![]() |
Citiraj:
Ako radi, onda je sve u redu. Uživaj u igrama i to je to. |
Zavrti neki benchmark, neku malo zahtjevniju igricu, furmark test (mada je furmark mozda malo overkill :D), itd.
|
Ma vjerojatno je grafička u redu,nego sad neznam dal napajanje zeza
Cijeli dan mi radi komp,i predvečer evo maloprije se samo ugasi... I tako mi je i jučer bilo? Vjerojatno napajanje.. |
Teško da je napajanje. Taj Cors može voziti dvije tvoje konfe. Pogledaj u Event Vieweru što je razlog gašenja.
Najbolje bi bilo izvaditi grafu i ispuhati prašinu iz coolera te isto napraviti sa procem uz stavljanje nove paste. |
Bilo je problema sa driverima
Stavio sada win 7 i starije drivere koje sam dobio sa grafičkom i sve štima i radi... Dok je bilo problema bili su najnoviji ati driveri a i u event vieweru je javljalo ati2mg tako nešto ne sjećam se pogrešku Valjda bude nekom pomoglo Thx ekipa na help:D |
Koje drivere si mecnuo :D
Ja muku mucim da si to nekako sredim,naime meni se nakon nekog vremena ekran zacrni na 3/4 sek i vrati se u normalu,sa porukom da su driveri krepali... |
Imam ponudu Asus Ati Eah 5770 1Gb DDR5,125eura nova,planiram je uzeti,kakva je sa potrošnjom koja joj treba napojna
|
ovaj LC 450w koji imas je dovoljan za tu grafu, ona ne troši puno
|
Citiraj:
http://i55.tinypic.com/9ixvrc.png |
Citiraj:
|
Citiraj:
http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=asus+5770 |
BiH je u pitanju
A za tih 50-ak kuna eventualne uštede mu se ne isplati ići ovdje kupovat grafičku... |
Kod vas je onda dosta jeftinije,kod nas je inače oko 150eura a nabavna je 125 po kojoj ja kupujem,
deru nas :) ,inače ovdje niko ne uzima skoro skuplju grafičku od 75 do 100eur max. pa je i slaba ponuda malo boljih grafički . |
Upravo sam ubo HD5770 u svoj PC :D
Mijenjao sam Sapphire HD4850 512MB DDR3 Dual Slot + 150kn za Sapphire HD5770 1GB DDR5...Mislim da sam odlicno prosao ;) E sad..zanima me koji su najbolji driveri za ovu grafu...za GTA IV,NFS Shift,Cod 7,FC2 itd..? |
Ja sam imao problema sa driverima štekalo mi u nekim igrama,trenutno imam
ove instalirane i sve radi super velika razlika... Driver Packaging Version 8.861-110524a-119605C-ATI Catalyst Version 11.6 Provider ATI Technologies Inc. 2D Driver Version 8.01.01.1162 2D Driver File Path /REGISTRY/MACHINE/SYSTEM/ControlSet001/Control/Class/{4D36E968-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}/0000 Direct3D Version 7.14.10.0841 OpenGL Version 6.14.10.10834 AMD VISION Engine Control Center Version 2011.0524.2352.41027 |
Citiraj:
BTW, dobro si prošao, još ako ima garanciju stvarno odličan deal. |
Citiraj:
|
Citiraj:
BTW Ima garanciju u Technomaxu u Splitu,stara pola godine...Verzija s onim novim coolerom... |
zašto na službenim stranicama od sapphire radeon 1GB 5770 pod requrements piše 500W napajanje? :O
jel dovoljno mojih 450W? :) |
Je, nemaš brige.
Obično proizvođači, iz ne znam kojeg razloga, deklariraju da je potrebno puno jače napajanje nego što zaista treba |
Razmišljam uzet HD5770. Da li je možda overkill za moju konfiguraciju (na 1680x1050 rezoluciji)? Ako ju uzmem trebam li novo napajanje?
|
Nije overkill i ne trebaš novo napajanje.
|
Hoce mi HD5770 1GB biti bottleneck za Phenom II x4 955?
Ako hoce,hoce li biti bottleneck i ako ju overclockiram,jer sam isprobao dokle ide i ide stabilno na 960/1380,jos kad nabavim hladnjake za memoriju trebala bi jos vise... eh,da rezolucija je 1680x1050... |
Može se igrati i s 5770, naravno, da se stavi 6870, performanse bi bile bolje.
|
Počelo mi se danas pojavljivat nešto čudno, kompjuter normalno radi, temperature odlične, ali svakih sat vremena mi ekran dva puta brzo zabljesne i slika je crna i onda se vrati i sve je normalno opet. Sad mene brine da kartica ne počinje rikavat ili da je do drajvera, i da kartica nije bila nikad clockana.
edit: sve rješeno drajveri zezali |
Mene brine jedna druga stvar,moja kartica nema hladnjake na memoriji i kad igram neku zahtjevniju igricu memorija bude tolko vruca da se nemoze drzat prst na njoj duze od 5 sekundi...bojim se da mi se ne odlemi memorija :D
To tako bude i kad je na stocku a kad je memorija na 1350 Mhz onda gori |
Ne stavljaj prste po kartici dok radi. Mozes ju skurit da toga nisi ni svjestan.
Buduci da je tvornicki dosla bez hladnjaka nece joj biti nista. Naravno, ako oc-as onda nebi bilo lose nabavit neki aftermarket hladnjak. |
Ma ja bi samo stavio neke jezice na memoriju al nema mjesta....
|
Nema svrhe stavljat ježiće ak ih hladnjak dobro ne hladi, probaj naći Accelero L2 Pro, novi je koštao 100 kn, rabljeni bi trebao naći za 50 kn.
|
Imam grafu Asus 5770CU core i razmišljam možda bi bilo dobro uzeti još jednu u crossfire(cca 600-650kn) inaće baš nisam pobornik uparivanja dviju grafa ali gledam isplativost i dobitak u performansama ili istu prodati i kupiti nešto jaće.
Ali koju/što jer sam ograničen s buđetom i max. što bi mogao dati je cca 1.300kn(znaći neka 6850/6870 ili GTX 560 obićna). E sad što napraviti:stoopid: pa molim mali savjet/pomoć glede donošenja najbolje/naisplativije odluke:) uz zadovoljavajući dobitak u odnosu na trenutno.Sve je pod "Moj komp" Hvala:chears: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:52. |