![]() |
To je 55 sa displayspec, oni po veličinama imaju različite panele
|
Da, 50 incha je va panel!
Kaj onda taj ili serija 8? Ima nekih razlika u kvaliteti slike, jer mi ne trebaju razne điđe miđe? |
Ma kajaznam, 7303 je razlika u panelima bila po inčima pa treba pripaziti na to.
Meni je u spavaćoj pa je VA panel sa boljom crnom bogomdan. Iako ta crna najviše dolazi do izražaja u 1080p filmovima a manje u hdr filmovima di nabija svjetlinu. |
Šta je Željko = Garfield? :)..Pretpostavljao sam jer mi se javio kad sam bio stavio post među kvarove televizora i sl.
Naime, u travnju sam uzeo Philips 7373 i već 2x je završio na servisu zbog kvara matične. Tu se javio u inbox pa je rekao kako je vjerojatno kvar u mojim instalacijama jer se inače Philips ne kvari :).. Čudno kako se na tim istim instalacijama nisu pokvarila 2 tv-a prije toga (Grundig) koji i dalje rade najnormalnije, nijedan komp, media playeri i sl.. Uglavnom, kvalitetom slike kod Philipsa sam zadovoljan, kvalitetom izrade nikako...Kako bi i bio zadovoljan kad je to prvi tv koji imam u 30-ak godina, a da je završio na servisu..I to 2x u 35 dana :). Kako sad stvari stoje, sljedeći neće ni slučajno biti Philips ;) |
Tako je i kod mog starog,samo Sammy,JS8000 plaćen skoro 3 soma eura nošen dvaput na servis unutar garantnog roka i jednom izvan.
Stavljen je na more standby(čeka nekog da ga odveze u jednu od kuća na moru, što je svojevrsni wall of shame u našoj familiji :D) Nikad više Samsung(više radi drugih stvari ko tizen i ne postojanje Oleda), ali nisam mišljenja da je loše kvalitete izrade, rađe loše pogođen model. |
Ekipa jel prevelika dijagonala 65 incha za udaljenost gledanja od 3 metra
|
Od foruma do foruma
Evo ti pa pogledaj: https://www.rtings.com/tv/reviews/by...e-relationship |
Citiraj:
Eventualno SD sadržaji loše izgledaju na tolikom televizoru, no uskoro će sve bit HD. Moj slijedeći će bit barem 65" a ako nagovorim dragu, 75". |
Citiraj:
|
moj moto: telka je prevelika jedino ako ne stane između zidova
moj novčanik: dosta mi je 65" :) |
Rekao bi taman,ja sam mislio da će mi u spavaćoj 55' biti preveć na 2.5m(pogotovo nakon 32' koji je prije bio na zidu) pa sam se kalibrirao za nekoliko dana :D
|
Citiraj:
|
Philips je kult ako ih se da jeftinije ubost.
Vidim od Grundiga onog ništa...jel ko ubrao onaj Hisense Oled u Elipsu za 8500? Čitao sam da je OK ali da fast motion ne obrađuje na razini konkurencije radi ne imanja procesora slike. |
Hi ekipa, trebao bi preporuku tv-a dijagonale 40-43˝ za majku. Neke dodatne opcije nisu potrebne, samo da ima hdmi i okej sliku.
Drugi uvjet je što manje para. Ima tko kakvu preporuku nekog best buya? edit- možda ovaj Philips 43PFT4203/12 za 1749 kn? |
Citiraj:
pravdaju se da su imali previše narudžbi, |
Ne pravdaju se. Elipso je ubio na blackfriday. Neznam koliko su dobre popuste imali ali su zaradili i prodali miljarde. Ja sam sito kupio TV i jos neke stvari i cekao sam za neke stvari mjesec dana skoro. Elipsa su spraznili.
|
Citiraj:
|
Ja sta sam vidio elipso je diga cijene nekih tv-ova sa cxa 7500 na 10000 par dana prije black fridaya(pisalo se i ovde po forumu o tome) pa su "spustili" na 6999 :D dok je u svim trgovinama ugl bilo oko 7000, dobra marketinska fora ocito kad ljudi nasjedaju :)
edit: evo da ne ispadne da izmišljam :D Citiraj:
Citiraj:
|
Nije bas tako.
https://www.elipso.hr/audio__video/t...QE55Q70RATXXH/ Evo ovaj sam ja kupio za 5919 plus sma jos dobio tablet. E to ja zovem blackfriday. Nije ko onaj u Americi, ali blizu. Sad mu je cjena 7400. Znaci dali su popust posteni, mozda je pisalo 50% jer su ga digli malo kao sto ti kazes, nesjecam se sad tocno koliko posto je pisalo. Ali nakraju kad se sve zbroji bolje i pravih 30% nego nikakvi popust kao sto je recimo sad. |
Citiraj:
Kod tvog Philipsa nema x265 i to mi je minus... I na tvom mjestu bi isto gledao da ima x265 sada kad nam televizija prelazi. |
Dobra večer. Tražim za šogora TV, a bitno mu ja da je smart tv, dakle da se može spojiti na Youtube i da je FULL HD i da je cijena maksimalno 1700 kn te da je dijagonala 82 cm. Ima li nešto takvo? Hvala
|
32 il 40 il vece? gotovo svaki tv ima youtube
Ako je bas smart bitan, TCL ima androida u tom rangu https://www.abrakadabra.com/Katalog-...m_medium=click malo je više al je 40 inchi i ima cak microdimming(ako nije marketinski trik ko u filipsa) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Da, ali zar to nije zalosno, platis tv 10 000kn i onda ne koristis njegov OS. Neznam kako je sa ovim OLEDima za po 20k, jel i njihov OS suxa?
|
isti ti je os na oledu od 10000 15000 i 20000, ko i na ne oledima higher enda od branda.
Najveća razlika. oled os-ova je sta imaju burnin prevention i jos neke oled panel specific feature. Ja sam osobno cak inzistirao da mi tv nema android, jer uzalud usporava sustav, lako ja to sam nadomjestim s firestickom/shieldom |
Meni Android 9 radi super na Philipsu sobnom. Ušao sam u 21. stoljeće ne kanim uređaje nadokupljavati koje televizor mora imati uključene. Pogotovo kad se radi o cjenovnom rangu 5k-nadalje kuna.
To mi je ko da u mercedesu ne uzmem klimu(iako ni ne možeš) da bi uzeo ventilator koji puše u mene pod izlikom da serijska klima guši motor. Uostalom taj "smart" dio tv-a koristim točno 2-3 sekunde da bi došao do onoga bitnoga....gledanja sadržaja od 2-3 sata. |
Ja sam pak prezadovoljan Androidom na Philipsu, radi ko sat, brz, ne šteka, stvarno nikakve zamjerke osim reklamica. Inače je Android 9.0 gore. Radi mi bolje od bilo kojeg box-a što sam koristio i najbolje od svega je što mi sve radi. Prestigao me čovjek s postom za par sekundi :)
|
Naručio sam neki box šta su momci preporučili u temi,da stavim iptv gore za birtiju. Radi ono...10% brže od tv sustava....da bi imao hassle dodatnog napajanja i dodatnog daljinca te switchanja inputa? No way Jose.
|
Kupio sam LG 32LM6300 smart tv (webos) za spavacu sobu gdje imam ethernet prikljucak.
U dnevnoj sobi mi se vrti rpi3 sa prikljucenim diskom (libreelec sa ukljucenom sambom). Do sad sam u spavacoj sobi imao stari philips lcd sa prikljucenim rpi2 preko kojeg sam gledao filmove sa gore spomenutog rpi3 sa sambom. E sad, nadam se da rpi2 u spavacoj mogu ugasiti i direktno iz novog lg-a gledati filmove sa diska u dnevnoj sobi. Ali nikako da na lg-u nadjem taj disk na mrezi. Jel trebam jos nesto na rpi3 i libreelecu posloziti? Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk |
Philips sam prekrizio kad su updejtali android i sada vise nije moguce na daljinskom podesavati volume ako koristis zvucnike na headphone izlazu. Svaki put menu, settings, headphone, podesavaj... Pet soma kn pametni tv i jos pametniji update :/
Dobar stick, hdmi-cec i ne trebaju ti dva daljinca. Samo kazem |
Znam, svako ima svoje. Život mi je prekratak da bi se zajebavao sa time,hdmijevima,novim produžnima,prebacivanjima in-ova(pa i da ima uparivanje daljinskog sa telke)...da bi imao sve isto samo 5-10% brže.
Za moje potrebe radi sve isto ko I na boxu...te usporava tv isto ko i klima novi auto. |
Ja kad sam sebi uzimao tv, bas sam gledao i philips olede, najvise zbog ambilighta, ali sluggish UI prema webos-u, uzivo sam ih usporedjiva, je jedan od glavnih razloga zašto sam se odlučio za LG, jednostavno dat 10k za tv koji je slugish, nemogu.
a sta se firesticka tiče na sonyu radi ko sat, nema tog zamaranja s kablovima, prebacivanja inova i sl, ako upalis tv s firestick upravljačem sam prebaci na firestick ako upalis sa tv upravljacem baca na kanale, a ako oces koristit samo upravljac od tv-a, radi i to ko sat, a prebacivanje inova traje milisekundu a i - Bnet/Maxtv anyone? moras prebacivat vako i nako. Firestick je space shuttle za taj smjesan novac i definitivno nema veze s minixima i neoboxima i sl. Uredjaj koji ustekas zada u tv i zaboravis da postoji dok ne zatriba. Da nVidia shield je puno bolji uredjaj al i puno bolje kosta, ali opet sve neusporedivo optimizirano prema china boxevima |
Evo LG oled u dnevnoj Philips u spavaćoj. Sve je to isti qrc u pogledu brzine pogotovo sa Android 9. TV mi nije mobitel ili komp da mora biti fluidniji od Isusa. Stvarno imam pametnijeg posla u životu nego raditi stvari na tvu koje zahtijevaju maksimalnu fluidnost sučelja.
Od tva očekujem dobru sliku,dal do nje došao za 1 sekundu ili za 1.1 je stvarno nebitno. Čak ni ne opravdava jednokratno uštekavanje boxa u hdmi i struju. (recimo ja sam uletio još u gori trošak sa sluggish ui-em,35k eura za Mercedes w205 sa naj sluggish infotainmentom od svih...sva sreća da sam ga kupio zbog užitka u vožnji ne zbog drkanja po menijima). I još ktome bi imao dva daljinska, ko da mi jedan koji opada po cijeloj spavaćoj sobi nije dosta :) Ova cijela rasprava me podsjeća na zamjenu hladnjaka na cpu-u prije 10-12 godina. Odlazak u ditech i kupnja aplenphona za 80€ da bi imao 2 stupnja hladniji proc I mogao staviti u PCE profil da mi komp hladi hladnjak od 80€. Žali bože vremena, para, truda, skladištenja i ostaloga....da bi komp radio isto ili da bi u cod-u imao jedan fps više koji nisam zamjetio. Bolje da sam pare pošmrkao i popio gledano iz danas. Cijeli taj proces sa dodatnim boxom bi za mene bio prihvatljiv prije to desetljeće i kusur....danas....ne fala :) |
evo "ukratko" o oledu Grundig 65GOB9990,
već pri raspakiranju, vidi se da je to grundingov najbolji tv, kvaliteta izrade i dizajn (vanjski izgled) odlična, poleđina tv-a je od lijepo obrađenog metala (kao brušeni Al na boljim izvedbama prijenosni računala), naročito nam se svidjelo pakiranje i dvije plastične trake oko tv-a, tako da smo mogli izvaditi tv, postaviti na postolje ili nosač na zidu, a da ne dodirujemo ekran, postavljanje na početne postavke je vrlo jednostavno i brzo, slijede se upute na hrvatskom, prvo se uparuje tv s daljinskim (veza je s bluetoothom, tako da daljinski ne mora biti uperen prema tv), daljinski je odličan, kvalitetan za razliku od sonyevog jeftinjaka, no air mouse na daljinskom nije ni blizu LG-ovom, i tko je jednom upotrebio LG air mouse ovog neće ni pogledati, kvaliteu slike smo uspoređivali sa 4k led tv LG 55sk500 i sony 55xe9005, te plazmom panasonic 55st60 (plazmu samo full hd i SD signal), nismo imali nikakave instrumente niti provodili ikakva mjerenja, već izlažem čisto subjektivni dojam slike kakvu smo je mi doživjeli i vidjeli, 1. 4k slika, korišteni hdr, dolbi vision i demo uhd materijal skinuti s neta i par filmova npr avengers endgame 32gb (najbolji rip koje smo našli na netu), materijal pokrenut s HDD s usb porta tv, kao što smo i očekivali slika je najbolja na oledu, naročito tamnije scene, to se lijepo vidi na LG Journey to Space 4k Demo na zvjezdanom nebu i tamnim scenama u avengersima, boje su vrlo prirodne, tko voli "nabrijane" i " iskričave" boje (kao kod samsungov qled tv), taj wow efekat je bolji kod led tv , sve formate grundig je uredno očitao, filmovi se pokreću brzo, bez zastajkivanja i nije bilo nikakvih problema prilikom testiranja, tv je spojen optičkim kablom na onkyo 5.1 sustav i sve je uredno funkcioniralo tv je dekodirao i proslijedio zvuk s DOLBY_NATURES_FURY_Dolby Digital Plus ATMOS i sam zvuk na tv je iznenađujuće dobar (3x20w + 30w woofer), ali uz ovakav tv uvijek ide sustav kućnog kina, 2. full hd signal, korišteni original bluray materijali: po nama oled je i ovdje najbolji, mada nema neke velike razlike u odnosu na plazmu, i grundig i panasonic dominiraju u tamnim scenama i prirodnim bojama, upečatljive su početne scene u "band of brothers" dok preživjeli pričaju, lica osvjetljenog sa strane a sva pozadina je tamna, moram napomenuti da u odnosu na plazmu, grundig i sony neke kompjuterski generirane scene, prikazuju s više detalja i oštrine, vjerujem da je to zbog rada procesora i skaliranja na 4k, 3. Sd signal i tv programi (sd i hd) koji se emitiraju, najbolji su na panasonic plazmi, zatim grundig, sony pa lg, (ne treba zaboravit da je grundig 65" a svi ostali 55") no s HD tv signlima vlada pravi kaos, po kvaliteti se razlikuju isti programi s različitih izvora: satelitska, zemaljska i kabelska tv, zemaljski hd signal austrije i slovenije je bolji od hrt, satelitski i zemaljski hrt je bolji od kabelskog itd. još par sitnica o ostalom: kod oleda i plazme kvaliteta prikaza je podjednaka bez obzira na kut gledanja za razliku od lg-a i sony-a, koje praktično morate gledati okomito, priključaka je definitivno malo, 3 hdmi i 2 usb, naročito nedostaje još jedan usb (hdd za snimanje, hdd za reprodukciju i tipkovnica), os je siromašan i potreban je vanjski media player, no zbog svoje jednostavnosti je vrlo brz, za razliku od npr. sony-a, sport, igrice, spajanje na igraću konzolu ili pc nismo stigli odraditi, o tome drugom prilikom, zaključak: očekivano, slika na oledu je izvrsna, no kvaliteta HD i UHD materijala na LG 55sk8500 i sony 55xe9005 je također izvrsna i radi se o nijansama, ukoliko nije prevelika razlika u cijeni, svakako je oled bolji izbor, no kod veće razlike u cijeni oled nije toliko bolji od kvalitetnog led tv, za mene i prijatelje s kojim sam testirao tv, najvrednija osobina oleda u odnosu na led tv je zapravo kut gledanja, svi imamo velike i razuđene dnevne boravke i tv često gledamo iz različitih kuteva, post je malo duži, ali s Grundig tv dosad nismo imali iskustva, pa možda nekom pomogne prilikom odabira |
@Neke
Hvala za osvrt, šteta jedino kaj nisi puknuo koju sliku, da vidimo kak to uživo izgleda. |
Ili video na youtube, pa nabacit link
|
I ja skrolam skrolam skrolam al nigdje slike 😂
|
|
Kolko je koštao taj grundig? Vidim da je sad 20k kn u sancti.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:19. |