PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Filmovi - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=43879)

Sa_Stilom 25.07.2012. 13:15

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 2205532)
Tek sad si ih pogledao???
I onda daš istu ocjenu dark knightu kao i misterioznim znakovima???
Čudan ukus, al dobro, tvoj je ukus.

Dark Knight samo gledao u kinu kada je izašao, i ovo mi je sveukupno 3. put.
Prvi dio nisam nikad gledao, mislio sam da jesam, no pomiješao sam.

Pa i nije baš ista ocjena... Signs (2002) - 7/10, dobar-vrlo dobar (6.7), Dark Knight mi je vrlo dobar, cca 7.4

vranjba 25.07.2012. 14:16

The Dark Knight je po meni debelo precjenjen film, ne mogu vjerovat da je 8. na listi svih vremena po imdb-u. Bolji su mi Burtonovi batmani pa i Batman Begins. Ovaj najnovij nisam još gledao, a i ne žurim se.

syss 25.07.2012. 14:17

potpis... begins mi je odličan, a dark night je jedan od rijetkih filmova koji me je uspio uspavati i to jedno 2 ili 3 puta.

panda505 25.07.2012. 14:50

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 2205532)
Tek sad si ih pogledao???
I onda daš istu ocjenu dark knightu kao i misterioznim znakovima???
Čudan ukus, al dobro, tvoj je ukus.

pa ne gledaš svaki film isti mjesec kad izađe, previše bi toga bilo :fiju:

ja sam isto Begins tek pogledao jučer, a za koji dan ću The Dark Knight, pa onda u IMAX zadnji dio :)

Sa_Stilom 25.07.2012. 15:42

Begins me se nije dojmio tako, očito radi Katie Holmes i Liam Neeson koji mi nikako nisu sjeli u filmu, što karakterno što ulogom. Vjerojatno ću u IMAX pogledat 3. dio zato sam išao pogledat sada 1. i 2. dio tako da mogu povezati priče... Iako me više vuče Spiderman, koji sam gledao barem 12 puta, sva tri djela. :D

Igorr 25.07.2012. 16:59

Pogledah novog spidermena - meni je cisto ok ispao, moguce zato sto su mi prosli spidermeni bili s*anje. Dao bi mu nekih 7.5, malo me i nasmijao ali sto je najbitnije zabavio me. Preporuka!

Pogledah i Ted-a - stvarno ima genijalnih fora, pa cak i onih s kojima se mozes poistovjetiti (kad ga lik okine nakon odlaska doticne cure :D), i dajem mu cistih 8. Mozda sam pod utjecajem jer u zadnje vrijeme nema nesto kvalitetnih komedija pa bi u skladu s time i ocjena trebala biti manja, ali ni tad definitivno ne bi pala ocjena ispod 7. Preporuka!

maker1 25.07.2012. 17:07

Danas sam malo čeprkala među starim filmovima i listajući 1997 godinu pronašla neke jako kvalitetne filmove koji su svakako vredni pomena, i dobitnici mnogih nagrada, i zaslužuju preporuku svakako. Ukoliko niste, pod OBAVEZNO pogledajte sledece filmove:

Life Is Beautiful - Život je lep

Boogie Nights - Noći bugija

Face/Off - Čovek bez lica

Good Will Hunting - Dobri Vil Hanting

listerstorm 25.07.2012. 17:49

U 1997. svakako treba spomenuti i L.A. Confidential. :)

ivan77 27.07.2012. 13:19

The Dark Knight Rises - 10/10 film je vrh! Najbolji Batman i definitvno film godine! Onaj IMAX mi je malo preglasan..al to nije stvar filma.

Phantom Soldiers 1987
- 5/10 , ugodan povratak u 80 te i hladnoratovske akciće-

Sn4k3 28.07.2012. 01:15

The Dark Knight Rises - imho zasluzena ocjena na imdb-u, necu se sloziti da je najbolji Batman sveukupno - drugi najbolji da :),
no film sam po sebi je najspektakularniji u Batman serijalu definitivno. Jedino mi zao sto nisam gleda u Imax-u, fckin Cinestar :nono:

domis 28.07.2012. 07:12

imho, taj batman ima mrvicu previsoku ocjenu na imdb-u, vjerojatno radi tog hype-a, ima puno boljih filmova s losijim ocijenama.
a sad, da je spektakl, bogme je...

samo kad si malo rezimiram, tok price mi je isti kao i na prijasnja dva naslova, odnosno...uvod u pricicu, prvi veliki "fajt", betmen izgubi bitku (fizicki ili psihicki) i onda se vrati ko feniks iz pepela :D

btw...jedna najava me razveselila dok sam cekal film :)

Sa_Stilom 28.07.2012. 08:23

Citiraj:

Autor domis (Post 2207015)

Da da, također. Film je nedavno završen, kroz 2 mjeseca se čeka izlazak... :)

syss 28.07.2012. 08:28

nisam mogao bolje vijesti pročitati ovako ujutro :D

Omerta 28.07.2012. 08:38

Evo bome ni ja.. Na prvome sam se ježio, nadam se da ću i na drugome :)

mislav_os 28.07.2012. 08:49

Jedva čekam, prvi dio je odličan, nadam se da će i drugi biti pa makar 80% dobar kao i prvi :)

Sa_Stilom 28.07.2012. 13:12

Pogledao:
Bel Ami (2012) - 5/10

Omerta 29.07.2012. 00:48

Upravo se vratih iz Cinestara sa Betmena.
Dok smo izlazili iz dvorane neki lik iza mene kaze: Ajme koje sranje od filma.
Morat cu se slozit sa tim likom. Laku noc :)

fanATIk 29.07.2012. 08:35

Nisam gledao, još, al frendovi koji jesu vele da je odličan. Zašto je sranje?

Hamm 29.07.2012. 09:08

Belyy tigr

Malo ruske kinematografije. :) Dobra ideja ali film je tako prokleto spor. Užas. :D

Nije spor zbog količine priče koja bi činila neki smisleni sadržaje nego je baš generalno usporeno sve. :)

Omerta 29.07.2012. 09:21

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 2207529)
Nisam gledao, još, al frendovi koji jesu vele da je odličan. Zašto je sranje?

A jbg, bolesna ocjena na IMDB-u, veliki hajp oko filma, svi govore da je odličan, ALI usprkos tome, nekako je rastegnut, razvodnjen, naporan, jedva sam čekao da završi a to nikako nije dobro, naravno.

Ima odličnih efekata, daleko od toga, i na momente je to fenomenalano ukomponirano u radnju (prvi dio filma) ali nakon PAUZE sve to pada u vodu, rastegnuto do bola.

Da se razumijemo, ja ne generaliziram, to je samo moje mišljenje, jer ipak tolika ocjena nije od par ljudi nego od većine, pa očito je većini genijalan, ali eto.
Osobno ga više nebi pogledao.

I što sad na kraju, on je kao živ, pije kafu sa onom tipicom ili je to samo u glavi Alfreda? Jer baš me interesira kako je preživio nuklearku.. Čak mislim da je ipak osposobio autopilota na vozilu i prije zaljeva iskočio van.

Nick7 29.07.2012. 10:04

Pogledao Lockout - 2/10. Lose, lose i lose. Cak su i CGI efekti napravljeni k'o u crticu.
S druge strane, pogledao par godina stariji film Seven Pounds - 10/10. Film me iznenadio. Ocekivao nesto 'meh', a kad ono stvarno iznenadjujuce dobar!

syss 29.07.2012. 10:56

seven pounds je obavezno štivo čovječe ;)

pronađi još pursuit of happyness ili tak nekaj, isto vil smit.

Sa_Stilom 29.07.2012. 11:56

Pogledao:
The Lorax (2012) - 6/10, lijep crtić sa lijepom porukom. Slatko...

m4dm4n 29.07.2012. 14:20

Citiraj:

Autor Omerta (Post 2207537)
A jbg, bolesna ocjena na IMDB-u, veliki hajp oko filma, svi govore da je odličan, ALI usprkos tome, nekako je rastegnut, razvodnjen, naporan, jedva sam čekao da završi a to nikako nije dobro, naravno.

Ima odličnih efekata, daleko od toga, i na momente je to fenomenalano ukomponirano u radnju (prvi dio filma) ali nakon PAUZE sve to pada u vodu, rastegnuto do bola.

Da se razumijemo, ja ne generaliziram, to je samo moje mišljenje, jer ipak tolika ocjena nije od par ljudi nego od većine, pa očito je većini genijalan, ali eto.
Osobno ga više nebi pogledao.

I što sad na kraju, on je kao živ, pije kafu sa onom tipicom ili je to samo u glavi Alfreda? Jer baš me interesira kako je preživio nuklearku.. Čak mislim da je ipak osposobio autopilota na vozilu i prije zaljeva iskočio van.

Pa da, to se na samom kraju filma vidi kad se otkrije da ga je on osposobio 6 mjeseci prije već.

mighty 29.07.2012. 14:45

Citiraj:

Autor domis (Post 2207015)

prvi dio nabijen akcijom, od drugog ne očekujem ništa manje... :amen:

Nick7 29.07.2012. 17:58

Citiraj:

Autor syss (Post 2207567)
seven pounds je obavezno štivo čovječe ;)

pronađi još pursuit of happyness ili tak nekaj, isto vil smit.

I shalt check it out!

Tnx :)

Thorax 29.07.2012. 19:43

Citiraj:

Autor Sa_Stilom (Post 2207596)
Pogledao:
The Lorax (2012) - 6/10, lijep crtić sa lijepom porukom. Slatko...

Upravo tak nekak, neka djeca misle malo zelenije :)

Pogledao i Space Battleship Yamato (2010), japanski SF, zaslužena ocjena od 6 i kusur, mogla je cijela radnja i priča biti malo bolje odrađena. U svakom slučaju, iznenadili su me prilično dobri efekti obzirom na mali budžet. Tko voli SF neka navali :)

Sa_Stilom 30.07.2012. 06:52

Pogledao:
Dear John (2010) - 5-6/10, sjećam se velikih najava filma, još od prije 2 godine, stoga me film blago razočarao.
Mama Mia! (2008) - 6/10, slatki mjuzikl, komedičan pomalo, solidno
Chloe (2009) - 6-7/10, dobra-vrlodobra drama triler
Boogie Woogie (2009) - 3-4/10, zaobići

fanATIk 31.07.2012. 14:41

Pogledao The Dark Knight Rises u IMAX-u.
Ocjena 8.
Bilo bi i više da nije ponekih loše napisanih i loše odglumljenih dijaloga te ponekih karaktera koji kao da su tu upali iz neke B produkcije.
Inače, dojmljiv, efektan i dostojan završetak trilogije. Poseban plus mjuzi u filmu koja mu je dala dodatnu ocjenu. Mada sam možda i pod dojmom hrpetine kilowata IMAX-ovih subova. :D
Osobno, možda mi je prethodnik mrvicu bolji ali i ovaj je odličan.
IMO, naravno.

Vendetta 31.07.2012. 20:31

Pogleda sam i ja novog Batmana sinoć i neznam šta da kažem, film je odličan i prolete 2 ipo sata u čas. Ali imam nekakv osjecaj da nešto fali, kao da je uvod u novi film gdje se Bane vraća luđi i jači, ali ne...

I kakav krvavi završetak trilogije ?! Taman te navuku sa budućim robinom, catwoman itd... i onda kao kraj, nema više.

Bane?! Ovo nije fucking Bane, bane je životinja na steroidu zvanom Venom. Ovo je lik sa modificiranim inhalatorom za astmu, kojeg navodno udreš jednom šakom u aparaturu i on odma proplače jer mu se jedna cjevčica odspojila i previše ga boli.

Bane sa kričavim glasom koji zvuči ko neki naci švabo general iz 1940ih.

Jedini lik koji je Batmanu u stripovima slomija kičmu, a u filmu je to napravio Batmanu koji jedva hoda (nema više hrskavice u koljenima i laktovima itd...) i 8 godina atrofira zatvoren u sobi šepajući sa štapom za hodanje ko dr. House. I nakon šta se taj isti B. Wayne/Batman magično oporavi od slomljene kičme u nekoj rupi od zatvora u zapadnoj africi (!?) na način da malo radi sklekove, trbušnjake i zgibove u ćeliji, unutar 5 mjeseci se vrati i namlati Banea ko malog školarca u sceni borbe od 2 min. i to je to ?!?!!

Nimalo epski kako se kaže, nimalo. Banu je otet show na kraju sa ono sugavom tučom gdje prelako izgubi, i oduzet mu je show od strane one zenskice i njenog švicarskog nožića.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:06.