![]() |
Royal Mail isto loš ko francuski taj...
|
Meni najbrže dolazi sa njemačkog ebaya ,danas primio pošiljku 4 dana prošlo samo od narudžbe .
Isto Hrvatska pošta dostavila. Poslano sa mog SM-A805F koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Tracking se updejta, al nije jos stiglo. Izgleda kao da je 21.4 napustilo FR, al onda se ponavlja opet 28.4 napustilo FR. 21 dan za sad. A doci ce jednog dana. ;) E da, i s USA je sve usporilo/stalo. Izgleda da je vecina posiljki i pisama slana obicnom postom isla u putnicke avione, a kako njih vise nema... Nema smisla vise nista narucivat pogotovo s drugih kontinenata dok se stvari ne smire. |
Slažem se za ovo s drugih kontinenata. Ali sam si pisao ranije kako ti je uredno stiglo iz drugih EU država. Po čemu je FR posebna da ne stiže osim po nesposobnoj pošti ne znam.
Kada sam kontaktirao webshop nisam imao dojam da je ovo kašnjenje, usprkos situaciji normalno. Duže trajanje da, ali preko mjesec dana sumnjam. Ja sam sad na 32 dana od kako je prema trackingu paket napustio FR. Od 27.3. imam identičan update 22.4. Nakon toga opet ništa. Poslano sa OP6 |
Citiraj:
|
HP ekspres, 3 paketa poslana isti dan
Prvi stigao nakon 3 tjedna, drugi nakon 5 tjedana, treći još čekam. Poslano iz zagreba u zagreb. Stvarno su nesposobni. |
nisu nesposobni, već izgleda jako bez ljudi. u zg je sve krenulo nizbrdo od kad su otvorili vg centar. svi paketi dolaze nelogično. zadnja 3mj nikako.
nedavno se pozdravio sa dugogodišnjim poštarom koji mi se sam žalio da mu idu na jetra jer su govna i da ih ne plačaju kako treba. čovek si ljepo našal drugi posel i zapalio. samo kaj je nas korisnike ostavio na cjedilu. 1.5mj nismo znali ko je novi poštar. nedavno čekamo račune za režije da donese, jer se bližio rok za plačanje istih po uobičajnom sistemu plačanja. donio ih je zadnji dan kad je rok bio za platiti. srećom na mail smo naručli račune i platili. ali pitam ja njega u čemu je problem. pa da i onako država prolangirala plačanje i neče biti kaznenih kamata. pa si oni očito dali za pravo da smiju kasniti sa isporukom(koju smo MI platili), to mu velim i reko znam da vas nema tamo dosta. ali to nije naš problem. pitam ga di su mi paketi već 3mj. veli on, da ih i ne očekujem, jer kao "vidite da je kolaps sa transportom u svijetu". ja mu velim daj me mojne...rekoh iz zajebancije da se ne zajebava jer ću im doći tam. :) a tko kaže da možda ima tu i među njima lopova. jer i onako znaju da čekamo pakete iz cijelog svijeta i da se zna za dispute sistem itd. tak da ja ovoj našoj pošti želim da se čim prije oporave ili bude njesra! |
Citiraj:
Sent from my SM-G950F using Tapatalk |
Postarina i naknada u obliku 3 x postarine. Total = 4 postarine.
Ukratko - isplati se zaliti. Ja sam cekao oko 3 mjeseca. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Isti odgovor sam dobio na ukupno 4 prigovora koja sam im radio u proteklih mjesec dana. Znači do 1.1.2020. je ferceralo sve odlično, nikakvih problema i 100% sam se mogao pouzdati u HP. Kako su se preimenovali u 24paket te otvorili ovo smeće od sortirnice u VG nastao je doslovno KAOS, ama baš ništa ne funkcionira kako treba, paketi kasne po nekoliko dana, jedan su mi čak uspjeli izgubiti. U nekoliko navrata sam jebao svu bližu i dalju rodbinu svima koji rukovode i planiraju u ovom smeću od Hrvatske pošte, jadne ženske koje rade u službi za korisnike nisu jednostavno znale što da kažu. Što je najgore, sama ta služba za korisnike je NIŠ KORISTI jer jedino što ti mogu napraviti je pogledati što im sustav kaže gdje je paket, a to isto mogu i sam napraviti preko broja za praćenje, ništa drugo oni nemogu. Isto tako, i sami dostavljači pizde i ludi su od kaosa u kojem se nalaze... |
E jbga sada... Nisam znao ovo za covid ali moram priznati da me i dalje cudi da mogu izgubiti paket i nikome nista. O_o
Nevjerojatno. |
Žasu...
Morala bi postojati neka osnova za tužbu ako nisi znao za te uvjete prilikom slanja paketa, odnosno nisu ih naveli nigdje. |
Citiraj:
Jednom sam se zalio i dobio postenih 308 kn :) |
Neznam jel neregistrirani korisnici mogu vidjeti ovo na bugovom forumu. Ctrl+F "Tony1999" , čovjek radio u novoj sortirinici mjesec i pol pa dijeli traumatična iskustva.
|
Jel' uopće idu avioni iz Kine prema HR?
Tracking mi stoji od 4.4.2020. na AliExpress Standard Shipping (inače je preko te pošte znalo doć i za 14dana). |
išli su vlakom do Latvije pa avionom/šleperima Frankfurt i Zg..... prošli tjedan... ne znam jel kaj drugačije sada
|
Citiraj:
Kod mene 6-7 paketa poslanih sa AliExpress Standard Shipping (Singapore Post) stoji još od 16.03. i mislim da od toga neće biti ništa. Nakon 50+ dana tracking naše i Singapurske pošte još uvijek ne vidi te pakete, vidi ih samo AliEx system (CAINIAO) i posljednji status je Hand over to airline od 16.03. |
Citiraj:
|
Da. Baš je Singapore Post.
Potpuno ista stvar i kod mene kao i kod Ico_Zg |
Citiraj:
Poslano sa OP6 |
Negdje sam ovdje pročitao da se kod neke usluge slanja paketa (ja sam primatelj, trebam platiti otkupninu), može vidjeti sadržaj paketa prije plaćanja? Može samo potvrda da li je to točno.
|
Moze. HpEx tj. sada paket24. Frend tamo radi i pokazao mi je obrazac za to! To je bilo prije par mjeseci.
|
Citiraj:
Trebam reći poštaru nešto ili što? |
Zapisnik...
Nazovi HP korisnicku sluzbu da ti potvrde proceduru. |
|
Eto... sve pise :)
|
Super, hvala puno na ovome. :)
|
Nasa draga HP. Nema veze sto ne znaju i ne mogu isporuciti paket na vrijeme, ali eto barem smo mirni kod placanja pouzecem :D :D :D
|
1 privitaka
48 dana od Francuske do Hrvatske, paket je konačno tu:
|
Jesi vidio :D
|
Citiraj:
I ja sam bio po svoj na glavnu postu jucer. 33 dana iz Francuske. :nono: Do daljnjega stedim zivce i nista ne narucujem. Barem je doslo. Pitam zenu tamo da imam 5 paketa iz Kine i da nista ne dolazi i ona kaze da nista vise iz Kine ne stize za sad?! Kako onda neki od vas dobijaju? Mislim da dolazi u valovima, pa ce onda i moji jedan dan. |
Prema komunikaciji sa seller-om, mislim da preko mjesec dana paket nije ni napustio Francusku. Kada konačno je krenuo, trebalo je dva i pol tjedna da stigne do mene.
Ako ne postoji opcija za DHL ili sličnu dostavu, običnu poštu izbjegavati dok se stvari ne vrate u normalu. |
Može li mi netko pomoći, tj. prokomentirati ovaj zadnji dio? Ja sam skužio da je 06.05. otišlo s carine u poštanski ured na dostavu.. Što sad znači "DEPARTURE TO COUNTRY OF DESTINATION"?
Citiraj:
|
Gdje to pratiš, kako izgleda tracking broj?
|
Citiraj:
|
Nakon 44 dana stigao jedan paket s Aliexpressa preko Uzbekistana. Po trackingu je dosao u HR 7.5., danas dostavljeno. Jos par cekam koji su jos u 3. mjesecu "Hand over to airline"
|
Mislim da ih badava čekaš, to neće stići, prije par dana ja sam za sve pakete od SingPost koji imaju status "Hand over to airline" otvorio dispute i ALiEx je presudio u roku 5 minuta i vratio novce. Ti paketi uopće nisu niti krenuli iz Kine. Inače ALiEx više ne koristi SingPost kao Standard shipping, prebacili su se na PostNL.
|
Ovo nema veze s Aliexpress temom, gdje smo već to sve prošli par puta. :D
Ali, eto, meni sve što je još uvijek u tom statusu, je već doma na stolu. |
Poslano sa SingPost? Ja imam 6 paketa sa tim statusom i ništa nije stiglo, tracking HP-a i SingPost uopće ne vidi te pošiljke nakon 60+ dana.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:59. |