PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   LCDi, Plazme i ostali televizori - pročitaj prvi post prije postavljanja pitanja (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=106140)

thunder11 28.09.2019. 19:58

Samim time što je čisti 10bit panel već ima veliku prednost

23-D 28.09.2019. 23:40

Citiraj:

Autor leonardo (Post 3341588)
Ovdje imaš nešto detaljniju usporedbu. Ove godine se LG malo zaigrao sa brojkama tako da su sve serije dobile mali skok u oznakama. Taj SK8100 nije lošiji televizor od SM8200.

I ovdje je 8100 malo u prednosti :)

Nažalost, svuda je rasprodan, nisam niti primijetio kada sam gledao :/

BTW, da li je LG Nanocell u živo stvarno bolji od klasičnih LED TVa osim na papiru? Baš mi jedan član quoteao conclusion jednog reviewa za SM9000

Citiraj:

Conclusion

In terms of picture quality, SM90 disappoints. The way it processes video in 8-bit SDR - all non-HDR video - is subpar and especially low-bitrate content from streaming services or channels suffer as a result, with green tint and heavy posterization in shadow details. These issues are not present with HDR content but the TV's limitations in zone dimming (48 zones only), contrast, and black levels, affect HDR picture quality, leading to visible halos (blooming) and limited dynamic range. These limitations also affect SDR picture quality but are more prominent in HDR.

The main advantage of the IPS panel type that LG is using in its LCD TVs is viewing angles but this year Samsung has, through sub-pixel rendering, managed to significantly widen viewing angles on the VA LCD panel type, catering to buyers who seek an alternative to OLED and worries of burn-in. This leaves LG with LCD TVs that are far from matching other top LCD TVs and its own OLED TVs. SM90 delivers mediocre HDR and SDR (channels, DVD, Blu-ray) picture quality and without any obvious advantages over the latest generation of VA LCD panels, LG's LCD TVs are being squeezed. Right now - and luckily for LG perhaps - only Samsung can offer this LCD alternative but unless LG dedicates more development ressources to its LCD TVs, it is hard to see them having a bright future. SM90 is not a TV that we can recommend.

OuttaControl 29.09.2019. 01:31

Meni je, u sancte u splitu je oled, do njega Nanocell ispod njega obični 4k i bas se vidi razlika

leonardo 29.09.2019. 10:31

Vidljivo je i da se izmjeriti. "Komercijalno dostupne TN matrice od prije 10-tak godina mogu imati 80% pokrivenost DCI P3 spektra boja. Dodatnih 3% dobiješ korištenjem neke od izvedenice IPS/VA matrice. Dodatnih 7% dobiješ korištenjem čistijeg pozadinskog svjetla tipa Quantum Dot Display i sl. I već si došao na 90% što je dovoljno da bi dobio Ultra HD Premium certifikat." OLED ima pokrivenost DCI-P3 spektra 99%. Sumirano, koliko na OLED-u zna biti bolja slika u odnosu na neku izvedenicu Quatnum dot tehnologije (LG Quantum Display / Nano Cell, Samsung QLED Quantum Dot / Active Crystal Colour, SONY Triluminos) gotovo ista razlika zna biti između njih i klasičnog televizora.

PS. Zapravo bi bilo čudno da ti slovenac nije poslao privatnu poruku. Gledaj, čovjek je godinama već nebrojeno put izbačen sa svih foruma od Triglava pa do Đevđelije, uključujući i ovaj. Ono što se promjenilo u posljednje vrijeme je da više ne piše postove zato jer samo pokupi negativne komentare, pa nakon što se posvađa sa svima bude izbrisan sa foruma, i tako u krug. Sada peca tako da svakome tko kupuje televizor sa jednog ili nekoliko svojih računa samo šalje privatne poruke. Istu poruku su dobili i na forum.hr i na bug.hr. Nakon što je ocrnio konkurentne televizore, ukoliko već nisi uskoro ćeš od njega dobiti novu poruku da bi možda bilo bolje da kupiš Philips 7304/7504 ili što već. Ignoriraj.

OuttaControl 29.09.2019. 10:46

cek, maxpro je Garfieldova trgovina?

danijel_b 29.09.2019. 10:52

Ja i zena jucer otisli malo gledati modele u lokalni Mediamarkt i vratili se kuci sa Braviom KD-65XG9505. Cudo od tva.
Daljinski ni ne treba skoro, sve se glasovnim naredbama kontrolira, i stvar super funkcionira.
Slika je zbilja odlicna, mi smo presli s 5g stare Bravie 42" pa nam je ovo kvantni skok.

Gesendet von meinem LM-V405 mit Tapatalk

leonardo 29.09.2019. 10:53

:roller: Naravno da nije. Garfield honorarno navlači ljude sa prostora bivše države da kupe taj kineski televizor sa Philips logom.

Libertus 29.09.2019. 11:19

Citiraj:

Autor danijel_b (Post 3341666)
Ja i zena jucer otisli malo gledati modele u lokalni Mediamarkt i vratili se kuci sa Braviom KD-65XG9505. Cudo od tva.
Daljinski ni ne treba skoro, sve se glasovnim naredbama kontrolira, i stvar super funkcionira.
Slika je zbilja odlicna, mi smo presli s 5g stare Bravie 42" pa nam je ovo kvantni skok.

Gesendet von meinem LM-V405 mit Tapatalk

Super da znam koji TV ne kupovati. :)
Nadam se da će ostati barem jedan ozbiljan brend koji neće ugrađivati mikrofone i kamere u TV koji se spaja na internet.

Mislim, uređaji nemaju minimume sigurnosti u sebi, većinom su sklepani nabrzinu, samo da rade, i onda stave u njih mikrofon i kameru, a držimo ih u dnevnom boravku u kojem provodimo najviše vremena kada smo kod kuće.

Kao da zazivamo probleme.

Isto vrijedi i za sve ostale IOT uređaje tipa hladnjak, toster itd. spojeni na internet s mikrofonom da možeš pričati s njime i ostalim senzorima.

Elven 29.09.2019. 11:20

Citiraj:

Autor 23-D (Post 3341580)
Suzio sam izbor TVa na dva LG Nanocell modela.

49SK8100PLA

49SM8200PLA

Logično, 8100 je kao slabiji model i jeftiniji.
Međutim, gledajući specifikacije, čini mi se da 8100 ima i nekih prednosti prema 8200 pod video i audio specifikacijama.
U prilogu screenshot usporednih specifikacija za koje mi se čini da je 8100 u prednosti.

USPOREDBA

Molim za mišljenja. Hvala puno.

SK8100 je Super UHD (najjednostavnini doduse) LG TV iz 2018.

SM8200 je model iz 2019, koji je zamjena za SK8100.

Ali su ga degradirali. Ima Nanocell (ali i SK8100 je imao wide color gamut ako se ne varam), ali gubi 10 bitni panel, Dolby Atmos, Alfa7 procesor za sliku...

Po svemu sudeci je SK8100 bolji izbor.

23-D 29.09.2019. 11:20

Citiraj:

Autor leonardo (Post 3341656)
Nakon što je ocrnio konkurentne televizore, ukoliko već nisi uskoro ćeš od njega dobiti novu poruku da bi možda bilo bolje da kupiš Philips 7304/7504 ili što već. Ignoriraj.

Hehe.....7304

Hvala na upozorenju ;)

BTW, propustio sam vikend ackiju u Trstu bez IVE (bez PDVa).
SM8200 za 470 eura......rasprodano :(

23-D 29.09.2019. 11:28

Citiraj:

Autor Elven (Post 3341673)
Po svemu sudeci je SK8100 bolji izbor.

Zato sam i postavio pitanje, jer je u Sancta Domenici SK8100 jeftiniji od SM8200 a po specifikacijama ima par boljih detalja.
Nažalost, svuda je out of stock.
Baš sam poslao upit u SD da li će ga restockati iako znam da vjerojatno neće jer je prošlogodišnji model.

Iako, realno, dovoljan mi je i 8200 jer nisam sad neki power user.
Conncectivity mi je manje bitan, osnova mi je dovoljna.
Služi za gledanje filmova i serija preko Kodi streamanja i IPTV, BR i DVD ne koristim uopće.

Elven 29.09.2019. 11:38

Citiraj:

Autor Libertus (Post 3341672)
Nadam se da će ostati barem jedan ozbiljan brend koji neće ugrađivati mikrofone i kamere u TV koji se spaja na internet.

Mislim, uređaji nemaju minimume sigurnosti u sebi, većinom su sklepani nabrzinu, samo da rade, i onda stave u njih mikrofon i kameru, a držimo ih u dnevnom boravku u kojem provodimo najviše vremena kada smo kod kuće.

Kao da zazivamo probleme.

Isto vrijedi i za sve ostale IOT uređaje tipa hladnjak, toster itd. spojeni na internet s mikrofonom da možeš pričati s njime i ostalim senzorima.

Moj TV ima poseban daljinski za voice control i to je naravno u ladici.
Android telefoni malo pretjeruju s tim, nije mi tesko stiskat gumbe.

Citiraj:

Autor 23-D (Post 3341679)
Zato sam i postavio pitanje, jer je u Sancta Domenici SK8100 jeftiniji od SM8200 a po specifikacijama ima par boljih detalja.
Nažalost, svuda je out of stock.
Baš sam poslao upit u SD da li će ga restockati iako znam da vjerojatno neće jer je prošlogodišnji model.

Iako, realno, dovoljan mi je i 8200 jer nisam sad neki power user.
Conncectivity mi je manje bitan, osnova mi je dovoljna.
Služi za gledanje filmova i serija preko Kodi streamanja i IPTV, BR i DVD ne koristim uopće.

Onda bi ti trebao bit ok, za obican TV je ovo sasvim dobar izbor. Ali Garfild ili ne Garfiled i Philips serija 7, a pogotovo 8, iz 2018. su sasvim dobri telkaci. Frend ima sedmicu, sestra mu osmicu, ja skoro kupio osmicu... Priznam, sve zbog ambilighta, ali sad kad sam se naviknuo, tesko bi na TV bez. Iako mi se cini da ambilight vise ne primjecujem i da mi je isto kao o da ga nema, kad sam u spavacoj sobi ma telkacu bez ambilighta bome mi fali.

MadManBD 29.09.2019. 11:39

Koliko je realna opasnost od burn ina na OLEDU, to je jedino sto me koci da ga kupim.

Naima, moja draga često upali tv na jednom programu i to joj cijeli dan tako stoji dok radi po stanu, ili si stavi otvoreni radio na tvu a to je cijela jedna staticna slika na tvu..

Da radije onda odustanem od OLEDa? dat 10000kn i onda brinut oce li se pojavit burn in mi se neda.

Druga najbolja slika je nanocell od LG-a i QLED od samsunga?

thunder11 29.09.2019. 11:45

Citiraj:

Autor 23-D (Post 3341674)
Hehe.....7304

Hvala na upozorenju ;)

BTW, propustio sam vikend ackiju u Trstu bez IVE (bez PDVa).
SM8200 za 470 eura......rasprodano :(

Đe u trstu?

Monte ili torri?

Libertus 29.09.2019. 11:53

Citiraj:

Autor MadManBD (Post 3341683)
Koliko je realna opasnost od burn ina na OLEDU, to je jedino sto me koci da ga kupim.

Naima, moja draga često upali tv na jednom programu i to joj cijeli dan tako stoji dok radi po stanu, ili si stavi otvoreni radio na tvu a to je cijela jedna staticna slika na tvu..

Da radije onda odustanem od OLEDa? dat 10000kn i onda brinut oce li se pojavit burn in mi se neda.

Druga najbolja slika je nanocell od LG-a i QLED od samsunga?

Mislim da minimalna. Imam LG OLED 2+ godine, djeca vise na RTL kockici, a kad nisu oni, onda žena ostavi neki program da joj nešto buči u pozadini, ne vidim nikakvih problema s TV-om.
Inače kada je program statičan LG sam pali screen saver, crna pozadina i naziv kanala/aplikacije skače okolo po njemu.

leonardo 29.09.2019. 11:56

Citiraj:

Autor Libertus (Post 3341672)

Razlika je u tome da daljinski radi ugrađene baterije koja bi trebala trajati nekoliko mjeseci ne može pratiti zvuk oko sebe cijelo vrijeme već sluša/snima samo nakon što pritisneš tipku. Tako da si siguran što se toga tiče.

Ne kažem da te se ne prati :D, ali si trenutno siguran, barem što se tiče daljinskog.

23-D 29.09.2019. 12:01

Citiraj:

Autor thunder11 (Post 3341686)
Đe u trstu?

Monte ili torri?

Media World u Torri

SAMSUNG QE49Q60RATXZT za 545 eura
LG 49SM8200PLA za 474 eura

Oba naravno rasprodana od jučer do danas :(

Media World

MadManBD 29.09.2019. 12:10

Citiraj:

Autor Libertus (Post 3341689)
Inače kada je program statičan LG sam pali screen saver, crna pozadina i naziv kanala/aplikacije skače okolo po njemu.

Vidiš ovo nisam znao, onda nebi smjelo biti problema nadam se xD

android-split 29.09.2019. 12:24

Citiraj:

Autor MadManBD (Post 3341695)
Vidiš ovo nisam znao, onda nebi smjelo biti problema nadam se xD

Meni taj burn in sam po sebi nebi smetao, al sama spoznaja da to ne ide pod garanciju mi dovoljno smrdi. Znaju za problem i odma se ogradili da to nije pod garanciju. Bilo je nesto prosle godine samsung je davao 10g gare na burn in. Osobno sam vagao, al izgleda da sam odustao od oleda. Srecu necu riskirat jer ima opcija za vrhunsku sliku, a da nemam tih potencijalnih problema. To da nema opcija vrhunske slike pa ajde, ovako ja osobno necu riskirat. Radije ubacit neki soundbar ako budem tija upgradeat zvuk
Mislim da se sa sony 9005 ne može pogriješit, a ko ima love 9505 još bolje

OuttaControl 29.09.2019. 12:46

Citiraj:

Autor android-split (Post 3341698)
.... Bilo je nesto prosle godine samsung je davao 10g gare na burn in. Osobno sam vagao, al izgleda da sam odustao od oleda....bolje

Samsung NEMA OLED tv, samsung ima LCD tv kojeg zove QLED. QLED je marketinška prevara da ljudi koji se ne razume baš i ne istražuju nasidnu na to, a vjerojatno tako je i ta akcija 10 godina garancije na burnin je isto tako marketinška prevara jer LCD ne pati od burnin-a. QLED je LCD išto što ko što je LCD nanocell i i LCD triluminos i nema apsolutno nikakve veze s OLED-om. i BTW samsung ne proizvodi niti svoje panele za televizije nego ih otkupljuje od neke kineske firme i mali udio od LG-a i prije su od sharpa mislim

dadoremix 29.09.2019. 12:54

jaaaj vi i burn in
ja imam plazmu .. 7 godina sad
i kad stavim full bijelu boju, vidim otisak od RTL kockice, rtl 2 i hrt :)
svi 3 na jednom , i šta sad .. u normalnom korištenju se ne vidi
Imam i u postavkama neku opciju, za peglanje toga, al .. bmk iskreno
Nakon 7 godina rada 16h na dan, i ima da se nešto vidi
Pa neču imat tv 20 godina .. još 3 ako bog dan i ajmo po novi.
A gledao sam i ja samsung QLED .. sasvim pristojno izgleda, naspram moje panasonic plazme 50GT30

Znate kako treba kupovat, čim veči da je, čim veča garancija, i najmanja cijena. točka
Smart opcije zaboravit, uvijek nešto nevalja, pa da je i android.
Pukneš svoj smart box i prst u uho.

android-split 29.09.2019. 12:54

Aaa znaci bilo je na qled a on nema problema sa tim. Moguce. Nisam nesto pozorno cita, al znam da mi je u magli bilo nesto.

Elven 29.09.2019. 13:54

Citiraj:

Autor android-split (Post 3341704)
Aaa znaci bilo je na qled a on nema problema sa tim. Moguce. Nisam nesto pozorno cita, al znam da mi je u magli bilo nesto.

Da. Sammy nema OLED. 10g burn in je njihov marketing bullshit kao i QLED

strgani 30.09.2019. 10:50

Link na vivax 65'' 4k tv za 3200kn

Što mislite o ovome, vrijedi li tih novaca?
Starcima bi uzeo, zbog velicine najvise..a usto je i 4k..

JuiceBox 30.09.2019. 23:42

Što uzeti od 55/65 , definitivno mjenjam ovu 43", sve danas ću sutra ću i nikad...?
Namjena iptv i filmovi? Gledam onaj Phillips oled ali neznam kakav se pokazao naspram lg? Jel ima igdje akcija jamstvo 5 g na olede? Ako ne oled, koji model konkretno do 9-10k, naravno što manje to bolje. Smart pizdarije mi ne trebaju. Bitna mi je slika i jamstvo.

https://www.centar-tehnike.hr/tv-led...m_medium=click

Što kažete na ovo?

android-split 01.10.2019. 00:24

https://www.makspro.hr/oled-tv-panas...-55fz800e.html
9200kn sa 5g garancije (u sancte je 12750kn na akciji)

https://www.elipso.hr/audio__video/t...ava.net_cjenik
160kn nadoplate za 5g (ako sam dobro zapamtija)

I moj favorit: https://www.nabava.net/search.php?q=lg+oled55c8

https://www.makspro.hr/led-tv-philips-65pus8303.html 9800kn sa 5g garancije. 55-ica ide za dosta manje: https://www.nabava.net/televizori/ph...ra-hd-67326051
Pus8503 ako oces ugrađen soundbar

Renesis 01.10.2019. 06:44

Ja sam isto u problemu sa 55/65 televizijom, zadnja kupnja televizije je bila Panasonic PV plazma pred vise od "nekoliko" godina. U meduvremenu sam samo bio na PC-monitorima.

Boli me dati 1000€+ za TV i htio bi to ograniciti na <750€, ono sto je ispalo u diskusiji sa ekipom, je da ove "mid-range" televizije nisu toliko bolje od entry levela, jer sve sto nema FALD u principu i nije toliko bolje od non-dimming televizija da se isplati cijena.

Scenarij uporabe TV-a je Netflix/Prime + povremeni Blu-Ray izvori, TV se gleda uglavnom navecer u prostoriji sa dimmanim svjetlima (nije nikad 100% mrak). Razmak TV - glava je 3m, kauc je sirine 2,7m (od centra TV-a 1,35m na svaku stranu). Na TV bi spojio eksterni 5.1 zvucni sistem.

Zapikirao sam alarme na par 55" OLED-ova i nesto 65" LED-ova, pa ako nekim cudom naleti kakva akcija da piknem, ali da pitam ako netko ima vise iskustva / savjeta.

rak21 01.10.2019. 08:44

Oled ispod 750€ ćeš teško naći..

android-split 01.10.2019. 09:38

Mislis ispod 1000€. Ja ispod 8300kn nisam naletija
https://mobilmedia.hr/proizvodi/sams...led-televizor/
Poklon uz qled (-10% zaba10)

Redline 01.10.2019. 11:34

vidim da pikiraš lg oled55c8 koja je opce razlika naspram oled55b8? Ja vidio razliku samo u britnessu

Lewis 01.10.2019. 11:40

c8 jos ima jaci/noviji procesor od b8 (Alpha 9 vs Alpha 7)

android-split 01.10.2019. 11:51

Citiraj:

Autor Redline (Post 3342232)
vidim da pikiraš lg oled55c8 koja je opce razlika naspram oled55b8? Ja vidio razliku samo u britnessu

Ja sam odustao od oleda. Jednostavno necu riskirat sa burn in-om jer cim se odmah ograđuju sa garancijom, smrdi mi. Ima ih i sa top slikom a da nije oled. Imam u boravku hisense (https://www.displayspecifications.com/en/model/662d1500) puuuno slabiji pa je na kanalima koje gledam slika super (sportklub, arene, history,....hd su kanali pa možda zato). Tako da bi na boljima bila jos bolja. Ne ko oled, al isto top.

Ag008 01.10.2019. 12:07

Meni moj LG 6470 ima gotovo jednaku sliku kao ovogodišnji modeli.
Čak je i sučelje jednako.

panoramix 01.10.2019. 17:33

Molim za preporuku cjenovno povoljnog LCD Android televizora dijagonale 32' sukladnog novom sustavu odašiljanja HEVC.
Tražim nešto ne odveć tehnološki zahtjevno, bitno mi je da mogu instalirati KODi.
Hvala unaprijed.

zvonac 01.10.2019. 19:40

Ljudovi, kak se logirat na Google play Store prek telke?
Klikam na Sign in al ništa, ne trza. Odem pod settings, vrtim skroz do kraja, al neće mi ić na accounts.. Ide samo do Personal/Parental lock (broadcast) dalje nejde, a ispod je Accounts.
Telka je Sony XE9005, android 8.0, molim samo bez savjeta, hard reset i sl:D

2 die 4 01.10.2019. 19:43

Citiraj:

Autor android-split (Post 3342236)
Ja sam odustao od oleda. Jednostavno necu riskirat sa burn in-om jer cim se odmah ograđuju sa garancijom, smrdi mi. Ima ih i sa top slikom a da nije oled.

Kao što je već prožvakano i ispljunuto...OLED nije za gledanje 640x480 TV sadržaja kojeg nam odašilju TV kuće u HR i okolici, za to si kupi kalkulator i gledaj.
OLED je za one koji žele uživati u potpunosti u 4K sadržaju filmova i serija koje za sada uglavnom nude samo streaming solucije poput NETFLIX-a i ostalih...

Da, dogoditi će se burn in ako se 8h dnevno gleda jedno te isti TV kanal koji ima NEWS traku na dnu koja se ne miće osim za reklame i koja non stop drži svoj glupi logo u istom mjestu na ekranu (neke TV kuće čak i to pomjeraju kroz dan, ali ne i naše).

Tako da samo ti uživaj u bilo kojem TV-u, ali nije isto gledati 4K film na OLED-u i na LCD-u ;)

android-split 01.10.2019. 19:53

Bravo za tebe
Šta gledaš to kad imaš toliko sadržaja za gledat?
I odakle ti da su na maxu hd kanali 640x480? Ne vezano za ovo gašenje sd kanala. Filmovi u toj rezoluciji su smece tesko. Ja imam hd kanale odavno. A sad koja je to rezolucija, nemam pojma. Znam da mi kolega sa posla koji ima kanale one antenske, sta ušteka u zid kabel, sad ima puno bolju sliku nego prije

quazar912 01.10.2019. 20:44

da. i mene zanima ko ima toliko HD i 4K sadržaja za gledat na tim UHD TVima...a da nije skinuto sa neta. plaćanje nekih IPTVa ne računam jer iovako plaćam pretplatu. ne želim plaćati još.
max TV i takvi lihvari i dalje traže dodatne nofce za HD sadržaj. 4K nemaju ni u planu još.

tako da LCD itekako ima prednosti pred OLEDom u cijeni. ali kao i u svemu pa tako i ovdje - nek selo vidi da imam OLED.

alengrosevic 01.10.2019. 21:06

Citiraj:

Autor quazar912 (Post 3342357)
da. i mene zanima ko ima toliko HD i 4K sadržaja za gledat na tim UHD TVima...a da nije skinuto sa neta. plaćanje nekih IPTVa ne računam jer iovako plaćam pretplatu. ne želim plaćati još.
max TV i takvi lihvari i dalje traže dodatne nofce za HD sadržaj. 4K nemaju ni u planu još.

tako da LCD itekako ima prednosti pred OLEDom u cijeni. ali kao i u svemu pa tako i ovdje - nek selo vidi da imam OLED.

Ne možeš tako gledati. Free 4K sadržaj, kako? Preko antene ćeš max dobiti 1080i, ako želiš 4K uzmeš Netflix ili neki sličan servis pa uživaš u sadržaju. Kao što imaš pretplatu za mobitel, tako i ovo uzmeš. Sam procjeni da li ti je toliko vrijedno. ali materijala ima dosta. Ima i na BR medijima:
https://www.hifimedia.hr/film/vijest...lmskih-naslova
Sadržaja u 4K će biti sve više i više, neminovno da će to u dogledno vrijeme postati neki standard i za nas.

Cjenovno i Dacia ima prednost pred Mercedesom ako tako gledaš... Ali ako želiš kvalitetan prikaz i uživanciju prilikom gledanja filmova, nema do OLED-a. Imam jako dobar LED tv, ali evo gledam OLED da uzmem. i da, imam kolekciju 4K materijala na disku, koju svako malo nadopunim :)

quazar912 01.10.2019. 21:15

je. al dok se 4K raširi krenuće 8K (ako danas 4K)...i tako u nedogled...davno sam odustao trčat za novotarijama kojima je trajanja sve kraće. koliko sam love dao na DVD diskove (SD reza 720x576) danas mogu kupit solidan LED TV. a tad je na sva zvona krenuo HD i te filmove sam mogo bacit...tako danas djelomično se HD udomačio, već kreće 4K...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:23.