![]() |
Ima li netko da je narucivao bateriju za SE Xperia X8? Trebao bih jacu bateriju od tvornicke, stvar je u tome sto, kad negdje odem nosim laptop a spajam se na net preko moba pa baterija na mobu malo traje :D
ty EDIT: Baterija: 4.2V 1200mAh 4.5Wh |
spojit ga na laptop da se ujedno puni? :)
@coconut: malo je gej ali obzirom da je i on bio i da si ti oštećen, naruči opet od njega, kad dođe okini mu isto tako dispute i claim |
Ne nosim uvijek laptop na fax, a nezgodno mi je nosit kabel i punjac, zato trebam jos jednu bateriju. Dok sam na faxu stalno je upaljen net, igre, neke app poput vibera itd...baterija ode za cas :-)
|
Bolje bi ti bilo da slušaš predavanja a ne koristiti lap.. ;)
|
Hvala na savjetu kolega, sve ja to drzim pod kontrolom :-)
|
Ako trgovac kaže nakon kontaktiranja:
Citiraj:
znači li to da će to doći sa kuririma ili poštom? Nebi htio dodatne namete pošto je velika šansa da će cariniti. Made in Austria, šiping from china :( |
Citiraj:
Bez obzira sto pise na Ebayu kao metoda slanja, kad predmet ude u Hrvatsku i prode carinu uglavnom djelatnici Hrvatske Pošte dostave paket na adresu bez ikakvih dodatnih nameta. Ako ce predmet biti ocekivano carinjen onda ces dobiti poziv iz Carine da dodes po njega ili ce ti ga oni poslati nekom od nasih kuriskih sluzbi na tvoj trosak naravno. |
Citiraj:
Brinuo sam se da ne zapnem na kuririma i njihovim PS forama i maximalnim troškovima. Inače wirelles/bt prolaze po novome bez problema? |
Citiraj:
Da, HAKOM vise ne uzima naknadu za uvoz RiTT opreme i to mislim bez iznimke. |
Super. Hvala ti na informacijama. :)
|
Citiraj:
http://www.posta.hr/hpekspres/primam...e-ems-posiljke |
Economy Int'l Shipping ne znači ništa konkretno već obično znači najeftiniji način slanja koji najčešće je obična pošta.
EMS je pak druga stvar i to je RAUL dobro napisao. Moći ćeš pratiti i preko naše pošte i http://www.track-trace.com/post |
Citiraj:
U krajnjem slučaju njihov rok za Dispute je 45 dana i ako ga ne otvorim u tom roku, a kupljena roba uopće ne dođe onda gubim svoj novac. Poslije toga imam dodatnih 20 dana da pokušam s prodavačem naći dogovor. Potpuno mi je bez veze kontaktirati prodavača prije kad je normalno da u ove krajeve treba preko mjesec dana iako sam ih primao i za deset. Lijepo 42. ili 43. dana napišem prodavaču da stvar nije stigla i da, u cilju zaštite svoje investicije otvaram dispute, a ako ne stigne za slijedećih 20 dižem claim i tražim refund što je službena PayPal procedura. Na kraju napišem da ću, ako roba stigne nakon izvršenog refunda ponovo platiti Znam da ebay/paypal znaju imati svojih bubica pa cjepidlačiti oko koje sitnice ili ne stati na tvoju stranu iako si u pravu ali to mi se do sada nije dogodilo. BTW. Ne vidi ti se priloženi tekst kojeg sam vidio tek kad sam kliknuo da napravim odgovor. |
Da, ali na ovaj način radiš probleme selleru, kojemu pada statistika na eBayu, a nije (uvijek) on kriv.
Usto kršiš protokol eBaya, gdje piše da najprije kontaktiraš sellera, a tek ona dižeš dispute. Također, lažeš eBayu, jer ako prijavljuješ putem eBaya, najprije te pita jesi li kontaktirao sellera, a ti odgovoriš da jesi. Istina, rok je 45 dana, ali zato 40. dan kontaktiraš sellera putem eBaya (da sve bude zabilježeno, ako treba dizati dispute). Iz iskustva, u 99% situacija dobija se refund, uz najviše 3 poslane poruke: 1. poruka - "kasni mi" :D; 2. "biram refund (a ne resend)"; 3. "hvala, da, stavljam positive feedback". Ukoliko se, rijetko, nađe neki koji ne ide milom, 44. ili 45. dan dižeš dispute i to je to. Evo, baš sam noćas poslao kinezu poruku zbog stvari od $0,99, kupljene 16.9. koja još nije stigla. Jutros sam dobio refund, bez ikakvog dodatnog pitanja i dizanja nepotrebnog disputea. P.S. vidi se tekst, samo klikni na gumb "--spoiler--". ;) |
Upravo to što vedranzeman kaže, ne znam šta si se uhvatio tog disputa i slijepo se držiš nekih protokola ko da radiš poreznu prijavu pa sve mora biti po propisu.
Fino prvo pošalješ PM selleru, čak ne moraš ni čekati preko 40 dana. Ja sam mu poslao PM nakon 33 dana što mi nije stigao item i pitao što može učiniti u vezi toga, odma je odgovorio da će mi napraviti refund ili ako ja imam neke druge ideje da predložim. Naravno da ima i svakakvih sellera, ali zato mu prvo šalješ PM da vidiš na čemu si. |
Meni nisu stigle još one tri stvari plaćene 18.09 (jedna od njih je stigla neki dan, također plaćena 18.09, riječ je o istom selleru)..
Još ovaj tjedan čekam, a onda ću zatražiti refund ili resend, budem videl.. |
Meni samo još jedna stvarčica nije stigla, ostalih 5-6 iz devetog stiglo.
|
Gade jedan :D Ajd valjda bude i meni ovaj tjedan (tako već govorim 3 tjedna :D )
|
Citiraj:
------------------------------------------------------------------------------------------------ We can help protect your purchases anywhere you shop and pay with PayPal. Just in case your item doesn’t arrive or if it’s significantly different from its description, we can help get all your money back. How It Works If you run into a problem with your purchase, here's what you should do:
Kao što se vidi iz teksta koji sam boldirao to je upravo taj način i nigdje u Helpu od PayPal nisam našao ništa drukčije niti da prije toga kontaktiram prodavača. Također meni nije primarni cilj da mi vrati novac već da omogućim najduži vremenski rok koji paypal daje (60 dana od plaćanja) kako bi mi naručeno možda ipak stiglo, a ako ne stigne onda hoću svoj novac nazad. @RadeOn Ti protokoli su tu da bi me zaštitili od mogućih prevara iako se iz pristojnosti smatra da je roba poslana ali nije došla iz nekog razloga jer ako ne postupim po njima, a roba ne dođe onda sam izvisio. Dakle. Sad se raspišite koliko smatrate da sam u pravu, ima li paypal negdje odredbu da treba kontaktirati sellera prije otvaranja disputea i slično jer sam ih u karijeri od stotinjak itema otvorio samo tri s tim što su zadnja dva od prije par dana i ono što da naslutiti da su prodavači navikli na vaš način komunikacije je to da su oba na moj mail preko paypal uz pokretanje disputea isti dan izvršili refund. BTW. Obzirom da na drugim forumima nema sistema spoiler nije mi uopće palo na pamet kliknuti na njega :) |
Ajmo to gledati i na drugi način osim oni kinezi sam gledaju da nas prevare:
Slažem se s Vedranom. Korak 2 ti između ostalog navodi da pokušaš kontaktirati prodavača i to uredno napravim ne prije 40 tog dana premda me mnogi od njih i ranije kontaktiraju s pitanjem je li stiglo i već unaprijed nude mogućnost refunda ili ponovnog slanja ako ne stigne. Svi mi gledamo da prođemo što je jeftinije i zato nam je Kina tako divna sa svojim free shippingom, ali taj free shipping je ujedno i najčešće obična pošta pa jednom kad seller pošalje on u biti niti ima ikakvog utjecaja niti je kriv ali snosi "kaznu". Daleko od toga da ih ima gamadi ali ne treba ih sve trpati u isti koš već se ponašati korektno. Najbolje se vidi sada kad i mi prodajemo i primamo novce preko paypala kako se lako da oštetiti prodavača jer ebay/paypal su uvelike na strani kupaca. |
Citiraj:
|
Jednostavno pošalji seleru: Naznači ono da ti item još nije stigao, i napiši mu: refund or resend, thank you..
|
Citiraj:
|
Nije problem ni resend ali u drugom obliku, reorder: nakon refunda opet naručiš.
Taj put te štiti ali jednako tako ostavlja i prostora za zlouporabu pa onda i ebay prati da li netko otvara za hrpu stvari dispute jer nije vjerojatno da baš svaka stvar ne stiže. Može svatko od nas tražiti i preporučeno slanje ali to ne činimo jer nam je ipak draže najeftinije. Što da od nekoga s tržnice naručiš i kažeš pošalji mi običnom poštom. On pošalje i predmet ne stigne. Većina bi ti rekla da si si sam kriv. Na ebayu pak nije tako. Zato treba imati malo i obzira prema prodavačima jer otvoreni dispute i prisilna naplata od paypala uz negativne ocjene im otežava/poskupljuje poslovanje. |
Citiraj:
Obzirom na bogato iskustvo koje pretpostavljam po tvom sigu koliko ti se čini moj budući postupak. |
Kakva su iskustva s dolaskom iz amerike?
Meni do sad dvije pismovne posiljke stigle za 2,3 tjedna, sad paket nije ni nakon 4 :roller: |
Svima nam sve kasni, sutra su mi isticala 2 itema, kontaktirao sam sellere prije 6 dana, odgovorili su nakon 2, iduci sam im dan nakon toga poslao jos jednu poruku da item jos nije dosao i da zelim refund jer mi se neda cekat jos, jedan je iduci dan dao refund i sve 5, a drugi do danas nista, pa sam bio otvorio case i u roku 1h mi se javi zast nisam jos cekao..
Jednom sam bio budala i povjerovao da ce mi resendat item, i nisam otvorio case te nakon 60 dana nema itema, nit odgovora na poruke od sellera, nit mu mogu dati los feedback.. Vise im nevjerujem, razlog imam.. Dok su neke druge stvari dosle u roku 3-4 tjedna.. |
Hombre
1. ne trebas kvotati ako odgovaras onome iznad 2. ne napadam te ja nego samo pišem preporuku i objašnjavam :) 3. pod reorderom i mislim upravo to sto si napisao 4. navedeno napisano je ok 5. vezano uz sig takvih narudžbi obavim tek par godišnje, onih za obitelj ukućane, susjede prijatelje sebe itd e takvih je podosta pa onda imam i iskustava od sjajnih do očajnih :) |
Ahhh! Kvotanje. Ostalo mi od news grupa, a i kod nekih foruma je dozvoljeno, kod nekih nije pa ako ih pratiš više, a većina je onih na kojima se kvota... :)
|
Citiraj:
|
Pozdraf, bi li mi mogao tko preporuciti dobre, a jeftine baterije s ebay-a.
Trebaju mi dimenzije AA i AAA. Cisto da nisu skupe kao Enerloop. |
Citiraj:
Tako i ja radim, ja jos nakon sto mi posalju refund narucim istu takvu stvar opet da oni vide da mi jos uvijek zapravo treba i da mi stvarno nije dosla. |
Citiraj:
U jednom dućanu u Zadru sam vidija 4x Eneloop XXX AA za 99kn što stvarno nije puno. Također, Glitter 8x pakovanje je 199 mislim. Eneloopice su fantastične baterije, sve ostalo što sam koristija je dosta lošije, da ne govorim o kineskom smeću sa ebaya. |
Citiraj:
Sada će vjerojatno kasniti i još malčice više zbog uragana Sandy, ne toliko možda koliko zrakoplovi neće letiti, nego će se nagomilati toga u centrima. |
Meni je upravo stigao paket poslan 20.10. iz Chicaga :)
|
Hmm ja sam uzeo iPad znači to bi se smatralo većim paketom? :D
Jer prema praćenju pošiljke iz USPS-a vidim iz Chicaga kao da je poslano 14.10, ako ja to dobro intepretiram http://t.imgbox.com/adqO5sUy.jpg a na našem IPS trackingu nemam još ništa |
iPad si uzeo sa USPS First Class Mailom? Inače takva pošiljka ima TN koji ažuriraju sve dok se paket nalazi u Americi. Znači ima lokalni TN.
Po meni malo riskantno. |
A čuj prvi put sam uzimao nešto preko bare pa ne znam očito treba napomenut kako želiš da ti pošalje, poštarina nije bila baš jeftina ; 60$.
Htio sam ovdje uzet ali nitko da prodaje model sa 3G a i cijene smješne za staru jedinicu. A ok onda što se trackinga tiče hvala na informaciji :) |
Ako mi se seller pravi grbav i ne želi dati refund i ja otvorim case na ebay-u i lik mi na kraju dadne refund, kakav feedback da mu ostavim?
|
A što misliš? Ako se osjećaš dobro onda mu stavi pozitivni, a ako smatraš da je "grbav", traljav i neobziran onda mu daj negativan. Nema potrebe druge pitat, ti si kupovao i ti imaš pravo na svoje mišljenje..
Osobno bi mu dao negativan, pa će drugi puta razmisliti.. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:43. |