PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   Playstation igre (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=287803)

Mirkopoter 24.04.2019. 22:24

Onda moj bed, moguće da sam pomiješao e-mail i password.

Al da mi je znat na koju oni foru igru od 500 kn prodaju za 200.

Mogy 24.04.2019. 23:08

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 3295971)
Onda moj bed, moguće da sam pomiješao e-mail i password.

Al da mi je znat na koju oni foru igru od 500 kn prodaju za 200.

Blage veze nemam :D

Btw, trebam pomoć. Imao sam save file na usb sticku za svaki slučaj ako se neć sjebe. I sada pokušavam prebacit file sa usb sticka na ps4 i piše mi kada ubacim stick "there is no saved data" kada stisnem "copy to system storage.

Zna netko kako riješiti ovo? Usb format sticka je fat32

vacs 25.04.2019. 00:33

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3295933)
Ne, to je do servera.

Imam 200/100 brzinu, PS mi pokazuje 200mbit brzinu, no PS skida i dalje samo 10mb/s.

probaj si rucno nariktati vezu tj otvoriti portove, probati drugi dns i razliciti MTU

kod mene je 50/10 brzina i skidalo mi sa cca 30mbit dok nisam fiksirao ip od plejke, stavio taj ip u dmz na ruteru (ne da mi se rucno svaki port otvarati), primarni dns od operatera, sekundarni od google 8.8.8.8 i mtu 1472 (default je 1500 na ps4, dok recimo na tp-link ruteru je 1480 pa dok sam njega imao sam i na ps4 stavio 1480) i sad mi uvijek vuce full brzinu

ako sa 1472 mtu ne dobijes priblizno svoju brzinu onda slijedi ove upute

https://forums.frontier.co.uk/thread...vanced.363917/

Vjeko 25.04.2019. 13:20

Dobio sam na kraju mail sa account details i evo, bome skida se igra dok ovo pisem.

@Mogy

Dali se taj novi user na mom PSu moze izbrisati kad se skine igra ili mora ostati tamo upisan?
Da ne bude nesporazuma, igra ss skida na mom primary accountu.

Mirkopoter 25.04.2019. 14:49

Vidiš to nikad nisam probao. Pitanje je zapravo ostaje li tvoj PS4 primary tom accountu i ako ga obrišeš jer ako ostaje onda može, a ako se automatski deaktivira onda ne.

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3295919)
Ja si ne mogu pomoći, meni je to jedna od najboljih igara za PS4.

Nikakav RDR2 ili GOW.

Horizon, TLOU i Detroit :)

Heavy Rain i Beyond su mi među najdražim i najboljih igrama prošle generacije, a vjerojatno će mi i Detroit biti isto tako za ovu generaciju jer uživam u svakoj sekundi igre.

Mogy 25.04.2019. 15:15

Citiraj:

Autor Vjeko (Post 3296094)
@Mogy

Dali se taj novi user na mom PSu moze izbrisati kad se skine igra ili mora ostati tamo upisan?
Da ne bude nesporazuma, igra ss skida na mom primary accountu.

Bolje ga ostavi jer ti se save veže za account. To sam jucer saznao. Dobio sam novi acc tj mail za horizon zero dawn (nez zasto stari vise nije radio, ja bi rekao da je to jedini minus, jer se moze dogodit da vise ne funkcionira stari mail tj. acc koji si imao i onda se gubi save i moras početi sve ispočetka-makar koliko ja znam, ne koristim previse ps4 tako da nisam siguran 100%)nisam mogao prebacit save od starog maila i sada moram new game igrati :hitthewal:

Mommistake 25.04.2019. 16:52

Citiraj:

Autor vacs (Post 3295991)
probaj si rucno nariktati vezu tj otvoriti portove, probati drugi dns i razliciti MTU

kod mene je 50/10 brzina i skidalo mi sa cca 30mbit dok nisam fiksirao ip od plejke, stavio taj ip u dmz na ruteru (ne da mi se rucno svaki port otvarati), primarni dns od operatera, sekundarni od google 8.8.8.8 i mtu 1472 (default je 1500 na ps4, dok recimo na tp-link ruteru je 1480 pa dok sam njega imao sam i na ps4 stavio 1480) i sad mi uvijek vuce full brzinu

ako sa 1472 mtu ne dobijes priblizno svoju brzinu onda slijedi ove upute

https://forums.frontier.co.uk/thread...vanced.363917/

Nema veze to, do jedne razine to funkcionira. Ali na 200mbit/s, ne mogu to progutati njihovi serveri, previše je to ljudi koji skidaju u isto vrijeme.

Složio sam ja sve custom, pa mi skida koliko sam napisao.

mamutarka 25.04.2019. 17:21

recenzenti baš i nisu oduševljeni sa days gone, evo jedna domaća https://www.hcl.hr/recenzija/days-gone-139152/

JuiceBox 25.04.2019. 18:09

Triput "krecem" horizon new dawn i triput corak, na nekih 10% igre sam rekao bih. Neznam zasto ali igra mi je uber dosadna... Cekam rdr2 da padne na 150 kn pa u soping :D

Igorr 25.04.2019. 18:33

Zanimljivo je vidjeti te razlike u ukusima :)
Meni je jedna od top igara, i to općenito, ne samo za ps4.

Mirkopoter 26.04.2019. 00:42

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 3296175)
recenzenti baš i nisu oduševljeni sa days gone, evo jedna domaća https://www.hcl.hr/recenzija/days-gone-139152/

Ja sam i mislio da će se ocjene kretati oko 6-7 od 10 koliko su i dale strane stranice. Od početka mi je to izgledalo malo previše napuhano i kao da neće biti ni do jaja TLoU-u.

Ali odigrat će se svakako jednog dana.

mamutarka 26.04.2019. 00:59

ja sam bio siguran na 80+, čak debelo iznad 80

al eto, očito više nije siguran recept napravit iste igre u drugom setupu ako me razumiješ, treba nešto i dodat, e sad ima li days gone to neam pojma

Mommistake 26.04.2019. 11:15

Mogy, javi dojmove please!

Da znam hoću li okupiti odmah ili čekam da prođem RDR2.

Mogy 26.04.2019. 18:18

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3296313)
Mogy, javi dojmove please!

Da znam hoću li okupiti odmah ili čekam da prođem RDR2.

Javim naravno :) Nisam baš neki dobar recenzent, ali potrudit cu se xd. Moj savjet ti je da sačekas dok ne pređeš RDR2 jer ako krenes ovu drugu igrat vjerojatno neces ni prec RDR do kraja. To obicno tako ide :D

Mirkopoter 26.04.2019. 18:56

Zasad samo pozitivni dojmovi ljudi koje poznajem. Svi kažu da je igra odlična i da ne razumiju od kud tako loši review-ovi.

Mogy 26.04.2019. 22:03

1 privitaka
Da li nekome od vas dolaze ovakvi errori i da li je to uobicajeno ili ne baš? Meni čak i dosta često bude neki error. Ne znam zasto. Updejtane igre uvijek imam i sistem takodjer. Ako zna netko riješenke problema neka javi plz. Tnx

Edit: bio mi je spojen ps4 preko wi-fi. Sad sam ga žičano spojio. Vjerojatno je u tome problem bio.

Mirkopoter 26.04.2019. 22:46

Meni se dogodi tu i tamo. Nisam previše obraćao pozornost na to.

Mommistake 26.04.2019. 23:11

Meni se desilo jednom od kada imam PS.

Mogy 26.04.2019. 23:20

Ste spojeni preko žice ili preko wifi? :)

Mirkopoter 26.04.2019. 23:26

Wifi, ali mi se događalo dok sam singleplayer igrao.

Mogy 26.04.2019. 23:49

Evo opet isti error došao. Samo mi se randomly slika zamrzne i izbaci iz igre nakon 20-30 sekundi, te mi se pojavi ovaj plavi ekran. Ne kuzim u cemu je problem... kako bi se reklo "Pomagajte ako boga znate" plz :D U svim igrama mi se javlja ista stvar. Igram sat-dva i odjednom ovaj error.

devaa 27.04.2019. 10:03

Pa koliko sam vidio 30h gameplaya, vrtis se u krug po opwen worldu trazis njihova stanista unistavas i tak u krug. Tipicna zo.bie igra samo sad imas motor o kojem moras brinut. Preveliki hype oko prosjecne igre ili ti ga jedna od onih kaj kupis kad padnu na 200-250kn. Ja sam pogledao prvih 10 min gameplaya vec tad mi je bilo ovo ne vrijedi 5 glavi. A posto ju je frend uzeo kao is vaku kad izade budala bar cu se besplatno razocarat.

Mommistake 27.04.2019. 10:09

Citiraj:

Autor Mogy (Post 3296568)
Evo opet isti error došao. Samo mi se randomly slika zamrzne i izbaci iz igre nakon 20-30 sekundi, te mi se pojavi ovaj plavi ekran. Ne kuzim u cemu je problem... kako bi se reklo "Pomagajte ako boga znate" plz :D U svim igrama mi se javlja ista stvar. Igram sat-dva i odjednom ovaj error.

Bio i na žici i wifi par mjeseci, fakat sam dobio samo jednom taj error u godinu dana. I to igrajući RDR2 SP. Nešto je do tvog PS-a, ja mislim.

Googlaj malo, nisi jedini s tim problemom.

Navodno je do harda.

Mommistake 02.05.2019. 09:19

PS Plus, srednja žalost...

Iskreno, ne sjećam se kada se isplatilo išta. GOW III je zadnje što sam odigrao od PS Plus. Mafia 3 krenuo, prestao igrati.

Mirkopoter 02.05.2019. 20:25

Očajno da, no meni super jer pikiram Overcooked već mjesecima i sad ću ga džabe dobit :)

elance 02.05.2019. 22:43

Gledam već danima Days Gone gameplayeve po youtubu, vrh igra!
Razmišljam nabaviti PS4 samo radi nje.
Posebno su moćne horde borbe: https://www.youtube.com/watch?v=AowVZUYUhPs
Svaka čast autorima.

Mommistake 03.05.2019. 09:44

Ajde, sad uzmi vremena 30 minuta i pročitaj što pravi review-eri kažu.

Igra je dosadna, monotona, svijet je bez ikakve inspiracije napravljen, sve se svodi na repetitivne misije, istog ili sličnog tipa.

Igra je dobila 6/10, što je srednja žalost.

Ako razmišljaš uzeti PS4 zbog te igre, radije pogledaj RDR2, GOW, The Last of Us, Uncharted, Horizon, Detroit itd.

elance 03.05.2019. 09:59

Review za igru je kao review za film.
Nešto što dobije 5/10 na IMBD je meni odlično, isto tako mi je smeće nešto što ima 9.2/10, ukusi jel.
I jel nije logičnije gledati gameplay nego čitati review pa odlučiti jel ti igra paše?
Normalno da ima još odličnih igara koje su bolje od ove, ali eto ova mi je baš zapela za oko radi tematike.

Mommistake 03.05.2019. 10:01

Ok, kupi PS4 zbog Days Gone.

xGAME 03.05.2019. 10:10

Igra je sranje sa generičkim contentom i kupovat PS4 samo zbog te igre je suludo.
I realno, uopće mi nije jasno kako je netko mogao očekivati dobru igru nakon onog prvog gameplay trailera.

Ima daleko boljih ekskluziva zbog kojih se isplati kupiti konzolu, ali Days Gone nije ni blizu tome.

elance 03.05.2019. 10:19

Citiraj:

Autor xGAME (Post 3298207)
Igra je sranje sa generičkim contentom i kupovat PS4 samo zbog te igre je suludo.

lol, a šta ne mogu igrat druge igre ako kupim PS4 zato što mi se ova sviđa?
Ne znam uopće jel bitna igra radi koje se kupuje, nije da ću imati jednu igru pa sad moram birati.

Mommistake 03.05.2019. 10:34

Mene najviše piknulo u oko ovo "igra je vrh"...

Master_Hrc 03.05.2019. 12:46

Pa zasto nebi nekome igra bila vrh? Ne kuzim, bezveze ste napali covjeka. Ako on samo zbog te igre kupuje plejku i hepi je zbog toga jos bolje. Vama ni iz đepa ni u đep.

Uglavnom, zavrsio sam Horizon, nakon jedno mjesec i pol sveukupno ukljucujuci ekspanziju. Moram priznat, stvarno je vrh igra. Priča mi je čak i jača od TLOU....mozda najbolja priča od svega što sam igrao na plejki....
Jedina zamjerka koju bih uputio je itemi.....mogli su malo bolje balansirati iteme i napraviti malo veći izbor. Ono od pocetka pa do kraja sam koristi jedno 3 bowa...

Gemmy 03.05.2019. 13:09

ja vise ne kupujem igre day one, osim ovih sta igram online s ekipom
ne pusim taj hype previse

svaka igra nakon par mjeseci se nade na 50% off tj oko 30 dollara na psn storu

xGAME 03.05.2019. 14:09

Citiraj:

Autor elance (Post 3298212)
lol, a šta ne mogu igrat druge igre ako kupim PS4 zato što mi se ova sviđa?
Ne znam uopće jel bitna igra radi koje se kupuje, nije da ću imati jednu igru pa sad moram birati.

Rekao si da bi uzeo PS4 zbog Days Gone igre. Ja ti kažem da se zbog te igre ne isplati uzimati konzola, ali isto tako sam napisao da ima igara zbog kojih se isplati. Čitaj što pišeš i što drugi pišu.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Mommistake 03.05.2019. 15:51

Citiraj:

Autor Master_Hrc (Post 3298248)
Pa zasto nebi nekome igra bila vrh? Ne kuzim, bezveze ste napali covjeka. Ako on samo zbog te igre kupuje plejku i hepi je zbog toga jos bolje. Vama ni iz đepa ni u đep.

Uglavnom, zavrsio sam Horizon, nakon jedno mjesec i pol sveukupno ukljucujuci ekspanziju. Moram priznat, stvarno je vrh igra. Priča mi je čak i jača od TLOU....mozda najbolja priča od svega što sam igrao na plejki....
Jedina zamjerka koju bih uputio je itemi.....mogli su malo bolje balansirati iteme i napraviti malo veći izbor. Ono od pocetka pa do kraja sam koristi jedno 3 bowa...

Pa kakav napad?
Ovo je forum, raspravljamo.

Gledaj to s ove strane. Ako ćemo samo potvrdno kimati glavom na svaku izjavu ovdje, možemo komotno ugasiti ovaj forum. Ne, ugasiti bilo koji forum. Ako se ne slažem s mišljenjem kolege, to ću i napisati.

Ok kaže igra je vrh, mi kažemo, nije.

Master_Hrc 03.05.2019. 16:13

Pa sve 5 da se raspravlja o stvarimo koje nisu toliko subjektivne da se o njima moze raspravljati. Objektivno taj days gone moze biti losa igra ali zasto se nekome ne bi svidjela. To to je toliko subjektivno i u rangu "meni je plava boja ljepša" da nema smisla drvit o tome. Just sayin :cheers

doky 03.05.2019. 16:34

Pa recenzije uglavnom kazu da igri samo fali originalnosti, da je sve elemente gameplaya i tematiku pobrala od drugi i tako to. E sad ko nije igro gta, horizon, assassine... a voli zombije vjerujem da mu ovo moze biti vrh igra. To kaj mi probamo svaku drugu aaa igru pa nam je dosadna ne znaci da igra ne moze imati svoje fanove.

Mommistake 03.05.2019. 16:43

Evo, ja bi rekao da je ovo nešto slično Mad Maxu, na prvu. Generički, monotoni, relativno mali "open-world" s glupim repetativnim misijama.

doky 03.05.2019. 16:59

Uvod s hcl rece:
Citiraj:

Uglavnom, evo na što mislim kad kažem da Days Gone nije naročito originalan. Igrate kao lik koji vozi motor i zombije ubija samostrelom, a jedina prava razlika naspram The Walking Deada je što lika ne glumi Norman Reedus – on je ipak angažiran za drugu PS4 ekskluzivu. Kad ne vozite motor onda se skrivate u travi, dalekozorom označavate protivnike i bacate kamenje da ih ometete. Zatim palite detektivski mod i on vam otkriva što sve možete pokupiti i čije stope trebate pratiti. Imate neprijateljske kampove kao u i svakoj igri otvorenog svijeta, sakupljanje resursa, craftanje oružja i sve to. Dizajn pripovijedanja priče preuzet je iz GTA igara pa se većina dijaloga odvija tijekom vožnje. Od Assassin’s Creeda preuzete su misije praćenja i prisluškivanja, a umjesto da uskačete u kolica sa sijenom, ovdje se skrivate u kontejneru. Za divno čudo, samo se jednom morate popeti na toranj, ali za otključavanje točaka brzog putovanja svejedno trebate očistiti određene lokacije od zombija. Days Gone je, takoreći, igra koju ste već igrali – kroz mnoštvo sličnih igara.
Znaci da bi se nama svidla ovakva igra ona mora imati epic pricu, jel tak?

Days Gone sigurno nema epic pricu. E sad ko nije igro gore spomenute igre, a sucker je za zombije, ovo bi mu mogla biti cist dobra igra. Ja osobno nakon ovakvog uvoda sam se jedva natjerao procitat recenziju do kraja, a kamoli nabavit igru, bacio sam jos pogled na digital foundry da vidim tehnicku stranu i aj bok...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:10.