebe u ponedjeljak...ne moze biti utorak, vec pon...

Ako vec nisi sam otisao po njega, mislim da si to mogao

AbAdd0n 20.01.2012. 19:45

Tu informaciju sam dobio na njihov telefon.
Da ce kod mene biti u utorak. No dogovorio sam da sutra ujutro bude na zastavnicama 38a pa da to pokupim. A vec nisma mogao pokupit posto sam dobio obavijest u 16:33 da je overseas to zaprimio .

Enteron 24.01.2012. 11:26

Pozdrav
Zanima me da li je netko imao slicna iskustva, narucio sam laptop preko njih i stigao je ali model koji je upisan na racunu i na jamstvu ne odgovara onome što pise na kutiji i laptopu...što mi je ciniti :-/

njuskalo 24.01.2012. 13:38

Pa javi se njima i prilozi slike jamstva/racuna i kutije/laptopa i trazi ih da ti to srede (o njihovom trosku naravno). Vjerojatno ces im poslat natrag i oni tebi drugi (onaj koji si narucio)...

Zebran 24.01.2012. 17:36

Evo danas sam naručio jedan printer i jedan media player preko njih pa da vidim kako će to proći. Ta dva artika su kod njih osjetno jeftinija nego u drugim webshopovima. Uplata je prošla i sad da vidim njihovih 3-5 dana isporuke.

tskarda 26.01.2012. 13:55

Htio sam uzeti qosmio laptop, no podrška im je nikakva.

U narudzbi sam napisao da obavezno stave broj telefona a oni ga nisu imali u ponudi, kad sam još vidio da je rok isporuke tjedan dana, odustao sam.

Totalna suprotnost linksu, nula.

LogitechExpert 27.01.2012. 13:01

Narucio u ponedjeljak oko 13h, i5 procesor ( kojeg nisu imali na lageru), maticnu i rame. Procesor su dobili u cetvrtak ujutro, i odmah poslali, ja dobio u petak i zadovoljan sam. Cijene su ok, paketi dobro zapakirani.

Zebran 30.01.2012. 20:16

Citiraj:

Autor Zebran (Post 2082974)
Evo danas sam naručio jedan printer i jedan media player preko njih pa da vidim kako će to proći. Ta dva artika su kod njih osjetno jeftinija nego u drugim webshopovima. Uplata je prošla i sad da vidim njihovih 3-5 dana isporuke.

Danas je stigao paket. Sve je bilo odlično zapakirano. Roba je bila spremana za isporuku još u petak popodne, ali Overseas ne dostavlja robu subotom u selendru gdje živim. + za Portio.

FRipper 30.01.2012. 21:13

Citiraj:

Autor Zebran (Post 2088195)
ali Overseas ne dostavlja robu subotom u selendru gdje živim

Overseas nigdje ne dostavlja robu subotom pa čak niti u selendru kao npr Zagreb ;) Jedino ako je naznaceno i placeno 50% vise za dostavu sub, ali to web shopovi ne rade...

lolofuxy 20.02.2012. 10:10

Citiraj:

Možete nas kontaktirati i online putem chata na našim stranicama. (Uskoro!)
Lijepa vijest, da ne moram čekat mailove dosadne.

lolofuxy 21.02.2012. 09:21

Još jednom ugodno poslovanje s Portiom jučer naručeno kućište u 11:35, danas stiglo u 09:20.

:chears:

xlr 06.03.2012. 22:04

U petak naručio webcameru logitech C270 (u portiu na akciji za 99kn, dok je u linksu 170 :)), u ponedjeljak potvrdili i najvjerojatnije isporučili, a u utorak mi došao mail o isporuci i poziv od overseasa. Sumnjam da overseas putuje brzinom svjetlosti tako da je mail vjerojatno zakasnio.

Također ih prije kupovine kontaktirao mailom na kojeg su odgovorili sljedeće jutro.

Skroz neloše iskustvo.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:27.