![]() |
I ja imam problem s probijanjem, al znam da će mi reč da to tak mora biti.
|
Citiraj:
|
Em ću biti bez TVa em nema šanse da zapakiram ovu mrcinu i da ju dovezem. Pa ne stane mi u auto.
Malo sam lijen sad kemijati, a opet me smeta ovo probijanje... Poslano sa mog Samsung S9+ koristeći Tapatalk |
I ja sam lijen, 140CM.
Ali ako ništa drugo, imam kutiju. :D Većina ju ne čuva. |
Ja čuvam sve žive kutije, ali ovu od 65" jednostavno nisam htio. Što je previše, previše je.
Poslano sa mog Samsung S9+ koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Sent from my Mi 9T using Tapatalk |
Sancta domenica... Grunding Oled 65GOB9990 ,7991.00 KN.... Neznam kakav je, ali čisto sumnjam da ne vridi ovih novaca, i još 5gos garancije!
Sent from my SM-N970F using Tapatalk |
Kažu mi neki da je unutra panel iz 2017, problemi sa burn-in i slično
al cijena je dobra. |
Previse za nesto naziva Grundig
|
Da ja sad sebi uzimam tv, uzeo bi to 100% da moj LG OLED55C9 kosta isto 7991 kao i ovaj grunding uzeo bi grunding odma bez razmišljanja. I LG C9 kao "Najbolji tv 2019" od x reviewera ima svojih musica i mana i artefakata u prikazu slike ko sta ce grundig imat, panel je LGjev u grundigu a opet tvrdim da ni LG ne vridi toliko para prema LCD-u.Al 65 inchni oled za te pare, top, odma bi ga uzeo, uz to firestick/shield/PS da handla smart feature i pjesma. 5 god garancije.... Best buy 65 inch tv po mom mišljenju, daleko
|
Citiraj:
OLED je OLED. Za te novce, 65", pfff |
Svaki oled bi trebao imati puno bolju sliku od lcd-a ukupno gledano. Izuzetak su samo svijetlije scene u jace osvjetljenom prostoru gdje je dobar lcd bolji sigurno. U zatamnjenom ambijentu slicnom kino dvorani oled caruje
|
Citiraj:
Kad ja to kažem dobim reply da je to zato jer imam Philips. Nisu savršeni i pitanje dal vrijede tih para, ali da su odlični za SF (neonska svijetla, mračne scene...) |
Ma u kvaliteti slike se od LCD-ova možda može samo Q90 uopce spominjati, iako ima i on svojh LCD mana, a košta još više. Realna cijena po meni je da je OLED 10% skuplji od LCD-a, a ne 30-50%, ali jbg ponuda, potražnja i konkurencija(koje nema) diktira cijene.
Ovaj OLED za ovu cijenu po meni u potpunosti upada u pravu realnu cijenu oled-a i nebi mi bilo žao para, dok i je za 55C9 9500 bilo žao para al eto kad nisam imao boljeg izbora. I nadam se da je ovo buducnost OLED cijena da mi idući OLED ne bude žao kupiti. Što se tiče artefakata, više sam ih vidio na ovom tv-u nego na Sony-u XE7005 VA panel. |
Oled je bolji prvenstveno u kontrastu I prikazu crne boje, zatim u vidljivom kutu. Naravno, bolji contrast onda izvlaci I videomaterijale losije kvalitete da izgledaju bolje, ali generalno artefekti u prikazu nemaju puno veze sa tehnologijom panela (imaju u smislu brzine odaziva), tj. jel oled ili lcd.
|
Citiraj:
|
Koga zanima Grundig OLED, sjetio sam se da je jedan član napisao o njemu osvrt (kad je bio na akciji za 10k kn):
http://forum.pcekspert.com/showpost....ostcount=13755 |
Znači pad sa 17 na 7 hiljada....šezdeset i nešto posto dolje. Mora da nije bilo dovoljno hrabrih u lijepoj našoj :)
|
Citiraj:
https://youtu.be/h8fe9Yu_0ls Vec sam ga slao tu na forumu, zamisli moje iznenađenje kad sam to vidio uglavnom je na crno u svijetlo scenama |
Kako si došao do tog testa da i ja testiram?
Poslano sa mog Samsung S9+ koristeći Tapatalk |
Mislim da je to ovaj:
https://youtu.be/AYtvehF9-Z8 |
Rekao sam ti zadnji put da je do tvog tva i da si trebao reklamirati..ne znam pod sto osim pod "Na youtubeu prikazuje cudnu kockicu" --- meni na istom TVu toga nema, sve je real time - fluidno :/ :chears:
Ako tko zeli, mjenjam 55" c9 (novi) za 65" grunding odmah xD Colaza je colaza a oled je oled :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Ima odi na forumu još HD ready plazmaša :) |
Biče pored Mikro Led još zanimljivo.
https://www.hdtvtest.co.uk/n/TCL-str...GB-OLED-panels https://www.cnet.com/news/are-dual-l...s-to-find-out/ |
Citiraj:
|
Nemam je od 2016-e iako sam tada imao FHD plazmu(Panasonic ST60), samo komentiram da ima ljudi koji još plazme konzumiraju.
|
Molim mišljenje za OLED TV Grundig 65GOB9990
Sniženje 14.999,00*kn na 8.879,00*kn Poslano sa mog Mi Note 10 koristeći Tapatalk |
st60 je vec pila. Ukoliko je uscuvan takav tv crnu moze prikazati skoro u oled kvaliteti, a pokretnu sliku prikazuje bolje nego oled. Vjerovatno najbolji izbor za nekog ko samo gleda full-hd sadrzaje koji su i najrasireniji trenutno, bilo da se radi o satelitskim ili zemaljskim tv programima. 4k televizori moraju full-hd upscalati ili skalirati na nize, a to ne ispada dobro kao kad imas origigi full hd tv
|
Da, jedini je problem što su van jamstva.Pa ako rikne-može u ekološko zbrinjavanje.
|
Istina. Razumije se da za takav tv van garancije,u slucaju npr 50gt60 ne vrijedi dati vise od 2000kn. Za starije modele i dosta manje. Idealno bi bilo neku plasmu npr 42st50 za soma kuna naci,pa ak i rikne ko ga sljivi. Tim televozorima najcesce krepavaju maticne ploce,a ima dosta ekipe sa razbijenim ekranima tako da vjerujem u slucaju npr st50 modela da se ispravan panel jos moze prodati za nesto
|
Citiraj:
Ima nesto na Amazonu reviewa, nekima je TV super, dok se drugi zale na kvalitetu TV signala koji je kao negledljiv. Al bilo je i zadnjih par strana postova u temi o tom tvu. |
Citiraj:
Ista stvar je meni bila sa TCL-om. On ne može 720p signal dobro prikazati na 4k, a kamoli 560 (gdje ga još ima, ne znam od kud dolaze reviewovi). 4k prikazuje odlično, FHD sasvim dobro. Govorim za TCL, vjerojatno je slično s Grundigom. |
Naručio Grundinga... 65"OLED za manje od 8k... ne može biti loš. Ionako većinom gledam filmove/serije preko Nvidia Shield-a...
Čekam buraza da dođe usporediti. On je uzeo kupio LG 65" C9 OLED kad je još koštao 18k, a bio je "brutalno snižen na 15kpovodom otvanja nekog novog dućana... baš me zanima koliko je LG bolji :D |
Sasvim sigurno je bolji
|
Citiraj:
|
Možda sam se krivo izrazio... buraz će doći popit pivu kod mene kad mi TV stigne i dati svoje stručno mišljenje koji je TV bolji :chears:
Ne planiram ga gnjaviti da vozi 65" TV :beer: |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:57. |