PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Kupovina ručnog sata (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=91988)

aski 27.07.2015. 21:45

Na mom 3 godine starom Citizenu AT4008-01e je pukao remen. Ne skroz, ali će se uskoro razletiti i onda će umjesto na ruci, stajati na polici :D

Gledao sam po Ebayu i vidim da se cijenu kreću u prosjeku 70-ak $. Da li tko zna di bi se mogao u Hrvatskoj (ZG) naći remen za ovaj model? Ako ništa, bar da vidim koliko bi me koštao. Jer dok mi dođe iz Hong Konga... :fiju:

2 die 4 27.07.2015. 22:00

Ako želiš proći jeftinije i ako te ne boli previše da je original i baš taj isti, onda gledaj eBay ili bilo gdje drugdje za standardni 24mm remen jer;
Band width 24 millimeters!

Dakle pasati će ti bilo koji remen i bilo koji materijal samo neka bude 24mm, a ima ih na tone!
A ako hoćeš custom za ne previše para (manje od 70$) onda pogledaj
https://www.facebook.com/diaboliq.straps?fref=ts

Hrconja 29.07.2015. 12:31

Citiraj:

Autor aski (Post 2808334)
Gledao sam po Ebayu i vidim da se cijenu kreću u prosjeku 70-ak $. Da li tko zna di bi se mogao u Hrvatskoj (ZG) naći remen za ovaj model?

ako i ima, nećeš ispod 100 eura proć ja mislim

čopi ovo pa isčekuj --> http://www.ebay.com/itm/Citizen-24mm...item463ce4a7c6

Munjara 18.08.2015. 19:01

Premda nekima bogohulno svejedno me zanima imate li iskustva s kojom od jeftinjara marki satova, mahom će to biti kinezi, koji za tih 5,10,20$ nisu hrpa metala i lažne kože polijepljena drvofixom pa se raspadaju još u avionu na putu do hr.

Naisao sam na svasta, od kvarca do mehanickih i automatika skeletona; Curren, Winner, Kronen & Sohne, Geneva, Sinobi, Shark Army itd... imate li iskustva?
(ako niste probali po mogućnosti da preskočimo preporuke tipa: imaš za 350kn seiko 5 koji je bolji od sveg ovog smeća ili neki casio itd...)

2 die 4 18.08.2015. 19:03

Obrati se kolegi mamutarka, mislim da je on kupovao neki kineski automatic, pa vidi.

K-pax 18.08.2015. 19:20

Ja imam ovakav

http://www.ebay.co.uk/itm/INFANTRY-MENS-ANALOG-QUARTZ-MILITARY-ARMY-WRIST-WATCH-SPORT-SILICONE-WATERPROOF-/201352306626?hash=item2ee1885fc2

Ne kasni ni sekunde, samo treba promjeniti bateriju s kojom dodje.
I zaboravi ovo waterproff jer ne smije ni blizu vode
Odlican sat za te novce

mamutarka 18.08.2015. 21:18

Citiraj:

Autor Munjara (Post 2816746)
Premda nekima bogohulno svejedno me zanima imate li iskustva s kojom od jeftinjara marki satova, mahom će to biti kinezi, koji za tih 5,10,20$ nisu hrpa metala i lažne kože polijepljena drvofixom pa se raspadaju još u avionu na putu do hr.

Naisao sam na svasta, od kvarca do mehanickih i automatika skeletona; Curren, Winner, Kronen & Sohne, Geneva, Sinobi, Shark Army itd... imate li iskustva?
(ako niste probali po mogućnosti da preskočimo preporuke tipa: imaš za 350kn seiko 5 koji je bolji od sveg ovog smeća ili neki casio itd...)

evo ti moj https://drive.google.com/folderview?...UE&usp=sharing

iako su neki ovdje rekli da će raditi 15 dana, vidi čuda, radi već evo preko godinu dana, još jedan sam poklonio ffrendu

nosim ga često, smanjio sam čak nošenje rolex daytone jer mi ovaj također jebeno izgleda a nemoram se bojat za ruku :D

uglavnom moja preporuka http://www.ebay.co.uk/itm/KS-Luxury-...item19ed504c75

bigAdvance 18.08.2015. 22:00

Citiraj:

Od ovih navedenih, svi su ti isti, gledaj estetiku samo..kupio sam jedno 10-ak takvih satova - mozda naletis na odlican primjerak (ja jesam jednom, odlican mehanizam bio) ali vecinom je to sve srednja zalost (kasne/urane po nekoliko minuta dnevno, imaju rezervu od max 2 sata)

Od boljih, a jeftinih tih mehanickih satova gledaj Parnis satove, pogotovo sa replikom ETA 6497/6498 mehanizma...navodno ih jako dobro repliciraju, na nekim forumima kazu da gotovo ni nema razlike u zavrsnoj obradi svicarca i kineza 6497/8

Ti satovi ti idu po cca 100 USD

Munjara 19.08.2015. 00:44

Možeš li mi točno reći koje si kupovao unutar tih 10 (bar marke)?
Promašena je bit jer da želim sat za 100$ bez problema bih ga našao, ali pitao sam konkretno baš za navedenu cjenovnu kategoriju jer me zanimaju jeftinjare-beateri kojih mi nije žao osobito jer sat nosim praktički stalno.

bigAdvance 19.08.2015. 14:56

Opet ponavljam, nije bitno kojeg uzmes..svi su ti isti, mislim da se ti mehanizmi rade u istoj tvornici pa se samo rebrendaju.

Ovaj primjerak moj koji je "valjao" je bio kronen & sohne...al to ti nis ne znaci jer sam uzeo jos jednog KS-a koji je bio sranje.

btw. ako sat nosis stalno kako sam kazes, onda definitivno nebi gledao ova smeca nego uzeo nesto bolje
100$ za dobar sat je nista, pogotovo ako uzmes u obzir da je to nesto sto bi moglo ostat tvojoj djeci/unucima

Ako vec gledas te jeftinjare, imas po ebayu rucnih na bateriju po 1-2$, ima lijepih primjeraka i rade skroz ok, bolje nego ovi mehanicki od po 20$

burmuz 19.08.2015. 16:40

Citiraj:

Autor bigAdvance (Post 2817077)
Opet ponavljam, nije bitno kojeg uzmes..svi su ti isti, mislim da se ti mehanizmi rade u istoj tvornici pa se samo rebrendaju.

Ovaj primjerak moj koji je "valjao" je bio kronen & sohne...al to ti nis ne znaci jer sam uzeo jos jednog KS-a koji je bio sranje.

btw. ako sat nosis stalno kako sam kazes, onda definitivno nebi gledao ova smeca nego uzeo nesto bolje
100$ za dobar sat je nista, pogotovo ako uzmes u obzir da je to nesto sto bi moglo ostat tvojoj djeci/unucima

Ako vec gledas te jeftinjare, imas po ebayu rucnih na bateriju po 1-2$, ima lijepih primjeraka i rade skroz ok, bolje nego ovi mehanicki od po 20$

I dobro ulaganje, tj nije trošak prevelik. Evo, koji god sam prodao, prodao sam ga i vratio nekad dio novca a nekad vratio čak i sav novac. :)

Hrconja 19.08.2015. 19:21

Ja uzeo ovo. Jaaako dobro

http://www.deviantpics.com/images/20...MG_2833.th.jpg

review: http://www.watchitallabout.com/orien...-watch-review/

NortonCommander 19.08.2015. 19:29

Citiraj:

...Kronen & Sohne, Geneva, Sinobi, Shark Army itd... imate li iskustva?

Kupio Kronen&Sohne iz radoznalosti. Izrada je iznenađujuće dobra, sat izgleda odlično uživo u svakom pogledu, ali automatski mehanizam nije bas nešto. Ne moze izdrzati 12 sati u mirovanju (za razliku od dva Seika 5 koja imam, jedan s originalnim dijelovima a drugi neki refurbished s Ebaya(30 dolara :D))

Slikao bi ti Kronena, ali sam ga proslijedio.

Munjara 19.08.2015. 23:01

ne pitam samo za mehanizam već za kvalitetu kućišta, kazaljke, izrade itd. tj cjelokupnog sata. Naručivao sam za prijatelje neke od par dolara prije par godina na dxu i slično ali se ne sjećam marki i mislim da su bili sranja.
Nije problem u dati 100$ i imam sat(ove) koji su mi za nekakve finije prigode ali većinu vremena obzirom da i zaboravim da nosim sat (ali se itekako sjetim kad ga nema) žao mi je i tih para zbog svakog udarca, ogrebotine itd... a zaista ne želim "paziti" sat kao mobitel pa sam poželio eksperimentirati i uzeti jeftinih sat dva (osobno mi je uvjet narukvica metalna) i vidjeti može li se jeftinije i je li to ičemu.

P.S. Orient je izvan kategorije i cijenom i kvalitetom

bigAdvance 19.08.2015. 23:43

Citiraj:

Autor Munjara (Post 2817287)
ne pitam samo za mehanizam već za kvalitetu kućišta, kazaljke, izrade itd. tj cjelokupnog sata. Naručivao sam za prijatelje neke od par dolara prije par godina na dxu i slično ali se ne sjećam marki i mislim da su bili sranja.
Nije problem u dati 100$ i imam sat(ove) koji su mi za nekakve finije prigode ali većinu vremena obzirom da i zaboravim da nosim sat (ali se itekako sjetim kad ga nema) žao mi je i tih para zbog svakog udarca, ogrebotine itd... a zaista ne želim "paziti" sat kao mobitel pa sam poželio eksperimentirati i uzeti jeftinih sat dva (osobno mi je uvjet narukvica metalna) i vidjeti može li se jeftinije i je li to ičemu.

Kvaliteta kucista/kazaljki je sranje, onaj dio gdje se spaja remen i kuciste sata zafaila cesto i sat ti samo opadne s ruke.

lak/boja na satovima je sranje, izlizuje se od nosenja

sa kazaljkama nisam imao problem, sa staklom jesam, znalo je otpast samo od sebe...malo vode na sat i kondenzira se ispod, ne dihta uopce :) (doduse nisu svi takvi)

2 die 4 21.08.2015. 15:43

Citiraj:

Autor Munjara (Post 2817287)

Dali si ti ozbiljan ili si ispao iz nekog lošeg filma.
OK, tražio si da ti preporučimo neki pouzdani "jeftini do 15$" sat i naglasio si da ne želiš slušati stvari poput, ovaj ti je bolji, ovo je provjereno, ovo si kupi a ne ono (misli se na brand name satove) i onda sada tražiš još da bude i vrhunska izrada, od vrhunskih materijala i sa dugogodišnjim iskustvom proizvođača!!!!
Šta, hoćeš još da ti i garanciju daju na recimo doživotnu?!?!
Daj se odluči šta hoćeš, jer ovako stvaraš dojam da trolaš na veliko!

Ti bi da te j..u ali da ti ga nitko ne gurne!

Nisam ti ni mislio odgovarati na tvoj prevotno pitanje, ali kad si onako decidirano rekao da želiš jeftilen i da znaš da ima satova koji su bolji a ne skupi odlučio sam ipak odgovoriti, ali sada stvarno pretjeruješ.

Odi na Britanski plac u svaku subotu (Zagreb) i kupi si neki rabljeni sat za tih 100kn koliko si spreman izdvojiti i dobro, ali prestani sa ovim ispitivanjem jer nema toga što ti hoćeš, barem ne za te novce!

Kupi si "beater" kojeg ti neće biti žao (ja koristi za to ovaj)
I ja sam ga pazio prvih godinu dana, ali sam brzo shvatio da tih par ogrebotina koje ima mu ustvari daju karakter, a toliko je kvalitetno kućište da su to ogrebotine kao dlake, a ne krateri, a kristal je netaknut, a nebrojeno puta sam kresnuo u štok od vrata (ne nužno drveni), o zid, stup, kombi...!

Počasti se kvalitetom i neće ti biti žao, a ako hoćeš imati wow efekt na kratko i izdaleka, onda si kupi neki od navedenih kineza i ne očekuj kvalitetu!

Kolko para tolko muzike (i to do određene cifre)

Munjara 22.08.2015. 16:18

Kolega nismo od jučer na forumu i ne cijenim ovaj napuhani, bahati i bezobrazni stav.

Meni ideja beatera nije sat od 1500+ kn i sori ako nisam dovoljan snob za tebe.
Donedavno mi je to bio jedan Casio kojeg sam imao 8 godina za ni trećinu te cifre btw. Jednom promijenjena baterija.

Pitanja i potpitanja su išla u vrlo jednostavnom smjeru konkretne preporuke jednih i eliminacija drugih brendova jer je moja pretpostavka da neki cusio (nije tipfeler) s placa i neki evo npr Kronen & Sohne definitivno nisu ista (ne)kvaliteta, a vjerujem da ima ljudi koji razmišljanju slično i da bi voljeli čuti od ljudi koji su ih isprobali iskustvo napram onih koji nisu niti jedan ali mlate praznu slamu "sve je to isto smeće". (Nitko ne očekuje kvalitetu Rolexa za 100kn ali kao što čujemo postoje ljudi kojima rade ili su radili bez problema - portal satova, wus...)
Ako takvih nema sve 5, slijedeći upit.

RAUL 22.08.2015. 17:27

Vec dvije godine koristim AK Homme i to model http://i.ebayimg.com/00/s/NTAwWDUwMA==/z/bxoAAOxy69JTGBVd/$_1.JPG

Uglavnom zadovoljan osim sto automatika ne drzi dugo ako sat nije na ruci.

perich 25.08.2015. 09:31

Citiraj:

Autor Munjara (Post 2818311)
Kolega nismo od jučer na forumu i ne cijenim ovaj napuhani, bahati i bezobrazni stav.

Meni ideja beatera nije sat od 1500+ kn i sori ako nisam dovoljan snob za tebe.
Donedavno mi je to bio jedan Casio kojeg sam imao 8 godina za ni trećinu te cifre btw. Jednom promijenjena baterija.

Pitanja i potpitanja su išla u vrlo jednostavnom smjeru konkretne preporuke jednih i eliminacija drugih brendova jer je moja pretpostavka da neki cusio (nije tipfeler) s placa i neki evo npr Kronen & Sohne definitivno nisu ista (ne)kvaliteta, a vjerujem da ima ljudi koji razmišljanju slično i da bi voljeli čuti od ljudi koji su ih isprobali iskustvo napram onih koji nisu niti jedan ali mlate praznu slamu "sve je to isto smeće". (Nitko ne očekuje kvalitetu Rolexa za 100kn ali kao što čujemo postoje ljudi kojima rade ili su radili bez problema - portal satova, wus...)
Ako takvih nema sve 5, slijedeći upit.

Da se ja dovežem malo, nema snobizma u definiranju Monstera kao beatera, jel ga valjda pol vlasnika nosi kao upravo takvog. Mo'š ga na WUS-u nać za okvirno $100, ne moraš kupit novog. I da se razumijemo, moj najskuplji sat je 500kn, G-shock, jer si skuplje trenutno ne mogu priuštiti. tako da definitivno nisam snob kad kažem da je i novi u celofanu Monster najbolji mehanički beater.

Moš kupit beatera po tvojoj gornjoj definiciji, i mlatit ćeš ga par mjeseci dok se ne raspe u komade. Moš kupit Monstera, mlatit ga 10 godina, odfurat na poliranje i opet imaš novi sat.

Da se vratim natrag na cjenovno nisku klasu, ako hoćeš analogno, možeš gledat recimo Parnis-a ili Sea-Gull, Timex eventualno. ja bi čak preporučio i neke vintage Vostoke, ja ubo divera, mint stanje, kožni remen, automatic s mogućnošću ručnog navijanja, za 300 kn. Za digitaliju ništa nema po sebi ispisano "beater" ko G-shock.

I na kraju, da ne skačeš na kolegu bezveze, da te neko pita da mu preporučiš USB stick ili Memorijsku karticu sa Ebaya do 5$ za 64GB, jel bi išao istraživati što da mu preporučiš, ili bi mu rekao "nemoj bit glup, to je sve za qrac"?

Ako kupiš "sat" za 10$, budi svjestan toga da će taj sat u praksi vrijedit upravo toliko, 10$.

chief_wolfinjo 25.08.2015. 14:29

fora su ovi satovi: http://www.mvmtwatches.com/collections/men

jel možda tko kupio ?

tnx

bigAdvance 25.08.2015. 15:41

Nikad cuo ali guglanjem vidim da su to satovi izasli sa kickstartera, a obicno su to sve neki generic quartz mehanizmi

I da su kostali 59$, a sada su i duplo vise...:)

Izgledaju lijepo, i to je to. Po meni ne vrijedi te novce

polymer123 26.08.2015. 20:17

može preporuka ženskog sata do 1200-1300 kn?

gospar 29.08.2015. 02:43

Vrh muski sat za 21. stoljece, kad vidim ove tika taka da se jos prodaju dode mi slabo :lol2:

http://www.lg.com/us/smart-watches/l...g-watch-urbane

aski 29.08.2015. 10:29

Citiraj:

Autor 2 die 4 (Post 2808342)
Ako želiš proći jeftinije i ako te ne boli previše da je original i baš taj isti, onda gledaj eBay ili bilo gdje drugdje za standardni 24mm remen jer;
Band width 24 millimeters!

Dakle pasati će ti bilo koji remen i bilo koji materijal samo neka bude 24mm, a ima ih na tone!
A ako hoćeš custom za ne previše para (manje od 70$) onda pogledaj
https://www.facebook.com/diaboliq.straps?fref=ts

Da se vratim na ovo. Njuskao po Ebayu originale, ali nisam uspio nista naci. Remen se skoro raspao pa odlucim otici do lokalnog urara.
Rekoh, daj mi da vidim sto imas od 24mm.

Izvadi citavi arsenal remenja. Metalne ne volim na ruci, kozni su najudobniji, ali ih ne volim jer s kozom treba biti pazljiv prilikom odrzavanja, da ne smrdi i tako to...
Na kraju mi pokaze da ima s istom kopcom kao na originalu, ali boje sve neke kricave.
Odlucim se uzeti crnu gumetinu, koja je cak udobnija od originala. Stavio cuku na ruku, rekoh prodano! 80 kn.
I moram priznati da mi sat izgleda dosta mocnije i robusnije s ovim remenom.

Dok traje, traje, ko ga hebe :) A za kasnije ce se vec nesto naci, kad zatreba novi remen.

http://www.pohrani.com/?2Y/Es/3VZaxa...0829091926.jpg

kasko 29.08.2015. 10:38

@aski
Prekrasno izgleda sat kolega, pozelim slican sat kad to vidim, koliko kosta odnosno koji je to model?

aski 29.08.2015. 10:56

Rijec je o Citizenu AT4008-01e. Sat je star vise od tri godine. Uzeo sam ga nedugo nakon sto se pojavio.
Kod nas ga nisam nasao, a cijena po shopovima je bila 600-650$.
Na netu sam nasao jednu stranicu koja prodaje ove satove. Tamo je bio cca 350$. Dostava iz Hong Konga cini mi se. Skuzio sam da lik na stranici ima link na Ebay. Odem tamo i vidim da je sat 320$ s dostavom. Naravno, prije istrazio sve i vidim da je tip prodao preko 10000 satova i da nema zamjerki na poslovanje.
Uzemem ga tako preko Paypala i izaslo me sve skupa u tom trenutku oko 1950 do 2000 kn. Malo me paypal zajebao, ali ok :)

Munjara 29.08.2015. 13:27

creationwatches
prolazite li bez carine i šalju li i običnom poštom osim dhlom (službeno da ali čitao sam i da su nekima ignorirali zahtjev za standardnom preporučenom i svejedno poslali dhl expressom)?

Guls 01.09.2015. 21:34

Kakve su Bulove? Fossil tip ili nešto bolje?

btw 20% rasprodaja je pa zato pitam.

MuroF 01.09.2015. 23:24

barem 3x bolje.

burmuz 01.09.2015. 23:42

Citiraj:

Autor Guls (Post 2822522)
Kakve su Bulove? Fossil tip ili nešto bolje?

Bulova je za klasu bolja od Fossila. Pogotovo accutron swiss serija. Imao sam lijepi automatik skeleton, prodao ga nažalost, ali me služio dobro.

Guls 02.09.2015. 09:25

Odlično, takav info mi je trebao. Vidim da ih ima po 600-1000kn i čini mi se ok cijena za takvu izradu i takav dizajn.

Inače, kada gledam kupovinu novog sata i tražim dobre cijene i popuste, koji link je najbolje posjetiti (unutar EU, čisto radi carine)?

Shockre 02.09.2015. 10:35

ja sam odavde narucio: https://relojesexclusivos.com/en/
sve 5.

al nude samo skuplje satove.. pa ako mozda kog zanima, eto.

burmuz 02.09.2015. 11:49

Premiumwatches.com i ACE jewlers, s time da za potonjeg garantiram jer je sponzor forum watchseeka i ima samo dobre kritike.
I pazite, ako.kupujte iz SAD ili van EU uvijek dodajte 30% na cijenu, da se ne iznenadite. (govorim o dobrim satovima ne komadu plastike za 5 dolara ) :)

bigAdvance 02.09.2015. 12:31

Citiraj:

Autor Guls (Post 2822522)

Moze link?

Guls 02.09.2015. 12:37

Pogledaj face stranicu od Dicte.

burmuz 02.09.2015. 14:06

Ja bi ovaj ali sam malo kratak :D
http://www.jomashop.com/breguet-watc...br-r9-9zu.html

Munjara 02.10.2015. 14:38

KINESKI SATOVI:

KINESKI SATOVI:

Obzirom da nisam dobio zadovoljavajući odgovor ovdje odlučio sam se na malo testiranje pa sam naručio nekih 6-7 automatika i desetak kvarcnih satova.

KVARCNI SATOVI:
Svi ovi satovi od par dolara su manje vise WYSIWYG, od kojih mnogi na metar udaljenost izgledaju sasvim prihvatljivo, ali s ne očekujte puno, od skidanja boje na metalni remenima, jeftino zveckanje, ogrebotine i nekvalitetno bojanje, otpale dekorativne kazalje, do ostecenih remena itd. Generalno funkcionalne dječje igračke koje možete kupiti i na placu.

S druge strane oni od bar desetak dolara navise (tesirano npr na infantry marki koja ima iste modele kao i skark watches shark army i drugi) solidni satovi.
Stiglo u svojoj kutijici, nekakva beznačajna jamstvena kartica, dok sam suzio remen skoro sam ga potrgao koliko je črvsto sastavljeno i kolega kojem sam prodao sat kaze da mu na poslu ne vjeruju da je kostao 100kn.

AUTOMATIK MEHANIČKI SATOVI:
Testirano: Kronen&Sohne, Winner i neka kopija Rolex Suba.
Cijena: max 200kn
Ovaj sub bio je najeftiniji ali je odmah narukvica (glavni pin savinuo) ispala, ok izgleda naravno za cijenu.
Winner 2 skeletona, već izgledaju bolje ali mehanizam i rotor se teze okreće od KSa i nekakva točkica ljepila se vidi na jednom rotoru. Također neki drugi modeli imaju samo dekorativne male kazaljke, generalno neloše.

Kronen&Sohne, dolaze u kutijici, (kao i Winner ovi su premda je pisalo Hong Kong došli iz Njemačke) najbolji mehanizam čiji se rotor sasvim fino kreće, kvaliteta isto ok, funkcionalne male kazaljke i sve u svemu vrijedi novce te najbolji kinez od testiranog. Ne računam Parnis u ovoj kategoriji.

Napomenimo da u slučaju neispravnosti skoro uvijek možete s prodavačem riješiti nešto.

P.S. Ovo nije detaljan review svakog sata (niti ću to pisati) nego kratki generalni zaključak

The Player 03.10.2015. 15:09

Koji je to infantry model da ga pogledam
Gledao sam ih već prije, ali ih nisam uzimao, uzeo njihov nato kožni remen, s njim sam prezadovoljan

Munjara 04.10.2015. 10:08

ovaj , naravno potraži ostalu ponudu i vidi i aukcije za najbolju cijenu
Imas sa plavim i narančastim brojkama, bijeli je obično skuplji

The Player 04.10.2015. 21:14

Hvala, gledao sam njihove pilot style satove, možda jednog i uzmem, jednog dana :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:11.