![]() |
Jesu li zidni nosači za TV svi univerzalni ili triban tražit po modelu televizije?
|
Jel 55" TV prevelik za 2,5m daljine ili taman?
|
Nije prevelik.
Meni je 55 taman s te udaljenosti. Sent from my MI 8 using Tapatalk |
Citiraj:
|
Ako netko misli kupiti Logitech k400 wireless tipkovnicu i koristiti na smart Samsungu odustanite odmah...
Naime radi tipkanje u app store ali YouTube npr ne radi ni tipkanje ni miš. Bravo Samsung i ovakve gluposti uz one poznate DTS i Dolby nedostatke... Poslano sa mog Mi 9 Lite koristeći Tapatalk |
Je li to opceniti problem do unifying receivera ili samo za taj model tipkuse?
|
Jedno brzinsko pitanje. Koji TV od ova dva modela odabrati?
LG 50UM7450 ili Philips 50PUS6754? Ima li znacajnije razlike u kvaliteti slike i OSa? LG prednost magic remote, a Philips ambilight.. Oba su VA sto i trazim. |
Po specifikacijama mi se cini da je lg malo iznad(mozda novji model) ali i ambilight je cool, i dobar je za kontrast, iako uvik mozes ukljucit neku mono boju ledica od zada, i to je dovoljno dobro za bolji kontrast (probao na Sony VA) ali svejedno ugl drzim isključeno
|
Ne znam za Philips ali LG ima nizak input lag ako ti je bitan gaming i npr. prošlogodišnji model te iste klase 120 hz na 1080p rezoluiciji...možda i tebe potrefi:D
Makar philipsov amilight zbilja može napraviti razliku, fora stvar. Na LG-u je OS odličan, baziran na linuxu i podržava bez greške sve važnije aplikacije, radi brzo. |
Citiraj:
provjereno, radi dobro i na lg TV-ima |
Hvala! Citao sam vise pohvala za OS LG-a, i to je prevagnulo na kraju, tv je narucen :cheers:
|
Poveo sam raspravu s likom koji prodaje televizore u jednom trgovačkom lancu pa mi lik kaže da ako spajaš Tv s Pc-jem preko HDMI-ja, Tv treba stavljati na GAME mod jer se tako zaobilazi procesor za sliku na Tv-u a u svim ostalim modovima slika se procesuria i preko procesora za sliku u samom Tv-u, pa da zbog toga dolazi do Soap efekta, input laga i ostalih sranja, znači bez obzira glaedaš film ili pustiš igru. Ima li tu istine???
|
Citiraj:
Probaj pa javi vidiš li kakvu razliku. Sony to čak ima navedeno u uputama https://www.sony-asia.com/electronic...icles/00160270 |
Citiraj:
Za sve ostalo, osim igranja, ne vidim zašto bi prebacivao u game mode. |
Yep.
Ja mislio da mi je telka u banani i mislio je vratit. Ali nakon malo googlanja i podesavanja se preporodila. Sent from my MI 8 using Tapatalk |
A to onda znači da ja na svojoj plazmi mogu uzeti bilo kakav DVB-T2 receiver i da će slika biti kao i da plazma ima DVB-T2??? A na Game mod bi trebao držati samo ako spajaš Pc i puštaš filmove na Tv jer je grafička bolja i jača za obradu slike od procesora u Tv-u i u biti si na gubitku ako nisi na Game modu.
|
Citiraj:
Poslano sa mog Mi 9 Lite koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Eventualno upaliti hfr efekt/soap opera ako spojiš konzolu pa podeblja 30 frpsa na 60, prividnih ali djelotvornih, ali onda je opet upitan input lag. |
Citiraj:
Soap ti se može javljat kad imaš uključene fake refrefresh opcije kod svih izvora slike. A to je manjkavost softwarea. |
|
Citiraj:
|
A što je nano cell nego elcede?:fiju:
|
Citiraj:
Ovaj Samsungov Q90N i Q90R se malo približio Oledu ali sa naglaskom na "malo" Jedino MicroLED i OLED su Top tehnologije.:) |
Da, micro-led je buducnost no zasad je jos debelo preskup, zato su navodno izmislili nesto povoljnije - mini-led dok mikro-led ne postane pristupacniji masama...
|
Citiraj:
EDIT: pa i nece neka cijena bit kazu 65 inchi 2000 dolara u us, oled je 2500$ usput sam nasao i razlog zasto ovo prije nije bilo hit : Citiraj:
|
a sto ako sam jedna od tih mikro ledica gecrk!? Sto ih je vise veca je vjerovatnost da ce koja otici. Po meni prekomplicirano a benifiti u odnosu na oled premali. Ukoliko cijena oled telkama nastavi padati ne vidim niti jedan razlog zbog cega bi vecina korisnika i dalje bila na ledu. Bur in oled-pa sto. Led ima bb , dse i hrpetinu drugih anomalija. Takodjer pravi pcekspert hardveras ako jednom u 5 godina ne promjeni tv, nije pravi.
Nego ja ubo polovnu panasonic plasmu za dosta sitnu lovu tx-p42g30. Koliko mogu primjetiti tv nije puno radio i slika je pravilna i dosta svijetla. Spojio strong 8541 tvb-t2 receiver i slika boli glava. Vjerujem jos uvjek miljama od lg.jaevi ips-a i samsungovih va panela tv-a. Usporedio sa postojecom plasmom kojuu takodjer posjedujem panasonic 42gt50 i razlike gotovo da i ne postoje. Nesto malo ar filtar na gt50 bolji dok u ostalim karakteristikama nema razlike-na prvu loptu |
Preporuka TV-a 50 incha do 3000 kn +-?
|
Citiraj:
uzeo staroj Grunding od 55 incha ,sad je na akciji u Elipsa 2500kn,za te novce prezadovoljan,preporuka !! https://www.elipso.hr/audio__video/t...IG-55GDU7504B/ |
Samsung 50ru7099 vs panasonic 49fxw554...
Koji od ta dva modela je bolji sto se tiče slike? Koji ima bolje smart opcije? Cijena 400e u švabiji.... Poslano sa mog 7T koristeći Tapatalk |
Da li postoji ikakva mogučnost dodavanja aplikacija na Grunding SMART (ne android)? I ako ima kako?
|
Nema.
|
Jeli firestick opcija?
|
Citiraj:
|
Pozdrav.
Molim malu pomoć. Prošle godine kupio sam Samsung TV, model UE55NU7023. Pokušavam ga spojiti na desktop PC preko WiFi-a, ali nikako ne mogu dobiti da se slika sa PC-a vidi na televizoru. Dakle, TV je preko WiFi-a spojen na ruter i normalno je povezan na net. PC je kablom spojen na ruter i net normalno radi. Uspio sam dobiti da TV očitava PC i da PC očitava TV, ali ne mogu preko WiFi-a dobiti da TV projicira sliku sa PC-a. Čak sam uspio dobiti da TV očitava Windows Media Player sa PC-a, ali više od toga ne mogu dobiti. Da li mi je jedino rješenje da ih spojim HDMI kablom ili postoji neki drugi način da koristim WiFi rutera za spajanje? S time da sam jedan laptop normalno spojio na TV i slika sa laptopa je normalno bila projicirana na TV. Hvala na pomoći. |
Te fore ti rade jedino ako su uređaji direktno spojeni wifi na wifi, znači ne može preko rutera. Uz to i wifi kartica mora podržavati miracast.
|
Citiraj:
Citiraj:
Moras za komp nabavit wifi karticu/stick koji podržava miracast ili sličan standard da bi mogao projicirati sliku na tv. A inače to ne radi baš najbolje/ često se javlja lag |
Citiraj:
Ok, hvala. Sjetio sam se da imam neki WiFi adapter, TP-Link WN725N, pa sam ga spojio na komp ali i dalje ništa ne nalazi. Laptop radi super, ali spajanje PCa preko WiFi-a nikako. Hmmmm.... |
Zaboravi spajanje kompa i tv-a preko bilo koje verzije wifi-a za išta osim statičnih aplikacija tipa Office. Bilo kakav video preko 720p sa više bitrate-a će izgledati loše. Ako baš nemaš arhitektonskih barijera za staviti hdmi kabel zaboravi sve ostalo.
|
Već neko vrijeme koristim Chromecast 2 na tvu za streamanje sadržaja s kompa. Kod mene je sve FHD tako da... Upalim chrome na kompu, pokrenem cast desktop/tab/file i roknem sadržaj na CC2. Nedavno pogledao neke F1TV streamove s neta, par 1080p filmova i tako. Kvaliteta slike mi je čak bolja nego Plex s najvišim postavkama bitratea + nemam zezanja s titlovima i eventualnim problemima na relaciji server/klijent.
Ima i elegantnijih načina za castanje tipa https://getvideostream.com/, razmišljao sam i o tome al nemam volje testirati. Odmah da napomenem, ovo ništa nije dobro ako planiraš surfati na tvu i puno koristiti miša - ima lag od najmanje pola sekunde. Znači, davanje inputa je malo zajebano, ali kada pustiš film tada je sve in-sync. Nema delaya na tvu jer i slika i video jednako kasne naspram kompa. Sad si me bacio u razmišljanje, moram probati na ovaj način castati jellyfish test fajlove i naći mu gornji limit streama. |
Jel se isplati ići na 43q60R naspram 43RU7402?!
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:52. |