PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Filmovi - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=43879)

domis 05.07.2012. 18:47

recept za uspjesni film danasnjice
osnovno:
1. neka ocita i retardirana ljubavna pričica (bilo obicna jednolicna ili nesto tipa vole se, mrze i opet zavole nakon neke krize)
2. obavezno mora biti seksa (dal da prebaci na drugu scenu dok se ljube u krevetu ili barem pričaju o istome)
3. neki (polu)retardirani frend/frendica glavnog protagonista
4. umišljena pi*ka/riba/treba koja zeli iskoristiti našeg protagonista
5. gluposti tipa marihuana u teen filmovima i žešći patriotizam u filmovima koji su ciljani za stariju publiku

bonusi koji pomažu:
1. superpowers :D
2. skupi gadgeti
3. vampiri i vukodlaci :D

za pomoć oko produkcije se obavezno javiti:
1. Apple
4. proizvođači mobilnih telefona
3. proizvođači automobila
4. coca cola / pepsi

jesam li barem blizu? :D

fanATIk 05.07.2012. 19:48

Citiraj:

Autor ivan77 (Post 2196102)
danas je doba kad se kvazi-intelektualne budalaštine koriste sveopći manjak
obrazovanja i kulture kod ljudi u svrhu manipulacije.
Apsolutna vrijednost takvih filmova i njihov umjetnički dojam je nula,
međutim oni ne spadaju u kategoriju "trash" jer su u stvari napravljeni u svrhu indoktrinacije i zatupljivanja masa. Kao reklame "žuja je zakon".
Osobe sa nerazvijenim osobnim sustavom vrijednosti, koji im je i vanjskim faktorima narušavan od djetinjstva su ciljana publika za takav materijal.

Zato totalne budalštine tipa "pišanje po slikarskom platnu" dobivaju
"kultni status" kao i celuloidne fekalije.

Al si ga ti tu izgeneralizirao... I kakve veze sad reklama za žuju ima s ičim? Ta reklama me indoktrinira i zatupljuje? Zaboga, pa to je reklama, cilj joj je da ti uđe u glavu, da kupiš više pivkana te da pivovara više zaradi. Neš ti mudrosti.

ivan77 05.07.2012. 20:16

Ta reklama je dno. Naravno da indoktrinira i zatupljuje , pogotovo kad s eperiodički vrti i sugerira nekakve uber manche filozofije.

fanATIk 05.07.2012. 20:23

Zanima me kakvu bi ti to reklamu za žuju napravio da bude po tvom ukusu.

Omerta 05.07.2012. 21:48

Ajd ne filozofirajte.. Tema je preporuka filmova.. :D

Banx 05.07.2012. 21:52

Gomorrah 8/10
http://www.imdb.com/title/tt0929425/
Volim ovakve filmove...

Omerta 05.07.2012. 22:37

Gomorrah - dobar film.. 7/10

h4ze 06.07.2012. 01:11

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 2195908)
Meni je ovaj recimo bolji "slične" tematike.
http://www.imdb.com/title/tt1527186/

Jedini film kojeg nisam dovršio do kraja, tj. prekinuo sam ga nakon 10tak minuta.. Smorio je :D

draksa 06.07.2012. 01:24

Citiraj:

Autor domis (Post 2196140)
recept za uspjesni film danasnjice
osnovno:
1. neka ocita i retardirana ljubavna pričica (bilo obicna jednolicna ili nesto tipa vole se, mrze i opet zavole nakon neke krize)
2. obavezno mora biti seksa (dal da prebaci na drugu scenu dok se ljube u krevetu ili barem pričaju o istome)
3. neki (polu)retardirani frend/frendica glavnog protagonista
4. umišljena pi*ka/riba/treba koja zeli iskoristiti našeg protagonista
5. gluposti tipa marihuana u teen filmovima i žešći patriotizam u filmovima koji su ciljani za stariju publiku

bonusi koji pomažu:
1. superpowers :D
2. skupi gadgeti
3. vampiri i vukodlaci :D

za pomoć oko produkcije se obavezno javiti:
1. Apple
4. proizvođači mobilnih telefona
3. proizvođači automobila
4. coca cola / pepsi

jesam li barem blizu? :D

Ja bi platio da to gledam :D

Ivo_Strojnica 06.07.2012. 09:11

Citiraj:

međutim oni ne spadaju u kategoriju "trash" jer su u stvari napravljeni u svrhu indoktrinacije i zatupljivanja masa. Kao reklame "žuja je zakon".
Osobe sa nerazvijenim osobnim sustavom vrijednosti, koji im je i vanjskim faktorima narušavan od djetinjstva su ciljana publika za takav materijal.

Znam da nije primjereno, ali moram samo reći da si mi od ovog posta narasa u očima kao forumaš. :chears:

ONeill 06.07.2012. 10:04

"The Three Stooges" - nit' je dobro, nit' je loše. Ostavilo me neutralnog dojma :D

Sa_Stilom 07.07.2012. 13:04

Pogledao:
4.44 Last Day on Earth (2011) - 1-2/10

Prvih 20 minuta sam jedvah izdržao gledati, onda sam prebacio 55min unaprijed i to 5 po 5 min. Film me totalno razočarao. Film je baš ono što naslov i kaže, zadnji dan na zemlji, radnja u stanu, pucanje, depresija, ljubav, bespomoćnost i glup kraj.

Mislim, kad film počne sa 8min scene Sexa, odnosno u ovom slučaju vođenja ljubavi jasno mi je da režiser ne zna što bi sa sobom... Eto, moj dojam.

tallsaint 08.07.2012. 00:43

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 2192163)
Jebga, takve filmove valja ić u IMAX gledat.

Citiraj:

Autor Lud76 (Post 2192159)
Prometheus - Šta komentirat, nije dobro napeto očekivati neki film 6 mjeseci, ne može to dobro ispast, očekivao sam definitivno više od priče, same radnje pa i atmosfere. Velika zamjerka Cinestaru, kvaliteta slike u običnoj dvorani katastrofalna, pretamno i titlovi katasfrofalno riješeni, pogotovo pika u oko na ovakvim "blockbusterima"

Kvaliteta slike mi nije bila losa, nije bilo pretamno definitivno i s tim sam zadovoljan što se ne bi moglo reći za film. Vizualno odličan, ali pun rupa u priči koja i nije bog zna što.

Mad_Duke 08.07.2012. 01:12

Citiraj:

Na kojoj ste vi drozi. Kakve to veze ima sa filmom? Melancholia je čist OK filmek. Nije najbolji od Triera ali je OK.

syss 08.07.2012. 01:22

bio sam ljut nakon tog filma :D

nije baš ostavio neki dojam na mene... sama ta radnja i mrtvo overklokana melankolija su mi bile više sf nego da liam neeson pokori bugarsku trgovinu bijelim robljem.

iliti nisam mogao popušiti tu razinu patetičnosti prikazanu kroz filter nekog drugog žanra.

Imagine 08.07.2012. 01:32

Citiraj:

Autor ONeill (Post 2196441)
"The Three Stooges" - nit' je dobro, nit' je loše. Ostavilo me neutralnog dojma :D

Zaista mi nije jasno za koga je namjenjena ova vrsta humora. Pogotovo u današnje vrijeme. Ne kažem da mi neke stvari nisu nasmijale ali upotreba zvučnih efekata uz 'baze'. To pripada nekom drugom vremenu. Vađenje istog iz konteksta vremena je besmisleno....* A kad sam več kod tog vremena , poprilično sam siguran da če svako tko je predhodno gledao 'orginalni serijal' imati čistu bljak reakciju na ovaj film.

*Bez obzira na to, orginalni serijal je i danas smišan - ovo nije.

Ne smatram se nešto zahtjevnom publikom jer mogu pogledati sve i svašta ali ovo je jedan od onih filmova koji mi idu na živce!

Inače ,Betmen se baca na svakom koraku , supermen leti , superbaka leti s kišobranom , kojot baci stinčinu na sebe umisto na trkačicu ,Tom baci sef na sebe umisto na jerija ,Pat i Mat unište sve što dotaknu, iči i skrači se kolju ....

Al glavno da ovde ide upozorenje na kraju ... WTF :hitthewal:

Citiraj:

Autor syss (Post 2197133)
iliti nisam mogao popušiti tu razinu patetičnosti prikazanu kroz filter nekog drugog žanra.

Za mene je jedina svjetla točka u tom filmu dobra gluma / prikaz ludila a ostalo mi i nje previše bilo zanimljivo. Ne zbog usporenog toka radnje što bi večina vjerovatno komentirala več opčenite obrade.

Ovo je jedan od onih filmova koje doživljavam uznemirujučim kao npr. Repulsion
No ovde se ludilo čini bliže nego išta jer je zastrašujuče jednostavno....potrebno se samo pustit.

Citiraj:

Autor listerstorm (Post 2189012)
A film je išao u kinodistribuciju (doduše ograničenu). :D

Roger Ebert ga je lijepo opisao: "horror, poetry, surrealism, psychological pain and wicked humor, all at once"

Btw, samo nasilje mi i nije toliko strašno koliko ideja za poveznicu odnosa majke i sina.

... i kolika je bila zarada? :D

Inače , ja sam onako više za mejnstrim poput Psiha nego ovo, ali mogu pogledat. :D
Kao što si rekoh nije za svakog ....
No to nije ništa drugačije nego s bilo čime.
Zbog toga ocjene filmova ne fermam ni pol posto. Čak ni nekakav prosjek ocjena ne govori puno o tome hoče li ti se svidjeti film a kamoli jedna ocjena te mišljenje " gledati , ne gledati itd.
Najbolje gledat sve odreda :D

FRipper 08.07.2012. 08:23

Citiraj:

Autor Sa_Stilom (Post 2196929)
Pogledao:
4.44 Last Day on Earth (2011) - 1-2/10

Prvih 20 minuta sam jedvah izdržao gledati, onda sam prebacio 55min unaprijed i to 5 po 5 min. Film me totalno razočarao. Film je baš ono što naslov i kaže, zadnji dan na zemlji, radnja u stanu, pucanje, depresija, ljubav, bespomoćnost i glup kraj.

Mislim, kad film počne sa 8min scene Sexa, odnosno u ovom slučaju vođenja ljubavi jasno mi je da režiser ne zna što bi sa sobom... Eto, moj dojam.

nisam puno vise niti očekivao :D Hvala

Hamm 09.07.2012. 06:38

The Best Exotic Marigold Hotel. Solidna drama. :) Nema baš komičnih elemenata ko štoje navedeno. :)

No Country for Old Men. Na trenutke šuplja priča ali opet solidan film. :)

perich 09.07.2012. 08:16

Citiraj:

ulogirao sam se samo da stavim :respekt: na ovo... :dobar:

JuiceBox 09.07.2012. 10:31

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 2197132)
Na kojoj ste vi drozi. Kakve to veze ima sa filmom? Melancholia je čist OK filmek. Nije najbolji od Triera ali je OK.

Nije droZi, cak i ako si htio ispasti sarkastican cinican ili sto vec, ipak je drogi. ;)

Potpis na pericha ,slazem se s ivanovim komentarom i na mjestu je 100% . A melancholia je daleko od OK filma i kao sto je vec netko rekao , obicno filmovi koji nemaju blage veze s vezom ili filmovi u kojima ni nakon 3. gledanja ne skuzis poantu, dobijaju nebulozno visoke ocjene, jer hej, sve sto nije normalno je super i "vrh".

Mar 09.07.2012. 14:31

Kako kažu Ameri - If you need to explain why it's funny it's not funny.

BladeRunner 09.07.2012. 18:04

Citiraj:

Autor Mar (Post 2197704)
Kako kažu Ameri - If you need to explain why it's funny it's not funny.

Ameri je ključna riječ.

listerstorm 09.07.2012. 22:38

Citiraj:

Autor Hamm (Post 2197492)
No Country for Old Men. Na trenutke šuplja priča ali opet solidan film. :)

Odličan film. :)

Ono što me se najviše dojmilo je svojevrsna "ubermensch" filozofija i principijalnost Antona Chigurha.

I završetak filma.

Citiraj:

Autor Imagine (Post 2197134)
... i kolika je bila zarada? :D

Inače , ja sam onako više za mejnstrim poput Psiha nego ovo, ali mogu pogledat. :D
Kao što si rekoh nije za svakog ....
No to nije ništa drugačije nego s bilo čime.
Zbog toga ocjene filmova ne fermam ni pol posto. Čak ni nekakav prosjek ocjena ne govori puno o tome hoče li ti se svidjeti film a kamoli jedna ocjena te mišljenje " gledati , ne gledati itd.
Najbolje gledat sve odreda :D

hehe, zaradiše vjerojatno manje od troškova montaže :D

Mad_Duke 10.07.2012. 02:30

Citiraj:

Autor xulos (Post 2197547)
Nije droZi, cak i ako si htio ispasti sarkastican cinican ili sto vec, ipak je drogi. ;)

Potpis na pericha ,slazem se s ivanovim komentarom i na mjestu je 100% . A melancholia je daleko od OK filma i kao sto je vec netko rekao , obicno filmovi koji nemaju blage veze s vezom ili filmovi u kojima ni nakon 3. gledanja ne skuzis poantu, dobijaju nebulozno visoke ocjene, jer hej, sve sto nije normalno je super i "vrh".

Ja ne znam kaj nekome nije jasno u tome filmu? Priča je krajnje jednostavna, te sam setting filma nije glavna stvar. Ovo kaj pričate je čisti Inception i Shutter Island u kojima je tak jasno kaj se na kraju dogodilo, ali umjetno je napravljeno da kao potakne neki drek sa svojim zadnjim cijenama u čemu debelo fejla (doduše ne kod svekolikog pučanstva). Također, prema opisima ovdje ispada da je najvjerojatnije i Stalker smeće, a film je odličan!

JuiceBox 10.07.2012. 02:46

Meni inception nikako ne ide u isti kos sa shutterom ali otom potom. Naspram inceptiona za mene je shutter island remek djelo. Samo kazem da filmovi poput melancholie i takvih nemaju wow efekt kod mene jel ne volim film u kojem moram kopat po netu da skuzis o cemu je rijec.

Sa_Stilom 10.07.2012. 08:18

Neki filmovi nemaju poruku nego da su snimljeni jer se netko napušio, a na kraju kad se osvjestio rekao: "Ajmo naći i reći da ima i neku poruku?".

Mislim, da se slažemo svi da postoje filmovi koji su snimljeni samo radi snimanja...

bambi56x 10.07.2012. 11:02

Citiraj:

Autor xulos (Post 2198026)
Meni inception nikako ne ide u isti kos sa shutterom ali otom potom. Naspram inceptiona za mene je shutter island remek djelo. Samo kazem da filmovi poput melancholie i takvih nemaju wow efekt kod mene jel ne volim film u kojem moram kopat po netu da skuzis o cemu je rijec.

Ponavljam forumaša Mad Duke, ali što ti nije jasno? Apsolutno sve je izravno objašnjeno u filmu, nema uopće potrebe za istraživanjem...

BladeRunner 10.07.2012. 11:39

Inception i Shutter Island su ok filmovi, ali niti blizu hypea koji se digao oko njih. Inception ima ok vizualije i odličnu glazbu i ideju, ali scenarij, režija...prilično loše s obzirom kakav je trebao bit. I "teško" ga je skužit zbog traljavosti u izvedbi.
Shutter je zamalo ispao dobar, ali je prerazvučen pa se razvodni prema kraju.

pizdun 11.07.2012. 01:13

Wanderlust - 0/10

tko financira ovakve filmove pobogu? a kolki IQ mora biti ljudima kojima su takvi filmovi smijesni? pa katastrofa, radi ovog filma vise u zivotu ne skidam hollywood film s "comedy" tagom, mrs

Guls 11.07.2012. 08:02

Ice Age 4 - 7/10

Odličan crtić za nasmijati se i bezbrižno potrošiti sat i pol života. Ok je nastavak, meni odmah uz bok prvom, puno smijeha, raznoraznih urnebesnih scena, Sid i njegova baba rofl, pišali smo u kinu na te scene.
Nije mi se svidjelo petminutno pjevanje nekakvih pjesama kao da gledam mjuzikl. Srećom ta scena se dogodila samo jednom :D Također preporuka ne gledati u 3d jer dajete pare bezveze. 3D u biti nije 3D jer crtić nije rađen za 3D, ima možda par 3D efekata. IMAX je zakon, a ovaj film to ne podržava. Gledati u 2d, negdje u zadnjem redu i rikavati od smijeha.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:03.