PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Filmovi - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=43879)

fanATIk 17.01.2013. 13:24

Arnie is back!

Mad_Duke 17.01.2013. 19:27

http://www.imdb.com/title/tt2166834/

Kako je dobaaaar bio :) Ufff. Taman se uživio :) Kaj bi dao da snime još nastavak animirani
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Dar..._Strikes_Again

Ja bi bio hepi ko bebica hehe :D

trouble 18.01.2013. 14:31

Officer Down (2013.) ono...kao zanimljiv sam,imam mix flashbackova i sadašnjice u storylineu,imam neočekivanju radnju pič*e i sitne ruske mafijoze al svjejedno nekak...meh.

Lud76 18.01.2013. 17:13

Here Comes the Boom

Ima prelol scena :D James sa svojom zbunjenom facom predobar, ostatak casta takoder vrlo dobar, ima sitnica koje mi se nisu svidjele al novi je film pa da ne spojlam. Generalno ispunio ocekivanja film

smirnoff 18.01.2013. 19:03

Citiraj:

Autor bambi56x (Post 2317022)
Amelie - inače ne gledam romantične komedije, ali ovaj film je super. Preporuka svima koji ga još nisu pogledali.

LOL, jednom davno išao ja namjestit novokupljeno kućno kino (nije bitan ni model ni marka) i reknem toj curici da uzme neki film u videoteci, da mogu sve namjestiti i probat. I ona uzme taj Amelie!!! :wtf2:

U filmu nitko ni glasa povisio a kamoli da je bilo neke akcijske scene sa pucnjavom :hitthewal:

tako da mi je taj film ostao u sjećanju kao jedan od gorih!!

Rade0n 18.01.2013. 19:07

To je baš čudno, pošto se film reklamira i vodi kao nabrijana akcijska pucačina puna nasilnih scena, hm...

bambi56x 18.01.2013. 19:11

Citiraj:

Autor smirnoff (Post 2318360)
LOL, jednom davno išao ja namjestit novokupljeno kućno kino (nije bitan ni model ni marka) i reknem toj curici da uzme neki film u videoteci, da mogu sve namjestiti i probat. I ona uzme taj Amelie!!! :wtf2:

U filmu nitko ni glasa povisio a kamoli da je bilo neke akcijske scene sa pucnjavom :hitthewal:

Pa to je romantična komedija, trebao si joj odmah napomenut da uzme nešto akcijski. Jesi joj barem rekao da je bacila novce na surround ako misli samo ove meke filmove gledat?:D

Citiraj:

Autor Rade0n (Post 2318365)
To je baš čudno, pošto se film reklamira i vodi kao nabrijana akcijska pucačina puna nasilnih scena, hm...

:roller:

Lud76 18.01.2013. 19:12

Citiraj:

Jao :roller: pa ti si ovo stvarno napisao

Thorax 18.01.2013. 19:42

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 2317757)
Kako je dobaaaar bio :) Ufff. Taman se uživio :) Kaj bi dao da snime još nastavak animirani
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Dar..._Strikes_Again

Ja bi bio hepi ko bebica hehe :D

Dobro da si me podsjetio :)

Odlično je sjeo sinoć, epic fajt sa Supermenom :D nego, question:

Od kad Superman ima moć drainanja life forcea iz prirode da bi se regenerirao?

TheEmpress 18.01.2013. 20:08

Citiraj:

Facepalm na kvadrat.

FERRYS 18.01.2013. 21:53

baš gledam django unchained i ne kužim po čemu je film zaslužio imdb-ovih 8,7...
Valjda to što nisam ljubitelj tarantinovih djela....

fil po moje ne zaslužuje više od 5-6....

vranjba 19.01.2013. 14:29

Pogledao i ja jučer djanga i svidio mi se, jedino premalo radnje ima za film od skoro 3 sata. Ako na film gledaš kao na posvetu leoneovim i drugim špageti westernima, onda je film dobar. Glazba standardno dobra u tarantinovim filmovima, a Samuel L J je rasturio svoju ulogu.

dugo nisam vidio takvog pizdunskog lika kakav je Stephen :D

Mad_Duke 19.01.2013. 14:51

Citiraj:

Autor Thorax (Post 2318381)

Od kad Superman ima moć drainanja life forcea iz prirode da bi se regenerirao?

Pa nema. Nisam puno razbijao glavu pošto je sporedna stvar, ali najvjerojatnije se toliko napio radijacije kako je bio u epicentru eksplozije da je valjda samo to pofurilo okolo dok nije došao sebi, odnosno regenerirao se. Što je išlo sporije kako nije imao direktni pristuo suncu zbog te iste nuklearke.

Ziiky 19.01.2013. 16:28

MAlo gledam, lurkam pa se ne mogu oteti dojmu ...

Da li se to samo meni cini ili su ocjene na IMDb-u poceli frizirati?!
Prije je gdje koji film zasluzio >8.0 i to je onda filmcina, a sad svaki isprdak pobere dobre ocjene.

cccp 19.01.2013. 16:45

Dobro si primjetio.

Pupo 19.01.2013. 16:46

Pa sad svaki klinac od 5 godina ima net i zna za imdb i može ocijenit film. Nije ni čudo što su ocijene te koje jesu

morph 19.01.2013. 19:41

Citiraj:

Autor panda505 (Post 2316148)

Slažem se sa ovom infografikom (tm by Jutarnji) uz ogradu da Djanga i Deathproof nisam gledao. :)

Citiraj:

Je li ona birala i kućno kino? :fiju:

Citiraj:

Autor Ziiky (Post 2318791)
MAlo gledam, lurkam pa se ne mogu oteti dojmu ...
Da li se to samo meni cini ili su ocjene na IMDb-u poceli frizirati?!
Prije je gdje koji film zasluzio >8.0 i to je onda filmcina, a sad svaki isprdak pobere dobre ocjene.

Friziraju se uglavnom za nove filmove, za godinu dana sve sjedne na svoje mjesto. :)

Što sam gledao:

The 51st state - meni bezveze film, dosadna akcija

Walk the Line - izvrstan biografski film snimljen prema biografiji Johnnya Casha. Witherspoon zasluženo pobrala oskara, a i Joaquin Phoenix je izvrstan. Fascinantno je da su sve u filmu sami otpjevali, odmah sam morao nabaviti i soundtrack.

Ridicule - solidan francuski film. Vrti se oko dosjetki (eng. wit) na kojima se dobrim dijelom temeljio društveni život francuskog plemstva prije francuske revolucije. Zanimljivo, ali ipak fali štofa da bi bio vrhunski film.

Lake Tahoe - meksička drama, nije me baš oduševila, pomalo zamorno...

Offret - posljednji film Andreia Tarkovskog. Puno filozofiranja, puno monologa, malo radnje. Ima vrlo zanimljivih dijelova, ali dobrim dijelom ipak dosadno. Vidjet cu kakav ce biti za 10 godina.

The Score - krimic sa Robert de Nirom i Edwardom Nortonom u naslovnim ulogama i Marlonom Brandom u sporednoj ulozi (njegova zadnja uloga). Sva trojica odradila su vrlo dobar posao, prica je solidna, film u cjelini vrlo dobar.

Thin Red Line - (anti)ratni WWII film u režiji Terrencea Malicka. Nakrcan je zvijezdama tako se pojavljuju Sean Penn, Nick Nolte, John Travolta, Adrien Brody, Woody Harrelson, a pri kraju filma i George Clooney. Film nije sama akcija nego ima dosta "filozofskih" dijelova o ratu kao takvom, prirodi itd. kako to vec ide kod Malicka. Sa 170 minuta poprilicno je rastegnut i mozda ne bi bilo lose da je malo kraci pogotovo u tim filozofskim dijelovima. Film odlicno pokazuje kaos rata, psihicko stanje ljudi, dvojbe sa kojima se ljudi u takvim situacijama suocavaju.

Kelly's Heroes - brainless ratna WWII akcija/komedija. Clint i Telly Savalas pljackaju zlato iza neprijateljskih linija. Meni poprilicno dosadno i bezveze, nije mi dovoljno zabavan, a niti dovoljno ozbiljan. Jedino sto mi se ajde svidjelo je posveta spaghetti vesternima pred kraj, pogotovo glazba (potpisuje Lalo Schifrin).

X-Files - Mulder i Scully opet se bave zavjerama, izvanzemaljcima itd. I nije mi baš nešto jer mi je taj dio bio nekako najdosadniji kada je riječ o seriji.

Män som hatar kvinnor/The Girl with the Dragon Tattoo
Flickan som lekte med elden/The Girl Who Played with Fire
Luftslottet som sprängdes/The Girl Who Kicked the Hornet's Nest - jako dobra trilogija, fino su prenijeli literarni predložak na film. Jedino što sam prekasno shvatio da postoji i miniserija iz koje su zapravo napravljeni filmovi i koja traje nešto duže. Sad mi je žao što nisam odmah išao gledati miniseriju.

Halloween - ne znam kako da nazovem ovaj film nego glupim (mozda bedastim). OK, nisam niti očekivao neki film koji bi mogao zagrijati mozdane vijuge, ali preko nekih stvari nemoguce je preci. Znam da je to kao kultni horor, ali neke stvari su uvreda zdravom razumu

The Insider - vrlo dobar film Michaela Manna sa Pacinom i Croweom koji mi je nekako prosao ispod radara. Radi se o insajderu koji razotkriva duhansku industriju.

Good will Hunting - izvrstan film, uhvatio sam ga sigurno 5-6 puta na televiziji i nikako da ga odgledam do kraja. Izvrstan Matt Damon kao i Robin Williams.

Cider House Rules - solidan film, ali nista specijalno

Revolver - Guy Ritchiev film koji je pomalo zastranio. Film bi bio i akcijski sa cool efektima i dijalozima i zelio bi imati neke skrivene poruke i jaku simboliku, medjutim to ne funkcionira bas najbolje i dobar dio onog sto sam gledao na ekranu moglo bi se opisati kao zbrka.

Dip huet seung hung/The Killer - hongkoški akcijski klasik - John Woo je redatelj i Yun Fat-Chow kao plaćeni ubojica u naslovnoj ulozi. Naravno u maniri zanra gomila pucnjave, ali i humora. Mrvicu ga nagriza vrijeme, ali ipak vrlo dobar film.

Crossroads - pomalo dječji glazbeni film o klincu iz New Yorka koji traži izgubljenu pjesmu Roberta Johnsona. Dvoboj gitarama sa Steveom Vaijem na kraju je epski.

Backyard Poster/Backyard - zanimljiv meksički film o nestancima žena u Juarezu, gradu kojeg samo granica dijeli od El Pasa u USA. Prema podacima iznesenim na kraju fbrojke u filmu odgovaraju stvarnosti što je stvarno zastrašujuće.

Suchwiin bulmyeong/Address Unknown
- tipičan korejski film, seks sa životinjama, mučenje istih, incestuozni odnosi, ali još dodatno upakirano u setting američke prisutnosti u Južnoj Koreji. Vrlo dobar.

Ye Yang/The Banquet - kineski spektakl sa zgodnom Ziyi Zhang u naslovnoj ulozi. Scenografija i kostimografija su impresivni (iako ne vjerujem da su povijesno tocni), kamera isto jako dobra, ima jako dobrih kadrova i film opcenito dosta polaze na vizualni dojam. Gluma je isto na visini. Obracuni se odvijaju u stilu Tigra i Zmaja. Meni je i prica bila zadovoljavajuca (bazira se na Hamletu) tako da mi je i film u cjelini vrlo dobar, da ima malo vise mesa oko price bio bi i bolji.

Waterloo Bridge - WWI ljubavna prica smjestena u London. Glume Robert Taylor i Vivian Leigh. Nije mi se svidio predug uvod u cijelu pricu, previse treba da se stvari pocnu zaplitati, a i onda slijedi poprilicno banalan zaplet. Kraj je pomalo neocekivan i mislim da dize film.

Great Expectations (1946)
- izvrstan klasik UK kinematografije, jedna u nizu filmskih adaptacija snimljena prema istoimenom djelu Charlesa Dickensa. David Lean je još jednom odlično obavio posao.

The Edukators (2004) - odličan mali film o antikapitalistickim aktivistima koji djeluju pomalo u stilu 60-ih te se dovedu u svakojake nevolje. Još jedan film u kojem glumi naše gore list - Stipe Erceg i to sasvim solidno. Za redatelja Hans Weingartner jos nisam cuo, ali obratit cu pozornost i vjerojatno pogledati jos koji film.

Dead Poets Society - ovo je vec klasik sa Robin Williamsom u naslovnoj ulozi. Uglavnom pomalo neobican srednjoskolski profesor nadahnjuje ucenike da budu ono sto zele.

The Fountain - zanimljiv film koji se odvija na nekoliko razina i kroz nekoliko priča. Teško ga je pohvatati pogotovo ove imaginarne dijelove. Ima zaista odličnih kadrova, samo pomalo previše tih CGI imaginarnih scena za moj ukus.

Big Heat - krimić iz '53 u kojem se nepotkupljivi policajac bori protiv mafije. Noir klasik Fritza Langa kojeg se svakako isplati pogledati.

The Woman in the Window - još jedan jako dobar film noir Fritza Langa sa Edward G. Robinsonom u glavnoj ulozi. Simpatičan kraj.

Random Harvest - romantična drama iz '42, na momente pomalo previse melodrame, ali svejedno izvrstan film.

La choses de la Vie - izvrstan francuski film Caludea Sauteta. Michel Piccoli i Romy Schneider odlični u naslovnim ulogama.

Symphaty for Mr. Vengeance
- još jedan tipičan predstavnik korejske kinematografije - brutalno nasilje, pomalo poremećen humor, glavni lik kojem sve ide nizbrdo. Inače prvi iz poznate Oldboy trilogije. Na momente ga je pomalo teško pratiti jer neke stvari su na gledatelju da sam zaključi.

The bride came C.O.D. - romantična komedija sa Cagneyem i Bette Davis u naslovnim ulogama. Nije neko remek djelo, ali u cjelini sasvim OK zabava.

Moartea domnului Lazarescu - Zanimljiv film, ali i dosta zahtjevan za gledanje zbog dokumentarističkog stila i spore radnje. Ono što me zbunilo je to što je film okarakteriziran kao komedija. Zaista ne vidim elemente komedije (pa ni crne komedije) u ovom filmu. Ovo je realno prikazana kronologija jednog umiranja čak ne bih rekao u Rumunjskoj nego na Balkanu. Glavni glumac odglumio je odlično, a i ostatak ekipe bio je na visini.

Dogville - vrlo dobar i neobičan film Larsa von Triera. Nicole Kidman odglumila je jako dobro.

Spoorloos
- vrlo dobar nizozemski triler iz '88

Mad_Duke 19.01.2013. 22:53

Pogledao Svećenikova Djeca. Preporuke. Dobra komedijica i par put sam se fakat dobro nasmijao :D

1v@n 19.01.2013. 23:11

Maximum Conviction

Preporuka ako želite vidjeti kako se Steven Seagal dva puta od srca nasmije :)
Osim toga, tipičan njegov film + Steve Austin

bambi56x 20.01.2013. 02:59

Citiraj:

Autor morph (Post 2318875)
Män som hatar kvinnor/The Girl with the Dragon Tattoo
Flickan som lekte med elden/The Girl Who Played with Fire
Luftslottet som sprängdes/The Girl Who Kicked the Hornet's Nest - jako dobra trilogija, fino su prenijeli literarni predložak na film. Jedino što sam prekasno shvatio da postoji i miniserija iz koje su zapravo napravljeni filmovi i koja traje nešto duže. Sad mi je žao što nisam odmah išao gledati miniseriju.

Dar iz nebesa, baš sam stavio trilogiju da mi bude spremna za sutra, ali ću ipak na mini seriju. :fala:

Ladybug 20.01.2013. 12:23

MORPH

Ček, kaj onda radije gledat, seriju ili trilogiju?

morph 20.01.2013. 14:11

Citiraj:

Autor Ladybug (Post 2319143)
MORPH

Ček, kaj onda radije gledat, seriju ili trilogiju?

Filmovi su izrezana miniserija. Nije da im zbog toga nešto fali, ali radije bih da sam pogledao dužu verziju.

Wiki kaže:

Citiraj:

Each episode of the series is about 90 minutes long, which makes the television series about 110 minutes longer than the movies, with more depth in both the stories and the characters.

ivan77 20.01.2013. 15:48

Citiraj:

Autor Lud76 (Post 2318295)
Here Comes the Boom

Ima prelol scena :D James sa svojom zbunjenom facom predobar, ostatak casta takoder vrlo dobar, ima sitnica koje mi se nisu svidjele al novi je film pa da ne spojlam. Generalno ispunio ocekivanja film

stvarno dobra komedija!:goood:

potemkin.hr 20.01.2013. 16:35

Citiraj:

Autor vranjba (Post 2318730)
Pogledao i ja jučer djanga i svidio mi se, jedino premalo radnje ima za film od skoro 3 sata. Ako na film gledaš kao na posvetu leoneovim i drugim špageti westernima, onda je film dobar. Glazba standardno dobra u tarantinovim filmovima, a Samuel L J je rasturio svoju ulogu.

dugo nisam vidio takvog pizdunskog lika kakav je Stephen :D

Više manje se slažem sa ovim, ali ne znam što je bilo Tarantinu dok je stavljao ghetto rap u vestern. Ostatak filma je super, ali je neke scene totalno pokvario takvim odabirom soundtracka...
Sad ću poslije ovoga morati (opet) odgledati špageti vesterne iz arhive u HDu, nema boljeg :D

syss 20.01.2013. 18:49

u duhu tarantino rasprave sinoć pogledao sedam psihotičara... e to je fakin zabavno i smiješno i krvavo i bizarno i generalno pametno.

odlična gluma, odlična radnja i jedan od najboljih twisteva koje sam ja gledao u zadnje vrijeme.

sam rockwell jel...

Rade0n 20.01.2013. 18:56

Citiraj:

Autor potemkin.hr (Post 2319273)
Sad ću poslije ovoga morati (opet) odgledati špageti vesterne iz arhive u HDu, nema boljeg :D

Daj nabroji par najboljih.

trouble 20.01.2013. 19:01

Citiraj:

Autor Lud76 (Post 2318295)
Here Comes the Boom

Bass Rutten je najlol dio filma što dovoljno govori o njemu(filmu)....

potemkin.hr 20.01.2013. 19:02

Citiraj:

Autor Rade0n (Post 2319339)
Daj nabroji par najboljih.

Per un pugno di dollari (1964)
Per qualche dollaro in più (1965)
Il buono, il brutto, il cattivo. (1966)
Django (1966)
Lo chiamavano Trinità... (1970)
C'era una volta il West (1968)
Ima ih još, ali ovi su za prste polizati :zdero:

Ladybug 20.01.2013. 19:20

Citiraj:

Autor morph (Post 2319198)
Filmovi su izrezana miniserija. Nije da im zbog toga nešto fali, ali radije bih da sam pogledao dužu verziju.

Wiki kaže:

Thx, onda bih radije miniseriju, dosta mi je više ovih filmova koji traju po tri sata. Kaj nitko više ne zna u sat i pol napravit film, nego rade egotripove od 3 i pol sata...?

Looper -

Ako ste dovoljno stari da ste gledali i cijenili Terminator 2, ne trudite se s Looperom. Copy paste. A ja kao žena vulgaris dajem benefit of the doubt Joseph Gordon-Levittu zato što je zgodan i 500 days of Summer.

Scena seksa jest bila nepotrebna, potpuno je izdvojena od svega. Imam feeling da su mnogo toga izeditirali u postprodukciji i da je trebalo više poradit na njihovom odnosu. Al veselila bih se nastavku filma!!! Zamisli: mali Rainmaker-to-be prolazi kroz trice i kučine puberteta, žena, droga, nepravdi, a sa onim svojim moćima. The people will love it!! :p

Django Unchained

Odličan!!! Sve ostalo je rečeno već u threadu. Dakle, gluma, i mjuza (da, rep je super stajao uz Jamie Foxxa!), i priča i baš sve. Leonardo DiCaprio i Samuel L Jackson stvarno ne znam tko je više nadmašio sam sebe...

DiCaprio kao seljak u duši koji je došao u grad i pravi se kozmopolitom i naučenjakom, a opanak mu viri iz žepa... Ona scena monologa s lubanjom, strašno nešto! Frenologija lubanje crnca i bjelca... Poluznanje popularizirano u svakodnevnom životu da bi fino pasalo uz ignorantni život licemjera i nazadnjaka. Osobina čovjeka koja paše i u 21. stoljeće!

SLJ kao house slave koji misli da je slobodan i sretan i uvažen u društvu zato što je najbliže svom gospodaru, povampireni kimavac glavom koji se skriva iza tuđe sjene i živi od tuđih života. Opet - osobina čovjeka koja paše i u 21. stoljeće! :D

Krvave scene smanjene na minimum, iako sam nekako očekivala više silovanja i mučenja od strane onih polidegeneričkih predradnika s onim psima.

Ne znam zakaj je Spike Lee popljuvao Tarantina, samo zato kaj Tarantino nije crnac koji radi film o ropstvu, nego je eto bijelac?
Afrocentrizam i obrnuti rasizam? No, to je Amerika koja svoju cijelu povijest zahvaljuje crncima a daje im samo jedan mjesec u godini.

Burko 20.01.2013. 21:07

Citiraj:

Autor syss (Post 2319333)
u duhu tarantino rasprave sinoć pogledao sedam psihotičara... e to je fakin zabavno i smiješno i krvavo i bizarno i generalno pametno.

odlična gluma, odlična radnja i jedan od najboljih twisteva koje sam ja gledao u zadnje vrijeme.

sam rockwell jel...

bizaran i cudan :). ali stvarno, u jednom trenutku sam se zapitao "jebote, pa jel ovo americka produkacija? naviknut sam gledati ovakve stvari najcesce od EU filmasa........". ili od nekoga a-la tarantina ciji bi mozak i razmisljanje bilo vrlo zanimljivo promatrati i istrazivati :).

bas ga pogledao veceras i ja sedmoricu, vrlo dobar i preporuka. i moram priznati da mi je ovo prvi put da mi woody nije iritantan, taman mu je uloga.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:57.