![]() |
Pokušaj izbjeći tog Chiefteca 500W, ima puno ripplea i noisa pod većim opterećenjima...
|
Evo ovako kupio sm ovu grafu napajanje je bilo neko ( no name) pa kupio gigabyte- superb 550w ima ( 8 pin), skopcao sve instalirao driver koji sam dobio u kutiji pokrenuo neku zahtjevniju igricu i slika se zaled( prvo neke linije po ekranu) kontam driver , skinem sa amd str. isto oborim sistem sve probam isto , pokrenem furmark sve profura ok. [COLOR=#018D25 !important]Igram[/COLOR] 2-3 dana nfs the run na Ulrta setings i opet problem ,neznam dal je u pitanju driver ili nesto drugo?:fala:
|
napravi opet uninstall drivera i stavi nove pa odvrti futuremark barem sat-dva vremena samo graphic testove
|
Trebao bi pomoć u rastavljanju referentnog coolera na vtx-ovoj hd5850.
Želio bi skinuti samo gornji(zaštitni) dio bez da heatsink odvojim od same kartice tj. GPU-a. Google nije baš pomogao i našao sam samo fotke već rastavljenih coolera. Zbog specifične situacije grafe gdje je prijašnji vlasnik uništio šarafiće koji drže heatsink za samu grafu, heatsink nije za sada moguće skinuti :) Ukratko, trebao bi "tutorial" kako odvojiti samo "oklopni" dio grafe... EDIT: Ovako izgleda kartica http://images.overclock.co.uk/produc...-1GBD5-MDH.jpg |
Bez skidanja cijelog coolera dolje nečeš moći. Osim ako ne strgaš cijeli plastični pokrov, ali to ti ne bi preporučio.
|
Za 650KN sam postao vlasnik Gigabyte 5850 kojoj je otišao ležaj na jednom ventilatoru. Gore sam odmah namontirao svoj Scythe Musashi s kojim kartica u loadu na 12V ne prelazi 65C. OC je 960/5100MHz na 1.088V.
|
Citiraj:
|
Ati Tray Tools 1.6.9.1472 Beta
|
Citiraj:
Sretno s njom i puno fragova ili BTC -a želim :-) Citiraj:
Mislim da je ATI tray tools daleko najbolji - ne instaliram niti CCC. Dodatni plus je lako poštelavanje željenih voltaža, venta, autoOC, itd. Samo pazite jer nakon OC -a preko CCC limita može biti problema sa aplikacijama koje koriste UVD. Bome i flash video zna zezati ... |
Zato se u biosu editira voltaža i frekvencija i ne treba ti 52 programa za ocanje.
|
Citiraj:
BTW, ak se već flasha BIOS nije onda pametnije prije isprobati frekvencije i napone softverski :fiju: Moja nereferenta 5850 koristi drugačije regulatore napona i sa BIOS -om bez CCC limita ne može mijenjati voltažu. |
Imam ovu karticu, i vent joj je postao neizdrživo glasan, rastavio sam i podmazao ali i dalje je isto.
Zamjenio bi vent s nekim običnim no kartica ima onaj glupi hladanjk za "zatvorenim" finovima (nešto ovako), prema tome sumnjam da bi kačenje običnog venta pomoglo - a osim toga ispod venta nisu finovi nego ravni aluminij. Imate li ideje ? Je li se isplati aftermarket hlađenje ? |
Citiraj:
1. Scythe Musashi 2. AC Twin Turbo 3. AC S1 (s obaveznim 120mm ventom pozicioniranim iznad VRM-a pod obavezno) Musashi na mojoj HD6850 kartici nije skroz savršen, ali je par svjetlosnih godina ispred takvog istog stock govanca (na slici) kojeg sam odma skinija i vratija u kutiju. Isto je kupljen rabljen (tu na tržnici) i dobro očuvan. |
Ima li tko iskustva u radu s više monitora?
Da li je izvedivo imati 2 monitora u extend modu i zasebno tv na koji prebacim sliku kada gledam film i sl a da pri tome koristim 2xdvi za monitore te 1xhdmi za tv. |
Imam pitanje,
trenutno u kompu imam nvidia GTS250, a za malo novaca mogu dobiti VTX 5850. Da li mi se isplati prebaciti na tu grafiku za nekih 400kn? |
Da..
|
Ha ha :D :D...kakvo pitanje - takav odgovor :D
@savec0re Konfiguracija? Napajanje? Monitor? |
Konfiguracija nije nista spektakulrano :D
proc je e6300/ ddr2 4gb, napajanje 500w. Monitor je DELL U2312HMS. |
Navedi točan brend/model napajanja
|
Citiraj:
|
Konfiguraciju cu ionako mjenjat kroz mjesec dana... pitam cisto kolika je razlika izmedju te 2 grafike.
Mozda vama glupo pitanje, ali ja stvarno nemam pojma :D |
Definitivno se isplati, 5850 je jako dobar pomak od GTS-a 250 - citaj: skoro duple performanse za slicnu potrosnju
(reviewa imas koliko hoces, evo jedna usporedba) |
Citiraj:
Jedan mora ići preko Display Porta ... |
...ili nabaviti neku od Sapphire FleX grafa koje po defaultu podržavaju 3 monitora preko DVI/HDMI konektora.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
|
Citiraj:
|
sta mislite o OCZ 550W ZS series?
Kakav je VTX brand uopce, je li vrijedi ista? :D |
Citiraj:
VTX3D je dio TUL grupacije u kojoj je i ranije nešto više poznati PowerColor. Ne treba se bježati od njega, brand ko i svaki drugi. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:20. |