![]() |
|
Citiraj:
|
|
To oni ozbiljno? I nema dijelova od zlata, dijamanata ili nekog meteorita koji bi opravdali tu cijenu? Koliko god da ih proizvedu, neće ih prodati.
|
Mislim da se varaš. Prodat će se jako puno.
|
Priznajem da je hardver vrhunski i mob ima sve ono što bi čovjek želio od moba - jak cpu, puno rama, vodootporan, sd slot, vrhunski foto senzor, dobre dimenzije,... Ali ogromna cijena je malo preveliki zalogaj za mnoge. Da je oko 1k €, kao aktualni flagshipovi, mnogi bi došli u napast da ga kupe.
Nažalost, na ruku mu ne ide ni Sonyjeva podrška u vidu zakrpi i upgrade OS-a koja je katastrofalna još iz vremena SE koalicije. |
Citiraj:
|
Prodavat će se, bez dileme. Ciljaju na foto/video publiku, iako osobno ne kužim zašto bi to ljudi radije kupili nego RX100/ZV-1 ako im već treba za fotkanje/snimanje u visokoj kvaliteti, a minimalnih dimenzija.
Usporedbe radi: RX100 - 102 x 58 x 36mm i 240g (novije generacije idu i do 300g) Xperia Pro-1 - 166 x 72 x 8.9mm i 221g Nije baš ogromna ušteda prostora Obje kamere s kompletnom opremom za vlog koštaju 2-3 puta manje https://www.amazon.de/ZV1BDI-EU-Sony...NrPXRydWU&th=1 Eksterni monitori za kamere/fotoaparate koštaju stotinjak €, nisu vrhunski 120Hz OLED paneli, ali nije ni bitno za to čemu služe. S fotićem uzmeš par ekstra baterija, promijeniš po potrebi i vozi cijeli dan bez razmišljanja. Ovdje je baterija gotova za 2h snimanja, pa je puni ili puni dok snimaš i takvim tempom je zrela za zamjenu svakih par mjeseci. Super je što Sony pokazuje mišiće i tjera druge da slijede, ali ovo nema smisla. Inače, fali xenon flash otraga :D |
ma može to biti 1' senzor, ali koriste polovicu njega.
Također mi smeta šta uspoređuju sa RX100, jer to senzor od RX100 vidilo nije. |
Citiraj:
Bolje bi im bilo da su napravili neki bayonet mount stil sa tolikim senzorom i ponudili par objektiva različitih fokalnih duljina za ljubitelje fotografije jer ovaj mobitel neće imati bolju kvalitetu fotki od nekog drugog flagshipa sa velikim senzorom. |
Da li postoji mogućnost vraćanja Androida 9 na XZ3?
Updetao sam telefon na 10-ku i ne radi mi dobro mikrofon kod poziva, bilo sa mobilne mreže ili preko Whatsappa, jedva se čuje s druge strane i ima šumova, voice recorder radi bez problema i kod snimanja videa je isto sve ok. Kad se spoje slušalice sve radi savršeno jer se zaobiđe ugrađeni mikrofon. Na netu sam našao da se ljudi žale na isti problem, a shupci iz Sony-a neće riješit problem koji je očito njihova krivica. |
Malo da dignem temu. Dobio na poklon xperiju 1 IV pa sada gledam kakav punjač mogu sve koristit.
Vidim da xperia koristi PD 30W, a mogu li koristiti QC 3.0 i 3.0+ (imam 2 punjača od xiaomi QC 3.0 i QC 3.0+ i od HTC QC 3.0)? Nisam baš pronašao odgovore na netu. Možda bi nabavio i bežični punjač, a o njima nemam pojma jer ih još nisam koristio pa koje mogu koristiti? Na kaj treba paziti? |
Citiraj:
Možeš koristiti ali će ti dati ''slow charging'' vjerojatno :kafa: |
Za one koje zanima, nakon tjedan dana korištenja Xperia 1V, telefon je popravio sve mane prethodnog modela. Iskreno tome sam se i nadao, da ne kažem da sam dobio slušalice od 400€ za 0€. Malo je blesavo jedino što su maknuli status LED. Ko ima volje zaj. se sa kamerom telefon je top.
ps: i naravno ko ima para poz. Sent from my XQ-DQ54 using Tapatalk |
Kako stoje s updateovima? Na tome su uvijek bili problematični jer ih updateova praktički nije ni bilo.
|
Pa koliko sam skuzio izbaceu 1 - 2 mjeseca neki update.
Sent from my XQ-DQ54 using Tapatalk |
To je dobro. Imao sam XA2 i u 2g. sam dobio 5-6 updateova.
|
Imao sam Xperiu 5 lll, odlican mob, al ubio me onaj omjer ekrana 21:9, na 6.1" bi bolje odgovarao 20:9.
Kamere su odlicne na Xperiama, a na Xperiji 1 V kolko citam i vidim kamera je odlicna. |
Kamera je brutalno dobra, samo sto se moras poigrat sa postavkama svaki puta i namjestiti za svaku prigodu. Auto mod pogodi postavke u 50% slučajeva. A snimiti video je poprilično zeznuto, ali ako znaš šta radiš čuda napraviš.
Sent from my XQ-DQ54 using Tapatalk |
Super ako fotkas mrtvu prirodu, ali ne i golubove u parku :)
|
Kamera je fenomenalna,ali nije za vulgaris usere.
Ko ima alfe lako se navikne |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
U svakom slučaju,odlične su slike,puno bolje nego na Xperiji 5 IV u Basic modu. Zvuk odličan,ekran top,baterija vrlo dobra,dizajn i kvaliteta izrade na najvišem nivou. Bio skeptičan,ugodno iznenađen.Veliki plus mu je i što ga nema nitko u bližoj okolici :D. |
Citiraj:
Ali i na starijoj verziji već na automatskom modu su dobri rezultati. Basic je loš. |
Sony navodno više neće proizvoditi Xperia 5 seriju
https://www.gizmochina.com/2024/03/1...eria-5-series/ |
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:25. |