PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   LCDi, Plazme i ostali televizori - pročitaj prvi post prije postavljanja pitanja (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=106140)

warlock25 29.06.2018. 00:30

Citiraj:

Autor COD-fan (Post 3206275)
Uredu da se ja vratim na svoj post.

Znači može preko web shopa xe9005 nemrem fulat ?

Ja sam htio uzet 49xe9005 u sancta domenici i bio je izlozbeni samo i zato je bila brutalna cijena.99 posto izlozbeni.
Na kraju uzeo iz svijeta medija za 200 kn vise novi zapakirani.Krajem godine je bio 8200 49".

tiki66 29.06.2018. 08:29

Citiraj:

Autor celavicro (Post 3206931)
A kak je mogla izmedju uc..kak sad da radim?fkt smeta za gledat,a nebih bas rastavljo tv

Naravno da ga nećeš otvarati ako imaš garanciju, nosi ga na servis. Bit ćeš par dana bez tv-a, pa ako ti je bitan nogomet pričekaj kraj prvenstva :D

Mar 29.06.2018. 12:58

Stigao ovaj Noa 50" 4K prekjučer, međutim KODI playback trza i zapinje. Malo čudno. Preko VLC i ugrađenog playera je dobar playback.

Daljinski je isto malo mušićav, nekad kad mičem kursor lijevo-desno i pritisnem OK, registrira ga kao jedan od pomaka lijevo-desno, a ne kao OK.

Slika je solidna ovako na prvu, ali nažalost vrlo slabe su opcije štelanja slike, kao na nekim običnim TV-ima za razliku od recimo mog Sony 7005 serije koja je puno moćnija tu.

Mislim se da ga vratim jer mi ne stane na kredencu zbog velikog razmaka između nogu, a i nisam baš impresioniran performansama (što ne čudi s obzirom na cijenu) i ako ne budem moga riješiti KODI onda je deal breaker.

andro13 29.06.2018. 13:16

Citiraj:

Autor Mar (Post 3207131)
Stigao ovaj Noa 50" 4K prekjučer, međutim KODI playback trza i zapinje. Malo čudno. Preko VLC i ugrađenog playera je dobar playback.

Daljinski je isto malo mušićav, nekad kad mičem kursor lijevo-desno i pritisnem OK, registrira ga kao jedan od pomaka lijevo-desno, a ne kao OK.

Slika je solidna ovako na prvu, ali nažalost vrlo slabe su opcije štelanja slike, kao na nekim običnim TV-ima za razliku od recimo mog Sony 7005 serije koja je puno moćnija tu.

Mislim se da ga vratim jer mi ne stane na kredencu zbog velikog razmaka između nogu, a i nisam baš impresioniran performansama (što ne čudi s obzirom na cijenu) i ako ne budem moga riješiti KODI onda je deal breaker.

Pa ne možeš od takvog televizora, očekivat dobru Hardwersku podržku..Takvi televizori izgledaju još nekako izvana, a šta je unutra televizora je več druga priča..

nickross 29.06.2018. 13:20

Nešto kao filips.

Nego, pa nemoj vraćat telku, prodaj ju pa zaradi :) 65 inča 4k tv sigurno košta više od 1900kn kolko je koštala

John Creasy 29.06.2018. 13:23

Citiraj:

Autor nickross (Post 3207137)
Nešto kao filips.

Nego, pa nemoj vraćat telku, prodaj ju pa zaradi :) 65 inča 4k tv sigurno košta više od 1900kn kolko je koštala

nije to isti tv na koji misliš, on ima NOA-u 50", a za 1900 je bio TCl 65" u mall.hr..

btw. na trenutnom grundigu 55vlx7710bp zvuk mi kasni, i koliko sam skužio ovisi o postvkama, da li je RGB ili YCbCr 4:2:2, YCbCr 4:4:4 (ima još i 4:2:0).. u postavkama tva ima opcija "poboljšana podrška 4k" i kad to uključim sve bude ok neko vrijeme, no onda opet krene zvuk kasniti u seriji, baš se vidi da je off sync.. pročačkam malo postavke i onda bude ok opet neko vrijeme.. HDR me ne zanima, htio bi samo čistu i normalnu sliku na 4k.. recimo bnet tv preko hdmi nema nikakvih problema

OuttaControl 29.06.2018. 13:49

Cisto sta se tice crnih da vidi koga zanima i sl. evo slike mog Sony-a 55XE7005 sa VA panelom

https://imgur.com/a/6Gj3y5S

Prva je malo od doli, druge dvi pod pravim kutem,

andro13 29.06.2018. 13:54

@nickross

Ako bi imao malo pojma oko tv tehnologije, bi znao, da si napisao glupost i to veliku..:kafa:

popo1 29.06.2018. 13:57

@OuttaControl
Ugasi Adv. contrast enhancer, pa onda postaj sliku :D

OuttaControl 29.06.2018. 14:31

Moze, to cu veceras probat

nickross 29.06.2018. 16:51

Citiraj:

Autor John Creasy (Post 3207138)
nije to isti tv na koji misliš, on ima NOA-u 50", a za 1900 je bio TCl 65" u mall.hr..

Je, imaš pravo. Pobrkao sam.:goood:

HAL 9001 29.06.2018. 22:30

Meni je bratu danas stigla NOA od 50" koju je naručio kad i ja 32" i 43" model, moje još nisu stigle. Uglavnom danas me zvao da mu pomognem to spojiti i podesiti. Slika je solidna, dobro je Mar napisao gore da nema nekih mogućnosti velikog podešavanja. On je stavio mod slike "mekano". Skaliranje SD signala na tu dijagonalu je onako, niti loše niti dobro, LG od 32" je tu bio barem duplo bolji. S dva metra se primjećuje zamućenje, FHD izgleda solidno kao i 4K. Daljinski malo zafrkava, nekad ne uhvati pa moraš jače stisnuti. Nikako nismo uspjeli skužiti kako programima dodjeliti redne brojeve, da npr. HRT 1 bude na tipki 1, a ne na 757. Sve pokušali, manual je skoro nepostojeći i ništa o tome ne piše.

I sad ludilo:wtf2:, večeras ušao u youtube aplikaciju, prijavio se sve uredno i pokrenuo neki spot, a ono krenulo trzakati i blokiralo da nisi mogao izaći iz aplikacije. Ugasili tv na daljinski i opet upalili, a ono javlja poruku "Pokretanje Androida" i stoji i ni makac dalje. Čuje se zvuk od HRT1 i stoji ovako slika.

http://i68.tinypic.com/161b50n.jpg

Pokušao stiskati komande na daljinskom, tv-u, ugasili ga na prekidač i iskopčali iz struje i ista stvar. Sad je i mene uhvatila panika, što ako bude ovako i sa mojom kad stigne. On kaže da će zatražiti povrat za svoju. Ne znam što da mislim, da li je ovo izolirani slučaj ili ne?:stoopid:

quazar912 29.06.2018. 22:32

ne znam što ste očekivali od poluproizvoda klase NOA....opet neka domoljubna nostalgija??

HAL 9001 29.06.2018. 22:42

Citiraj:

Autor quazar912 (Post 3207307)
ne znam što ste očekivali od poluproizvoda klase NOA....opet neka domoljubna nostalgija??

Barem minimum urednog rada. Nadam se da je ovo izoliran slučaj i da je njega zapao neki lošiji primjerak. Televizije su kratko na tržištu pa ne možeš znati kakve će se pokazati po pitanju kvalitete i pouzdanosti. Mene je privukla povoljna cijena i veliko jamstvo.

Lak 29.06.2018. 22:50

Ja gdje god i od koga god sam cuo za Noa mobitele, cuo sam samo lose komentare, pretpostavljam da je ista stvar i za njihove druge proizvode.
Tko voli nek izvoli.

OuttaControl 29.06.2018. 23:28

Citiraj:

Autor popo1 (Post 3207145)
@OuttaControl
Ugasi Adv. contrast enhancer, pa onda postaj sliku :D

To to? prije je bilo na srednje srednje
https://imgur.com/a/CNou4nb

nije to crna crna ko na mobu mi(oled) vidi se malo sivoće, i ako se zagledate i u kantunima ima bleeda, al to je golim okom jedva vidljivo,
ono što je andro13 poslaio za tv gotovo duplo skuplji meni osobno nema smisla il je mene stvarno posralo sa panelom

COD-fan 30.06.2018. 01:13

Ovako do sada sam imao Sony 42w705b i sada prešao na Sony 55xe9005.
Moram napomenuti da gledam preko Bneta samo preko antenskog kabela. Koji nudi 10 ak digitalnih programa. Slika barem duplo bolja na manjem i starijem FHD Sonyu :D. Međutim slika na Netflixu je bolja na većem Sonyu. Sad čekam Bnet turbo tv, pa ćemo vidjeti. Šta ja znam za prvi dojam bih čak rekao koji k.... sam dao 9 k kn.

HAL 9001 30.06.2018. 10:48

Brat mi javio da je jutros upalio tv i ostavio oko sat vremena da vrti ono pokretanje androida i nekako završilo i prošlo dalje. Odmah je isključio wireless u postavkama, jer su stalno tijekom gledanja tv program iskakale obavijesti od androida.

darkijas 30.06.2018. 10:56

OuttaControl@ fotografije jako tesko mogu prikazat stvarno stanje tj. jedna moze ispast da crna izgleda ko na oledu a druga da je katastrofa. U potpuno zamracenoj prostoriji najbolje upaliti blank screen saver i da se nista pogotovo svjetlo ne prikazuje na ekranu. Znam to je onda tesko zabiljeziti foticu jer fotici opcenito rade lose kada je malo svijetla ali se najbolje tada moze vidjeti uniformiranost ekrana, dakle bez tih ikonica na ekranu ak moze :beer:

Dakle napravis vise fotografija i postas onu koja prema tvojoj procjeni najvjernije pokazuje ono sto tvoje oči vide itojeto. Prije toga pozeljno je iskljucit lokalno zatamnjenje (Znam da taj tv moze imati samo globalno) ili kak se vec zove svjetlinu ekrana postaviti barem na pola

burmuz 30.06.2018. 10:59

Moj savjet svima sa Sony xe9005 i xf9005, ako gledate filmove poput mene u potpunom mraku isključite x-tended dynamic range. Taj fičr je dobar samo kad se kombinira s hdr-om pošto u suštini samo posvjetljuje ekran, ili kad je slika preko cijelog tva i efekti su simo tamo pa može malo pomoći. Osobno kombiniram da ga upalim kad mi treba u nekim situacijama a ostatak vremena je ugašen. Slika ne gubi ništa a crna je puuuno bolja.

9800pro 30.06.2018. 15:28

Citiraj:

Autor COD-fan (Post 3207341)
Ovako do sada sam imao Sony 42w705b i sada prešao na Sony 55xe9005.
Moram napomenuti da gledam preko Bneta samo preko antenskog kabela. Koji nudi 10 ak digitalnih programa. Slika barem duplo bolja na manjem i starijem FHD Sonyu :D. Međutim slika na Netflixu je bolja na većem Sonyu. Sad čekam Bnet turbo tv, pa ćemo vidjeti. Šta ja znam za prvi dojam bih čak rekao koji k.... sam dao 9 k kn.

Nije problem u Sony-u već u našim TV i IPTV providerima kojima je domet pustiti 16:9 format slike. Vani je 720p iliti HD standard, 1080p pod normalno se pušta, čak već i 4K sada. Zamisli si sliku kakvu imaš na Netflixu da imaš na TV programu, nebi se žalio na Sony, jelda?
Briga Sony što je tvoj antenski ili iptv signal 480p, ako imaš sreće 576p.

Evo ti usporedba 480p vs 4K. Kako može slika biti dobra kad toliko malu sliku upscale-aš na 4K, nema tog procesora u TV-u koji će to speglati...
https://compass-ssl.xboxlive.com/ass...on-sizes-l.png

tizhu 01.07.2018. 00:52

Citiraj:

Autor Lak (Post 3207319)
Ja gdje god i od koga god sam cuo za Noa mobitele, cuo sam samo lose komentare, pretpostavljam da je ista stvar i za njihove druge proizvode.
Tko voli nek izvoli.

jasno ko dan.
vivax je svemirski brod za noa

chief_wolfinjo 01.07.2018. 07:15

moj frend je kupio VOX tv u Pevecu, i odmah drugi dan vratio. onda možete zaključiti o kakvoj kvaliteti je riječ :D

mitra 01.07.2018. 14:32

Poz Kolege,

Imam Philips 4K android tv, mislim da je ovaj model 43PUS6401. Imam neki iritantni problem koji se pojavljuje isključivo u YouTube instaliranoj aplikaciji. Nakon što pokrenem neki radnom video unutar aplikacije slika na TV se podijeli na 2 dijela. Ovaj problem se ne pojavljuje na svim video uradcima, npr yt kanal od Live of Boris, bilo koji vide da pokrenem od ovog tipa slika ce se podijelit na dva dijela. Pretplaćen sam na hrpu drugih kanala i na većini njih nemam taj problem.
Ne vjerujem da kvaliteta video uratka koja se gleda utječe na ovaj problem, npr JerryRigEverything kanal gledam normalno u 4k, dok neke gaming kanale koji stremaju uzivo redovito mi prepolovi sliku a oni koriste manju rezoluciju.
Ako otvorim YT stranicu putem integriranog web preglednika na TV, video uradci koji su prethodno dijelili sliku na dva dijela sada će se reproducirati normalno.

Kako to izgleda:

https://s15.postimg.cc/sjt49lquf/philips.jpg

TV i aplikacije na njemu su azurirane na posljednje nadogradnje.
Da li ste mozda upoznati s ovim problemom?
Hvala unaprijed.

buljaka 01.07.2018. 14:46

To ti se upalio 3d ako se ne varam ili onaj cardboard nacin

mitra 01.07.2018. 15:37

Citiraj:

Autor buljaka (Post 3207739)
To ti se upalio 3d ako se ne varam ili onaj cardboard nacin

Da dok sam malo istrazivao na netu naletio sam sam.na taj problem 3d, ali u yt aplikaciji na tv nema nikakve opcija koje se odnose na 3d.

fanATIk 02.07.2018. 06:55

Su stigli oni TCL-ovi kaj je ekipa pokupovala za kikiriki?

Gilbert5 02.07.2018. 08:08

Nije još. Došao je mail da se ispricavaju što pošiljka još nije poslana. Novi je datum opreme, današnji datum.

Citiraj:

nažalost, artikl iz vaše narudžbe broj *********** danas nismo mogli pripremiti za preuzimanje.

O predviđenom roku dobave obavijestit ćemo vas u sljedećoj poruci.

Ispričavamo se zbog kašnjenja. Vašu narudžbu pripremit ćemo za preuzimanje u najkraćem mogućem roku.

Artikli iz narudžbe:

1 × TCL LED 4k TV prijemnik U65P6046
1 × Manta sportska kamera MM333 EYE
Iskreno se vam ispričavamo zbog mogućih neugodnosti i zahvaljujemo vam na razumijevanju.
Poslali su mi mobitele po 675 kn, a original cijena je bila malko veća. :D Tak da dolazi i TV. :D

xlr 03.07.2018. 06:35

Ima kakva akcija u tijeku povodom nogometnog ili sl., trebao bi mi budget tv do oko 2000kn (32" ili 40" max), non-smart, fhd. Gledao bi se totaltv programi znaci nis posebno zbilja.

Ciljao sam na neki Grundig, ali ako ima sta aktualno uz neke kodove i slicno, rado bi uzeo i druge modele u obzir. Nazalost nisam pratio a trebao bi kupiti danas/sutra kako stvari stoje

brunex 03.07.2018. 07:54

Što reći .. u tom cjenovnom rangu..pogledaj

https://www.nabava.net/televizori?se...857,1017507,45

ili, malo veći za zeru više novaca..

https://www.hgshop.hr/grundig-led-tv...roizvod/229093

Da sam u takvoj novčanoj neprilici :D za sebe bih ipak kupio OVAJ LG s WEB OS https://www.hgshop.hr/tv-lg-32lj610v/proizvod/224019

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:16.