![]() |
Citiraj:
|
Treba i bios nadograditi ako je star . Ta ploca je iz 2018-2019. I proc bar 3600 za bolje iskustvo, ja bih stavio i 5600
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Tako je i za drivere i igre. Stari kabel koji je radio na 1080p 60 Hz ekranu najednom ne radi na 1440p ili 1080p 144 Hz, a ne računaju koliko je to veći bandwidth. Ljudi instaliraju sve i svašta na PC i onda kad dođe novi GPU se čude zašto im ne radi kako treba. Kukaju po forumima i redditu da im se ruše windowsi s novom AMD grafičkom, da bi na kraju ispalo da koriste stari LCD monitor koji je uzrok rušenju. AMD-u se mora posrećiti da im netko s takvom kombinacijom hardvera prijavi problem. |
Može usluga? (tko ima AMD grafičku)
Umjesto RX5700 sada imam RX 6800 XT i AMD driveri mi se crashaju kada pokrenem web kameru (Diračje) https://i.ibb.co/C5kp2xk/image.png https://www.rijeka-plus.hr/promet/prometne-kamere/ Kada kliknete Play na prvoj kameri radi li vam, prikazuje se slika? Ne crasha mi se u igrama, ni ničemu, osim ovdje. Zacrni se ekran 1s i pojavi se gornja poruka. |
Zadnju javu instalirat.
|
Meni radi jedn i druga kamera na full screenu.
|
I meni radi kamera
|
Citiraj:
Možda ti je do to jave ako je potrebna kako kolega iznad kaže (javu obavezno najnoviju ako zbog ničeg drugog onda zbog log4shell !!!), a možda ti je i do browsera. Probaj u različitim browserima, a probaj i isključit HW acc u browseru. |
Probao više AMD drivera, sada instalirao i Javu 64 (prije nije bila instalirana).
Ali i dalje, nakon cca 60s playbacka se sruši driver. Zacrni se slika 1s i taj video se prekine/nestane uz poruku o Driver timeout. Ista stvar u IE, Firefox, Edge itd |
Probao i na drugom računalu s rx 6700 xt i i5-10400f, firefox. Možda čista instalacija windowsa.
Imam nekakve artefakte, al nestanu pa dođu al obris slike ostane jasan i ne prekida ni na cca 5min. |
Zar nema u driverima nekih opcija za poboljsanje kvalitete videa i slicno? Probaj to poiskljucivati
|
Citiraj:
Isprobal sam kod sebe na Windows i Linux sustavu i video ide bez problema, čak i u jednoj Ubuntu virtualnoj mašini koja nema ni GPU drivere, ni zapravo nepotrebnu Javu. Probaj ovo kaj ti Disco predlaže i isključi hardversku akceleraciju u web-preglednicima. |
Kada isključim hardversko ubrzanje u Chromeu ne ruši se video driver.
Ali mi je onda Google maps i općenito Chrome usporen. Upravo ažurirao na novije AMD drivere (beta, od 5.4), ista stvar. Napravio i Clean instalaciju drivera. |
Možeš npr. složiti Firefox s isključenom hardverskom akceleracijom samo za te live prometne kamere, pa onda Chrome normalno korisitš dalje. Nažalost, ovo je do web-preglednika.
|
Citiraj:
|
Btw, se nesto dodaga s miningom? Vidim sve vise kartica u oglasu, po sve nizim cijenama. I dalje daleko od realnosti, ali ajde, idemo barem u dobrom smjeru.
|
Ništa posebno još, ali crypto cijene stoje na mjestu ili padaju, hash nisam gledao da li raste, a najava je otprilike u Q3 ili Q4 da će ETH preći na POS tako da se više neće moći majnati.
Vjerojatno prve lastavice idu prodati prije nego drugi krenu. |
Citiraj:
Sa 6600 dobijem 553000 tako da nije neka strašna razlika |
3060 nema nikakvih problema s csgo , bar svi oni koje znam da inaju tu karticu nemaju. Ja sam ju imao 3 dana nijednom nije zatekala dok je 6600 ucitavale mape ultra sporo dok nisam napisao navedenu naredbu. Ali ,ok ti imaš obje pa vjerojatno si probao obje u svim igrama i imas sreće.
|
Koji je CPU u toj kombinaciji?
|
Citiraj:
Nego "rješenje" mi je da isključim u chrome Flags Hardware-accelerated video decode -DISABLED a hardversko ubrzanje u postavkama u je uključeno. Tako mi Chrome nije spor, Youtube radi a video se ne ruši. I sada mogu gledati kameru Diračje i Krnjevo bez da mi se driver od grafičke sruši https://www.rijeka-plus.hr/promet/prometne-kamere/ A driver se prije srušio kada počnu zeleni artefakti na tom live streamu |
Citiraj:
P.S. RX580 radi ok u CSu bez čačkanja, također u fortniteu. Ima manji drop fpsa ali radi ok. 6600 sam probao Gigabyte i powercolor |
Prilično sam siguran da to nema veze sa AMD-ovim driverima, već je problem u tome što RX 6600 ima samo 8 PCIE 4.0 staza, i kad se stavi na PCIE 3.0 CPU, događaju se dropovi. Fortnite je inače problematičan s dropovima prvih par puta kad se igra, dok se sve ne složi kako treba. Isti problemi se događaju i s RTX 3050 na PCIE 3.0 procesorima u CSGO i Fortniteu.
|
Csgo ima drukciji problem. Moras upisat line za disable d3dx9 da bi se loadale mape u online gamingu inace se loadaju sa 30 sekundi kašnjenja ili se crasha igra . Meni svejedno jel do kartice ili drivera, došlo je do toga da se treba raspitati koju karticu uzeti za igranje određenih igara. Ili odmah ići na Nvidiju i ne imati te brige. Nije problem ni to, problem je što se prosječni kupci žale jer im se nešto ruši i ne radi dobro s novom grafičkom kao sto je npr 6600xt. Nije da se svi kupci računala razumiju, niti je na prodavačima da im ubacuju nekakve naredbene linije u steamu ili podešavaju postavke u igrama poput fortnitea :) . Poznajem ih par, pa smo pričali oko ovih problema koje sam i ja imao s tim karticama. Kum i dalje ima iste probleme na Giga 6600xt.
Trenutno imam rx580, nema greške osim sto je očito slabija od gore navedenih. Long story short, sljedeće kartica meni ne bude Ati. Osim ako Nvidija i Ati budu izmjenili mjesta u problemima :) Edit: evo danas igrali 2 sata csgo, sve je nanovo instalirano, izbaci van iz igre 5 puta. Kad je neci jaci efekt, vatra i slicno, crash. Stavim grafu u drugi pc , intel-> crash. Stavim gtx 560 ti, steka radi niskog fpsa sto je normalno, nema crasha. Odigra klinjo warzone , sve radi kao podmazano. Tomb raider - kao podmazano. Vratimo se na csgo - crash. Maknem disable d3dx9 iz steam starta, radi sve super, ali loada mapu skoro na kraju prve runde. Ja sam imao svakakve nvidije dosad, nisam ih imao 100 , ali od 560 do 1060 , a probao sam 1080 i 3060 3-4 dana, sve radi perfektno. Stavim rx580, csgo radi super osim nekakvih sitnih fps cudnih dropova ali najnizi je 80-90 pa me nije briga. Pokrenem Fortnite, svako toliko pucaju teksture. Stavim 6600xt, ne pucaju teksture ali frejmovi dropaju dosta. Stavim stari driver, slicna stvar. Podesim nekako u postavkama, radi solidno. Posudim 3060 stavim winse nanovo, pokrenem csgo radi perfekt, pokrenem fortnite, radi perfekt. Nije Ati problem nego očito ne drzim dobro grafu u pcu (hint: iphone 4 signal problem) Ono sto mi je u svemu najgluplje, taj problem postoji odavno, npr fps problem ( https://www.guru3d.com/news-story/ra...e-games,6.html) , vec je godinu dana prošlo, i nista se ne riješava. Možda i ne može radi pcie4 problema, ali bar crashanje u igrama bi trebali srediti. Ali jbg ,ati je to, navikni se ili kupi nešto drugo :) |
Na žalost zbog nekih fin. zavrzlama morao sam prodati svoju 6700xt QCK 319.
Prije toga sam imao 3070 Dakle ono što sam uspio sa 6700xt je da dođem doslovno na rezultat obicne 6800 uz undervolt, dakle strasna kartica, nikada problema s driverima itd... još taj FSR sada sto je dobar + RSR koji se moze upogonit, vrama dovoljno za 4k također a recimo one igre koje nemaju podržan FSR po defaultu uzmete preko steama samo ovaj programcic i imate FSR u svakoj igri : Lossless Scaling Znam da je slaba na RTX ali sve ostalo je meni debelo na strani ove kartice, moje osobno iskustvo... |
Citiraj:
A i to o tome da si dobio 20% performansi je smijesno, ti i nitko drugi na internetu... |
Citiraj:
Mislim da sam ti na bug forumu kada sam kupio grafičku okinuo 3dmark graphic score u usporedbi s 3d markom obicne 6800 pa je bilo doslovno par bodova iza 6800.. Tamo sam Toxic pa mozes provjeriti... bilo je to prije 7 mjeseci... s obzirom da više nisam aktivan toliko tamo nemam u svojim porukama nista. Ali okey nema veze, imaš pravo na svoje mišljenje... DLSS je isti FSR ili sam ja totalno čorav. |
Citiraj:
|
Citiraj:
No ono što sam dobivao i ingame se poklapa s time doslovno par fpsa manje od 6800 kad kažem par mislim na 2-4 fpsa Ali velim nitko ne tjera nikog da mi vjeruje... između ostalog bezveze uopce se natežem tu po forumu to je razlog zašto više nisam niti aktivan. |
Mali update ludila zvanog 6600xt. Napravljen upgrade s win 10 na win 11 umjesto ciste instalacije win 11, csgo bez raznih postavki radi bolje. Dovoljno brzo ucitava online mape i ne rusi se. Znaci cisti win 10 - ruši se igra, čisti win 11- ruši se igra (ili sporo učitava mape, na obje verzije), upgrade s win 10 na win 11 - igra radi dobro. Fortnite još nisam pročačkao kako treba , napravit cu default i reinstalaciju igre pa tko zna :D
|
AMD FSR 2.0 Quality & Performance Review - The DLSS Killer:frend:
Citiraj:
|
:D Win-Win za ekipu sa zelenom grafom. Biraju što će.
Čudi me da su to tako posložili, umjesto da je FSR 2.0 zaključan samo za Radeone. |
Tak je bilo i za FreeSync, nVidia je prvo složila G-Sync i zasebni FPGA modul, pa sve zaključala na svoj hardver, mada su koristili nešto kaj je nativno podržano kroz DisplayPort standard.
I sad AMD opet s FSR implementacijom radi istu foru kao i prije s FreeSyncom, radi na svemu bez dodatnih modula i posebnog hardvera, tak da nije loše kak god se okrene. |
Mislim da nisu zaključali baš zato kaj idu na to da developeri budu pametni i budu koristili tehnologiju koja pokriva najveći dio tržišta. Da su samo zaključali na Radeon mislim da skoro nitko ne bi se niti potrudil to implementirati za kolko, 20%-ak posto tržišta il kolko god već Radeon ima
|
Točno to, zato velim ista priča ko i za FreeSync, mada i Intel bude, ako ikad njihove ARC kartice stignu na tržište omogućil XeSS (DLSS ekvivalent) za sve, bilo da je njihov GPU ili od konkurencije.
Sve u svemu, šrot firma zvana AMD fino napreduje, bilo da je riječ od Zen ili RDNA proizvodima.:frend: |
Bravo AMD, super za sve, brijem i za konzole.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:27. |