PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   LCDi, Plazme i ostali televizori - pročitaj prvi post prije postavljanja pitanja (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=106140)

rak21 15.06.2018. 14:03

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 3203261)
ne, brutalna akcija je bio KD-65XD7505B za 5000kn, to se neće nadmašit više :D

Kad i gdje je bio za toliko?

Ma ja gledam do 50" jer jednostavno nista vece nemam gdje smjestiti

mamutarka 15.06.2018. 14:14

Mall.hr negdje kraj ljeta 2017.

Dosta nas kupilo ovdje

fanATIk 15.06.2018. 17:56

Citiraj:

Autor Guls (Post 3203174)
Links - Tesla 55" 2.999kn.
Da li je to dobra cijena

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 3203261)
ne, brutalna akcija je bio KD-65XD7505B za 5000kn, to se neće nadmašit više :D

Kak ne? Ti si dobio 65" za 5000 kn, a dvije Tesle su 110" za 6000 kn. :D :D

lobo64 15.06.2018. 19:04

Za sve one koji dvoje oko Hisense TVa, poskenajte US recenzije gdje dotični uredno metu podove sa etabliranim brandovima.
Doduše, neznam dali oznake TVa za US market odgovaraju onima koji se prodaju u EU, no mislim da vrijedi se malo pozabaviti s time...

Pupo 16.06.2018. 14:12

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 3203109)
Imam jedan od prvih samsung 4K zakrivljenih televizora i nemam apsolutno nikakvih problema s gledanjem sadržaja na njemu.
I iskreno nisam vidio philips s dobrom slikom. OK, nisam gledao seriju 7 i 8, no sve ispod mi je preloše. Govorim za SD signal, negledljivo. FHD i dalje je druga priča.

Pa da, mislim ekipa tu pljuje bez da je imala telku. To su valjda balkanska posla.

Dal ima nekih prednosti zakrivljena telka? Nema. Dal će te pogriješit ak ju kupite? Nećete.

A sad pljuvat, to može svatko.

Odinarius 16.06.2018. 15:39

Meni se čini da je zakrivljena ok sprijeda (kao VA matrica), ali da se gubi jako puno bližeg kuta ako se gleda sastrane.

alengrosevic 16.06.2018. 16:29

Citiraj:

Autor Pupo (Post 3203563)
Pa da, mislim ekipa tu pljuje bez da je imala telku. To su valjda balkanska posla.

Dal ima nekih prednosti zakrivljena telka? Nema. Dal će te pogriješit ak ju kupite? Nećete.

A sad pljuvat, to može svatko.

Joj daj ne pisi gluposti. Tko pljuje? Pogledao sam ih po ducanima masu prije nego sam kupio telku. I ne vidim nikakve prednosti te zakrivljenosti. Ako me netko pita uvijek cu preporuciti normalni ravni tv ali svako ima pravo birati kaj ce kupiti. To kaj se meni ne svidja i ne vidim prednosti je cisto moje razmisljanje. Nikoga ne prisiljavam niti pljujem po necemu. Uostalom evo jedan zanimljiv clanak pa potencijalni kupci mogu sami procitati pluseve i minuse prije kupnje:
http://www.trustedreviews.com/opinio...d-cons-2912678

Ako vec spominjes balkanska posla to je onda govoriti da je netko hejter, da pljuje i ne znam kaj sve ako se ne slaze s tvojim stavovima. Daj svoju preporuku kolegama i stani na tome.

EDIT:
Citiraj:

Autor Pupo (Post 3203613)
Upravo si potvrdio sve sto sam napisao u proslom postu. :chears:

ocito si poceo slaviti prije tekme... :chears:

fanATIk 16.06.2018. 17:12

Pa kad napišeš da nebi nikako preporučio onda vjerojatno imaš dobar razlog za tu tvrdnju, našao si neke gadne mane. Al tebi se to jednostavno ne sviđa.
Ja nebi preporučio zakrivljeni samo ako se gleda iz velikog kuta, drugih mana nisam našao. I to iz velikog kuta, manji kut na neku foru je isto gledljiv. Meni je 55" zakrivljeni tv u spavaćoj, ravno ispred kreveta tak da nemam ama baš nikakvih problema. Kupio ju kad su izašli takvi televizori, jebiga, pomodnost. No baš nisam nikakve mane našao da bi rekao; zajebo sam se.

1v@n 16.06.2018. 17:20

Frendica uzela 49" zakrivljenog Samsunga. Njoj je super, mi muški vidimo najmanje 7 fleka na crnoj i bijeloj boji.

Nju boli briga, TV je lijep :D

tizhu 16.06.2018. 17:33

Citiraj:

Autor lobo64 (Post 3203356)
Za sve one koji dvoje oko Hisense TVa, poskenajte US recenzije gdje dotični uredno metu podove sa etabliranim brandovima.
Doduše, neznam dali oznake TVa za US market odgovaraju onima koji se prodaju u EU, no mislim da vrijedi se malo pozabaviti s time...

kolko ja znam uvijek su bile različitosti za us i eu tržište. čak i plazme od LG-a koje su bile u malim količinama.

Pupo 16.06.2018. 17:43

Citiraj:

Autor alengrosevic (Post 3203594)
Joj daj ne pisi gluposti. Tko pljuje? Pogledao sam ih po ducanima masu prije nego sam kupio telku. I ne vidim nikakve prednosti te zakrivljenosti. Ako me netko pita uvijek cu preporuciti normalni ravni tv ali svako ima pravo birati kaj ce kupiti. To kaj se meni ne svidja i ne vidim prednosti je cisto moje razmisljanje. Nikoga ne prisiljavam niti pljujem po necemu. Uostalom evo jedan zanimljiv clanak pa potencijalni kupci mogu sami procitati pluseve i minuse prije kupnje:
http://www.trustedreviews.com/opinio...d-cons-2912678

Ako vec spominjes balkanska posla to je onda govoriti da je netko hejter, da pljuje i ne znam kaj sve ako se ne slaze s tvojim stavovima. Daj svoju preporuku kolegama i stani na tome.

Upravo si potvrdio sve sto sam napisao u proslom postu. :chears:

acmevagabundo 16.06.2018. 19:53

Pitanje: kako se na Sony TV-u radi kopiranje u internet pregledniku?
Imam novi Sony tv koji ima android u sebi. Sa proglednikom ugrađenim u njega otišo sam na reddit stranicu sa nogometnim streamovima i našao link za acestream. Instalirao sam Ace player engine (za linkove sa rediita) i MX player za gledanje. Sve je to proradilo, ali kad sam ukucao kobasicu od linka (imam bluetooth tipkovnicu). Nisam znao što raditi da označim taj acestream sadržaj, kopiram ga i pejstam u player. Malo je nezgodno prekucavati kobasicu od brojka i slova.

Guls 18.06.2018. 08:49

NOA Vision 55" uz kupon za 20% H18GOL izađe oko 3.119kn.

Deal ili ne?

Libertus 18.06.2018. 08:57

Ima li kakva preporuka za kupnju 6 komada cca do 50" tv za apartmane?
Uvjet je satelitski tuner, i bilo bi dobro da se postavke mogu copy/paste s jednog na drugi putem usb ili slično. Nema potrebe za 4K.

tascam 18.06.2018. 15:32

Citiraj:

Autor acmevagabundo (Post 3203661)
Pitanje: kako se na Sony TV-u radi kopiranje u internet pregledniku?
Imam novi Sony tv koji ima android u sebi. Sa proglednikom ugrađenim u njega otišo sam na reddit stranicu sa nogometnim streamovima i našao link za acestream. Instalirao sam Ace player engine (za linkove sa rediita) i MX player za gledanje. Sve je to proradilo, ali kad sam ukucao kobasicu od linka (imam bluetooth tipkovnicu). Nisam znao što raditi da označim taj acestream sadržaj, kopiram ga i pejstam u player. Malo je nezgodno prekucavati kobasicu od brojka i slova.

ajmo gdje ste soni stručnjaci? 90% vas je kupilo soni tv i nitko čovjeku da pomogne :stoopid:

9800pro 18.06.2018. 18:00

Citiraj:

Autor tascam (Post 3204051)
ajmo gdje ste soni stručnjaci? 90% vas je kupilo soni tv i nitko čovjeku da pomogne :stoopid:

Sony stručnjaci? Kakve to veze ima molim te sa bilo čim? Jel to Android? Je, nije ga Sony izmislio...za takve stvari ubodi miš u usb od tv-a i kopiraj do mile volje...ljudi stvarno cendraju oko svega😒

acmevagabundo 18.06.2018. 20:11

Update: postoji aplikacija Android TV, nju treba instalirati na mobitel i upariti sa TV-om. Nakon toga na TVu sam otvorio acestream aplikaciju i odabrao unos stream ID-a. Na mobu pejstam link i automatski se unese istovjetne tekst na tv. Na taj način sam izbacio prekucavanje linka i mogu gledati acestream (oni su mi najbolje kvalitete) linkove na TVu.

evil992 19.06.2018. 11:30

Pozdrav ekipa.
Imam dva pitanja za vas. Koju veličinu tva bi preporučili za udaljenost od 2.5 m?

Koji je tv najbolji za gledanje sd signala? (Nemora nužno biti 4k)

Uz to tv će se koristiti u manjoj mjeri za filmove i playstation.

Hvala svima na odgovorima.

V.I.P 19.06.2018. 11:34

Citiraj:

Autor evil992 (Post 3204268)
Pozdrav ekipa.
Imam dva pitanja za vas. Koju veličinu tva bi preporučili za udaljenost od 2.5 m?

55 incha

9800pro 19.06.2018. 13:05

Citiraj:

Autor evil992 (Post 3204268)
Pozdrav ekipa.

Koji je tv najbolji za gledanje sd signala? (Nemora nužno biti 4k)

Uz to tv će se koristiti u manjoj mjeri za filmove i playstation.

Hvala svima na odgovorima.

Ako možeš skupiti 8600 kuna onda ovaj:
https://www.sancta-domenica.hr/led-t...xe9005-4k.aspx

D/G 19.06.2018. 13:46

55' za 2,5m ?? ..... meni je super i 32' a već kod 43' mi nelagodno...pa trljam oči svako malo čak me zaboli glava ....
...ili je to kod svih u mojim godinama ?

HAL 9001 19.06.2018. 13:51

Moji su kupili s ekupi LG 32LJ500V. Jučer sam ga im postavio, malo podesio, i ispada da najbolju sliku ima u eco modu(ako netko zna neke bolje postavke za ovaj model neka napiše). Slika je sasvim solida i dosta dobro skalira sd signal. Full hd signal isto lijepo vrti, samo sam primjetio sinoć kod gledanja utakmice na HRT 2 HD, slika zna u kratkom vremenskom intervalu par puta onako bljesnuti, kao da na brzinu promjeni intezitet boja. To se nije događalo na istom tom kanalu kad nije utakmica, tako da može biti i do hrt-a. I kad se prebacuju programi znaju prve 2-3 sec. biti kockaste smetnje na ekranu, a poslije ok. I dok je neki meni otvoren znaju se pokazati kockice(smetnje) po ekranu.
I sad najgori dio priče, a to je zvuk. Ima zvuk kao neki najjeftiniji kineski mali zvučnici. Nikakve dubine, basa, visoki tonovi izraženi. Pokušao sam mijenjati postavke zvuka, ali ništa ne pomaže.

Sad se moji misle da li bi im bilo bolje da vrate ovaj LG i nadoplate nekih 200 kn za ovaj Grundig. Dobili bi još 3 g. garancije u odnosu na LG, smart(nije toliko bitno). Ne znam kakav zvuk ima ovaj grundig? Što vi mislite da li im je to pametno napraviti? Da ovaj LG ima barem neki audio out, pa bih spoji neke jače zvučnike, ali nema... Strah me da ovaj grundig bude imao bolji zvuk, ali slabiju sliku?

ShebY 19.06.2018. 13:53

Citiraj:

Autor D/G (Post 3204305)
55' za 2,5m ?? ..... meni je super i 32' a već kod 43' mi nelagodno...pa trljam oči svako malo čak me zaboli glava ....
...ili je to kod svih u mojim godinama ?

Wat?
Neki ljudi monitore od 34" inča imaju na 0.5-1m od očiju, a tebi je 2,5m za 32" :D.
100 ljudi 100 čudi...

xlr 19.06.2018. 14:00

Meni jos zvoni onih 8600kn za ogroman tv primarno za gledanje sd signala. Sa 2.5 metra.

evil992 19.06.2018. 15:50

Hvala svima na odgovorima. Ex9005 je izvan onoga što sam spreman platiti. Planiram potrošiti 5k na tv.

Bio sam u emmemzeti i elipsu, iskreno, nisu me impresionirale slike na 4k televizorima (govorim o sd signalu). Baš suprotno, razočaran sam.
Najviše mi se svidjela slika kod jednog 40" sony modela koji je full hd.

Da li možda netko ima full hd tv 49" ili 55" i da gleda sd signal pa da prokomentira sliku?

Sa_Stilom 19.06.2018. 17:19

Nebi se ja puno pouzdao u njihov SD signal. Vidio sam često da koriste razne razdjeljnike i ne znam ni sam od kud čupaju taj signal, npr Harvey Norman sam zadnje vidio. Onda dođeš za cca 2 tjedna i ta ista telka ima super signal. Kao da namjerno to rade, kako bi im neki drugi televizori koji su na akcijama bili lakše prodani, jer i budala vidi ogromnu razliku u kvaliteti slike.

To je samo moj dojam, ne mora biti da sam u pravu.

Pupo 19.06.2018. 17:20

Citiraj:

Autor evil992 (Post 3204357)
Hvala svima na odgovorima. Ex9005 je izvan onoga što sam spreman platiti. Planiram potrošiti 5k na tv.

Bio sam u emmemzeti i elipsu, iskreno, nisu me impresionirale slike na 4k televizorima (govorim o sd signalu). Baš suprotno, razočaran sam.
Najviše mi se svidjela slika kod jednog 40" sony modela koji je full hd.

Da li možda netko ima full hd tv 49" ili 55" i da gleda sd signal pa da prokomentira sliku?

Ja bi uzeo ovo bez imalo grižnje savjesti na tvom mjestu. Ja imam 49 i prezadovoljan sam.

I nekužim zašto ljudi imaju averziju prema nečem novijem, jačem. Pa ne kupujete telku na rok od 6 mjeseci, već da vas služi godinama. Valjda ćemo i mi jednom napustit taj famozni SD signal. Eo čak je i HRT opet pustio za prvenstvo HD kanal.

John Creasy 19.06.2018. 17:26

Citiraj:

Autor Pupo (Post 3204378)
Ja bi uzeo ovo bez imalo grižnje savjesti na tvom mjestu. Ja imam 49 i prezadovoljan sam.

I nekužim zašto ljudi imaju averziju prema nečem novijem, jačem. Pa ne kupujete telku na rok od 6 mjeseci, već da vas služi godinama. Valjda ćemo i mi jednom napustit taj famozni SD signal. Eo čak je i HRT opet pustio za prvenstvo HD kanal.

pušta ga zadnjih 12-13 godina, i to u eksperimentalnoj fazi..... ... .. za sitnih 80kn mjesečno

xlr 19.06.2018. 17:36

Sony 48wd655, FHD, sd signal izgleda sasvim dobro, ali meni je to sve bzvz valjda jer nas televizijski program hejtam i ne gledam tako cesto. Da mi treba bolje - ne treba. Da moze bolje od ovoga - nemam pojma.

Hrt 2 hd izgleda odlicno

D/G 19.06.2018. 20:41

Citiraj:

Autor ShebY (Post 3204313)
Wat?
Neki ljudi monitore od 34" inča imaju na 0.5-1m od očiju, a tebi je 2,5m za 32" :D.
100 ljudi 100 čudi...

...je i dok gledaju u jedan dio monitora nemaju pojma što se to miče na drugom djelu monitora jer mozak tome ne pridaje važnost dok ne usmjeri oči tamo....bar što znanstvenici o tome kažu.

...ali 100 ljudi 100 čudi :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:02.