PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Filmovi - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=43879)

Ivo_Strojnica 01.08.2012. 00:34

Pogledao Batmana, očekiva sam odličan film i izaša sam zadovoljan iz kina.
Preporuka.

9800pro 01.08.2012. 01:15

Upravo se vratio iz Imax-a sa Batmana. Film je super, svakako preporuka.
Što se tiće Imax-a nabijem tehničara za zvuk, film je preglasan tako da se pripremite ako idete gledati. To nema veze sa nekim standardima već je odvinuto do kraja, idioti.

Ivo_Strojnica 01.08.2012. 09:41

Meni to uopće nije jasno, zašto onako pojačaju, ubiju cijeli film.
Ja sam ga gleda sa in-ear slušalicama, uvik ih ponesem, zaguše glasnoću tu prokletu.
Poslao sam im 3 - 4 maila, ali čini se, bez uspjeha.

fanATIk 01.08.2012. 10:06

Meni u principu ne smeta, al fakat moram priznat da je bilo hebeno glasno i da sam čuo kak su ljudi prigovarali na glasnoću.

geronimo_2 01.08.2012. 10:10

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 2209307)
Meni u principu ne smeta, al fakat moram priznat da je bilo hebeno glasno i da sam čuo kak su ljudi prigovarali na glasnoću.

meni smeta i to jako. zato neidem vise u kino :-(.
ne kuzim gdje su inspekcije.
treba ih zatrpat sa tim meilovima.

btw, strojnica, mozes mi dat taj meil da ne kopam po stranicama njihovim.
:chears:

Ivo_Strojnica 01.08.2012. 10:18

ja sam im tu slao poruke:
http://www.blitz-cinestar.hr/kontakti

Staviš "pohvale i pritužbe" pa im pošalješ.

ivan77 01.08.2012. 10:27

ta glasnoća u IMAX u je i meni isparala živce, jedno je ugođaj a drugo "oderi ga dokle može" sistem

domina 01.08.2012. 13:22

Meni u principu ne smeta glasnoća, al znam da kad doma gledam filmove da je velika razlika u glasnoći kod govora i kod žestokih fajt i sličnih scena.

fanATIk 01.08.2012. 15:08

Istina, al ovi subovi u IMAX-u ti mogu uredno razbijat kamenac u bubrezima. :D

Wozniak jR. 01.08.2012. 15:51

Citiraj:

Autor domina (Post 2209490)
Meni u principu ne smeta glasnoća, al znam da kad doma gledam filmove da je velika razlika u glasnoći kod govora i kod žestokih fajt i sličnih scena.

Imas opciju "Normalize" u playeru
Tipa MPC- HC : view - options - internal filters / audio switcher ; i tu lupi kvacicu na Normalize

Meni je zvuk u IMAX-u prejeben ;)
A kad sam radio tamo treslo nam se u prostoriji do kad je Thor udarao cekicem ;)

9800pro 01.08.2012. 17:41

Citiraj:

Autor domina (Post 2209490)

upravo tako, u Imaxu uopće nema te razlike, sve je u istoj "krivulji".
Kad malo bolje poslušam pa bolje mi je doma, čuje se više detalja.
Šteta ustvari jel da si daju 15min truda zvučalo bi to vrhunski...

tOta 01.08.2012. 17:58

Ma nisu normalni, sljedeći put* čupam stolice i drito u platno... što ne daju upozorenje na mogućih 100db+ pa kome se ne sviđa, neka zaobiđe. Ovo dolazi od osobe koja je desetljeće većinom slušala glazbu koja jednostavno traži glasnije, a nikad nisam bježao iz prvog reda na koncertima, ali ono je kretenluk, moraju mi se pomaknuti unutranji organi da bi film bio dobar, ne vidim drugog razloga?

Inače TDKR nekih 7/10, ništa posebno, par preokreta, ali valjda spadam u onu skupinu ljudi koji se čude nekim nerealnim stvarima u filmu, jeste ekranizacija stripa, ali ipak...

*kojeg neće biti...

IcyTexx 01.08.2012. 18:03

Hmmm, izgleda da sam oglušio od IMAXa il su me istrenirali, al nisam primjetio glasnoću...
Kad sam gledao Thora bilo je preglasno, tog se sjećam.

Omerta 01.08.2012. 21:54

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 2209767)
Kad sam gledao Thora bilo je preglasno, tog se sjećam.

Pa normalno kad je stalno nabijao čekićem :D
Mogu samo zamislit te zvukove :hitthewal::hitthewal:

afterburner 02.08.2012. 01:36

Evo i ja san pogleda Batmana...i nista specijalno. Ok film, al ne zasluzuje onakve ocjene. Imho da bi mu nekih 6.5/10. Odlicni efekti...predvidiva glupasta prica...klasicno americko preseravanje.
Ps. i ja spadan u grupu u kojoj se cude nerealnim stvarima u filmu :D

domina 02.08.2012. 02:43

morat cu cesce u imax da mogu dat ocjenu za zvuk.bio samo jednom,mib3 3d i nije bilo nes posebno..
al ja opet spadam u skupinu ljudi koji vole glasnije..
i moram napomenut da sam zadnjeg betmena gledo u branimiru i bila je jedna scena od koje sam se skoro usro zahvaljujuci glasnoci.
al ajt vjerujem da je glasno..

FRipper 02.08.2012. 08:00

ja zadnje sto sam gledao u imaxu je MI4: Ghost Protocol...i definitivno zadnje ikada u imaxu...meni je to odurno, oni zvukovi pucnjave, bombi, dinamita...ma odurno glasno i nije meni to taj zvuk...

Guls 02.08.2012. 08:43

Preglasno preglasno i preglasno. Za popiydit. Ja ne znam, jel ti tehničari nemaju uši?

Sjećam se čak, kada smo jednom išli na zadnje brze i žestoke, toliko su navili audio da je skoro cijela dvorana izašla van hebat mater ekipi na šanku. Doslovno.

Onda su ugasili film, stišali i krenuli iz početka. Bez reklama ovaj put :)

I da, btw, da li i vama ide na kuraz onaj blok reklama/najava/morron i sličnih kenjara koje traju po pola sata, pa i više?

geronimo_2 02.08.2012. 08:53

Citiraj:

Sjećam se čak, kada smo jednom išli na zadnje brze i žestoke, toliko su navili audio da je skoro cijela dvorana izašla van hebat mater ekipi na šanku. Doslovno.
to je jedini nacin, ocito. problem je sto ce se rjetko nac ekipa koja ce to napravit, nazalost. ja neidem vise u kino nakon ovoga sto ste sve naveli ovdje, a i ak odem i propara mi usi, izac cu van nekome hebat sve.
imam savrsen sluh i ne zelim da mi ga neko shebava zbog faking filma.
volim i ja efekte i sta ti ja znam i imam doma sistem, ali netreba pretjerivat i ic do granica da ne razumijes sta se prica/dogada zbog glasnoce.

:chears:

fanATIk 02.08.2012. 09:23

Ma kaj cvilite tu na preglasnog Batmana, da ste čuli zadnje Transformerse u IMAX-u, TDKR bi vam bio ko uspavanka. :D

Guls 02.08.2012. 09:23

A to se dogodilo samo taj put. Ništa se od onda nije promijenilo. Valjda tamo rade neki mladići kojima je gušt natezati kožicu uz takav moćan zvuk... meni to definitivno nije užitak.

Ivo_Strojnica 02.08.2012. 10:06

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 2210024)
Ma kaj cvilite tu na preglasnog Batmana, da ste čuli zadnje Transformerse u IMAX-u, TDKR bi vam bio ko uspavanka. :D

Istina, oni britki zvukovi kad se transformer pretvara me natjera da odem iz kina.

panda505 02.08.2012. 10:19

u svakoj IMAX dvorani je tak, proguglajte samo ;)

a i meni recimo kad sam gledao Avengerse uopće nije bilo tak glasno

Guls 02.08.2012. 12:03

ODgovor iz Cinestara (LOL):

Poštovani,
Kod IMAX instalacija ne postoji mogućnost stišavanja kao kod ostalih digitalnih I analognih instalacija kino opreme. IMAX ima mogućnost smanivanja u smislu spuštanja gaina za par decibela I to je sve. Znači, zapravo je sam film taj koji diktira glasnoću, a na to ne možemo utjecati. Trudimo se da maksimalno prilagodimo glasnoću koliko je u našoj moći, ali ponekad je teško svakome ugoditi jer je zvuk subjektivna priča.

Lp,

Mario Tržić
Tehnička služba

geronimo_2 02.08.2012. 12:07

Citiraj:

Autor Guls (Post 2210120)
ODgovor iz Cinestara (LOL):

Poštovani,
Kod IMAX instalacija ne postoji mogućnost stišavanja kao kod ostalih digitalnih I analognih instalacija kino opreme. IMAX ima mogućnost smanivanja u smislu spuštanja gaina za par decibela I to je sve. Znači, zapravo je sam film taj koji diktira glasnoću, a na to ne možemo utjecati. Trudimo se da maksimalno prilagodimo glasnoću koliko je u našoj moći, ali ponekad je teško svakome ugoditi jer je zvuk subjektivna priča.

Lp,

Mario Tržić
Tehnička služba

:wtf2: pa kakve su to gluposti. pa nije valjda da je stvarno fixno i da se nemoze volume dirat :stoopid:.

znaci ak ovi u produkciji nesto zahebu ovi ce ili pustit film da ljudima usi krvare ili ga nece pustit.

koji joke.

Wozniak jR. 02.08.2012. 12:18

Citiraj:

Autor Guls (Post 2210006)
I da, btw, da li i vama ide na kuraz onaj blok reklama/najava/morron i sličnih kenjara koje traju po pola sata, pa i više?

Reklame u obicnim dvoranama traju 10-15 min, u Extreme oko 15-20 i u IMAX-u isto tako negdje. Valjda su svi vec shvatili da nemoraju uc u dvoranu kad pise na karti vec mogu doc 10 min poslije, na kraj reklama.

I reklame su placene unaprijed tako da se nesmije dogodit da se preskoci reklama ;)

Pupo 02.08.2012. 12:18

Neznam što se žalite :D ali taj preglasan zvuk se navodi kao feature kod extreme projekcija. Tak da sumnjam da će naše žalopojke što promjeniti.

Općenito, mene najviše u tom kinu živcira masa djece koja su nemirna, i mućkaju cedevitu okolo sebe, razbacuju se kokicama... A nedajbože da se pojavi koja sisa, jer nastaje opći metež. Ovo je meni jedan od najvećih minusa bilo kojeg kina.

Ivo_Strojnica 02.08.2012. 12:18

seru kvake, vidio sam im opremu kad me prijatelj koji radi tamo odvea u šetnju. Imaju neko pioneer pojačalo, tako da pričaju pizdarije.

Wozniak jR. 02.08.2012. 12:24

Citiraj:

Autor Pupo (Post 2210133)
Općenito, mene najviše u tom kinu živcira masa djece koja su nemirna, i mućkaju cedevitu okolo sebe, razbacuju se kokicama... A nedajbože da se pojavi koja sisa, jer nastaje opći metež. Ovo je meni jedan od najvećih minusa bilo kojeg kina.

Samo odes rec radnicima da netko radi nered i dodju ih upozorit, a onda naknadno izbacit.
Znao sam ih i 6-7 izbacit van ;D

Z-man 02.08.2012. 12:32

Citiraj:

Autor Wozniak jR. (Post 2210137)
Samo odes rec radnicima da netko radi nered i dodju ih upozorit, a onda naknadno izbacit.
Znao sam ih i 6-7 izbacit van ;D

Ja zbog takvih idiota ne idem u kino gledat film. Mislim da bi posijedio od muke.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:02.